Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
E-bikeon most rendeltem egy Serpens vázat, de erõsen gondolkodom lehet megváltoztatom hogy Pyxis-t kérek helyette. A színe jobban tetszik, de fõleg túrázásra használnám. Van szerintetek értelme így változtatni, vagy a Pyxís túl merev lesz nekem?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
nem, de nem csak az ideiekre hasonlít kisértetiesen a serpens

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
csak nekem szembetûnõ a - hátsó támvillákon kívüli - teljes egyezés
a 07-es merida tfs-ek és a 06/07-es magellan serpensek között???

Posted Image

Posted Image

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
A deore váltó egy próbát megér. Shimanóék nem szoktak összevissza változtani a váltó áttételeken(értem ez alatt, hogy egy váltáshoz mindig Xmm hosszban húzza meg a bowdent, és ez pont megfelelel 1 lánctányér köznyi elmozdulásnak). 90% hogy mûkodni fog. Ha meg nem, még akkor is el lehet adni.

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
A 171 cm-ed hez nagy lenne a 18"-as. Feltételezem Cécozni kéne. A trend azt mutatja, hogy 1-2 collal kisebb vázakat vesznek hosszú nyeregcsõvel. A vázak geometriáját is úgy alakítják ki, hogy a 18"-as váz egy 190cm magas embernek megfelelõ. Javaslo, hogy max17"-os at vegyél, és ha van lehetõséged, próbálj is ki egyet akkora méretet. Sõt, ha nem elég meggyõzõ, akkor egy nagyobbat is. Érezni fogod a különbséget.
Esetleg, néz körül használt vázak környékén, mert lehet hogy van "kruksz" vagy "pikszis", abban a kategóriában. Ha nincs nagyon szétütve, bõven jó alap.
Edit: pl.: ez!

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

mókuska:D

mókuska:D

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Csaó! Én most építgetek egy bringát, és tanács kellene hogy milyen vázat vegyek. Amit néztem de sajna elfogyott a Magellan Crux 06 ez lett volna 19 papírért akciósan! árban itt gondolkozom...és abban kellene segítség hogy milyen méretût vegyek, 171cm magas vagyok. 18"asat rendeltem volna.

Másik kérdés! Vettem egy Shimano Deore RD-M511váltót azthiszem 2002es... az érdekelne hogy a dual controlos fék-váltókarral érek e valamit ennél a váltónál, mert szerintem ez nem olyan hogy kompatibilis vele:(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Mekkora váz jó a 169 centis magasságomhoz ? Túrázgatok, meg jópár maraton versenyen szándékozom indulni. Elsõsorban felsõcsõhossz érdekelne. Jobban lehet vele számolni, mint a vázméretekkel, ami márkánként változó.
Néztem egy 58 cm-s (felsõcsõhossz) vázat (19 colos), elég nagynak tûnik az a 19 col...

Elõre is kösz a segítséget, Gábor

átlagban olyan 22-22,5" körül...... a 19es nagy, bár spec az 58-as felsõcsõ 19 hez elég rövid ......szerintem 17-es körül próbálkozz....

egyik cimborám van ilyen testmagasság körül neki pont a 17-es kona jó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
~17?
Én 184 vagyok, és 20-as teljesen jó. Bár a felsõcsõ-hossz szvsz inkább felsõtest/karhossz függõ, mint testmagasság.

szerk: De mindenképp próbálj vásárlás elött!
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Mekkora váz jó a 169 centis magasságomhoz ? Túrázgatok, meg jópár maraton versenyen szándékozom indulni. Elsõsorban felsõcsõhossz érdekelne. Jobban lehet vele számolni, mint a vázméretekkel, ami márkánként változó.
Néztem egy 58 cm-s (felsõcsõhossz) vázat (19 colos), elég nagynak tûnik az a 19 col...

Elõre is kösz a segítséget, Gábor

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Hy! Most kezdenék MTB-zni, és akarok venni egy jó bciklit, de még nem tudom milyet :(
Szerintetek olyan 100-150 ezres brigák közül melyik márkáknak vannak a legjobb vázai?? Igazából olyan kéne ami bírja az DIRT, illetve DH-ást.
Elõre is köszi!

szerintem nézz airborne-t
haverom is azt vett
én vennék egy 80 ezres alapot és rakatnék bele egy rendes féket meg telót elõre az apróból vagy újonnan pl stance static vagy tora
vagy apróból, ott néha ki lehet fogni jókat, a hátrány hogy sok az ilyen gányolt ízléstelenül összerakott bicó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csak katalógusból ismerem, a váz jónak tûnik, de a felszereltsége nem túl jó, de használható. Egyébként mennyibe kerül egy ilyen gép?

A sebesség mindent megold.

szjani

szjani

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
véletlenül nem ismered a Rock Machine Avalance 70-et???

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Merida (umf) hardy-k, magellan polarx-ek.

szjani

szjani

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Hy! Most kezdenék MTB-zni, és akarok venni egy jó bciklit, de még nem tudom milyet :(
Szerintetek olyan 100-150 ezres brigák közül melyik márkáknak vannak a legjobb vázai?? Igazából olyan kéne ami bírja az DIRT, illetve DH-ást.
Elõre is köszi!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Olee-nak most az egyszer igazat adok. Ebbõl a keretbõl mérföldekkel jobb vázat lehet venni ameridánál. Ezzel most nem lehuzni akarom...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
2006-os Giant XTC. Mérföldekkel jobb, tartósabb, 60 egynéhányezer.

Menyus01

Menyus01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!
Merida HFS 4000 vázról mi a véleményetek? Olyan 50k körül lehetne megvenni! Esetleg jobb váz ötlet CC-re 50-100k között? Az olcsóbb jobb lenne, de egészséges kompromisszumot keresek!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nem akarom megbontani a Treket; ... ahogy érkeznek az új alkatrészek folyamatosan cserélgetni... áhh... építem(meg a binyiglis fõleg :D) a Scottot, addig tekerek a Trekkel :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha a régirõl átdobálnád az alkatrészeket akkor ráülhetnél. :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Dönöjûû az új Scott FX-em :D
Kár hogy május/június elött nem valószínû hogy rá tudok ülni :(...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám