Bocs, nem kívántam senkit "teoretizálni", de még ******* nem értek annyira a bringákhoz mint Ti, ne ********* le. Egyszerûen segítséget akartam kérni, azt is leírtam, hogy nem hiszem, hogy rátalálunk arra a vázra, hasonlót kerestem. Mert ha egy piros autó lett volna egy fekete lóval az orrán arra ráismertem volna. De erre nem fõleg, hogy a vázon semmi márkajelzés nem volt. Nem tudom mi az a himbarendszer, csak sejtem. Nem pl. az ami a Kona Coileren az a nagy fekete, amihez a rugóstag csatlakozik a másik végén meg a hátsó villák? Én ezt áttételezésnek hívtam. Azt azért tudom, hogy aki DH géppel felmegy egy akár 500m-es emelkedõre is, az idõfutamot nyerhet a Touron. Nem csak mert a nagyutas teló miatt majdnem hátraesik, hanem mert ott a középrész sem segít neki. Szóval bocs, ha kis tapadós pióca voltam idegesítõ kérdésekkel, de beindított A bringa. Az enduronál meg nem voltam elég körültekintõ, de a váz maga az hasonlított a legjobban és amire emléxem a bringából, az mindkettõn jelen van. Akkor esetleg valaki elmagyarázná, mi az a himbarendszer? Mert én szeretnék ilyeneket megtanulni, de nekem úgy alakult, hogy sem a családom, sem a barátaim nem nagy sportemberek én viszont szeretek bringázni, de már szeretném levedleni az 590-es kalaharit, de ha még a rugóstagból sem tudok valamit beállítani, akkor egy bringaboltban én vagyok a legnagyobb palimadár...