Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2007. március 21. - 10:29
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 21. - 10:27
Azt tudom hogy egyik kollega 19es gépével rohadtul nehezen tudok manõverezni, szal ha nem megy a mászás rovására akkor annyira nem hangzik rosszul, a Trekem meg a Sirmium amik idáig kényelmesek voltak
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 21. - 10:19
rövid váz meg extrémben menõ, mert ott minél kisebb a "jobb"
de ahol a kényelem is számít, ott inkább csak egy rossz berögzõdés, és mert még kevéssé ment a méretének megfelelõ vázzal.
de cáfoljatok meg.
Írta 2007. március 21. - 10:14
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 21. - 10:00
sose értem mikor ekkora stucni kerül egy montira. talán jó méretü vázat kéne inkább venni helyette :chin:
Írta 2007. március 21. - 09:59
13 cm-es stucniban nem lesz sok örömöd, kb olyan lesz a kormányzás mint a titanicé.....Elég ha 13cm hosszú stucni+hajlított kormány (elõrefele fordíthatom)+hátrébb húzott nyereg; vagy még így is lehet hogy rövid lenne? (plusz ugye CC-sen magas nyeregmagasság, amíg még a ***nak kényelmes, meg mielött ki lenne teljesen nyújtva a lábam.)
Nem tudom mennyit változott 04es a korábihoz képest...
Ahogy elnézem itt a méreteket is úgy lakulálták, mert a 46cm az csak az S-es... szal M vagy L nek jónak _kéne_ lennie... Meg még várom hogy megtudjam Oleetól hogy mekkora az övé...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. március 21. - 09:37
Nem tudom mennyit változott 04es a korábihoz képest...
Ahogy elnézem itt a méreteket is úgy lakulálták, mert a 46cm az csak az S-es... szal M vagy L nek jónak _kéne_ lennie... Meg még várom hogy megtudjam Oleetól hogy mekkora az övé...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 21. - 09:16
vegyél u-turnös torát és lapos (5-6) stucnit, akkor a rugóuttal tudod változtatni mászáshoz lejtözéshez az "elejét"....méretre figyelj, baromi rövidek, az L-es olyan hosszú mint egy 17,5-es trek---:prosze:
Érdekes, itt meg XC-re ajálnják .
Én AM/Maratonnak néztem, XC meg Freeridenak is hívták; ha kategórizálási kényszererm van akkor mégis hova tegyem? (Mondjuk egy 302 Solo Air Torával, ami vszínû 100(-130)-ra lenne állítva... Mondjuk szinte mindegy, maraton jelelgûre akarom állítani.)
Oleeé '04es? Jól látom hogy a nyeregcsõ alatt 3, hátul 2 helyre lehet rakni a tagot?
Úgy látom alapból 100as Judyval szerelték...
+1 kérdés: 5/6°os emelkedésû, vagy nagyobb emelkedésû (30-35°) stucnit raknátok rá? Max rendelek többet; de ha van tippetek az nem árt. Ha magasabb az lefele jobb és jobban irányítható, ha laposabb akkor mászásnál jobb... Az újabbon jobban emelkedõ stucni van, de nekem ez a laposabb szimpibbnek tûnik, eleve eléggé háradõl a teló is... nem? off: Jah, és sztetek ebbe a szürke vagy a matt fekete Tora psszol jobban?
Írta 2007. március 21. - 08:52
Érdekes, itt meg XC-re ajálnják .
Én AM/Maratonnak néztem, XC meg Freeridenak is hívták; ha kategórizálási kényszererm van akkor mégis hova tegyem? (Mondjuk egy 302 Solo Air Torával, ami vszínû 100(-130)-ra lenne állítva... Mondjuk szinte mindegy, maraton jelelgûre akarom állítani.)
Oleeé '04es? Jól látom hogy a nyeregcsõ alatt 3, hátul 2 helyre lehet rakni a tagot?
Úgy látom alapból 100as Judyval szerelték...
+1 kérdés: 5/6°os emelkedésû, vagy nagyobb emelkedésû (30-35°) stucnit raknátok rá? Max rendelek többet; de ha van tippetek az nem árt. Ha magasabb az lefele jobb és jobban irányítható, ha laposabb akkor mászásnál jobb... Az újabbon jobban emelkedõ stucni van, de nekem ez a laposabb szimpibbnek tûnik, eleve eléggé háradõl a teló is... nem? off: Jah, és sztetek ebbe a szürke vagy a matt fekete Tora psszol jobban?
Írta 2007. március 21. - 08:31
Írta 2007. március 20. - 23:46
Még mindig izgat az ajánott teló hozzá (R7/Tora miatt is - bár hogy a kettõ közül ha elég a 10cm melyik; nem tom még )
Szal ha különösebb elllenvetés nincs, akkor G Zero FX lesz a nyertes
féloff: Shimano LX-e vagy XT-e váltókhoz egyébként könnyen hozzá lehet általában jutni?
http://ebike.hu/term...egralt-mtb/3320 ez a hajtómû/monoblokk jó ehhez/ilyenekhez?
Írta 2007. március 20. - 23:11
kb ugyanaz a váz szvsz, mint a pyxis (de a poison-on a láncvillán van a forgáspont) , de Xfusion vs. DT gondolom szembetûnõ.
én a curare-val szemezek csak jöjjek rendbe..
Írta 2007. március 20. - 23:05
L-es volt, de ezek elég rövidek - legalbbis az 02-03-as széria- sza az jó lett volna....de nem bírtam megszokni...Na, Bikemagban azt mondják hogy mozgás ok, de pogózik.
Ezt nagyjából a tag kompenzálni tudja? Váltó milyen megy ezekre?
Köszönöm Bikertigger, jó tudni,nem kell még többet olvasgatnom, mert délután 5 óta folyamatosan azt olvasom .
A rohadtul nem szeretted pontosabban . Tesztben amit találtam ott meg dícsérik... milyen magas vagy és mekkora volt? Olee, M/~18"-as a tied ugye?
De mivel 2. biciklim vszínû ezt túlélem ha nem is telitalálat esetleg. Milyen telóval érdemes szted használni (13/10/8)? Milyen maratonozásra?
Írta 2007. március 20. - 23:00
hasonlit rám
én is ennyit agyalok egy csomószor, aztán megveszek valamit, és hozzászokom. a fishert is olcsón vettem, viszont nagyon megszerettem.
a festése olyan amilyen: nálam a fekete könnyen pattog, a szürke nem. de én vitrinrider vagyok igy majdnem teljesen karcmentes
most szivem szerint kipróbálnék egy négyforgáspontos vázat, eddig minden vázam egyforgáspontos volt.
ezért jön jól a cube. meg ugye az a bodo probst tervezte, aki a fusion vázakat is, elég pár tesztet elolvasni, hogy mit tudnak ezek propedal/spv nélkül is.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. március 20. - 22:57
Na, Bikemagban azt mondják hogy mozgás ok, de pogózik.
Ezt nagyjából a tag kompenzálni tudja?
igen a Bikemagban lévõben rugós, az Olee-éban meg levegõs swinger van.
nagyon nagy a különbség, az Olee-é azér nem pogózott
Írta 2007. március 20. - 22:41
Ezt nagyjából a tag kompenzálni tudja? Váltó milyen megy ezekre?
Köszönöm Bikertigger, jó tudni,nem kell még többet olvasgatnom, mert délután 5 óta folyamatosan azt olvasom .
A rohadtul nem szeretted pontosabban . Tesztben amit találtam ott meg dícsérik... milyen magas vagy és mekkora volt? Olee, M/~18"-as a tied ugye?
De mivel 2. biciklim vszínû ezt túlélem ha nem is telitalálat esetleg. Milyen telóval érdemes szted használni (13/10/8)? Milyen maratonozásra?
Írta 2007. március 20. - 22:29
hát ha 200 euroért adnak opcióban dt swiss tagot akkor ne gondolkozz már rs arión...a dt kb a legjobb tag ...Öhm... pontosítok. (Nemtom, a szín/méret választásnál mind 0ás; azért mert ninc skészleten, vagy az a felára? Vki aki jobban tud németül/érti a friccek logikáját? )
Igen, ez az egyik, hogy már látom hogy melyik tagokkal lehet venni:
DT Swiss SSD 190 199,90 €
vagy egy RS Ario 2.1 itthonról? (Csillapítás: Hidraulikus (IFP-vel)-IFP a pogózásmentességért van? Vagy hol tudom az RS ilyen rövidítésid lefordítani?)
vagy
Rock Shox Sid rugóstag 49800.-
HUNGARY:A Orkan rugóstag 29900.- (ez milyen, ismeri vki vagy húzzak át a saját topicjába megkérdezni, vagy annélkül is tudjátok hogy ez jó/rossz ennyiért)
Az hogy milyen tag kell bele azt honnan tudom meg?
Ha a DT vagy vmelyik egyéb taggal ezt venném akkor ez a Pyxis Team/Misson/Fisherhez képest kb hol van ez a váz? (Tudom, fárasztóan sokat kérdezek, de nem nagyon találtam semmit ahol utánképzehteme magam )
DaveRider: Megvan, Giant - NRS váz Ár: 245000 Ft Khm... nem tetszik a ... színe
Ha a féláras akcióba ez is bekerül (kötve hiszem) akkor ezt megveszem. Ha nem, akkor ez úszott.
Szal akkor most a Scott van az érdeklõdésem központjában de nagyon Vki még vmi infót tud ról ahogy okosodjak sokat?
nekem volt ilyen scottom karbon , de rohadtul nem szerettem.....valahogy nagyon nem jött be a geója...
Írta 2007. március 20. - 22:24
sid 100
amugy gyonyoru ez a tomac
kár, hogy sid 100ból nincs World Cup
nekem is nagyon tetszik ez a Tomac, kicsit hasonlít is az álom telósvázamra, a Titus Racer-X-re...
Írta 2007. március 20. - 22:21
Ez AM/maraton váz? Van ahol freridneka írják... A maestro-hoz hasonló felfüggesztése van, vagy más de nem pogózik, vagy attól még hogy jól mászik még pogózik?
Elölre milyen teló passzol hozzá, 100as? Mert úgy nézem a hátulja relatíve alacsonyan van... (igaz, másik taggal láttamképet, de azon eléggé dh-s beütésû, másutt normális cc-s használatra is alkalmasnak tûnt; szal ezért kérdem 2004es?
http://blog.haszprus...0514-01-big.jpg
http://www.hauser.hu...s/gzero-fx2.jpg
(Tranceokat néztem én is, találtam is elég jó árban, Avid tfékekkel 319 Trance4es... zsír! (És cééép fekete rajtam minden, becsúszó is.)
És mivel orrbaszájba gyártók lapját meg reviewokat meg leírásokat olvasok már azt is tudom hogy azok miért jók . Csak gyorsabban önnek mindig az új infók mint ahogy megtalálom, így mindig le vagyok maradva és butának érzem magam .)
Szal akkor most a Scott van az érdeklõdésem központjában de nagyon Vki még vmi infót tud ról ahogy okosodjak sokat? :prosze:
Írta 2007. március 20. - 22:09
sid 100
amugy gyonyoru ez a tomac
RAUH-Welt
B E G R I F F