Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Hello !

Tudja valaki esetleg, hogy Iron Horse Sunday vázhoz hátsó átütõ tengelyt lehet-e kapni még? és ha igen hol?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Sziasztok!

Scott fx dh vázam elkezdett recsegni középtájt, mikor jól beletekerek, tehát, amikor csavargatja lengõkart. Ahhoz, hogy át tudjam nézni rendesen ki kéne szedni a lengõkar csapágyakat, ami nem megy. Valaki tudja, hogy kell??

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
elsõre nincs tapasztalatom, de sztem ki van találva azért az. telónál is sokkal nagyobb a para mint ahány beszakadt csavar.
másik meg simán, teljesen jó. bár szerintem a matts lite könnyebb mint 1700, de akkor is masszív darab.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Hello srácok.

Mik a tapasztalatok a közvetlen PM rögzítésû vázakkal? Mert ugye az adapter is alu, de azért mégiscsak bennevan a kockázat a dologban. Vagy teljesen tökéletes a dolog? Az ismételt csavarozgatásra gondolok.

Meg a másik. 1700 g-os aluváz 105 kilóval kompatibilis CC, maraton jellegû felhasználásra? Merida Matts lite-ról lenne szó.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

sziasztok!

segítséget szeretnék. váltanék össztelós vázra, de nem tudom milyen legyen. nekem olyan bringára lenne szükségem amivel lehet jól mászni, lefele meg kényelmes, még kemény technikás, sziklás meredek lejtõkön is, elbírja a 84 kilómat és esetleg egy-két kisebb ugratást is tolerál. mindenképpen aluvázra gondoltam, a karbon nekem nem éri meg, nem versenyzem, nem akarok gyorsabb lenni, csak szeretném élvezni a fully érzést :)
amit át kellene építenem a mostani bringámról: reba sl dual air teló (ha jól tudom ez max 120-at mozog) slx hajtómû, Shimano SLX BR-M666 tárcsafékek xt tárcsákkal, elöl 180 hátul 160mm, slx hátsó, deore elsõ váltó, dt swiss F630 felnikre épített kerekek (elég masszív cuccos)-nagyjából ennyi. kíváncsi vagyok ebbõl mit lehetne kihozni. még az is érdekel, hogy a rugóutakat össze kell-e hangolni? tehát ugyanannyinak kell-e lenni elöl-hátul? elõre is köszönöm ha tud valaki segíteni. nem könnyû döntés, nem olcsóság...

túltárgyalva a speci topikban, hagyjuk :D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

segítséget szeretnék. váltanék össztelós vázra, de nem tudom milyen legyen. nekem olyan bringára lenne szükségem amivel lehet jól mászni, lefele meg kényelmes, még kemény technikás, sziklás meredek lejtõkön is, elbírja a 84 kilómat és esetleg egy-két kisebb ugratást is tolerál. mindenképpen aluvázra gondoltam, a karbon nekem nem éri meg, nem versenyzem, nem akarok gyorsabb lenni, csak szeretném élvezni a fully érzést :)
amit át kellene építenem a mostani bringámról: reba sl dual air teló (ha jól tudom ez max 120-at mozog) slx hajtómû, Shimano SLX BR-M666 tárcsafékek xt tárcsákkal, elöl 180 hátul 160mm, slx hátsó, deore elsõ váltó, dt swiss F630 felnikre épített kerekek (elég masszív cuccos)-nagyjából ennyi. kíváncsi vagyok ebbõl mit lehetne kihozni. még az is érdekel, hogy a rugóutakat össze kell-e hangolni? tehát ugyanannyinak kell-e lenni elöl-hátul? elõre is köszönöm ha tud valaki segíteni. nem könnyû döntés, nem olcsóság...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a park tools-nak van szerszama ami megmutatja ha nem allnak jol a papucsok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tightrope_walker

tightrope_walker

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Remélem, jó helyen teszem fel a kérdésem!

Van egy cserélhetõ papucsos DW-linkes alu DH vázam, amiben a kerék félrehúz. Nem arról van szó, hogy a kerék nem középre van fûzve, és az elsõ kerék vonalával párhuzamosan, de attól eltérõ nyomon halad, hanem, ha beleteszem a kereket, az nem merõleges pl. a gép monoblokkházra, vagy a kormányra. Belepróbáltam mások kerekeit is, azok is így állnak benne. Nem a lengõkar áll ferdén, hanem a háromszögben a kerék.

Leszedtem a papucsokat, azok szemre nincsenek meghajolva, ahogy a hátsó háromszögön sem látszik se sérülés, se hajlás. Hogy tudnám (akár a lengõkarok leszerelése nélkül) megállapítani, hogy hol a hiba? Meg mit lehet ezzel tenni? Nem olyan drasztikus, hogy ne lehetne használni, de szemre is feltûnik.

Köszi!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

annyira, mint egy 26os vekony kerekkel... :) szinten 29er, de inkabb mondanam igy crossnak.

Ha úgy vesszük, akkor igen, tényleg olyan. :)
Amúgy pont amiatt kérdeztem, hogy az akár 2,4-es külsõt is befogadó villaszárak között egy 1,3-as szinte elvész. A Trance-ben is viccesen néznek ki az 1,75-ös gumik...de mindegy, egyrészt nincs sok választási lehetõségem, másrészt meg a múltkor tekertem egy hasonlót (csak SS-et, duci gumikkal) és nem volt rossz.
Szerintem ez így elég sokoldalú gép lenne.
(Már csak egy kérdésem van, de azt majd a méretezéses topikban)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Próbálj utána nézni a beépítési magasságnak (ha angol fórumon keresgélsz, akkor A2C [axle-to-crown] a rövidítése). Az inkább a lényeg, az a ludas a hibás geometriakialakításnál ;)

Köszönöm, megnéztem, két centi a különbség, sajnos, így ez ugrott, pedig szép kis váz viszonylag elérhetõ áron.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Egy ilyen váz nagyon bénán nézne ki 700x35C-s (vagy kicsit szélesebb) külsõvel szerelt kerekekkel? Trekking bringa lenne, nem 29er MTB.

annyira, mint egy 26os vekony kerekkel... :) szinten 29er, de inkabb mondanam igy crossnak.

Feltöltött kép

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Ez a Stevens mennyire lenne használható egy 12 centit mozgó Rebával? Gondolom, hogy 14 centit mozgó teló lenne az ideális. Köszönöm a válaszokat!

Próbálj utána nézni a beépítési magasságnak (ha angol fórumon keresgélsz, akkor A2C [axle-to-crown] a rövidítése). Az inkább a lényeg, az a ludas a hibás geometriakialakításnál ;) Nekem pl. a 15-öt mozgó gyári Speci villa és a 15-öt mozgó karbon DT között is van különbség, nem is kicsi.

Itt találsz adatokat bõven: Forks: Complete Axle to Crown Lengths Library - Mountain Bike Review , meg itt: http://www.pvdwiki.c...k_Geometry_Info

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Ez a Stevens mennyire lenne használható egy 12 centit mozgó Rebával? Gondolom, hogy 14 centit mozgó teló lenne az ideális. Köszönöm a válaszokat!

bohus1

bohus1

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
légyszíves ha valaki tudja,hogy a TREK 8500 2011-es váz hány gramm az légyszíves írja meg mert sehol sem találom köszönöm szépen

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Sziasztok elrepedt a vázam az üléscsõ alatti heggesztésnél. (Magellan Crux 2007)
Érdeklõdnék hogy tudtok-e ajánlani valami vázat max 80ezerig, 110 kiló vagyok és 2 méter magas, xc-re kéne, valami erõsebb konstrukció, minimum 20", de inkább 21".
Elég tanácstalan vagyok ez az elsõ biciklim, nem tudom hogy össztelóssal járok-e jobban vagy merevvel, lényeg hogy 3 év után ne repedjen el...

Köszi

Na végülis Õ lesz az új váz, szép méretes, 22"-os. :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Egy ilyen váz nagyon bénán nézne ki 700x35C-s (vagy kicsit szélesebb) külsõvel szerelt kerekekkel? Trekking bringa lenne, nem 29er MTB.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
tavalyira még mondanám hogy bírja is simán. :)
idei már necessebb

de én még emléxem a 2003-4 es 4"-t mozgó kona dawg-okra boxxerrel. és évekig bírták. (jóhogy az a dawg váz ,még picit nehezebb is volt a tavalyi 120-nál. és basszus van egy az apróban)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Zs, geóra kb ugyanaz mint a mostani, ilyen alap cuccokon nem nagyon variálnak

2008-ast megtaláltam a letöltések közt a Bikefun oldalán, nem sok eltérés lehet, ha van egyáltalán az ottani adatokhoz képest. 605mm top tube, seat tube 453, wheel base 1082mm, head tube 145mm, minden lényeges infó meglett, szóval köszi a tippet.

Ha már One-Twenty: mennyire egészséges dolgot láttam a héten szombaton itt a Nagy-Hárs-hegy körül, amikor 3 DH-s srác közül az egyik fullface sisakkal, protektorokkal (eddig nincs hiba) és 2011-es One-Twenty 3000-D-vel zúzott az ösvényeken lefelé, persze elõl ilyen legalább 160-at mozgó Marzó villával? ;-) Majdnem megkérdeztem tõle, mindenképp tesztelni akarja-e a közeljövõben a protektorait és a hazai forgalmazó garanciális szervizének szolgáltatási minõségét...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ja ez egy jó masszív váz
el is feledtem pedig tennap éjjel néztem
ha 2 számmal kisebb lenne -bár nem tudom mibõl- de meg is venném

Zs, geóra kb ugyanaz mint a mostani, ilyen alap cuccokon nem nagyon variálnak

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Köszi, közben találtam ezt:
Merida One Twenty TFS 800 D Vadonatúj váz 60000,- Ft kedvezménnyel « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Vélemény ?:)

Szép darab, kisebb méretben kiegyeznék vele! ;-)

Ha már Merida: akkor 2007-es Sub 60-V bicajom vázgeometria adatai érdekel - illetve érdekelne, mert sehol nem lelek már róla információt. 20-as váz és simán nagy nekem, igazából az érdekel, hogy mennyire, és mennyik is az annyik. Ez az, csak V-fékesben és kék helyett ilyen arany színben: Merida Matts SUB 60-D Review - BikeRadar