Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

A Vailant az a nem állítható fejcsöves Fairlane, és SID tag van hozzá, 70-ért? Sztem ez elég jó vétel lenne...
Csak vigyázz, ha tekeregni kell, és nem 160 centi vagy, akkor a 16-os méret nagyon kicsi lesz.

ja hogy az a méretválaszték...aha
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A Vailant az a nem állítható fejcsöves Fairlane, és SID tag van hozzá, 70-ért? Sztem ez elég jó vétel lenne...
Csak vigyázz, ha tekeregni kell, és nem 160 centi vagy, akkor a 16-os méret nagyon kicsi lesz.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
19 millaert mar jobb vaz is van :D :D

( nyugi, tudom hogy a 19 a meret, de akkor is furan nez ki igy ;) )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
THX!

Nem, a horpadtat azt abszolút nem. Most kinézõben van mégegy mission, no horpdás és kapnám hozzá a himbilimbi 4 csapágyát is tartalékba meg sokminden mást (km-óra, nyeregcsõ, k.csapágy, mez) csak sokba van :)

Nézem a mongúzt...!

Ja és nem szartam be :scared:, kicsit élbõl írtam a ps-t :).

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
KON000141 Váz Kona 04 Kikapu 19 105400 Ft

én azért megnézném ezt is. mégiscsak új meg garis meg kapsz bele tagot ha kipurcan meg, meg ... ja meg KONA! :)

ja és faktor

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Nem, nem vagyok versenyzõ meg szponzor sincs és azt se bánom ha kevésbé aktívan mozog a bringa, ezért is választottam ezt a tesztek és itthoni/külföldi vélemények alapján(a plate-t egyik sem említi).

Nekem van 80-90ezrem egy fully vázra, ami arra kell, hogy egy egész napos erdei tekergés ne törje össze az alvázamat úgy, mint a Rockhopperem tette.

Úgyhogy ha segíteni akarsz, akkor tessék valami jobbat ajánlani 80-ért, olyat, amin nem kell link-platet cserélni és ne beélvezni tessék, hogy milyen jó lesz majd kigazdálkodni. Más brinyókon örökéletû a linkplate, mi?

Én kérek elnézést:D

ps.:télleg, mission-ös nyeregtestvérek, mennyi idõ kell ahhoz hogy a plate behaljon és mibe fáj? És mitõl hal be?

ne sz..rj be jó lesz az arra teljesen....ennyiért meg tényleg nincs jobb.....csak a horpadtat ne vedd meg

esetleg nézd meg, a mali hirdet mongúz vailantot 70-ért...más rendszer, és ebben meg rúdóstagot kell cserélni elõbb útóbb, meg kérdés mennyire igaz a hirdi,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Nem, nem vagyok versenyzõ meg szponzor sincs és azt se bánom ha kevésbé aktívan mozog a bringa, ezért is választottam ezt a tesztek és itthoni/külföldi vélemények alapján(a plate-t egyik sem említi).

Nekem van 80-90ezrem egy fully vázra, ami arra kell, hogy egy egész napos erdei tekergés ne törje össze az alvázamat úgy, mint a Rockhopperem tette.

Úgyhogy ha segíteni akarsz, akkor tessék valami jobbat ajánlani 80-ért, olyat, amin nem kell link-platet cserélni és ne beélvezni tessék, hogy milyen jó lesz majd kigazdálkodni. Más brinyókon örökéletû a linkplate, mi?

Én kérek elnézést:D

ps.:télleg, mission-ös nyeregtestvérek, mennyi idõ kell ahhoz hogy a plate behaljon és mibe fáj? És mitõl hal be?

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Na de én pont errõl beszéltem!
Nem azt mondtam, hogy a bringa nyerte meg a versenyeket, hanem hogy élvonalbeli versenyzõk nem használnák a sz*r vázat, ha az télleg olyan sz*r lenne, nem? Lásd.: idegesítõ spv, meg lrs.

Na igen, de nekik a hatékonyság, gyorsaság, merevség az egyetlen szempont, nem a finom mozgás és az élvezetes tekerés. Továbbá a rossz konstrukcióból adódó hibákkal sem kell törõdniük, hiszen legalább minden évben kapnak egy új bringát. Ha te is XC versenyzõ vagy, és a megnyert másodpercekért cserébe nem bánod, hogy a bringa kevéssé aktívan reagál a terepre, akkor nyugodt szívvel vedd meg a Merida-t. Még ha nincs is szponzorod, az elõbb-utóbb bekövetkezõ link plate cserét azért talán ki tudod majd gazdálkodni :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tehat megvan a stumpjumper? :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
lehet eladom a fishert. :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Annyit nem ér. 2005 év végén 99e-ért adták a 05ös vázakat k.csapival.
Max. 75e-t adnék érte, ha nem lenne rajta horpadás.

A sebesség mindent megold.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Igazatok van, most kaptam meg a nagyon részletes képeket a vázról.

Nagyon jó állapotban van, meg minden, meg sem mondanám, hogy 04es, de még a 05-öt sem, de ez a karc rajta brutális. Mintha beleharapott volna valami anyagig+télleg be van horpadva egy csík felületen nagyon minimálisan, de be van.

Szerintetek egy télleg kifogástalan állapotban lévõ 2004-es mission elite mit ér meg? Manitou SPV 3way taggal? Adnak hozzá gyári csapágyszettet(mind a 4et), fejcsapágy, truvativ team nyeregcsõ, merida team mez plusz vezetéknélküli km óra. Ez így cakkpakk megér 95-öt? És körítés nélkül csak a váz+nyeregcsõ+fejcsapágy? Mert se mezre, se órára nincs szükségem. A fejcsapágy azért ilyenkor alap, gondolom.

THX

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en se vennem meg. ha fel ev mulva radjon, hogy inkabb megis valami mas kellene, akkor marha nagyot fogsz bukni a dolgon. Nezz inkabb valami nem horpadt vazat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
off könnyen kiértékelhetõ uhq fotó rulez :) on

én továbbra sem foglalkoznék horpadt vázzal. sokkal érdekesebb úgy tekerni, hogy nem kell parázni mikor csuklik össze. + sokkal de sokkal nehezebb eladni.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Hali!

Itt a mission váz, amirõl paráztam:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Érdemes vele tovább foglalkozni, vagy nem?

THX

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Létezik h egy UMF Hardy 3-as vázra 5 év gari van? Tavaly áprilisban vettem, és úgy rémlik azt mondták 5 év garit kapok ha egy papirt elküldök a velotrade-nek, viszont eddig bárkit megkérdeztem 1 v 2 évet mondtak a sajátjukra.

http://www.bikefun.h...arancia2007.pdf

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Ez már csak az új forgalmazón múlik, de az 5év az eléggé sok egy ilyen árkategóriás váznál.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Létezik h egy UMF Hardy 3-as vázra 5 év gari van? Tavaly áprilisban vettem, és úgy rémlik azt mondták 5 év garit kapok ha egy papirt elküldök a velotrade-nek, viszont eddig bárkit megkérdeztem 1 v 2 évet mondtak a sajátjukra.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Nekem sincsen semmi bajom a Mission-nel, az, hogy karbon-e az eleje, önmagában a rugózás karakterisztikáját nem befolyásolja szvsz...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Nézd én szerettem az LRS-t is. Bár a Stumpi érzékenyebb, finomabban mozog, de a Meridával sincs semmi baj. Kicsit darabosabb a mozgása, de CC-re szerintem teljesen jó. A rugóstaggal persze el kell tökölni, hogy jó legyen, de utána jó. Súlyban pedig 100g-al nehezebb csak a merida. Ha stumpi nem lett volna pofátlanul jó vétel, akkor nem cseréltem volna le a transmissiont. Szóval ha jó állapotú, akkor vedd meg nyugodtan, nem fogod megbánni.

Azt nézd meg, hogy a forgáspontjait szét lehet e szedni, mert hajlamosak berohadni (fõleg a fõforgáspont)