Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az ets-x egy alapjában rossz rendszer.
nem értem miért porolta le a rocky, hiszen a kilencvenes évek közepén egyszer már kiderült, hogy el van b*szva.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

etsx-el mi a baj?

ami szubjektív hogy nekem nem tetszik az a felfüggesztés

amit fritzek mértek, hogy kategóriájában az egyik leggyengébb váz

és brutálisan magas a középcsapágy (35cm)....bár végülis az a dawgon sem zavar már
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
etsx-el mi a baj?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Az, hogy rövid, az igaz az össztelósokra is?

nem mindegyikre ....saját szempontomból az etsx-re igen /bár azt amúgy sem vennék/ az element határeset, a slayer jó, a többit nem néztem mert nem igazán érdekel se az rmx, se a switch.....

de ha Neked a giant bejön, akkor a RM is be fog mert az is a rövidebbek közt van......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Köszi GABE84,már érdeklõdtem a ZASKAR után,de sajnos nagy nekem.Most is egy M-est nyúzok és ez bevált,igy maradnák az M-esnél.Ha felbukkan valami akkor irj ha tudsz.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az, hogy rövid, az igaz az össztelósokra is?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Eddig a Rocky Mountain volt a nyerõ, de ha tényleg ilyen drága, akkor kiesett sajna...pedig a bordó-fehér juharleveles festés nem csúnya.

azért merevfarúnál annyi felárat nem ér az a sima easton ultralight csõ, hiába hegeszti juharsziruppal üzemelõ robot , rizsevõ robot helyett.....:) és ráadásul egy számmal nagyobb kell belõle mert rövid....

amugy 1200 eur a listaára, a szkandié meg 1700....amit írtam az onlány boltos, akciós volt....

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Marin Team Issue-t nem találtam a 2007-esek között, csak Team Titaniumot, ami beteg drága lehet. Bár az Indian Fire Trail nagyon szép és fehér :) ami pozitívum és a 2006-os Orbea Scape mellett szól. De hol kapok Marint... szerintem még ausztriában sincs.
Yasec-nél lehet kapnék valami engedményt, faterom tanította a gépészetre :) Amúgy azt hallottam, hogy elég törékenyek + nem szép a festése.
Eddig a Rocky Mountain volt a nyerõ, de ha tényleg ilyen drága, akkor kiesett sajna...pedig a bordó-fehér juharleveles festés nem csúnya.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
nagyon régen voltak még a magnesiummal gondok (Rómain egy ismerõsömnek a Schwinn magnesiumja szó szerint kilyukadt...)
Thy-nek volt ilyen váza, ha jól dereng, annak nem volt baja, de máshonnan se lehetett már ilyenrõl hallani, no meg a telólábak is bírni szokták - ennyire nekem is vigyáznom kell az acél vázamra szerintem :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

épp nézegettem a német ebay-t, és azért írtam, mert kinn volt a német válogatott vagy mifene gépe, Mars, XTR, ahogy kell, ránézésre 0 km-es használattal, 20-as méret
és nem kellett rá semmilyen extra módon vigyázni, csak amennyire bármilyen másik vázra, telóra

a scott tényleg drága :) de nekem elsõre az összes idáig említett váz az :-/ barátnõm a legolcsóbbak áráért (~110) vett vadonat új kerót X9-LXint-Avid-SUN szerelékkel

azt beszélik annak nem tesz jót ha lenyúzod alaposan a fényezést, és rendesen éri egy kis víz .....állítólag le vannak belûl is festve, nyilván hasonló okból....gondolom nem ugyanaz az ötvözet mint a telólábak,,,

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
épp nézegettem a német ebay-t, és azért írtam, mert kinn volt a német válogatott vagy mifene gépe, Mars, XTR, ahogy kell, ránézésre 0 km-es használattal, 20-as méret
és nem kellett rá semmilyen extra módon vigyázni, csak amennyire bármilyen másik vázra, telóra

a scott tényleg drága :) de nekem elsõre az összes idáig említett váz az :-/ barátnõm a legolcsóbbak áráért (~110) vett vadonat új kerót X9-LXint-Avid-SUN szerelékkel

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Ha már az RM játszik akkor
Cube Reaction Classic
Marin Team Issue,
mert szépek
FELT epo, KTM Team (tudom, ez elvileg nem játszik) Scandiumok
Merida Magnesium, Scott karbon - könnyûek
Stevens; jó ár

és akkor még ott vannak olyanok, h Corratec Titan, Zymotic Hot Chili...

magnézium meridát már vagy 2 éve nem gyártanak.....meg arra azért nem árt a normálisnál jobban vigyázni.....

scott karbon meg kissé drága sztem

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
01-es G Zero 14-es méretben... :) nem csoda, hogy ilyen olcsó :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
chainreactionek talaltak valahol egy adag ezereves scottot, meg par egyeb finomsagot, es most jol eladjak oket

Proflex animal

Proflex 957

http://www.chainreac...?CategoryID=625
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ha már az RM játszik akkor
Cube Reaction Classic
Marin Team Issue,
mert szépek
FELT epo, KTM Team (tudom, ez elvileg nem játszik) Scandiumok
Merida Magnesium, Scott karbon - könnyûek
Stevens; jó ár

és akkor még ott vannak olyanok, h Corratec Titan, Zymotic Hot Chili...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

csak alu yasec van, most mondta valamelyik nap fityisz :)
.

arról is volt szó

6. Yasec, alu, 1,5 kg alatt, 165ezer

.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
csak alu yasec van, most mondta valamelyik nap fityisz :)
én is specializedre gyúrnék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Gt Atee, bikemag apróban láttam egy Gt Zaskar Team vázat L-es, jó állapotúnak tûnik és nagyon jó áron volt. Amúgy a gt amerikai honlapján keress rá valamelyik legközelebbi országi (talán németo. vagy svájc) eladóra, tudtommal ausztriában nem kapható.

Na 10 lehetõség maradt CC vázat illetõen:
1. No Saint Lucifer, scandium, 1,2-1,3 kg, kb. 100ezer ft, ausztriából
2. Kona Kula Deelux
3. Kona Kula Primo, easton, 1,5 kg, 120ezer ft -engedmény a 2006-osból
4. Kona Kula Supreme, scandium, 1,2 kg, 199ezer - engedmény a 2006-osból
5. Orbea Scape, scandium, 1,3 kg, 167ezer - engedmény...
7. Rocky Mountain Vertex Team, easton, 1,5 kg !!nem tudja valaki kb. mennyibe kerülhet ? Írtam osztrák eladónak, de nem írt vissza :o
8. Specialized Stumpjumper, árat nem tudok, sokféle, többféle kedvezménnyel
9. Trek 8500, kb. 80ezer ft
10. Voitl Ml Vl, 1,4 kg, 49ezer ft-ért venném használtam bikemagrõl.

A Trek nagyon kevéssé esélyes, a Kula Supreme túl drága (annyit nem engednek szerintem), szóval maradt 8. Javaslatok ? Elõre is kösz.

a no saint nem rossz, csak geoját nem ismerem, meg hogy tudod érvényesíteni a garit

szkandium konát tavalyit tudsz venni 160-ért ha jó a 19-es /de sztem elhozható 150-ért is/ de lehet van még tavalyi a faktorban is, ott is megkapod akörül, de a cca 1200 g egyébként csak a 16-osra igaz, 18-asban 1376 g...ha azt mondom (tapasznyalatbókl) hogy a szkandi kona rohadt jó váz, akkor azt mondják elfogult vagyok

az alap rocky, akciósan is legalább 1000 euró ujonnan akkor már éerdems az easton szkandi team-et venni 1300 eurért, az is ilyen szkandi kona súlyban van....

easton xsöves kula sem rossz de azzal érdemes megvárni a januárt akkor jó eséllyel -20 % /persze ha közben elfogy az kellemetlen/

szvsz a legjobb cc-geo egyébként a specko, a tömeggyártottak közül

de azért ha belefér a keretbe én Yasecet vennék

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Giant XTC:D :D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Gt Atee, bikemag apróban láttam egy Gt Zaskar Team vázat L-es, jó állapotúnak tûnik és nagyon jó áron volt. Amúgy a gt amerikai honlapján keress rá valamelyik legközelebbi országi (talán németo. vagy svájc) eladóra, tudtommal ausztriában nem kapható.

Na 10 lehetõség maradt CC vázat illetõen:
1. No Saint Lucifer, scandium, 1,2-1,3 kg, kb. 100ezer ft, ausztriából
2. Kona Kula Deelux
3. Kona Kula Primo, easton, 1,5 kg, 120ezer ft -engedmény a 2006-osból
4. Kona Kula Supreme, scandium, 1,2 kg, 199ezer - engedmény a 2006-osból
5. Orbea Scape, scandium, 1,3 kg, 167ezer - engedmény...
7. Rocky Mountain Vertex Team, easton, 1,5 kg !!nem tudja valaki kb. mennyibe kerülhet ? Írtam osztrák eladónak, de nem írt vissza :o
8. Specialized Stumpjumper, árat nem tudok, sokféle, többféle kedvezménnyel
9. Trek 8500, kb. 80ezer ft
10. Voitl Ml Vl, 1,4 kg, 49ezer ft-ért venném használtam bikemagrõl.

A Trek nagyon kevéssé esélyes, a Kula Supreme túl drága (annyit nem engednek szerintem), szóval maradt 8. Javaslatok ? Elõre is kösz.