Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Bármelyik bringaboltban megtudod rendelni amelyik tulaja jár nagykerekbe , már pedig oda muszáj nekik, kérdés hogy ahova beesel mikor megy a Csekéhez.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló.

Elvileg az ITT látható összes üzlet betudja szerezni.
Üdv,Péter

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok!
Ilyet hol tudok kisker boltban beszerezni?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
lehet kapni kis mûanyag pöcköt amit a tárcsafék vezetõszemébe pattinthatsz és megakad benn a v-fék bowden.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

én mechanikus tárcsát használok végig bovdenházban,nem érzem annyira,hogy nyúlna a fék

Háát,nekem errõl rossz emlékeim vannak,s mintha itt is lett volna valaki(k),aki panaszkodott hogy "puha" volt a fékérzet,s próbálta már jagwire és shimano bovdenházzal is. Én nem szeretnék ebbe belefutni,pláne mert én úgy szeretem,ha "kemény" érzete van a féknek.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
én mechanikus tárcsát használok végig bovdenházban,nem érzem annyira,hogy nyúlna a fék

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

nem akarok beleszólni az életdbe, de én kb azok közül válogatnék amit itt páran ajánlottunk Neked.
gyári adat szerint az egy 1660 grammos váz, ráadásul semmi különleges. nem biztos próbálkoznék vele a helyedben

Nos,amit ajánlottál,sajnos azok annyira nem jönnek be,valahogy nem tetszenek.
Ha a váz súlyára kell ennyire figyelni,akkor azt azért megemlíteném,hogy az én régi merida vázam ami most 10éves,az is kb.1700g-os. (már ha emlékeim nem csalnak,mikor anno megvettem akkor lett lemérve.)
Ehhez viszonyítva az 1660gr-os ridley nincs is annyira messze.
Amit még kérdeznék,a meridától a hfs váz-at inkább felejtsem el? Mert az még kevesebb súlyban van.

Amiben még segítséget kérnék tõletek,hogy mivel én v-fékeket használok (még 1évig legalább) a bovden elvezetését hogyan tudnám megvalósítani? Gondolok itt arra pl.hogy sok váznál csak 1-1 "bovdenszem" van a felsõvázcsövön,és egy "bújtató" a tárcsafék olajcsövének. S itt azt szokták csinálni,hogy a 2 váltót bekötik rendesen,és a hátsófék bovdene viszont végig bovdenházban fut,s az van átbújtatva ezeken a "szemeken". (remélem hogy értitek mire gondolok...) Csak így viszont a fékezés "érzete" nem a legjobb...
S arra gondoltam,hogy mi lenne ha a hátsófék bovdenezését megcserélném az elsõ váltóéval,vagyis nem a fékbovden lenne végig bovdenházban hanem az elsõ váltó? Mert azt kevesebbet használnám úgyis...
Vagy hülyeséget gondolok? Megtörhet eléggé a bovden/bovdenház?

Köszi annak aki segít!

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
úgyis az RM a mindene
Sei, soku Si.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

váz villa maradna csak,többi az saint szett rá...

csak egy olyan váz kéne ami a majd 95 kilóm hosszútávon elbírja,wágner hogy nem túra váz:) de a bighit sem volt az..bullit kéne igazából újra..

sxtõl félek hogy nagy az L-es...a bighit S volt és már éppenhogy nem volt nagy,ellenben mariborban kjó volt..

vagy vedd meg a Slayerem;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Kinéztem egy vázat: ridley scorpion mtb váz - Bolt - A kerékpárbolt
Aki jobban hozzáértõ mint én,örülnék ha megnézné,és tudna segíteni esetleg a döntésben. Holnap reggel vinném el...
Annyi lenne,hogy igazán xc felhasználásra lenne,semmi "versenyzés",csak az hogy kibírja-e a 130kilómat...?

Köszönöm a segítségeteket!

nem akarok beleszólni az életdbe, de én kb azok közül válogatnék amit itt páran ajánlottunk Neked.
gyári adat szerint az egy 1660 grammos váz, ráadásul semmi különleges. nem biztos próbálkoznék vele a helyedben
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Egyáltalán nem olcsó.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Kinéztem egy vázat: ridley scorpion mtb váz - Bolt - A kerékpárbolt
Aki jobban hozzáértõ mint én,örülnék ha megnézné,és tudna segíteni esetleg a döntésben. Holnap reggel vinném el...
Annyi lenne,hogy igazán xc felhasználásra lenne,semmi "versenyzés",csak az hogy kibírja-e a 130kilómat...?

Köszönöm a segítségeteket!

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
váz villa maradna csak,többi az saint szett rá...

csak egy olyan váz kéne ami a majd 95 kilóm hosszútávon elbírja,wágner hogy nem túra váz:) de a bighit sem volt az..bullit kéne igazából újra..

sxtõl félek hogy nagy az L-es...a bighit S volt és már éppenhogy nem volt nagy,ellenben mariborban kjó volt..
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Banshee chaparral

ezzzel menniyre lehet tekerõs aztán veretõs dolgokat mûvelni?
ez szerintetek gyári fesét?

festés gyári

tényleg ez inkább fr

sx trail L es
Specialized-SX-Trail-FSR-Frame-Red-Black-5th-Element-
Sei, soku Si.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
az a baj ez a váz kb 4.5kg tag nélkül...
a kerekek is vannak vagy 3kilósak
szóval a tekerés az minden csak nem öröm evvel. legalábbis a saját kondíciómat véve alapul.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Akkor sikerült belenyúlni. Ezt inkább nevezném frnek.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Nem is azt keres. Csak egy hosszabbutas gep kell neki, amivel folfele is lehet tekerni. AM/Enduro...

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ez nem cc bicó, nem túrázásra való.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
kõ nehéz a váz is meg a kerekek is, nincs rajt elsõváltó, de ha izmos vagy tudsz vele tekerni. strapabírással nem lenne gond szvsz.
gyári festésnek tûnik

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Banshee chaparral

ezzzel menniyre lehet tekerõs aztán veretõs dolgokat mûvelni?
ez szerintetek gyári fesét?
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra