Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Jaja, pontosan ahogy írod, 602-es felsõcsõ minimum 18,5-ös de inkább 19-es váznál szokott lenni, ehhez képest a 457mm kissé furcsa, pláne együtt a 105mm-es fejcsõvel. Igaz, ebben a tekintetben a Cube se kutya, náluk a 20-as váznál 460mm ez a csõméret.
(Geó adatok)
Brikettvázat elsõsorban a kényelem, másodsorban a súly miatt kezdtem el nézegetni. (Lehet, hogy csak hirtelen fellángolás az egész, nálam sose' lehet azt tudni!:-D) A Whippet mondjuk a nehéz 26/650B karbonvázak közé tartozik az 1300 körüli grammértékével, amit egy scandi váz is majdnem tud, viszont a Whippet váz az angolok szerint nagyon kényelmes.
Na igen, az ár és a megbízhatóság párosa... Az a baj, hogy az igazoltan jót gyár(tat)ó márkák így festenek listaáron: Merida O.Nine 315000 HUF, Giant XTC Composite 279000, Speci SJ Carbon 200000 HUF használtan (!), új, bontott Cube Reaction GTC apróból 250000 stb. A használtra meg az ismerõsök azt mondják, lutri, karbonból maximum újból bontottat vagy ismerõstõl.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

egész jó áron szórják a tavalyi maradék szkandi vázakat.

hol-hol-hol? a meridánál?
pár éves konákat láttam ,akartam is kérdezni, tényleg olyan nagyon jó-e? a cindercone geoja bejött, jó merev is, de ugye aki sznob, az fizessen... :) a szkandium vázaknál a nagyobb rugalmasság nem megy az irányítás rovására? please Tig, neked van tapasztalatod.

konkrétan ezt nézegetem:
http://apro.bikemag....vaz-l74002.html

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

- 26-oshoz képest extrém rövid, mindössze 105mm-es fejcsõ
- 457mm-es nyeregcsõhossz a középcsapágy középpontjától mérve, ami nagyon rövid

az miért rövid ?
457,2 a 18" tehát kb pont 18-as. más kérdés hogy elég elb...tt geó. (az átlag 18-as 585 körüli hosszához viszonyítva legalábbis)
amúgy miért akarsz mûanyagot ?
komfort vagy súly ?
én mondjuk vennék karbont de azt speciel csak attól a pár gyártótól aki "igazoltan" jót gyárt(at). spec ettõl a "gyártótól" biztos nem.

ha meg komfort a cél elgondolkodnék szkandiumon is, karbon csõvel. márkát sem kéne váltanod, :) egész jó áron szórják a tavalyi maradék szkandi vázakat.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Vázak és vázgeometriák Excel-táblába gyûjtése és összehasonlítgatása során találtam rá erre az On-One karbon vázra: On-One Carbon XC Whippet Frame
18"-ost ajánlana az oldal nekem (bár határeset, hogy nem a 20-ast) és a felsõcsõ hosszában jónak tûnik az a 602mm (18-as vázméret).

Két elég furcsa dolgot látok vele:
- 26-oshoz képest extrém rövid, mindössze 105mm-es fejcsõ
- 457mm-es nyeregcsõhossz a középcsapágy középpontjától mérve, ami nagyon rövid

Normális dolog, hogy ilyen "lapos" egy váz? Találtam a neten olyan fotót, ahol a srác egy centivel alacsonyabb nálam és épp próbálja eladni a vázat, mert a 18-asban a nyeregcsövet az egekbe kellett kihúzni. Például:
Feltöltött kép

Igaz, BB92/pressfites a középrész és 31.6-os a nyeregcsõ, amit úgyis szûkítõvel használnék 27.2-es csõvel, szóval ilyen áron, egészen pontosan 371 EUR-ért nem probléma. ;-)

Buga J

Buga J

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
helo
minden rendben a vázzal valszínûleg a bilincshez mehetett be valmi szemcse. Tavaly amikor elkezdett pattogni nem tudtam mire vélni, amikor hazahoztam két hete már úgy pattogott majd meg õrültem. Hazahoztam kitakarítottam, délután mikor elvittem még egy körre szakadt az esõ mire terepre értem nem figyeltem mi van vele, hazaértem akkor írtam ide hátha van ilyen hogy elfárad/megreped az alu váz de azért reménykedtem sikerült megoldani..
Kurvára zavaró volt pont mikor kezdtem volna egybeolvadni a géppel jött a hang.. de szerencsésen megúsztam.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Az apróban szoktak hirdetni karbon javítók náluk érdeklõdj.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

jagat

jagat

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Helló,

Tudnátok nekem ajánlani valakit aki foglalkozik karbon illesztéssel/ragasztással. Alu hegesztõt még csak találok, de érthetõ okokból nem vállalják hogy a karbon összeillesztés megmarad. A hátsó karbon villától nem messze kellene hegeszteni. Vagy óvatos hegesztéssel+állandó hûtéssel elkerülhetõ az összeillesztés gyengülése?

köszi,
Üdv

Buga J

Buga J

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
u basssz ilyen egyszerû lenne a megoldás..?
nyeregsín biztos nem stimmel de kipucolom a nyeregcsõ kombót aztán jelentkezem. :)
remélem csak kosz került bele (de jó volna peace)
persze ne nézzetek totál amatõrnek nem volt itthon a bringa cirka egy évig.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
mondjuk pucold ki alaposan a nyeregvázcsõ nyeregcsõ kombót, esetleg a nyeregsínt is, aztán próbáls tovább. egy alapos pucolás amúgz is segít az esetleges repedés vizuális észlelésében. de nam valószínû amúgy .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Buga J

Buga J

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
helo van egy kellys alutec 2009-es cangám.
Tapasztalt már olyat valaki, hogy kattog/pattog a váz az üléscsõ környékérõl? Tavaly megerõltettem kicsit a Mecsekben amikor elkezdte de nem gondoltam, hogy 70 kg-t nem bír el..MOst már ott tart, hogy egyenetlen terepen folyamatosan pattog/kattog.
Lehet, hogy megrepedt a váz vagy elfáradt?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Abba teljes normál csapágyak valók

AMadam

AMadam

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
egy Merida Mission Comp

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem térnek el általában szabvány méretek ez azonban nem szentírás tudni kéne a számát. Van még egy dolog a tömítés a jobb bringacsapágyak tömítése puhább gumi míg a csapágy boltokban kapható ipari csapágyak tömítése kemény mûanyag ami alá nagyon gyorsan be jut a nedvesség illetve a sár és pillanatok alatt tönkre vágja. Milyen bringa?

AMadam

AMadam

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Hali, olyan kérdésem lenne hogy forgáspontot kb mennyiért cserélnek ill h ezek a csapágyak bármiben is eltérnek a normál csapágyaktól gondolok pl itt vmi speciális formai kiképzés vagy akármi vagy ezek mezei teszem azt SKF csapágyak? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ahoz a magassághoz már lehet érdemes. "hívõk" szerint meg a legjobb. én még nem próbáltam, szal nem nyilatkoznék. :)

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Esetleg egy Big Nine? Errõl van valami vélemény?

Tudom ez drágább de tetszik ez is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
alapvetõen 100-at, de pl egy 120-as foxtól nem lenne baja, csak felesleges

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Ez tetszik, igaz nem pont egyenes csövek. BikeFun - Merida - Váz - Matts TFS - 2012
Erre lehet valami jót építeni? Mennyi rugóutat bír el?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
pl ha van belõle 21--es
Magellan Pyxis (2009) váz

ideio merida tfs is 60 körül van.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Sziasztok!

Vázat keresek (merev) 190 cm magassághoz, jobb lenne egyenes csövekbõl és fogadni tudjon 100-120 mm telót.
Keret az elég sovány, nem tudom lehet e ilyesmit 60k-ból venni...