Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Arra gondolok, hogy a Project 2 villa használatával kb. olyan lenne a bringa geometriája, mint a gyárilag 100 mm-es rugóúttal szerelt telóval (lehagytam egy nullát az elõbb:)? Szebben kifejezve vajon mekkora a Project 2 villa hossza? (lemértem centivel, egy 100 mm-t rugózó Fox villa a haverom Konájában 46 centi hosszú a kerékcsavartól a villanyakig. )

mérd meg azt a foxot mégegyszer, 480 mm lesz az, de az a calderába sok, 80 mm -es villával jó a geója, /mindattól független hogy gyárilag belebasszák a 100 ast, haza is vágják a geot vele/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Arra gondolok, hogy a Project 2 villa használatával kb. olyan lenne a bringa geometriája, mint a gyárilag 100 mm-es rugóúttal szerelt telóval (lehagytam egy nullát az elõbb:)? Szebben kifejezve vajon mekkora a Project 2 villa hossza? (lemértem centivel, egy 100 mm-t rugózó Fox villa a haverom Konájában 46 centi hosszú a kerékcsavartól a villanyakig. )

ezt most meg nem mondom, de inkább a fejcsõ aljáig mérd a tengelyközéptõl. nincsenek errõl rajzok a neten ? sztem keress rá. annál pontosabb nincs

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

A project two Kona villának a hossza kb. a 10 mm-es mozgású telónak felel meg? A tanácsot elõre is köszi!

10 mm ???

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

van valami pofásan kinézõ ötlete valakinek a duplavállas villa és a váz közé, hogy ne koppanjon és horpassza be a vázat ha hozzáér?

lehet kapni olyan bumpert, amit a falra szoktak ragasztani, hogy a kicsapódó ajtó ne üsse le a falat. esetleg egy vastag külsõ.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

CC ben szerintem nagyobb felverõdések vannak, mert ott nincs láncfeszítõ. Én 800 ért vettem BBB-t (szinte mindenhol kapni), és tutira nem veri le alatta se. A DH-gépen meg a belsõ-húzózár kombó van.

cc-re kell nekem is.
hol vetted?

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
van valami pofásan kinézõ ötlete valakinek a duplavállas villa és a váz közé, hogy ne koppanjon és horpassza be a vázat ha hozzáér?

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Hali, szerintetek alu vázat (Kona Caldera) ajánlatos Bp-en merevvillával használni, nem rázkódik szét? (Az X factoros eladó szerint lehet, mutatta a saját városba szánt Konáját, az is merevvillás volt)

A project two Kona villának a hossza kb. a 10 mm-es mozgású telónak felel meg? Tehát a geoja elvileg olyan lenne a bringának, ahogy azt a gyárban kitalálták, vagy annál alacsonyabb?

A tanácsot elõre is köszi!

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
CC ben szerintem nagyobb felverõdések vannak, mert ott nincs láncfeszítõ. Én 800 ért vettem BBB-t (szinte mindenhol kapni), és tutira nem veri le alatta se. A DH-gépen meg a belsõ-húzózár kombó van.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Dh bringara ahol komoly lancfelverodesek vannak, ott szvsz a neoprem es a belso is szar.
A legjobb egy szetvagott orszaguti vagy 1.5 -nel kisebb slick montis kulso. Egy csik felulre, egy alulra es kesz. 3-4 kabelkotegelovel felfogva meg nem is ronda, viszont nagyon hatasos es fillerekbol megvan, foleg ha bemesz egy szervizbe es kesz egy hasznalt / kidobott kulsot.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

A leverõdés csak a vékony anyagú alatt fordulhat elõ. Nekem speciál a tépõzáras meridás qurva vastag és szép :)

nekem is az van, elég vastagnak tûnik, de azért jobb odafigyelni rá. ha végre levizsgázok, és elszabadulok pestrõl, hazamegyek, és meg is nézem, mert amit kalaius mondott, felcseszte az agyam :D. szépnek szép, ez is egy szempont ;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
A leverõdés csak a vékony anyagú alatt fordulhat elõ. Nekem speciál a tépõzáras meridás qurva vastag és szép :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

és azt vetted (ha igen akkor hol?) vagy készítetted (ha igen akkor mibõl, hogy?) ?

bármelyik lánchálózat bolt. nekem idáig még nem verte le a festéket alatta, de jó hogy szóltál kalaius, majd odafigyelek rá, aztán ha szükséges, jön a belsõ+gyorskötözõ páros!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
bármelyik bringaboltban lehet kapni, tépõzáras, de csak a hangot szünteti meg, rendszerint mikor leveszi az ember, festékleverõdés ugyanúgy van
jobb a szétvágott/szigszalagozott belsõ sztem, bár rondább is

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

A 3M az micsoda tul.képpen? Mire jó?

fólia, fényvisszaverõ és egyéb hasonló kategóriás cuccokat gyártó cég.

belsõ felszixalagozva...

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

láncvillavédõt, ami kb 500 ft bármelyik boltban , vagy valami neoprém anyagot gyorskötözõvel varázsolj oda. nézd meg az én biciklimet az aláírásomaban-> az pár száz forint volt.

és azt vetted (ha igen akkor hol?) vagy készítetted (ha igen akkor mibõl, hogy?) ?

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
A 3M az micsoda tul.képpen? Mire jó?

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

hahó

mit rakjak a bringára hogy védjem a vázat (és ne legyen olyan fémes hang)
amikor a lánc odacsapódik?

láncvillavédõt, ami kb 500 ft bármelyik boltban , vagy valami neoprém anyagot gyorskötözõvel varázsolj oda. nézd meg az én biciklimet az aláírásomaban-> az pár száz forint volt.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
veszel egy rossz belsõt, kivágod és azt rögzíted

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
hahó

mit rakjak a bringára hogy védjem a vázat (és ne legyen olyan fémes hang)
amikor a lánc odacsapódik?