Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
olyan boltban dolgozom, ahol az eladott vagy a szerelesre bejovo bringak eros 80%-a varosi tekeresre van hasznalva. [London nem tul hegyesvolgyes kornyek]

torott vazat megis lattam mar, nem keveset. tobbnyire egyikkel se lett ugralva.

csak azt akarom mondani, hogy nem feltetlenul kell baromkodni ahhoz, hogy torjon a vaz. eleg az is, ha szarul van megcsinalva ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
jó de ez a váz töréses dolog sokmindentõl függ
lehet vki cc vázat használ dhra letörésugratásra az ne csodálkozzon, bár nemtom milyen váz volt milyen használat mellett
vagy anyaghibás etc

de énse vok híve a drága vázaknak

Sysspo: üdv itt:)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

A Votec HandMade és a fejlesztéstöl a gyártásig minden Németországban történik. Ennek megfelelö az ára is. A Porsche bike-ot is ök készítették.

És szerencsére többször lebeszéltem magam egy Votec vázról ;) Az épp mostanában tört el ... Annyival nem jobb mint drágább.

Ride everywhere.

.

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Nekem Pont egy Stinkym van 18 as váz PIKE al és tökéletes jól ment vele a tekerõs XC túra is és én 92 kiló vagyok de még nem trenkoltam szét a pike ot a pedig már elég régóta megvan.Ill nem is ez a lényeg hogy régóta ,hanem az hogy sokat mentem vele és nemcsak városban betonon.tehát igénybe van véve.elöl hátul 160 as tárcsa van XT fékekkel hátul 2005 ös 2 dugattyús elõl 2004 es 4 dugattyús és nem volt eddig gondom ezzel sem és nem kellett tépni a féket annyira hogy fájjon a kezem.Úgyhogy nekem bejötta stinky pike al. És a pike on van egy kötegelõ ami eddig nem jutott el a becsúszó tetejéig max compression on van leglágyabban meg nyuszin nem teknõsön :-) és a városligetben ahol a jégpálya hátulja van ott a sétáló utról ha leugrik az ember a mederbe ami igaz nem magas kb 1 méter 30 centi viszont 25 % ok lejtõre érkezel ami nem olyan egészséges ív így sem koppant le az eleje ,nekem inkább a stinky hátuljával van a bajom hogy kevés az út a súlyomhoz ,egy stab ot nem tudok hátradölve sima gurulásba összenyomni viszont a stinky t simán hiába van a rugóerõ erõsen,ezért lesz Demom ,amirõl régebben is sírtam ,de szerintem aki lightos freeride ra akarja a stinkyt pike al használni annak nagyon bejöhet ,csak ne csapja oda ,mert a pike hajlandó ugye a híd tövénél elrepedni.

Life Is Just a Big Ride :angel:

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

üdv

lenne egy kérdésem!

a minap egy német oldalon láttam egy votec bringát pár ezer euróért :) egyet nem értek mi olyan különleges a votec -ben?

A Votec HandMade és a fejlesztéstöl a gyártásig minden Németországban történik. Ennek megfelelö az ára is. A Porsche bike-ot is ök készítették.

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
üdv

lenne egy kérdésem!

a minap egy német oldalon láttam egy votec bringát pár ezer euróért :) egyet nem értek mi olyan különleges a votec -ben?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Fel lehet vele jutni bárhova csak mászótechnika és erõ kérdése. :)
Mászógép alatt a cc versenygépeket értettem.

ez így van persze.....csak ez a konfig, még 100x jobban tekerhetõ mint egy mai stinky....nekem volt 04-es coilerem, (ami vázilag elég közel áll a 04-es stinkihez) ,pike-kal, de cc setuppal, ahova azzal nem tudok felmászni, oda a k.supremmel sem tudok.../95-re letekert pike-al, 70 fok körüli a fejcsõszögük / legfeljebb a merevfarúval 2 fokozattal könyebb áttételben megy....:)

de itt egyébként sem mászógép építésrõl folyik a szó

de azért még manapság is lehet hobbi dhra, light freeride-ra használni (legalábbis nagyon remélem mert most készülök elcserélni a mostani gépem egy ienre)..úgyh most örülök h a stinkyrõl van itt szó ...

fõleg így h tekerhetõvé tehetõ-e..mivel nekem is hiányozna a tekerés ugyh lehet boxxi-t cserélem maj meg 3tányéros felállás lesz...

mért ne lehetne

inkább csak a skatulyák változásáról és az ezt követõ vázevolucióról beszélek....így egy idei/jövõ évi sztinkibõl már nem nagyon lehet tekerhetõ gépet csinálni....ezekbõl meg igen....anyag meg kb ugyanannyi van benne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

az a 04-es stinky, ma már csak masszív am gép.....szal egy u-turnös pike-kel, kb bárhova fel lehet vele mászni, ami tekerhetõ emelkedõ....

de azért még manapság is lehet hobbi dhra, light freeride-ra használni (legalábbis nagyon remélem mert most készülök elcserélni a mostani gépem egy ienre)..úgyh most örülök h a stinkyrõl van itt szó:) ...
fõleg így h tekerhetõvé tehetõ-e..mivel nekem is hiányozna a tekerés ugyh lehet boxxi-t cserélem maj meg 3tányéros felállás lesz...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

az a 04-es stinky, ma már csak masszív am gép.....szal egy u-turnös pike-kel, kb bárhova fel lehet vele mászni, ami tekerhetõ emelkedõ....

Fel lehet vele jutni bárhova csak mászótechnika és erõ kérdése. :)
Mászógép alatt a cc versenygépeket értettem.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Egy stinky-bõl sohasem lesz mászógép, teljesen mindegy hogy 2 vagy 3 kilós teló van benne.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy stinky-bõl sohasem lesz mászógép, teljesen mindegy hogy 2 vagy 3 kilós teló van benne.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
1 hétig szerepelt így, körübelül ennyi idõ volt mire meglett az új villa, egy boxxer. villaszög azonos lett kb, minden jó volt, csak ez a váz azért nagyságrendekkel "nagyobb" volt mint egy stinky - túl monstrum, atommerev, és nehéz giant dh-nak talán egy picit rugalmas volt a villa.
de egy stinkynél ez messze nem fog feltünni, abba pont tökéletes az a villa.

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Kösz Thez,tényleg nem mutatat bután a Giant-ben,sõt még tetszik is.Te ebben a felállásban mennyire küldted neki?
Don't worry about a thing, 'cause every little thing gonna be all right!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Pike teljesen jó lesz, van olyan jó mint a boxxer.
1-2 centi van köztük, (178-as boxxi)
így tökéletesen beválhat.
mutatok képet azért:

http://dolog.uw.hu/pikegiant1.jpg
http://dolog.uw.hu/pikegiant2.jpg
http://dolog.uw.hu/pikegiant3.jpg
http://dolog.uw.hu/pikegiant4.jpg

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
Mostmár végképp kezdtek összezavarni:).Szóval mégsem annyira übergáz,ha beleteszem a pike-ot a stinky-be?Ebben reménykedtem én is,bár mostmeg lehet,hogy én értettem vmit félre.:( Az "határfeszegetésnek" számít,ha 75kg vok és lájt dh-ra is használnám a pike-ot?(tudom ez már teló topik.)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
boxxer - pike között van vagy 2 centi, ami nem számít ilyen felállásban - már csak azért sem, mert a rugóút igaz nevetséges volt, de hibátlanul mutatott a giant dh vázban itthon. a pike ami helyett ment be a boxxer kicsit késõbb.
szóval alkalmazható.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a boxxer ride meg 3.5 kiló, abból nem lesz mászógép a stinky-vel, ami megint vagy 4 kiló :D
én is a pike-ra voksolok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

NA szóval nem tom,hogy lesz e itt vki,de látom tegnap egész sokan írtak miután elhúztam:).2004-es stinkyrõl lenne szó,tehát 6"-t mozog.Ha jól tudom,a benne lévõ gyári teló(marzo dropp off triple) olyan 2cm-rel magasabb,mint a pike,ez annyira hazavágná a geoját?Amúgy meg elgondolkoztam,hogy mi lenne,ha eltudnám cserélni a pike-ot egy boxxer ride u-turn-re,ok,hogy akkor se lenne túragép,de azért visszatekerve könnyebb lenne vele feljutni a hegyre,lefele meg hadd szóljon.(persze ha nem így van...:confused: )

sztem alapból, jó a pike csak ne feszegesd a határait....mindensetre betekert pike-kal egy jól tekerhetõ cucc lesz belõle, tavaly nekem is majdnem ilyenem lett /mivel a 04-es stnki, 05-ös coiler majdnem ugyanaz a váz, colieer hosszabb picit/ .

viko.jam

viko.jam

vendég

• fórumtag
  • 113 posts
NA szóval nem tom,hogy lesz e itt vki,de látom tegnap egész sokan írtak miután elhúztam:).2004-es stinkyrõl lenne szó,tehát 6"-t mozog.Ha jól tudom,a benne lévõ gyári teló(marzo dropp off triple) olyan 2cm-rel magasabb,mint a pike,ez annyira hazavágná a geoját?Amúgy meg elgondolkoztam,hogy mi lenne,ha eltudnám cserélni a pike-ot egy boxxer ride u-turn-re,ok,hogy akkor se lenne túragép,de azért visszatekerve könnyebb lenne vele feljutni a hegyre,lefele meg hadd szóljon.(persze ha nem így van...:confused: )

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
151mm egész pontosan
a 7" meg 178mm

(igen, a féktárcsák suttyó módon vannak átszámítva:))
Autist Team:)