Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nem lenne baj, vehetnék egy... konát :D
valóban, magellannál jobb, de nem annyival sztem mint amennyivel többe kerül, és mindenkinek az van, nem elég presztizs :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

kona?

lottóznod kéne :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
kona?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A Crux inkább a könnyû embereknek való. Ezt a csövek vastagsága is elárulja, ami miatt úgy hajlik mint a tészta 10 perc után. Szerintem maradj a Polaris-nál, a Magellannak mindig is az volt az erõsebb túraváza. A 20-as szerintem jó lesz, mert így a nyeregvázcsövet és a nyeregcsövet is kisebb megterhelés éri. A Magellan úgyis alacsony vázakat épít. Ha találsz normális állapotú 2002-es Serpest akkor azt megveheted, a tavalyi Crux nem neked való. Ha nem rémít meg az acélváz és V-féked van akkor a 2003-as Crux Antuque is jó lehet, nincs valami nagy ára mostanában és kényelmes is.

csak a polaris kõnehéz.....meg mintha a geoja is kevésbé "sportos" lenne..

amúgy a csövek vastagságától nem kéne hajlania, lásd a speckóm ami papírcsõvekbõl van és a sz@rt kirázza az emberbõl olyan merev....(azér is adom el)

vagy ippeg tudnék mondani más márkát aminek a 04-es vázait itt ott most kb magellan árban lehet kapni......csak azt mondanák elfogult vagyok....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ki melyiket választaná mázsa körüli súlyhoz, maratonozni, túrázni?
köszke

A Crux inkább a könnyû embereknek való. Ezt a csövek vastagsága is elárulja, ami miatt úgy hajlik mint a tészta 10 perc után. Szerintem maradj a Polaris-nál, a Magellannak mindig is az volt az erõsebb túraváza. A 20-as szerintem jó lesz, mert így a nyeregvázcsövet és a nyeregcsövet is kisebb megterhelés éri. A Magellan úgyis alacsony vázakat épít. Ha találsz normális állapotú 2002-es Serpest akkor azt megveheted, a tavalyi Crux nem neked való. Ha nem rémít meg az acélváz és V-féked van akkor a 2003-as Crux Antuque is jó lehet, nincs valami nagy ára mostanában és kényelmes is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

helobelo
eljött a vázcsere ideje... csak a döntés nehézkes.
188 vagyok, ehhez ugye 20" lenne ideális.
ami szóba jöhet: serpens vagy crux, utóbbiról azt mondták, erõsebb meg könnyebb is picivel... ez valóban ígyvan?
ki melyiket választaná mázsa körüli súlyhoz, maratonozni, túrázni?
köszke

sztem crux...bár már nem emléxem de mintha 1-el jobb csõszettbõl lenne....
mondjuk én helyedben lehet 19-est néznék dehát az ugye nincs....meg persze szubjektív is kinek mi a jó....

mittu

mittu

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 posts
helobelo
eljött a vázcsere ideje... csak a döntés nehézkes.
188 vagyok, ehhez ugye 20" lenne ideális.
ami szóba jöhet: serpens vagy crux, utóbbiról azt mondták, erõsebb meg könnyebb is picivel... ez valóban ígyvan?
ki melyiket választaná mázsa körüli súlyhoz, maratonozni, túrázni?
köszke
The Sensual Woman

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Persze, de 130-150-et is írtam. A nomad meg 165, ami már kissé túl lõ a célon. Az, meg mondjuk a saját véleményem, hogy púposabb, Quasimodo :P
Amúgy gondolkodtam Konán is, de ott nem tudtam dönteni, hogy Coiler, vagy Dawg. Elvileg a súlyom a Dawg is simán elbírná, de a Coiler kicsit bizalomgerjesztõbb. És a többirõl mit tudtok? Commencal VIP Supreme6, Foes 2:1 FXR

A foes és a commencal, szerintem nem fog 250-bõl kijönni, foesból vannak régebbi darabok azok igen, de ugye azt senki sem vesz szívesen, a commencal meg nagyon ritka, elvétve akad egy egy, mivel kis cég és például amerikai disztribútorjuk nincs is így ami a kinti piacon értékesítésre kerül az is európából rendelt darab.
Amit én ajnálok és tutira tökéletes lenne az az Intense, a vpp technológia miatt többnek is érzõdik a rugóút mert elég ~10% sag és jótékony hatása van a fékezés közben fellépõ rugóút felkeményedéssel szemben is.
Endroo írta is hogy sok van belõle, tehát hajrá!
Vagy Specialized enduro, arról pedig Atom írt egy jó kis cikket a magban;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
amúgy bár nem szándékszom választásomat +változtatni, de akkor mondjatok egy 5"-t mozgó vázat, amivel azért elég hatékonyan lehet felfelé tekerni, jó a geója és tag nélkül újonnan + lehet venni 2kilóért (itthoni hivatalos ár, ha kintrõl akkor 150) és lazán bírja a 100 kilómat meg a pilist....és nem nehezebb 3 kilónál (és nem a giant vt)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
szépség
a tag hogy van rögzítve benne?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zolle: pl az egy remek választás lenne, de õ meg endurót akar, amibõl itthon nem sok van, ha nem konát vagy ac-t szeretne venni ;) de volt egy topik amiben az alul és túlértékeltségrõl volt szó ... na abban olvastam majdnem, hogy nem minden arany ami fénylik. :D

na de adjunk inkább konstruktív ötleteket, mert jön valami modi azt kivág minket offolásért

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nekem ha lenne 250em, 200ér hozatnék Giant DH Team-et, tavalyit, és leszarnám hogy theznek is olyan van, és nem elég presztizs, de attól még elit lenne, és szeretném.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zolle: szerintem egyrõl beszélünk ;) azért a vpp nem egy szar dolog, vagy egy speci? amitõl elcsöppentek a bikmakkban

kala: lehet hogy 500-at kap és a többit elfagyizza ;) ha best buy akkor wheeler wasp1. abban van ám fícsör rendesen.

ll: röhögsz de volt róla szó ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

tudom, presztizs, meg sznobság, meg pinkbike.

khhhmm meg Elit :P

azmeghogy papíron mit írnak egy vázról, nem azt jelenti hogy élõben is olyan, mint amilyennek gondolod esetleg :)

Endroo: akkor ezekszerint, gyors eladod a Nikit és megveszed a Foes-t? :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha nekem lenne 250-em a vázra akkor vennék vmi olcsó bestbuy-t aztán a maradékot elfagyiznám, vagy beszereznék belõle telót is
csak AC van mert a Kona nem számít kerékpárnak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
endroo: ha nekem 250em lenne vázra az elsõ az lenne hogy megnézem a fícsöröket, meg hogy melyik tetszik, nem pedig az hogy kinek mije van. tudom, presztizs, meg sznobság, meg pinkbike.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zolle: azért az intensre vagy az sc-re azt mondani, hogy egy rakás szar? :chin: a foes meg nem rossz csak a curnut ugye spv/5.elem úgyhogy inkább pogómentes freeride, mint hiperérzékeny dh. iljicsnek ez nem tetszik benne. nekem spec bejött és lehet rá átdobót is tenni :lick:. ha meg 250-em van vázra, akkor már nem gondolkodnék konában meg ac-ben, mert ennyiért van szinte bármi ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
fekete ló mást jelent
azt akarta mondani (pontosabban azt is mondta :) ) h nem ismeri ezeket senki mert nincsenek felénk c gépek

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Persze, de 130-150-et is írtam. A nomad meg 165, ami már kissé túl lõ a célon. Az, meg mondjuk a saját véleményem, hogy púposabb, Quasimodo :P
Amúgy gondolkodtam Konán is, de ott nem tudtam dönteni, hogy Coiler, vagy Dawg. Elvileg a súlyom a Dawg is simán elbírná, de a Coiler kicsit bizalomgerjesztõbb.

40 deka súlykülönbség van, kb a 2 váz között tag nélkül, súlyodhoz a dawg is többszörösen túlépített, (még az enyémhez is) feltéve hogy elég az 5" rugóút .....

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
miért az számít hogy ne legyen itthon senkinek?
jó, pozitívum, de ha egy rakás szar?
mintha iljicsnek se tetszene a foes-a.. vagy ilyesmi