Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
foes-zal szerintem nem lehet tévedni. commencal meg fekete ló, senkinek nincs itthon.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Te írtál endurót.....:)

Persze, de 130-150-et is írtam. A nomad meg 165, ami már kissé túl lõ a célon. Az, meg mondjuk a saját véleményem, hogy púposabb, Quasimodo :P
Amúgy gondolkodtam Konán is, de ott nem tudtam dönteni, hogy Coiler, vagy Dawg. Elvileg a súlyom a Dawg is simán elbírná, de a Coiler kicsit bizalomgerjesztõbb. És a többirõl mit tudtok? Commencal VIP Supreme6, Foes 2:1 FXR

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
konánál nem növelheted a vakvilágba a tag mozgásával az utat mer szétveri a nyerget/nyeregcsövet

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, nagy általánosságban az ilyen tipusú vázakon ez felel a rugózási karakterisztikáért és a rugóútért is.
ha növelem az áttételt, erõsebb rugó kell. jobb szeretem, ha a rugóstag sok mozgásából van sok sugóútja a vázamban kis áttétellel, mintha nagy áttétel kis tag kombót.

konák milyen súlyban vannak tag nélkül?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
persze, hiszen ha változtatod az egyik oldalán az erõkart, akkor nagyobb utat tud bejárni a kerék adott elmozdulással a rugóstag felüli végén :D

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Es ezzel lehet varialni az attetelt, ezzel a rugoutat?

Merida CX500

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Feltöltött kép
ami az áttételt szabja meg, ha nem vagyok hülye.

végeredményében, ami "összefogja" a rúgostagot a váz többi részével. (ez a szürke színû két darab kütyü)
na ez ám a technokrata megfogalmazás :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Mi az a linkplate?

Merida CX500

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem egy könnyû kona kellene, 150 mm-rel.

king kikapu, vagy dawg coiler linkplettel :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Csak en vettem eszre, hogy ez a topic a #2.-ra vegzodik?
Valszeg azert nem lehet megtalalni ebben a topicban. Az elozoben kellene keresni...

Amennyiben nem segít a keresõ, menjél vissza kb. szeptemberig, és rágd át magad a topicon. Elég sokat beszéltek róla; lesz mit olvasnod.

Merida CX500

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
a 6.6-ot stoppolom. 7.5 lbs az kb 3.4 kg. az sok? 170 mm-hez? bár azt nem tudom, hogy taggal vagy tag nélkül ennyi? :chin:

a nomad meg girbegurba :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hogy én már mikor mondtam, hogy intense 6.6 :rolleyes:
de biztos nehéz...
nekem egy könnyû kona kellene, 150 mm-rel.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mellon gepeben nekem a minute kolbaszsaga volt a legszembetunobb. a hatuljara nem is birtam idot forditani. meg magasan volt a nyereg :)

mas

most nem tudom, hogy ebbe vagyok e szerelmesebb, vagy a nomadba
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nekem nem tûnt fel , lehet csak nem voltam hozzá elég erõs..

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Akkor Melloné gyári hibás lehetett.

A VT hátulja semmivel nem kolbászol jobban , mint más össztelós társai....
Tapasztalatból mondom, nem csak ránéztem.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na köszi nektek a segítõ hozzászólásokat, közben átrágtam magam a lényegen.
Igazából az a bajom, hogy a jó ára miatt bevállaltam egy 20 collos 04'-es Kikaput és kicsit nagynak bizonyul a fejcsöve a telómhoz, mert én hülye azt elõre nem mértem le, hanem a szerencsére bíztam magam. Ezenkívül az sem tetszik benne, hogy olyan kis törékenynek néz ki az én súlyomhoz és ráadásul semmiféle erõsítés, felülhegesztés nincs rajta sehol. Egyébként szép.
Ha a fejcsõprobléma meg is oldódik egy 19-esre cserével (holnap derül ki, van-e még a nagykernek), akkor is még kell egy olcsó! 165-ös tag, mert sajnos anyagi lehetõségeim végén járok, és még akkor is ott van az, hogy marhára törékenynek néz ki.
Ezért gondoltam, hogy továbbadok rajta, és kis ráfordítással vesnnék egy Warhorse-t amihez ugye van tag. Csak az a 375-ös csapágyház magasság az tényleg sok...
Egyébként tényleg minden más megvan, van egy elég korrekt gépem, csak a váz olyan art rendszerû egyforgáspontos, kicsit nehéz és és pogózik, azt szeretném leváltani.

Nem tudom, mitévõ legyek.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx jól tudod (tudom nem apró :) )....de töréstõl ne félj van abban anyag bõven....meg bár ezt itt nem fogják +erõsíteni, de meg is van az rendesen csinálva....
ja velo mintha akciózná a radium tagokat.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Na köszi nektek a segítõ hozzászólásokat, közben átrágtam magam a lényegen.
Igazából az a bajom, hogy a jó ára miatt bevállaltam egy 20 collos 04'-es Kikaput és kicsit nagynak bizonyul a fejcsöve a telómhoz, mert én hülye azt elõre nem mértem le, hanem a szerencsére bíztam magam. Ezenkívül az sem tetszik benne, hogy olyan kis törékenynek néz ki az én súlyomhoz és ráadásul semmiféle erõsítés, felülhegesztés nincs rajta sehol. Egyébként szép.
Ha a fejcsõprobléma meg is oldódik egy 19-esre cserével (holnap derül ki, van-e még a nagykernek), akkor is még kell egy olcsó! 165-ös tag, mert sajnos anyagi lehetõségeim végén járok, és még akkor is ott van az, hogy marhára törékenynek néz ki.
Ezért gondoltam, hogy továbbadok rajta, és kis ráfordítással vesnnék egy Warhorse-t amihez ugye van tag. Csak az a 375-ös csapágyház magasság az tényleg sok...
Egyébként tényleg minden más megvan, van egy elég korrekt gépem, csak a váz olyan art rendszerû egyforgáspontos, kicsit nehéz és és pogózik, azt szeretném leváltani.

Nem tudom, mitévõ legyek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Meg a nomad kicsit többet mozog, mint amire szükségem lenne.

Te írtál endurót.....:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
A VT hátulja semmivel nem kolbászol jobban , mint más össztelós társai....
Tapasztalatból mondom, nem csak ránéztem.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Meg a nomad kicsit többet mozog, mint amire szükségem lenne.
Gondoltam még erre: Commencal VIP Supreme6, Foes 2:1 FXR