Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
enduro mint?
írd le inkább részletesen mit hova, merre, mert ez a szó elég tág fogalom, de leginkább a felfelé már nem, mert nehéz, lefelé meg gyenge kategóriát meríti ki.

Coolgrey

Coolgrey

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello
Az érdekelne engem hogy itthoni terepviszonyok között milyen vázat érdemes használni endurora? Megéri e venni egy össztelósat és azt használni ,vagy jobban megéri egy merevvázas? Merevbõl nem tudom , hogy milyen vázak vannak erre a felhasználásra , mert én nem nagyon találtam... Ösztelósokból nagyjából ismerem a palettát , de egyenlõre csak nézelõdök.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

a 2006-os Pyxis nekem nem tetszik, szerintem nem sikerült jól... elrontották, de jövõre sikeres visszatérést várok tõle! :)

Szerinted mit rontottak el rajta?

Amúgy majdnem ugyanabban a cipõben járok mint mykonzerv. Tényleg nagyon jó a Magellán vázak ár/érték aránya, a Crux vagy a Pyxis nagyon elgondolkodtató ennyiért. Viszont az a parám, hogy a geometria nagyon XC versenyre van kihegyezve, inkább kényelmetlenebb mászógépek (lehet rosszul gondolom, de ránézésre nem tudom igazán megállapítani), nekem meg inkább a laza túra, tt, idõnként pörgõs single-track, kicsi letörések a stílusom. Amire gondolom egy Caldera pl. tuti lenne, megbízható, jó geometriájú váznak tûnik. Jól gondolom? Csakhát vagy fél kilóval nehezebb, de cserébe meg drágább :)
Szóval az ár/teljesítmény a Crux/Pyxis fele húz, de a stílus, a festés, a geo, a feeling miatt tuti szívesebben ülnék egy Caldera-n, ez már csak ilyen értelmetlen bringás sznob hangulat, ismeritek ti is :D
Szóval szívesen vennék egy-két véleményt...

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

persze hogy eldöcög.
gondolom, ezzel van szerelve gyárilag azért kérdezed?
használd egészséggel, majd késõbb, ha úgygondolod, ráérsz beruházni egy komolyabbra.

nem, nem tudom, hogy mivel van gyárilag szerelve. nekem csak a váza van és egy ilyen telót szeretnék, mert 1. tetszik 2. havernak illyen van és nincs rá panasz 3. nagyon jó áron tudom berendelni

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

na megvan a váz:)
minden OK vele
ezzel a telóval eldöcög terepen? nem túl zúzós xc-re gondolokitten ni

persze hogy eldöcög.
gondolom, ezzel van szerelve gyárilag azért kérdezed?
használd egészséggel, majd késõbb, ha úgygondolod, ráérsz beruházni egy komolyabbra.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

eszem megáll magellán! Hidd már el hogy szép az a váz, nehogy ****** a festését! :)
De ha sokat *******, megveszem mielõtt odaérnél...
20-ért WTB-vel meg garival együtt? szeritem szuper... hajrá... :)

na megvan a váz:)
minden OK vele
ezzel a telóval eldöcög terepen? nem túl zúzós xc-re gondolokitten ni

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

hajjjaj
látom aktív volt mindenki
elnézve, amit mondtatok, tényleg a magellánnál maradok. mindegyik 19-20"-os, tehát a méret nem probléma
a tárcsafékszemen nem nagyon gondolkoztam, de most ohgy említette valaki, már aktuálisabb
árban pedig az utsó a nyerõ, mert wtb kormánycsapággyal együtt van 20 gurigáért...
asszem el is megyek érte holnap
a festéssel lehet valamit kezdeni? mert azok a csíkocskák nagyon nem tessenek

eszem megáll magellán! Hidd már el hogy szép az a váz, nehogy ***** a festését! :)
De ha sokat *******, megveszem mielõtt odaérnél...
20-ért WTB-vel meg garival együtt? szeritem szuper... hajrá... :)
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
hajjjaj:)
látom aktív volt mindenki
elnézve, amit mondtatok, tényleg a magellánnál maradok. mindegyik 19-20"-os, tehát a méret nem probléma
a tárcsafékszemen nem nagyon gondolkoztam, de most ohgy említette valaki, már aktuálisabb
árban pedig az utsó a nyerõ, mert wtb kormánycsapággyal együtt van 20 gurigáért...
asszem el is megyek érte holnap
a festéssel lehet valamit kezdeni? mert azok a csíkocskák nagyon nem tessenek:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem a legutolsó a befutó

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
a Nunu-n nincs tárcsafékszem!

csak mondom, ha nem vetted volna észre

szal sztem is pyxis
Autist Team:)

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Jah és figyelj a vázméretekre is!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Ez a NUNU elég lomha és gyenge amit ide belinkeltél... Tudom hogy tetszik mivel Kona... ...én is KoNa tulaj vagyok :bananadan
...de ezt akkor sem javaslom, kivéve ha inkább orzágútra kellene neked, oda jobb mint az a 2 Pyxis!
Én a 2 Pyxis közül választanék, megnézném mind a 2-t élõben...
Én valszeg a '05-ösnél maradnék mivel újabb és még garis...
De élõben át kell vizsgálni, sokat kavar az ilyesmi a végeredményen...

Sok szerencsét! :)

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
meg hát itt van ez is
elõnye, hogy a kormánycsapággyal együtt 20 és alig használt
hátránya, hogy nem tetszenek a színes csíkok rajta
apró

nagy a dilemmám:)

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
na van 2 váz, ami tetszik:
2001-es kona nunu, nagyon pöpec állapotban 25 ezerért nyeregcsõvel és bilinccsel (mínusz amit sikerül alkudni)
kép_kona1
kép_kona2

vagy magellan pyxis (nem a múltkor említett, az ugyanis nem tetszik) 21 ezerért, de nem jár semmi a vázhoz
hozzás tartozó apróhirdetés

nagy kérdés: meiket?
sürgõs lenne, mert holnap megyek megnézni õket

köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
multkor fogdostam benn a boltban nálunk egyet, elég nehézkes volt, van benne anyag bõven. kivéve persze a papucsot, az érdekesen ki van könnyítve.
szerintem 100-130 közötti villák valók bele (mm-ben értelem szerûen) szimplavállasok.
Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_adanka_*

vendég_adanka_*
  • vendég
sziasztok aszt szeretném kérdezni, h mit gondoltok a leader fox vázakról? érdemes-e monnyuk 25ér venni egy sérülésmentes cocaine-t Truvativ hajtómûvel?
és hogy mijen teló illene bele?? elõre is köszi a seggícséget

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
A Caldera kívül-belül hegesztett...

Ám meg kell hagyni hogy a Pyxis-t tényleg nagyon jó áron adják el, és tényleg egy jótulajdonságú vázzal állunk szemben! Sõt az összes Magellánnak nagyon jó az árértéke, mellesleg a komplett gépeiket is tényleg jól összerakják és az alkatrészek kiválogatására is nagy figyelmet fordítanak!
Nemrégiben összeállítottam egy listát amin azok a vázak szerepeltek amiket szívesen használnék! Olyan 7 db lehetett a listában... a listán a vázadatok illetve egy kép is szerepelt, az árat is odabiggyesztettem, ám nem tulajdonítottam neki jelentõséget! A Pyxis is szerepelt rajta, pedig mellette olyan vázak is szerepeltem mint pl.: Kona Kula Supreme, ami ugye 200 ezer forintba kerül...
a 2006-os Pyxis nekem nem tetszik, szerintem nem sikerült jól... elrontották, de jövõre sikeres visszatérést várok tõle! :)
De még ezenkívül nagyon megtetszett a 2006-os Caprine Vertex, ám sajnos adatait nem találom sehol... Jól legyártották, ám szerintem sár nehéz lehet.... :(

A magyar biciklis termékeket tényleg jó áron adják el! Ráadásul a piac õvülése mellett, egyre komolyab termékekkel is találkozhatunk! De még mindig csak 1-2 termék veheti fel a harcot az "igazi" nagy cégekkel!
pl.: Magellán Pyxis

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
A lehetseges okok amitol egy vaz draga lehet:
- Anyag (Acel->CroMo->Alu es kulonbozo valtozatok pl. AlMg, Van ahol Ti, Zr (trek) vagyis az otvozoanyag ar fuggvenye, Carbon)
- Osszeallitas modja (Kezzel pl Trek, vagy geppel) Illesztesi modok: kovacsolt, heggesztett.
- A minosegellenorzes merteke (pl. heggesztes ellenorzes/db.)
- Tipus (merev, vagy ossztelos)
- Technologiai ujitasok
- Valtozo falvastagsag, illetve huzott, formazott palcacsovek, egyszeru kerek forma helyett. Ez persze ma mar nem feltetlen okoz akkora arkulonbseget egy megfelelo geppark meglete eseten.
- Marka ismertseg!
- Evjarat.
- Eladasi orszag (es az ott elo kereskedok penzehsege :) )
Termeszetesen ezek kulonbozo mertekben befolyasoljak az arat, de biztos hogy mindegyik befolyasolja.
Amikor vazat veszel azert tampontnak jo, vagy osszehasonlitasi mercenek mas (esetleg korabbi) vazakkal.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

de mondjuk úgy kb a cruxxszal, ha a súlyokra jól emléxem...de tényleg drágák a matricák..

Kona Caldera 19" - 1980 gr. Egyszerû papucsok, végig kerek csövek, ebben mi 49.000 Ft? A Pyxis-be ennél több technológia szurult, 2/3-ad áron... De még az Altrix Cougar is jobb nála.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Az hogy melyik váz tetszik jobban szerintem nagyon-nagyon fontos!
Ha már vmi alkatrészedben nem igazán bízol, akkor ott már nem lesz dobogó...