Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ja, al nem üti a mázsát, de nincs is pálcika súlyban
vele lehetne modellezni egy felnõtt embert meg a terheléseket:)
ha le van olcsózva a kona akkor persze
hoss az a dagik alá tervezett valami, amit a bikemagban dirt bicónak teszteltek régebben, ezúton is gratulálnék a tisztelt szerkesztõségnek :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
azért van más alternatíva is
olcsós megoldás 1 Mali vagy egy Neuzer váz, ha még lehet kapni õket
a Mali a nehezebb,erõsebb változat, a Neuzer inkább maratonozós/CC-zõs
vagy egy használt Merida,Giant,Speckó... így az aprót böngészve :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

nem lenne baj, vehetnék egy... konát :D
valóban, magellannál jobb, de nem annyival sztem mint amennyivel többe kerül, és mindenkinek az van, nem elég presztizs :(

idézem magam :
"más márkát aminek a 04-es vázait itt ott most kb magellan árban lehet kapni"
eredeti árral nem említettem vón.....

ja és nem hajlik 100 kiló alatt sem......sõt van 140 kilós ember alá tervezett cucc is

bár igazából pl al sem panaszkodott hogy hajlongana a crux...igaz Õ nem üti a mázsát....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nem lenne baj, vehetnék egy... konát :D
valóban, magellannál jobb, de nem annyival sztem mint amennyivel többe kerül, és mindenkinek az van, nem elég presztizs :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

kona?

lottóznod kéne :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
kona?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

A Crux inkább a könnyû embereknek való. Ezt a csövek vastagsága is elárulja, ami miatt úgy hajlik mint a tészta 10 perc után. Szerintem maradj a Polaris-nál, a Magellannak mindig is az volt az erõsebb túraváza. A 20-as szerintem jó lesz, mert így a nyeregvázcsövet és a nyeregcsövet is kisebb megterhelés éri. A Magellan úgyis alacsony vázakat épít. Ha találsz normális állapotú 2002-es Serpest akkor azt megveheted, a tavalyi Crux nem neked való. Ha nem rémít meg az acélváz és V-féked van akkor a 2003-as Crux Antuque is jó lehet, nincs valami nagy ára mostanában és kényelmes is.

csak a polaris kõnehéz.....meg mintha a geoja is kevésbé "sportos" lenne..

amúgy a csövek vastagságától nem kéne hajlania, lásd a speckóm ami papírcsõvekbõl van és a sz@rt kirázza az emberbõl olyan merev....(azér is adom el)

vagy ippeg tudnék mondani más márkát aminek a 04-es vázait itt ott most kb magellan árban lehet kapni......csak azt mondanák elfogult vagyok....:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ki melyiket választaná mázsa körüli súlyhoz, maratonozni, túrázni?
köszke

A Crux inkább a könnyû embereknek való. Ezt a csövek vastagsága is elárulja, ami miatt úgy hajlik mint a tészta 10 perc után. Szerintem maradj a Polaris-nál, a Magellannak mindig is az volt az erõsebb túraváza. A 20-as szerintem jó lesz, mert így a nyeregvázcsövet és a nyeregcsövet is kisebb megterhelés éri. A Magellan úgyis alacsony vázakat épít. Ha találsz normális állapotú 2002-es Serpest akkor azt megveheted, a tavalyi Crux nem neked való. Ha nem rémít meg az acélváz és V-féked van akkor a 2003-as Crux Antuque is jó lehet, nincs valami nagy ára mostanában és kényelmes is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

helobelo
eljött a vázcsere ideje... csak a döntés nehézkes.
188 vagyok, ehhez ugye 20" lenne ideális.
ami szóba jöhet: serpens vagy crux, utóbbiról azt mondták, erõsebb meg könnyebb is picivel... ez valóban ígyvan?
ki melyiket választaná mázsa körüli súlyhoz, maratonozni, túrázni?
köszke

sztem crux...bár már nem emléxem de mintha 1-el jobb csõszettbõl lenne....
mondjuk én helyedben lehet 19-est néznék dehát az ugye nincs....meg persze szubjektív is kinek mi a jó....

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
helobelo
eljött a vázcsere ideje... csak a döntés nehézkes.
188 vagyok, ehhez ugye 20" lenne ideális.
ami szóba jöhet: serpens vagy crux, utóbbiról azt mondták, erõsebb meg könnyebb is picivel... ez valóban ígyvan?
ki melyiket választaná mázsa körüli súlyhoz, maratonozni, túrázni?
köszke
The Sensual Woman

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Persze, de 130-150-et is írtam. A nomad meg 165, ami már kissé túl lõ a célon. Az, meg mondjuk a saját véleményem, hogy púposabb, Quasimodo :P
Amúgy gondolkodtam Konán is, de ott nem tudtam dönteni, hogy Coiler, vagy Dawg. Elvileg a súlyom a Dawg is simán elbírná, de a Coiler kicsit bizalomgerjesztõbb. És a többirõl mit tudtok? Commencal VIP Supreme6, Foes 2:1 FXR

A foes és a commencal, szerintem nem fog 250-bõl kijönni, foesból vannak régebbi darabok azok igen, de ugye azt senki sem vesz szívesen, a commencal meg nagyon ritka, elvétve akad egy egy, mivel kis cég és például amerikai disztribútorjuk nincs is így ami a kinti piacon értékesítésre kerül az is európából rendelt darab.
Amit én ajnálok és tutira tökéletes lenne az az Intense, a vpp technológia miatt többnek is érzõdik a rugóút mert elég ~10% sag és jótékony hatása van a fékezés közben fellépõ rugóút felkeményedéssel szemben is.
Endroo írta is hogy sok van belõle, tehát hajrá!
Vagy Specialized enduro, arról pedig Atom írt egy jó kis cikket a magban;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
amúgy bár nem szándékszom választásomat +változtatni, de akkor mondjatok egy 5"-t mozgó vázat, amivel azért elég hatékonyan lehet felfelé tekerni, jó a geója és tag nélkül újonnan + lehet venni 2kilóért (itthoni hivatalos ár, ha kintrõl akkor 150) és lazán bírja a 100 kilómat meg a pilist....és nem nehezebb 3 kilónál (és nem a giant vt)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
szépség
a tag hogy van rögzítve benne?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zolle: pl az egy remek választás lenne, de õ meg endurót akar, amibõl itthon nem sok van, ha nem konát vagy ac-t szeretne venni ;) de volt egy topik amiben az alul és túlértékeltségrõl volt szó ... na abban olvastam majdnem, hogy nem minden arany ami fénylik. :D

na de adjunk inkább konstruktív ötleteket, mert jön valami modi azt kivág minket offolásért

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nekem ha lenne 250em, 200ér hozatnék Giant DH Team-et, tavalyit, és leszarnám hogy theznek is olyan van, és nem elég presztizs, de attól még elit lenne, és szeretném.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zolle: szerintem egyrõl beszélünk ;) azért a vpp nem egy szar dolog, vagy egy speci? amitõl elcsöppentek a bikmakkban

kala: lehet hogy 500-at kap és a többit elfagyizza ;) ha best buy akkor wheeler wasp1. abban van ám fícsör rendesen.

ll: röhögsz de volt róla szó ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

tudom, presztizs, meg sznobság, meg pinkbike.

khhhmm meg Elit :P

azmeghogy papíron mit írnak egy vázról, nem azt jelenti hogy élõben is olyan, mint amilyennek gondolod esetleg :)

Endroo: akkor ezekszerint, gyors eladod a Nikit és megveszed a Foes-t? :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha nekem lenne 250-em a vázra akkor vennék vmi olcsó bestbuy-t aztán a maradékot elfagyiznám, vagy beszereznék belõle telót is
csak AC van mert a Kona nem számít kerékpárnak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
endroo: ha nekem 250em lenne vázra az elsõ az lenne hogy megnézem a fícsöröket, meg hogy melyik tetszik, nem pedig az hogy kinek mije van. tudom, presztizs, meg sznobság, meg pinkbike.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zolle: azért az intensre vagy az sc-re azt mondani, hogy egy rakás szar? :chin: a foes meg nem rossz csak a curnut ugye spv/5.elem úgyhogy inkább pogómentes freeride, mint hiperérzékeny dh. iljicsnek ez nem tetszik benne. nekem spec bejött és lehet rá átdobót is tenni :lick:. ha meg 250-em van vázra, akkor már nem gondolkodnék konában meg ac-ben, mert ennyiért van szinte bármi ;)