Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2006. July 21. - 23:24
írd le inkább részletesen mit hova, merre, mert ez a szó elég tág fogalom, de leginkább a felfelé már nem, mert nehéz, lefelé meg gyenge kategóriát meríti ki.
Posted 2006. July 21. - 20:43
Az érdekelne engem hogy itthoni terepviszonyok között milyen vázat érdemes használni endurora? Megéri e venni egy össztelósat és azt használni ,vagy jobban megéri egy merevvázas? Merevbõl nem tudom , hogy milyen vázak vannak erre a felhasználásra , mert én nem nagyon találtam... Ösztelósokból nagyjából ismerem a palettát , de egyenlõre csak nézelõdök.
Posted 2006. July 21. - 14:11
a 2006-os Pyxis nekem nem tetszik, szerintem nem sikerült jól... elrontották, de jövõre sikeres visszatérést várok tõle!
Szerinted mit rontottak el rajta?
Amúgy majdnem ugyanabban a cipõben járok mint mykonzerv. Tényleg nagyon jó a Magellán vázak ár/érték aránya, a Crux vagy a Pyxis nagyon elgondolkodtató ennyiért. Viszont az a parám, hogy a geometria nagyon XC versenyre van kihegyezve, inkább kényelmetlenebb mászógépek (lehet rosszul gondolom, de ránézésre nem tudom igazán megállapítani), nekem meg inkább a laza túra, tt, idõnként pörgõs single-track, kicsi letörések a stílusom. Amire gondolom egy Caldera pl. tuti lenne, megbízható, jó geometriájú váznak tûnik. Jól gondolom? Csakhát vagy fél kilóval nehezebb, de cserébe meg drágább
Szóval az ár/teljesítmény a Crux/Pyxis fele húz, de a stílus, a festés, a geo, a feeling miatt tuti szívesebben ülnék egy Caldera-n, ez már csak ilyen értelmetlen bringás sznob hangulat, ismeritek ti is
Szóval szívesen vennék egy-két véleményt...
Posted 2006. July 21. - 09:14
persze hogy eldöcög.
gondolom, ezzel van szerelve gyárilag azért kérdezed?
használd egészséggel, majd késõbb, ha úgygondolod, ráérsz beruházni egy komolyabbra.
nem, nem tudom, hogy mivel van gyárilag szerelve. nekem csak a váza van és egy ilyen telót szeretnék, mert 1. tetszik 2. havernak illyen van és nincs rá panasz 3. nagyon jó áron tudom berendelni
Posted 2006. July 21. - 00:57
na megvan a váz:)
minden OK vele
ezzel a telóval eldöcög terepen? nem túl zúzós xc-re gondolokitten ni
persze hogy eldöcög.
gondolom, ezzel van szerelve gyárilag azért kérdezed?
használd egészséggel, majd késõbb, ha úgygondolod, ráérsz beruházni egy komolyabbra.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. July 20. - 23:31
eszem megáll magellán! Hidd már el hogy szép az a váz, nehogy ****** a festését!
De ha sokat *******, megveszem mielõtt odaérnél...
20-ért WTB-vel meg garival együtt? szeritem szuper... hajrá...
na megvan a váz:)
minden OK vele
ezzel a telóval eldöcög terepen? nem túl zúzós xc-re gondolokitten ni
Posted 2006. July 19. - 22:49
hajjjaj
látom aktív volt mindenki
elnézve, amit mondtatok, tényleg a magellánnál maradok. mindegyik 19-20"-os, tehát a méret nem probléma
a tárcsafékszemen nem nagyon gondolkoztam, de most ohgy említette valaki, már aktuálisabb
árban pedig az utsó a nyerõ, mert wtb kormánycsapággyal együtt van 20 gurigáért...
asszem el is megyek érte holnap
a festéssel lehet valamit kezdeni? mert azok a csíkocskák nagyon nem tessenek
eszem megáll magellán! Hidd már el hogy szép az a váz, nehogy ***** a festését!
De ha sokat *******, megveszem mielõtt odaérnél...
20-ért WTB-vel meg garival együtt? szeritem szuper... hajrá...
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Posted 2006. July 19. - 22:30
látom aktív volt mindenki
elnézve, amit mondtatok, tényleg a magellánnál maradok. mindegyik 19-20"-os, tehát a méret nem probléma
a tárcsafékszemen nem nagyon gondolkoztam, de most ohgy említette valaki, már aktuálisabb
árban pedig az utsó a nyerõ, mert wtb kormánycsapággyal együtt van 20 gurigáért...
asszem el is megyek érte holnap
a festéssel lehet valamit kezdeni? mert azok a csíkocskák nagyon nem tessenek:)
Posted 2006. July 19. - 21:58
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. July 19. - 21:52
csak mondom, ha nem vetted volna észre
szal sztem is pyxis
Posted 2006. July 19. - 21:51
Posted 2006. July 19. - 21:48
...de ezt akkor sem javaslom, kivéve ha inkább orzágútra kellene neked, oda jobb mint az a 2 Pyxis!
Én a 2 Pyxis közül választanék, megnézném mind a 2-t élõben...
Én valszeg a '05-ösnél maradnék mivel újabb és még garis...
De élõben át kell vizsgálni, sokat kavar az ilyesmi a végeredményen...
Sok szerencsét!
Posted 2006. July 19. - 21:18
2001-es kona nunu, nagyon pöpec állapotban 25 ezerért nyeregcsõvel és bilinccsel (mínusz amit sikerül alkudni)
kép_kona1
kép_kona2
vagy magellan pyxis (nem a múltkor említett, az ugyanis nem tetszik) 21 ezerért, de nem jár semmi a vázhoz
hozzás tartozó apróhirdetés
nagy kérdés: meiket?
sürgõs lenne, mert holnap megyek megnézni õket
köszi
Posted 2006. July 15. - 19:24
szerintem 100-130 közötti villák valók bele (mm-ben értelem szerûen) szimplavállasok.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
vendég_adanka_*
Posted 2006. July 15. - 18:26
és hogy mijen teló illene bele?? elõre is köszi a seggícséget
Posted 2006. July 15. - 16:02
Ám meg kell hagyni hogy a Pyxis-t tényleg nagyon jó áron adják el, és tényleg egy jótulajdonságú vázzal állunk szemben! Sõt az összes Magellánnak nagyon jó az árértéke, mellesleg a komplett gépeiket is tényleg jól összerakják és az alkatrészek kiválogatására is nagy figyelmet fordítanak!
Nemrégiben összeállítottam egy listát amin azok a vázak szerepeltek amiket szívesen használnék! Olyan 7 db lehetett a listában... a listán a vázadatok illetve egy kép is szerepelt, az árat is odabiggyesztettem, ám nem tulajdonítottam neki jelentõséget! A Pyxis is szerepelt rajta, pedig mellette olyan vázak is szerepeltem mint pl.: Kona Kula Supreme, ami ugye 200 ezer forintba kerül...
a 2006-os Pyxis nekem nem tetszik, szerintem nem sikerült jól... elrontották, de jövõre sikeres visszatérést várok tõle!
De még ezenkívül nagyon megtetszett a 2006-os Caprine Vertex, ám sajnos adatait nem találom sehol... Jól legyártották, ám szerintem sár nehéz lehet....
A magyar biciklis termékeket tényleg jó áron adják el! Ráadásul a piac õvülése mellett, egyre komolyab termékekkel is találkozhatunk! De még mindig csak 1-2 termék veheti fel a harcot az "igazi" nagy cégekkel!
pl.: Magellán Pyxis
Posted 2006. July 15. - 15:38
- Anyag (Acel->CroMo->Alu es kulonbozo valtozatok pl. AlMg, Van ahol Ti, Zr (trek) vagyis az otvozoanyag ar fuggvenye, Carbon)
- Osszeallitas modja (Kezzel pl Trek, vagy geppel) Illesztesi modok: kovacsolt, heggesztett.
- A minosegellenorzes merteke (pl. heggesztes ellenorzes/db.)
- Tipus (merev, vagy ossztelos)
- Technologiai ujitasok
- Valtozo falvastagsag, illetve huzott, formazott palcacsovek, egyszeru kerek forma helyett. Ez persze ma mar nem feltetlen okoz akkora arkulonbseget egy megfelelo geppark meglete eseten.
- Marka ismertseg!
- Evjarat.
- Eladasi orszag (es az ott elo kereskedok penzehsege )
Termeszetesen ezek kulonbozo mertekben befolyasoljak az arat, de biztos hogy mindegyik befolyasolja.
Amikor vazat veszel azert tampontnak jo, vagy osszehasonlitasi mercenek mas (esetleg korabbi) vazakkal.
Posted 2006. July 15. - 00:02
Kona Caldera 19" - 1980 gr. Egyszerû papucsok, végig kerek csövek, ebben mi 49.000 Ft? A Pyxis-be ennél több technológia szurult, 2/3-ad áron... De még az Altrix Cougar is jobb nála.de mondjuk úgy kb a cruxxszal, ha a súlyokra jól emléxem...de tényleg drágák a matricák..
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. July 14. - 22:23
Ha már vmi alkatrészedben nem igazán bízol, akkor ott már nem lesz dobogó...