Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ha inkább xc-zés lesz, akkor XTC, ami az egyik legmerevebb váz a piacon és a tavalyiak most tényleg olcsók; ha meg inkább túra, akkor meg a Pyxis - fõleg, ha a mani is számít.

Menyus01

Menyus01

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Segítsete a döntésemben pls. bár néhány válasz már jött anno, de az aktuális kérdés, hogy milyen vázat vegyek?

-Magellan Pixys '07 35.990ft-
-Merida HFS 4000 '07 50.000ft-
-Giant XTC '06 63.900Ft-
Azt észrevettem, hogy az XTC a leg népszerûbb, mivel jobb a másik kettõnél? Megéri azt amivel többe kerül? Túrákra, és laza hobby cc-re kell nem fogok már így harmincon túl versenyezni, csak egy jó bringát akarok összerakni végre!
Ezeken gondolkodom! Más tipp is érdekelne nem tudom Specialized, Cannondale, Scott, Author kínálatból van-e valami ?
Jól jönne a segítségetek, én 10 év kihagyás után most rázódom vissza a biker világba! :-)
Thx : Menyus

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Enyém ennél is nehezebb majd 10 dekával kb, de zselés és nekem ergonómikusabb...

(bocs, hogy folytatom egy kicsit az offot)

tökéletesen így voltam vele én is, de amikor 100km-t mentem a balaton körül
tavaly akkor egy idõ után nagyon rossz volt a nyereg (rövidtávon tényleg jó).
mondom ugyanazt a nyerget vettem én is (Bikepositive Contour Gel Xsenium)

most tervezek újat venni, cs ak senki nem akar válaszolni a nyeregtopicban
hogy hol van sokfajta wtb nyereg :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
neharagudj, nem ellened.
Csak túl sokat gondolkozol olyan dolgokon, alkatrészeken, melyen egyántalán nem éri meg azt - fõleg ha teljesen szubjektív dolog (pl nyergek)
illetõleg SPD. mert minden spd rendszer azonos. a cipõk talpa, és a pedál kapcsolódási pontja is az. innentõl megint csak személyes vélemény - ki bikepos, ki shimano-t vesz. ki adidas ki shimano cipõt.. kinek mi a kényelmes, kinek melyik tetszik.
azonos árkategóriában kiugró teljesítménykülönbség nincsen.

Thy számára egy toupe nyereg tökéletesen kényelmes.
Én egy SLR xc-vel vagyok teljesen jól el, az ugrálós bringákon pedig egy Demo FR nyereg a 100%ig kényelmes, egész napokat végigtekerek rajtuk.

Bringából is ki a merevet szereti, ki a kicsit rugalmasabbat.
Alu, Acél, szubjektív. elõnyök hátrányok azonosak, de a szembenálló felek nem meggyõzhetõek.

De el lehet beszélgetni róla 2-3-4 oldalakat.... :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
thez: Az enyém 3 kilós treking nyereg szted? Vagy megint 'velem van baj' mint a telónál is, alternatívát meg nincs adva... mert valahol a fikázás meg az építõ jellegû kritika között is ilyesmi a határ. Nem veled van bajom, és tudom hogy nehéznek tûnök általában, de él az 'akkor mondj jobbat' most is.
Szerintem a 400-500 grammos nyergek nem olyan kõnehezek, hogy a fél centis elasztomer út és zselé(dupla rezgéselnyelés)+protektor miatt ne érné meg.

Ez is 410gr és dupla rezgéselnyelõ rendszerhez képest szerintem nem kõnehéz. 10 deka meg... 1 decivel többet ittam tekerés elöt vagy sem... Mindegy, csak kérdeztem, nemszóltam, lapítok :prosze:
Feltöltött kép B+ Comfort
Enyém ennél is nehezebb majd 10 dekával kb, de zselés és nekem ergonómikusabb... Csak furcsa volt nekem hogy ennyire a vázra/nyeregcsõre mennek hogy milyen rezgéselnyelõ képességû fém/karbonból van, mikor 20-50gramm szivacs vagy zselé több komfortot ad.... Hogy mennyire kényelmetlen, azt meg majd vhol tekerünk együtt és kipróbáljuk egymásét Tigris ;) :prosze:
[Kipróbáltam 2 komolyabb bicót, és mindkettõ pillesúlyú nyergétõl eléggé elment a kedvem, negyed kilós darabok voltak az igaz, de mindent még a tûleveleket is éreztem és protektor sem volt az igazi, szal 20Kmnél töbebt tuti nem ülnék rajta.]

Én akkor maradok az AM/Maratonnál, és nem is zólok a CC-rõl, mert úgy néz ki ott minden a súlyon múlik, nekem az meg ált másodlagos a tartósság és kényelem mögött (ill a kettõ számomra egészséges kompromisszumát keresem). Nekem nem az számít hogy 200 vagy 230. vagyok, hanem hogy utána ne fájjon semmim és élvezetesebb legyen a tekerés :prosze:. Akik a doboróra igyekeznek, azoknak persze nincs ilyen extrákra szükségük, csak gondoltam itt nem mindenkinek ez a célja...
féloff vége

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

féloff:
Azért ezt a fenkszétrázós dolgot ne értem.. komolyan a vázzal akarják ezt sokan eldönteni hgoy milyen kényelmes lesz a bicó? Ez alatt az értem hogy miért nem gumi meg nyeregre koncentrálnak az emberek, akkor már olymindegy hgoy milyen rázós a váz... mikor 4-5K-ért fl centis utas elasztomeres és zsélés és prosztatavédõs nyergek vannak akkor a különbözõ nyeregcsöves/vázas rázási problémáit _én_ nem értem... Máj prísösz... :D

és ha kipróbálnál tartósan 4-5 bicót rájönnél hogy elég jelentõs különbségek vannak.....ballonos gumival is /mivel 2,2-esnél virslibbet ritkán használok/....azokat a 60-80 dekás hosszútvon elviselhetetlen kényelmetlen nyergeket meg használja akinek 2 anyja van..
úgyhogy igenis vázzal....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
már bocsi de nem azért költenek az emberek több 10 ezret könnyítésre hogy utána feltegyenek egy 3 kilós zselés trekking nyerget a bringára...:-)
egyedül a váz a ludas az ilyenekben. :-)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
féloff:
Azért ezt a fenkszétrázós dolgot ne értem.. komolyan a vázzal akarják ezt sokan eldönteni hgoy milyen kényelmes lesz a bicó? Ez alatt az értem hogy miért nem gumi meg nyeregre koncentrálnak az emberek, akkor már olymindegy hgoy milyen rázós a váz... mikor 4-5K-ért fl centis utas elasztomeres és zsélés és prosztatavédõs nyergek vannak akkor a különbözõ nyeregcsöves/vázas rázási problémáit _én_ nem értem... Máj prísösz... :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

sztem kifejezetten ocsmány.....

szeretem a szokatlan, "nemsablon" dolgokat no...:)

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

El vagy tévedve. Annak, hogy Specibõl mely típus kapható vázként is, semmi köze egy adott országhoz. A gyártó határozza meg, hogy melyik modellt dobja piacra adott évben külön vázként.

Jaja,valóban így van bocs,de azért nem értem h mért nem tud példát venni a spéci a konától,és adná külön a vázakat is.Ugyse tud egy gyártó se minden egyénre bringát szabni.Kösz az infókat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Aha,jóvan hát ez Mo.,akkor marad a Kona.Pontos súlyt tudna valaki megadni Hossra('07-es)?Caldera mennyivel könnyebb?Nekem láncvilla gyengébnek tûnt Calderánál,persze ettõl még egyáltalán nem biztos h nagyobb esély van rá h eltörne/repedne,csak azért mert lejtõzésre is használnám néha.Disces váz van még Konán kívül ezen árkategórián?

nem Mo. a specko többnyire csak az s-works vázakat árulja külön,,,,,az volt itthoni specialitás hogy ezek forgalomba kerültek.....

a Hoss 2,2 kg körül van, a blast, caldera, cinder cone az 2 kg körül az újabb bézbóllütõ csöszettesek a régiek 1,8 körül......

lejtõzést túl nagy ugrások nélkül, kb minden masszívabb merev váz kibír.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Aha,jóvan hát ez Mo.,

El vagy tévedve. Annak, hogy Specibõl mely típus kapható vázként is, semmi köze egy adott országhoz. A gyártó határozza meg, hogy melyik modellt dobja piacra adott évben külön vázként.

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Aha,jóvan hát ez Mo.,akkor marad a Kona.Pontos súlyt tudna valaki megadni Hossra('07-es)?Caldera mennyivel könnyebb?Nekem láncvilla gyengébnek tûnt Calderánál,persze ettõl még egyáltalán nem biztos h nagyobb esély van rá h eltörne/repedne,csak azért mert lejtõzésre is használnám néha.Disces váz van még Konán kívül ezen árkategórián?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Megtetszett a Specialized Hardrock váz.A '07-es változatát melyik boltba lehet pesten kapni(e-bolt is jó,csak ne külföldi legyen)?Probike kizárva mert nekik csak '05-ös 15"-os vázuk van,nekem meg 18"-ba kellene.Mellesleg hány gramm a váz?'07-es Kona Hoss-hoz képest milyen,melyiket érdemes venni?Egy könnyû,de erõs,és strapabíró váz kellene amit mindenhol ellehetne használni,és árba 50 körül legyen.Van valahol egyébként kifejezett Specialized szakbolt,ahol bármelyik legújabb vázukat meglehet rendelni?

jó eséllyel sehol nem fogsz kapni....hivatalosan nincs forgalomban vázként, ....maximum szétbontatni tudsz ha hajlandóak valahol....

súlyban sztem kb ugyanott van mint a hoss......szal könnyûnek biztos nem könnyû....

Hát nem gyönyörû...

http://www.pinkbike.com/photo/1242067/

sztem kifejezetten ocsmány.....

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Hát nem gyönyörû...
:love1:

nem...:nospam:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hát nem gyönyörû...
:love1:

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Megtetszett a Specialized Hardrock váz.A '07-es változatát melyik boltba lehet pesten kapni(e-bolt is jó,csak ne külföldi legyen)?Probike kizárva mert nekik csak '05-ös 15"-os vázuk van,nekem meg 18"-ba kellene.Mellesleg hány gramm a váz?'07-es Kona Hoss-hoz képest milyen,melyiket érdemes venni?Egy könnyû,de erõs,és strapabíró váz kellene amit mindenhol ellehetne használni,és árba 50 körül legyen.Van valahol egyébként kifejezett Specialized szakbolt,ahol bármelyik legújabb vázukat meglehet rendelni?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
üdv
a 24-es kerekek miatt
(azzal is tudd használni)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Szép váz, bár nem értem sokaknak mi baja a MALI-val. Múltkor is mikor nézegettem a vázakat és még nem döntöttem, volt ott egy kék Magician váz meg egy jópár Magellan, fõleg Draco és Crater. Két eladó srác közül egyik sem akarta ajánlani nekem a MALI vázat, inkább lebeszéltek róla és rábeszéltek egy olcsóbb Magellan vázra (sikertelenül). Igaz aztán Pyxis-t vettem, de az is tetszett. Szokott baj lenni a MALI vázakkal?

Egyébként a PolarX vázaknak miért van négy féktuskójuk (hátul)?:chin:

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

csak nekem szembetûnõ a - hátsó támvillákon kívüli - teljes egyezés a 07-es merida tfs-ek és a 06/07-es magellan serpensek között???

Ha a teljes egyezés az alsó- és felsõcsõ hasonló horpasztásában merül ki akkor igazad van. A teljes egyezés viszont nem ezt jelenti, elõben eléggé külünböznek.

Itt az új Mali Falcon váz (a Magician utódja)
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]