Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem kell ritkaság, nem arra megyek:)
aluvázat szeretnék, azok picit nagyobbak, és könnyebbek is, illetve a vízszintes papucsra sincsen szükségem komolyabban.
tudom hogy mit nem szeretnék, márkailag. ha találnék 2004-es px-et akkor esélyes lenne, de így valószinüleg más tájon kell szétnéznem:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
mindenképp ritkább kell?

dmr sidekick?
apróban van is egy

az a gt kompletten 1100$ amúgy
itthon nincs gt amúgy, osztrákoknál nemtom

giant stp?
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
milyen merevvázat érdemes manapság venni?
ugribugrira és városi mókákra.
illetve csak én nem emlékszem magyar forgalmazóra a gt-tõl?

pl õ:
http://www.gtbicycle...=int&brand=moun

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Bocsi nem figyeltem, szóval akkor helyesen: múlt héten anyuval

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Mi a múlthéten vettünk anyúnak 1 ilyet. Elég jól le volt árazva. Eléggé szarka a szereltsége, de ahogy romlik úgy cseréljûk majd.
Feltöltött kép

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
hotmaat: az én barántõmnek 16os serpense van, 2002-es, a rövid stucnira illik odafigyelni, és a kormányra, h mennyire legyen hajlított ( neki: 70mm azonic stucni és roox hajlított dh kormány vágva )
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mindenkepp a 16ost vennem az asszonypajtasnak

vannak markak, akik sajat vazat terveznek noknek, pl Trek WSD [woman specific design] meg specialized, scott [contessa].

azok azer jobbak, mert nem tudjak le a noket annyival, hogy kiadnak egy 14"-est, hanem pl a felsocso is rovidebb, meg apro modositasok vannak rajta. De azok dragabb vazak, mint egy magellan pl. Es azzal sem lesz semmi baja a holgynek altalaban, majd valami 70-90-es stucni kell neki.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Én a 178 cm-mel 18"-as vázat használok. Bár nem serpens, de a méretek hasonlóak. Csak támpontként írtam.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
16/18/20-as méretek vannak, ezek közül a legkisebb, a 16-os.
Kellemes közös tekerészést!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Sziasztok következõ kérdésem lenne: asszonynak szeretnénk venni 1 Magellan '05 Serpens vázat, de nem vagyok biztos, hogy mekkora kéne neki. Egyébként 162 cm magas. Tippek?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Vázat szeretnék vásárolni és egy kis tanács kellene. 170 cm magas vagyok. Tanácsot várnék, hogy a magasságomat tekintve, mekkora váz lenne ideális, illetve javítsatok ki, ha nem így van, de a referenciaméret a hajtómû tengelyvonala és a váz azon pontja közötti távolság, ahol a nyeregcsõ a vázba csúszik. Jól tudom?

Van ilyen adat is de ez nem meghatározó. A mai vázak erõsen ejtettek, szóval az átlépén nem jelenthet gondot, meg a nyeregcsõ szabadon emelhetõ és süllyeszthetõ. Inkább a felsõcsõ hosszát figyeld, mert egy 18-as bringa 70-es stucnival nem ugyanúgy viselkedik mint egy 16-os egy 9 centissel. Arró nem is beszélve hogy a márkától függõen a 18-asnak jelzett vázak hossza között 3-4 centi eltérés is lehet. Próbálgatni kell.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
sztem nagy lesz a 18-as magellan.....17 es kéne Neked sztem de az magellanból pont nincs.....probike jó bolt, és vannak is jól leárazott tavalyi, elõtti kona vázak, azokból lehet 17-es, az jó lenne a magasságodhoz...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ediig sajna csak egyszer vásároltam pesten (Miskolc mellett lakom), de akkor pont egy olyan helyen ahol kedvesek voltak (az Árkád mellett a BIGBIKE-ban), de a naggyon csini eladónõ nem sok szakmai segítséget tudott nyújtani, de kárpótolt a külseje:D. JA meg persze egyszer rendeltem a Probike-tól (a 2005-ös vázamat!!!) ott sztem tényleg hozzáértõ, segítõkész emberek vannak. És komplett bicóból kiszerelve másnap itt volt a cuccos, szóval még gyorsak is.

harlas0621

harlas0621

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Elõször is köszönöm a hozzászólást, sok segítséget ad. Nem baj, ha sok az utánajárás, szeretem, ha a dolog jól körbe van járva és tényleg tények alapján tudok dönteni. Isten ments, hogy a nevet fizessem meg, nekem a legfontosabb, hogy ne faragjak rá és ne vegyek egy mindenki számára teljesen nyilvánvaló technikai KO. vázat. A másik probléma, amiben segítséget várnék: Idáig szegedi voltam, de a munkám Budapestre sodort, ajánlatokat várok hova érdemes menni, ahol 1, nem állnak szarul olyan vevõhöz, aki kérdez (esetleg nyilvánvaló dolgokról érdeklõdik) 2, van jó árukászlet 3, versenyképes árlista?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Szerintem magagasságod alapján neked 18"-os vázra van szükséged. Nekem Pyxis Team van és 20"-os, bár én 190cm vagyok. Ebben az árkategóriában elég sok váz van, Merida matts portok, a Magellanok, Authorok(pl Versus), Konák (Blast, Cindercone stb.) és még sok-sok márka. Csak arra figyelj, hogy jó anyagból legyen és ne csak a nevet fizesd, végülis csak az alapján tudsz dönteni, hogy melyik teccik a legjobban. De ha van lehetõség menj be egy üzletbe és próbáld ki a méretelet és tudni fogod melyik a neked való. Tudom bonyolult, de sokat kell járni a dolgok után. Sok szerencsét kívánok és dönts helyesen.

harlas0621

harlas0621

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok !

Vázat szeretnék vásárolni és egy kis tanács kellene. 170 cm magas vagyok, építettem már egy bicajt, de annak a vázát ajándékba kaptam és fogalmam sincs a méretérõl. Megmérni nincs lehetõségem, mert tõlem 300 km-re pihen. Szóval itt a méretekben kissé megkavarodtam. Tanácsot várnék, hogy a magasságomat tekintve, mekkora váz lenne ideális, illetve javítsatok ki, ha nem így van, de a referenciaméret a hajtómû tengelyvonala és a váz azon pontja közötti távolság, ahol a nyeregcsõ a vázba csúszik. Jól tudom? Az építendõ bringa CC MTB és eddíg amit néztem és szimpi volt: Magellan Pyxis Alu 2005, ill. Magellan Serpens. Ez azért nektek is irányvonalat ad gondolom az ár, minõség szempontjai alapján, hogy mi az ami érdekel(és mik a lehetõségeim). Tanácsokat várok típus és méret szempontból. Elõre is köszönöm....Laci

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"vole: csak az a baj, hogy mire eladasra kerul a DHi, addigra lehet, hogy a MRP gorgok mer szetforgacsolodtak vagy elvesztek, a xtr mono mar beallt, a kar mar kapott egy par nagyobb kovet, stb...

vagy ha nem, akkor en pl sosem adnam el azt a kart, meg ha a vaz megy is. Mert tokeletes ugy ahogy van"

Te kis husimusi, vadonat ujrol volt szo ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

sziasztok!
elsõ dirt vázamat szeretném megvenni maximum 35ezer körül gondolkozok,szerintetek mi lenne ami megérné ennyi körül,használtan is,igazából most mali dual és 2005-ös magellén polarX-re gondoltam,fontos lenne,hogy elsõ váltóval is jól lehessen használni.segítséget elõre is köszönöm!sziasztok,jah és 170 cm-hez mekora vázméret kellene szerintetek?köszi

a kettõ közül egyértelmûen a Px az ésszerûbb választás.
van a 05'ösön elsõ váltónak való szem? hmm.. nem rémllik. /szerintem nem/

méretben, ha ugrálásról van szó, minél kisebb. Ha hosszabbtávon is szeretnéd használni akkor talán a nagyobb.
én speciel a 193centimmel 14,5"-öst használok, hosszabb-rövidebb távokon.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

sOnar

sOnar

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
távtartó

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a nyeregcsovet ki lehet tavtartozni.

bar akkor mar kicsit csorbul a karboncso okozta sulyfaragas... de csak egy picit.

jaj, kicsit off, errol jut eszembe, angol ujsagban olvastam, hogy egy csavo megvette a USE nyeregcsovet, es kapott hozza ilyen atalakitot 27.2 rol mittomen 30.9-re. Kerdese az volt, hogy ha most egy masik 27.2es nyeregcsovet akar hasznalni, akkor az nem utkozik-e kompatibilitasi problemakba :D

ezek szerintem sosem hinnek el, hogy egy tarcsafeket nem csak a sajat tarcsajaval lehet hasznalni, neadjisten nem is a sajat fekkarjaval... :D

vole: csak az a baj, hogy mire eladasra kerul a DHi, addigra lehet, hogy a MRP gorgok mer szetforgacsolodtak vagy elvesztek, a xtr mono mar beallt, a kar mar kapott egy par nagyobb kovet, stb...

vagy ha nem, akkor en pl sosem adnam el azt a kart, meg ha a vaz megy is. Mert tokeletes ugy ahogy van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F