Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

meg ha megnézed akkor az össztelós dirt vázak (pl.: kona cowan ds, v howler) elég masszívak ehhez a vázhoz képest. na meg árban is kicsit más kategória. ha dirtre kell akkor merev, ha dh-ra akkor egy normálisabb össztelós, ha meg enduro akkor ez jó lessz. mert ez egy enduro váz alapvetõen, ami már amolyan nagyonlájt dh, amibe becsúszik pár hosszabb ugrás is, de nem magas, max 1-1.5 méter, és nem síkra.

nem, ez egy nehéz, all mountain váz.....az enduro az a coilernél kezdõdik ha konához víszonyítunk...../nem rugóútban, hanem masszívságban/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
umf freddy mennyit mozog? az bírja az fr-t is? nekem most az jön be eléggé külsõre..

nekem még nem aktuális, csak jó így nézelõdni, h mire cseréljem majd le a polarxemet

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

...amibe becsúszik pár hosszabb ugrás is, de nem magas, max 1-1.5 méter, és nem síkra.

Ne viccelj már. Ekkora ugrásokat akármelyik merevgép+teló kombó elbír maradandó károsodások nélkül.
Azért maradjunk a tárgynál, ez egy 15 centit mozgó 100 ruppás váz.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
meg ha megnézed akkor az össztelós dirt vázak (pl.: kona cowan ds, v howler) elég masszívak ehhez a vázhoz képest. na meg árban is kicsit más kategória. ha dirtre kell akkor merev, ha dh-ra akkor egy normálisabb össztelós, ha meg enduro akkor ez jó lessz. mert ez egy enduro váz alapvetõen, ami már amolyan nagyonlájt dh, amibe becsúszik pár hosszabb ugrás is, de nem magas, max 1-1.5 méter, és nem síkra.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mondom, amiket itt felsorolát, azok közül talán a redbull a legjobb választás.
de dirt-re, meg ugy egyáltalán, megtanulni ugrálni NEM VALÓ ilyen váz. csak feleslegesen pazarolsz el egy csomó pénzt.
és ahogy ezerszer el lett mondva: a váz mozgáskarakterisztikáját 70%-ban a rugóstag és 30%-ban a váz felépítése határozza meg.
persze vannak kivételek, mint a giant nrs, de ezek csak erõsitik a szabályt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez a 4 forgáspontos dolog elég nagy vakítás..:) alapja nincs sok a kijelentésnek, a rugóstagon múlik nagyon sok.
és ha arra kéne amit írsz, kiakadsz asztalos ugratókon, akkor inkább merevvel ess neki, ezt nagyon hamar meg fogja tudni hatni az ilyen igénybevétel;) szal óvatosan.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

én is arra gondoltam de nem válaszolt az email-re.
viszont ami nagyon tetszik az a Scamp Colt..a magellan ronda :): szóval mit gondoltok errõl?
mennyire lehet ez érzékeny? vagy olyan mint a szar cc-vázak? sajnos még nem nyomogattam ilyet.
:

az igazi univerzális geometria
7005 T6-os alumínium vázcsövek
könnyû és erõs
tömeg: 3.1kg
extra erõsítések a stresszpontokon
félintegrált fejcsapágyhoz
4 forgáspontos rendszer, kiküszöböli a hajtás közben fellépõ pogózást
finom mozgású, tartós ipari csapágyazás
3 fokozatban állítható rugóút (100-150mm)
felhasználási terület: freeride, enduro, all mountain

15colos-at vennék. feketébe, tag nélkl 100ért. sztem megéri
[/SIZE]

mondjuk attó, hogy egy cc váz nem mozogja ki a falevelet, attól nem feltétlen szar, hiába is mondatja ezt veled a marha nagy élet tapasztalatod

azt meg hogy ez a váz nem pogozik mint az állat, azt nem kéne feltétlen elhinni...és a freeride-ot sem kéne vele erõltetni, sztem az all mountain (bár ha az effektiv felsõcsõhossz, akkor rövid, hogy tekerhetõ legyen)max a lájtos enduro amit tartósan bír....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
próbálok végleges vázat is találni a teló mellé.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Bagoly mondja verébnek:D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Nem jött be a Cannondale?

Unatkozik..;)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Túl magas lett a 888cal :S meg vhogy az egyforgáspontos rendszer nem vált be.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

demo8 vagy m3? demo foxszal, m3 lehet h csak 6way-jel. érveket is, ha kérhetem, aztán majd kihozok belõle valamit. (hosszútávban gondolkodom)

Nem jött be a Cannondale?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
úgy értettem hogy lehessen vele dirt-street-elni de nem elsõrorban..nem akarom azt hogy nyaranként haza megyek és merevvel nyomjam a dh-t és a nagyobb letöréseket se adnám be merevvel. meg itt vannak nagy táblás ugratók aminél ha nem érem el a beérkezõt eléggé megüt...viszont járkálásra, alap streetre is szeretném használni. szal szerintem ezt a scamp-et fogom venni, mert könnyûnek könnyû kicsinek kicsi (15") és mozog 15-öt. horstlinkes és olcsó is.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Dirt street-re meg ne össztelóst nézz, oda valami takarékos SS gépet.
Nézd meg a nagymájerek már az FR-t is merevvel tolják.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Az aprós mongoose 18'as, kilõve
Sztem amúgy sem félintegrált csapágyasat keresel...
Érzékenység meg; nagy eltérések nincsenek, a tag számít inkább
a legtöbb ilyen vázat simán be lehetne fogni maratonozni a megfelelõ setuppal, eléggé öszvér megoldást jelentenének dirt-sreetre :)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
én is arra gondoltam de nem válaszolt az email-re.
viszont ami nagyon tetszik az a Scamp Colt..a magellan ronda :): szóval mit gondoltok errõl?
mennyire lehet ez érzékeny? vagy olyan mint a szar cc-vázak? sajnos még nem nyomogattam ilyet.
:

Feltöltött kép Paraméterek:
az igazi univerzális geometria
7005 T6-os alumínium vázcsövek
könnyû és erõs
tömeg: 3.1kg
extra erõsítések a stresszpontokon
félintegrált fejcsapágyhoz
4 forgáspontos rendszer, kiküszöböli a hajtás közben fellépõ pogózást
finom mozgású, tartós ipari csapágyazás
3 fokozatban állítható rugóút (100-150mm)
felhasználási terület: freeride, enduro, all mountain

15colos-at vennék. feketébe, tag nélkl 100ért. sztem megéri

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem a redbull.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

segítsetek. kis ösztelós vázat tervezek decemberre vagy húsvétra. Aminek a legjobban örülnék egy polarx fs de azt már nem igazán lehet kapni :S 100ezrem lenne rá. ha lehet akkor dirt-street re is lehessen használni. nézegettem ilyen kis össztelós cc- gépeket de alig mozognak :S.

amikre gondoltam:

Mongoose Grand Marques: http://apro.bikemag....ct=39008&cat=15

Magellan polar x fs: sajnos már nem nagyon találok

Matrix northshore: ezt sem..

redbull: http://apro.bikemag....ct=37371&cat=15

esetleg magellabn scotum??

errõl mi a véleményetek? http://apro.bikemag....ct=38285&cat=15

..hátha itt válaszolnak.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ár a mostani álláspont szerint ugyannyi (szivesen választanám dhx-szel 70 dolcsiért :D) de valszeg csak 6way-jel lehet. Jah esetleg vki nem tudja h 240es tag való-e bele?

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Ha m3as BMWre gondolsz akkor inkább azt :)

Komolyra forditva a szot, google segitségével rájöttem hogy talán egy bringárol beszélsz...Meg is néztem rögtön jol az oldalukat intense-éknek és ott az áll, hogy optional-ba lehet fox dhx 5.0-val venni...mindezt +69 dolcsiért...

Viszont az m3as jo 600 dolcsival drágább a demonál, és nem is néz ki olyan szépen mint a 2007es piros csilli-villi demo8.

A technikai részét a kettö bringának majd valaki más összehasonlitja, egyik bringán sem ültem és nem is értek hozzá eléggé, de ár/megjelenés/mayer faktor szinten én a demo melett voksolnék :)