Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:39
Írta 2006. augusztus 10. - 21:46
Egyet ertek, ha eroset akarsz, ami minen kibir, akkor valami domo szerusegben kell gondolkodnod, meg ha penz is van ra, akkor plane.
Írta 2006. augusztus 10. - 21:22
Lehet hogy most ujgazdag kis köcsögnek gondoltok aki csak úgy cserélgeti a fullos cuccokat,de :-) nem csak meguntam hogy évente cserélhetem az vázat vagy a telót,pedig nem flatttra ugrálok kétkerékkel 4 méter magasból,csak nem bírnak a vázak és úgy döntöttem inkább nem szórakozom meg költöm az összes pénzem a tamagocsizásra a csajommal,hanem végre egy alám való biciklit akarok,és már régóta nem szüleim fizetik,mondjuk akkor sem amikor még lehetett nekik.:-)
Írta 2006. augusztus 10. - 21:16
Fox meg azért kell mert sok telót próbáltam és a rocxshockoknak az a baja hogy nekem gyengék viszont szépen mozognak ,a marzok viszon erõsek de nem olyan szépen mozgóak a levegõ miatt és a fox ezt ötvözte bazi erõs ,és szépen mozog,nem is beszélve a kis extrákról mint pl. a cserélhetõ betét a villa allján ha esetleg megszakítanád 2 év múlva a menetet a csõtengelynél.Meg a tárcsafékkábel tartó szem a híd alatt ,és még szerszámokat is adnak hozzá,nem a többinél hogy örülsz ha kapsz és nem azt mondják mi a faszt akarsz vidd szervízbe.
Írta 2006. augusztus 10. - 21:09
MEgnéztem az új bighit az nem rossz télleg de ,szerintem nincs benne az a fékrásegítés ami a konanal is jelen van csak egy külön pálcán.És az nagyon jó érzés mikor lefelé húzhatod a féket de nem merevedik le a hátsód.
Írta 2006. augusztus 10. - 21:09
a 2005os bighitek jok voltak, allitolag a 2006os is jo, progresszv, de a 2005osokon tobb allasba tudod beallitani a rugostagot, a 2006oson csak 2 allasban. Egyebkent vannak hosszabb bighitek attol fuggoen, hogy milyen meretet valasztasz. De az teny es valo, hogy a demo jobb. Egyebkent ha akarsz demot, akkor kerdezd iljicset, vagy volet.
Írta 2006. augusztus 10. - 20:58
ja Ez igaz amit írtál,viszon pont ez a bajom hogy a bighit rövid,én meg hosszú.
a Demohajó viszont elnyelmindent.Én nem az fsr rõl beszélek a bighit az nem lengõvillás ? azon nem lehet olyan techic mint a demon mert csak egy karon leng a hátsó.
a Demohajó viszont elnyelmindent.Én nem az fsr rõl beszélek a bighit az nem lengõvillás ? azon nem lehet olyan techic mint a demon mert csak egy karon leng a hátsó.
Írta 2006. augusztus 10. - 20:54
de pl a big hit is elég zúzda váz, és az is fsr mint minden össztelós speckó. na meg a disorder 4-ben is elég szépeket ugrott vele a srác (talán darren berecloth asszem) és szerintem õ sincs 80-85 alatt a kinézetébõl következtetve. és jóval olcsóbb a big hit a demónál pl, ja és sokkal rövidebb is. ami azért hasznos tényezõ. meg ha frírájdolsz, akkor inkább progresszív váz kéne ekkora súlyhoz. de mondjuk a dhx nem egy szar tag h finoman fogalmazzak, és az is bírja alattad egy lineáris vázba ha progresszívre van állitva. bár mér ne bírná. (de jó h én csak 65 kiló vagyok )
Írta 2006. augusztus 10. - 20:31
de a magyar speckónál lehet h bepróbálkozok. gondolom ott több évre visszamenõleg vannak ilyenek.
szerintetek?[/QUOTE]
Szerintem megéri megpróbálni,egyébként van egy srác aki külföldrõl hoz cuccokat csak nem tudom a számát ,haveromnak hozott már még akkor el camino fékeket, amikor még itthon nem is volt és elég jó áron,állítólag tud hozni mást is.
Csak már kicsit türelmetlen vagyok,mert most egy stinkym van doubletrakkekel meg 2.4 es big betty kel egy pike telóval holzfeller hajtómû x.0 váltórendszer raceface diabolus stucni richey kormánnyal elöl saint fék elõl 2004 es xt fék ,így összegezve ,és 96kg vagyok pike nem nagyon bírja a light freerideot ezzel a súlyommal meg a váz rugóútja is sajna más kevés ,és leszeretném cserélni egy demo 9re ,fox 36 van teloval, többi marad.
Már eltörtem néhány alkatrészt a súlyom miatt és nagyon sok vázat néztem meg telót ,de ez tünik a legjobbnak.Konat azért nem akarok mégegyszer ,mert az én felhasználásomra a primo lenne jó viszont azon a hátsó fék megoldása ,ami a lejtmenetben való fékezést biztosítja a hátsó teló lefikszelése nélkül,az nem tettszik eláll a váztól ,nem a váz része viszont a demonak igen és így kevésbé sérülékenyevv,akkor a demóba az is jobb hogy a középcsapágymagassága jobb mint a primóé,fõleg ha 24 es kereket akarok hátra mivel a primó magassága baszott magasan van középen,és ezért instabilabb mint a demo,a demonál lehetõség van vázgeometria választásra ami jobban kivitelezhetõ mint a primo-nál és a demo csak váz könnyebb is,mégis erõs.Azért nem akarok bele duplavállas telót, mert nekem fölösleges ,nem ugrálok 15 méteres szakadékokba.Végül az a lényeg azért vagyok ráállva a demo9 re mert nagyon sok pozitívuma van a negatívumjaival szembe bármelyik más márkával összehasonlítva,nem is említve a kisebb tuningokat a demo-n ami a többin nincs.
szerintetek?[/QUOTE]
Szerintem megéri megpróbálni,egyébként van egy srác aki külföldrõl hoz cuccokat csak nem tudom a számát ,haveromnak hozott már még akkor el camino fékeket, amikor még itthon nem is volt és elég jó áron,állítólag tud hozni mást is.
Csak már kicsit türelmetlen vagyok,mert most egy stinkym van doubletrakkekel meg 2.4 es big betty kel egy pike telóval holzfeller hajtómû x.0 váltórendszer raceface diabolus stucni richey kormánnyal elöl saint fék elõl 2004 es xt fék ,így összegezve ,és 96kg vagyok pike nem nagyon bírja a light freerideot ezzel a súlyommal meg a váz rugóútja is sajna más kevés ,és leszeretném cserélni egy demo 9re ,fox 36 van teloval, többi marad.
Már eltörtem néhány alkatrészt a súlyom miatt és nagyon sok vázat néztem meg telót ,de ez tünik a legjobbnak.Konat azért nem akarok mégegyszer ,mert az én felhasználásomra a primo lenne jó viszont azon a hátsó fék megoldása ,ami a lejtmenetben való fékezést biztosítja a hátsó teló lefikszelése nélkül,az nem tettszik eláll a váztól ,nem a váz része viszont a demonak igen és így kevésbé sérülékenyevv,akkor a demóba az is jobb hogy a középcsapágymagassága jobb mint a primóé,fõleg ha 24 es kereket akarok hátra mivel a primó magassága baszott magasan van középen,és ezért instabilabb mint a demo,a demonál lehetõség van vázgeometria választásra ami jobban kivitelezhetõ mint a primo-nál és a demo csak váz könnyebb is,mégis erõs.Azért nem akarok bele duplavállas telót, mert nekem fölösleges ,nem ugrálok 15 méteres szakadékokba.Végül az a lényeg azért vagyok ráállva a demo9 re mert nagyon sok pozitívuma van a negatívumjaival szembe bármelyik más márkával összehasonlítva,nem is említve a kisebb tuningokat a demo-n ami a többin nincs.
Írta 2006. augusztus 10. - 18:59
nem apróhirdetõ
az apróban is egész jó áron vannak demók, és azok is nagyon jók szerintem.
a 2004-es big hit comp fsr vázról tud valaki valamit? pl tech adatokat ilyesmik. mert a speckó honlapján nem nagyon találtam csak 2005-öset. angolul meg nem tudok olyan szépen fogalmazni h ne nézzenek csont hülyének, de a magyar speckónál lehet h bepróbálkozok. gondolom ott több évre visszamenõleg vannak ilyenek.
szerintetek?
az apróban is egész jó áron vannak demók, és azok is nagyon jók szerintem.
a 2004-es big hit comp fsr vázról tud valaki valamit? pl tech adatokat ilyesmik. mert a speckó honlapján nem nagyon találtam csak 2005-öset. angolul meg nem tudok olyan szépen fogalmazni h ne nézzenek csont hülyének, de a magyar speckónál lehet h bepróbálkozok. gondolom ott több évre visszamenõleg vannak ilyenek.
szerintetek?
Írta 2006. augusztus 10. - 17:37
Írta 2006. augusztus 10. - 13:37
Írta 2006. augusztus 10. - 11:43
Fontos!!!fontos!!!fontos!!!
Mongoose Valiant Vázat Szeretnék Venni De Mivel Vidéki Vagyok Ezért Nem Tudok Fel Menni érdeklõdni A Malihoz, Ezért Pár Infót Szeretnék Megtudni Róla. Ha Valakinek Van Ilyen Váza Vagy Ismersz Valakit Akinek Ilyen Váza Van Akkor Lennél Szíves írni Pár Sort Róla, Pl:hány Kg., Milyen Erõs, Mennyit Mozog A Tag, ???????
A Válaszokat Elõre Is Kössssssz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mongoose Valiant Vázat Szeretnék Venni De Mivel Vidéki Vagyok Ezért Nem Tudok Fel Menni érdeklõdni A Malihoz, Ezért Pár Infót Szeretnék Megtudni Róla. Ha Valakinek Van Ilyen Váza Vagy Ismersz Valakit Akinek Ilyen Váza Van Akkor Lennél Szíves írni Pár Sort Róla, Pl:hány Kg., Milyen Erõs, Mennyit Mozog A Tag, ???????
A Válaszokat Elõre Is Kössssssz!!!!!!!!!!!!!!!!!
Írta 2006. augusztus 10. - 00:00
Hello miondenkinek.
Állandóan szívok a vázam váltópapucsával. Giant AC.
Mostmár mindenre gyanakszom.
Ésszrevettem pl egy érdekes dolgot.
Mikor nincs még bent a hátsó kerék, felrakom a papucsot, a váltót. A papaucs szerintem akkor áll egyenesen. Aztán berakom a hátsó kereket, ráhúzom a gyorszárat. És a papucs megdõl a kerék felé. Minnél erõsseben húzom a gyorszárat annál inkábe bedõl. Ez normális?
Sürgõs lenne a dolog, mert kínyír ez a Bringa, ezer hála annak aki tud valamit!
Állandóan szívok a vázam váltópapucsával. Giant AC.
Mostmár mindenre gyanakszom.
Ésszrevettem pl egy érdekes dolgot.
Mikor nincs még bent a hátsó kerék, felrakom a papucsot, a váltót. A papaucs szerintem akkor áll egyenesen. Aztán berakom a hátsó kereket, ráhúzom a gyorszárat. És a papucs megdõl a kerék felé. Minnél erõsseben húzom a gyorszárat annál inkábe bedõl. Ez normális?
Sürgõs lenne a dolog, mert kínyír ez a Bringa, ezer hála annak aki tud valamit!
Írta 2006. augusztus 07. - 17:23
lehet h umf project törölve, és bighit lessz helyette, 2004-es comp. szép kis váz az is és annyival nem drágább h ne érje meg, mert hát mégis csak speckó, meg fsr...
amúgy apróban vettem 35-be a 4 way-t szerintem korrekt ár, fõleg h állitólag max egy hónapos. de tényleg még karc sincs rajta.
amúgy apróban vettem 35-be a 4 way-t szerintem korrekt ár, fõleg h állitólag max egy hónapos. de tényleg még karc sincs rajta.
Írta 2006. augusztus 07. - 13:39
Nagyobb a túlfolyója, bele kell, bele kell próbálni és vagy jó vagy nem.
Az L-esbe tutira belefér, de abban van hely:)
Az L-esbe tutira belefér, de abban van hely:)
Írta 2006. augusztus 07. - 13:19
egyáltalán nem biztos. az fr verzióba nem fér bele. legalábbis az s-esbe biztos nem. de a dh verzióba azt hiszem igen.
Írta 2006. augusztus 07. - 12:43
flex, és túlfolyót levágni
ha az 5.0-nak is akkora a túlfolyója, mint a kisebb számmal ellátottaknak, akkor sztem belefér simán
ha az 5.0-nak is akkora a túlfolyója, mint a kisebb számmal ellátottaknak, akkor sztem belefér simán
Írta 2006. augusztus 07. - 12:30
Ha itt lenne kéznél akkor megtenném de fel kell érte utaznom messzi messzi fõvárosba. Mindegy megoldom, úgyis belefér
Írta 2006. augusztus 07. - 12:28
végül is vega másolat (asszem 2003-as vega másolata). hallottam olyat h nem minden váz "spv kompatibilis". ez hogy is nyilvánul meg?
elõre is kössz
nem másolat, hanem ugyanaz, csak más matricával.
A gemini dh-ba (s-es) belefér a dhx 5.0 úgy hogy a túlfolyó a lengõkar felöli oldalon van lefelé? (máshogy bele se megy szerintem ) Képeken láttam h jó bele, csak kiváncsi vagyok h a túlfolyó nem üti-e meg a vázat.
vedd le róla a rugót, aztán tedd be a vázba, és óvatosan nyomd össze teljesen. ha nem üt be sehova,akkor jó.
Írta 2006. augusztus 07. - 12:27
aha
értem. tehát semmi károsodása nem lehet a tagnak, csak a mozgása lesz elég kultúrálatlan.
thx
(mindig lcs-t zargatom a hülyeségeimmel )
A Giantomban 6way volt, de a 4way sokkal jobban mozog, úgyhogy jó lesz a UMF-be is. ha olcsó, akkor próbáld ki.