Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Kona
mert az Kona
esetleg apró? és esetleg vmi cromo darab...

tib01

tib01

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
néztem a 2006-os polar-x eket is,singlespeed nemigazán kellene,amúgy az eléggé hasonlít a 2005-ös singlespeedre.az olcsóbb váz nemigazán tetszik,a superman már jól is néz ki,de uyganannyiba kerül,mint a Kona. www.kerekpar.hu-n van fent kép,elég vézna a felsõcsõ,bár gondolom kiszámolták a mérnökök,hogy pont elég,de nemigazán tetszik.jak konának yoke-os a két láncvilla találkozása?

tib01

tib01

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
umf hardy1-rõl tud valaki infót?megéri árát?mert eddig akivel beszéltem,vagy nagyon dicsérte,vagy nagyon gagyizta,de inkább gagyizták:)szal ténylg törik?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a kona éppen csak annyira jó, mint a többi. igaz, a név miatt magasabb presztizse van, de erõsebbnek nem mondanám.
én próbálnék szerezni 2003-mas polarix vázat, nagyon kiforrott valami. persze csak az esetben, ha nincs leharcolva.
vagy megvárnám, milyenek lesznek 2006-ra, állitólag 3 féle van (az egyik singlespeed, ha az is jó, akkor azonnal repülj rá, mert egy eszméletlen jó kis váz)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tib01

tib01

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
köszi,van esetleg valami javaslatod,melyik a legjobb,vagy mi éri meg legjobban 40körül?most ott tartok,hogy kona a nyerõ,nemtudom miért,de az valahogy minõséget sugároz.ha van valami öteltetek mi lenne még jó,akor megköszönném.sziasztok

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Sikerült találnom egy jó kis beállítást a vegán: 360mm alatt a monoblock, extra lineáris út, lapos fejcsõszög, tengelytáv 1170mm. 18.5 kg vágatlan nyakkal és hézagolókkal. 200/200as rugóút. Képek hamarosan.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

sziasztok!
tusnátok segíteni,hogy max 45ezerért milyen vázat vegyek street-re?nézem 2005-ös kona scrap,shred vázat,vagy 2006-os magellán polar-x superman?vagy Biria Dual Pro Limited Edition(bikediszkonton láttam elõször,milyen váz ez?tud valaki véleményt mondani róla?)jah úgy tûnik egy 2005-ös marzo dj3-assal fogom használni vázat,valaki mondjon okosat,hogy milyen vázat vegyek,konák tetszenek,de az nem gáz,hogy 3éve szinte semit nem változott a váz?vagy eleve annyira jó volt már régen is,hogy még mindig megfelel?elõre is köszi a segítséget.sziasztok!

a felsoroltakkal minddel jól jársz. ha van lehetõséged, ujat vegyél, 45 ezer már nem kis pénz egy merev vázért.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

Valaki !!!!!!!!!!

Mi a véleményetek a Magellan polaris vázról ??????? Valaki tud róla valamit ?
Írjatok!!!!!!!!!!!!!

Köszi !!!!!!

Hello!
én ilyen vázat (polaris 16" 2005) nyúzok már egy éve, és eddig semmi bajom nem volt vele. ez a leg jobb mindenes véz a kategóriájában. árérték aránya is nagyon jó. Könnyû de mégis erõs. CC-re kiválló, és még kezdõ dirt-re is jó lehet. Vegyél ilyet, nem fogod megbánni. Kép, az aláírásomban van (my bike)
ha még kell kép, info, vegyél föl msn-re!

tib01

tib01

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
sziasztok!
tusnátok segíteni,hogy max 45ezerért milyen vázat vegyek street-re?nézem 2005-ös kona scrap,shred vázat,vagy 2006-os magellán polar-x superman?vagy Biria Dual Pro Limited Edition(bikediszkonton láttam elõször,milyen váz ez?tud valaki véleményt mondani róla?)jah úgy tûnik egy 2005-ös marzo dj3-assal fogom használni vázat,valaki mondjon okosat,hogy milyen vázat vegyek,konák tetszenek,de az nem gáz,hogy 3éve szinte semit nem változott a váz?vagy eleve annyira jó volt már régen is,hogy még mindig megfelel?elõre is köszi a segítséget.sziasztok!

vendég_qnba_*

vendég_qnba_*
  • vendég
Valaki !!!!!!!!!!

Mi a véleményetek a Magellan polaris vázról ??????? Valaki tud róla valamit ?
Írjatok!!!!!!!!!!!!!

Köszi !!!!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ha vki le tudná nekem pontosan mérni
hogy egy hagyományos váz fejcsövének (amibe kcsapi megy) mekkora a belsõ átmérõje
azt megköszönném...

34 et mondanék de csak a szarabbik sublert találtam meg szal inkább várj még egy licitet :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ha vki le tudná nekem pontosan mérni
hogy egy hagyományos váz fejcsövének (amibe kcsapi megy) mekkora a belsõ átmérõje
azt megköszönném...

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Zsoló: én ott a Coilerrõl beszéltem. Azt már nem lehet hova szûkíteni.

Korábban írtad a Supremet is - szerintem a 135mmes Ringlé agy a vége nélkül ugyanúgy megengedi a floater használatát (megnéztem, igen (lehet lesz floater a Stinky-n ;))).
Az más kérdés, hogy a lánc- illetve támvillától el lehet e vezetni.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Zsoló: én ott a Coilerrõl beszéltem. Azt már nem lehet hova szûkíteni.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
A dh-nak is 135-ös agya van;)
De a C-Dale honlapon is fent van hogy a segge 150 széles, de 135-ös agy kell bele a floater miatt.

edit: lemértem gyorsan, és 150 a papucsok távolsága.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
nem, legalábbis az fr-nél. ott 135ös csõtengelyes agy van.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

...a fõ bibi, hogy normál méretû a sarutávolság, tehát nem tudod a tengelyre rögzíteni a floatert. Bár sufnituninggal biztos ki lehet agyalni valamit.

A Supremenek teljesen szabványos 150mmes hátulja van és a hozzá adott Ringlé agy is teljesen szabványos 150mmes hátsóagy.
Egyszerûen le lehet szedni a végét (ott lesz a mellé adott kis kartondobozban) hogy felférjen a floater.
(Sztem a Gemininél is ugyanez lesz a helyzet.)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nagggyon jó árban van.
Régen pár Wheeler váz egész egyszerûen megegyezett a Mali kígyós vázaival, amik olcsó best buy allround kategóriát képviseltek, és kellemesen sok anyagot tartalmaztak hogy idõtálló társat jelentsenek egy alsó-középkategóriás gépet keresõ ember számára.
Az integrált fejcsapágyat leszámítva nem lenne ellenvetésem, nem értem, pár gyártó miért erõlteti ezt annyira; a WASP2-es pl. az egyik legfinomabb váz lenne a Malinál a WASP1 után,ha ezt az egy dolgot nem tették volna bele...
Bár franc tudja, egy ideig megint integráltat használok én is, remélem nem lesz gond vele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok, pár szólással visszább feltettem egy kérdést, de nem nagyon kaptam semmit rá.

Felvetném még egyszer egy utolsó próbálkozás erejéig.
Szerettem volna véleményeket hallani a következõ vázról, ha esetleg valakinek van/volt tapasztalata vele:

Wheeler Pro4.9 ALU 2005 :confused:

Felhasználás: Hobbi tekerések, mátrás túrák, semmi komoly fizikai igénybevétel, ha minden igaz egy RockShox REBA '05 levegõs villával párosítva.

Ha nem kapok választ letudottnak veszem a dolgot.

Elõre is köszönöm!

vszinû nem sok forumózónak van ilyenje....ránézésre egy átlagos jó cc-váz, (mivel a geo táblázatnem nyilik meg a site-on) vszinû jó minõséggel is, - legalábbis akit ismerek w tulajt + van elégedve. arra vigyázz jó méretet vegyél- és használd egészségggel sokáig...Te tudod milyen árban tudsz hozzájutni....s az +éri e Neked

edit : druszám +elõzõtt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Sziasztok, pár szólással visszább feltettem egy kérdést, de nem nagyon kaptam semmit rá.

Felvetném még egyszer egy utolsó próbálkozás erejéig.
Szerettem volna véleményeket hallani a következõ vázról, ha esetleg valakinek van/volt tapasztalata vele:

Wheeler Pro4.9 ALU 2005 :confused:

Felhasználás: Hobbi tekerések, mátrás túrák, semmi komoly fizikai igénybevétel, ha minden igaz egy RockShox REBA '05 levegõs villával párosítva.

Ha nem kapok választ letudottnak veszem a dolgot.

Elõre is köszönöm!

Nem igazán tolonganak a Wheeler tulajok itt a Fórumon. Saját véleményem - és tudom, hogy Rob is így vélekedik - szerint itthon eléggé alulértékelt márka. Megbízható, az általad megjelölt felhasználásra tökéletesen megfelelõ lesz.