Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Urak, Hölgyek

Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Pár hónapja vettem egy Giant Trance gépet, ez az elsõ fullym, és nem tudom, hogy természetes jelenség e, hogy a hátsó tag felsõ befogatási pontjánál, kottyanik, kb. egy milimétert, mikor megemelem a hátulját. Az egy miliméter a nyeregnél annyi.
Cseréljem ki a csavart a tagban, lehet e kapni, vagy már megkophatott a tag is, és esztergáltatni kéne bele egy lehelletnyivel vastagabbat.
Lesz e baja, ha így használom? A váz amúgy 2008as, de valószínûleg új, mert darab karc nem volt rajta, a tag lehet nagyon keveset használt volt.

Köszönöm a válaszokat: A.Tom

általában nem az acél csavar megy tönkre, hanem a bronz persely és/vagy az alu távtartó
[ATTACH=CONFIG]2550[/ATTACH]

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A.Tom, használhatod, de ez kezdõdõ jele annak, hogy vagy a persely, vagy a benne lévõ távtartó, vagy az azon átmenõ furat kezd kikopni. Lehet mókolni, meg sufnituningolni, de ez már csak rosszabb lesz.
Nálam is volt ilyen, csak én addig halogattam, hogy a persely felülete is bemaródott, úgyhogy az is ment a kukába a távtartóval együtt.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Arra ne számíts, hogy egy fully-t úgy fogsz tudni megemelni, mint egy merev vázat. Az elején én is paráztam, de ez normális, szerintem :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

A.Tom

A.Tom

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Urak, Hölgyek

Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Pár hónapja vettem egy Giant Trance gépet, ez az elsõ fullym, és nem tudom, hogy természetes jelenség e, hogy a hátsó tag felsõ befogatási pontjánál, kottyanik, kb. egy milimétert, mikor megemelem a hátulját. Az egy miliméter a nyeregnél annyi.
Cseréljem ki a csavart a tagban, lehet e kapni, vagy már megkophatott a tag is, és esztergáltatni kéne bele egy lehelletnyivel vastagabbat.
Lesz e baja, ha így használom? A váz amúgy 2008as, de valószínûleg új, mert darab karc nem volt rajta, a tag lehet nagyon keveset használt volt.

Köszönöm a válaszokat: A.Tom

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

azt nézem, hogy marha nagy szórás van az egyes gyártók, elvileg azonos felhasználású gépeinek felsõcsõ hosszának méretezésében

elõfordulhat, hogy ami feltûnõen hosszú azt monduk a nyeregcsõíig mérik, van amit meg a nyeregcsõ közepére vetíett merõleges pontra? van egyáltalán valami egységes mérési metódus?

felsõcsõ hosszból kétfélét mérnek, a horizontalt és az actualt.
de mindkettõt csõközéptõl csõközépig illik mérni

[ATTACH=CONFIG]2547[/ATTACH]

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
így

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
köszi

és a fejcsõnél is a felsõcsõ közepe a mérés kiinduló pontja?

csak mert vastagabb váz esetén a fejcsövön lejjebrõl, vékonyabb váz esetén feljebbrõl kezdõik ez esetben a mérés, ami más eredményt ad, ha eltérõ a nyeregcsõ szöge

vagy nem? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
egyformán mérik (fejcsõ közép, ülõcsõ közép vizszintben, van aki megadja a csõmentén mérve is, az 2-3 centivel rövidebb)
eltérõen gondolják hogy mi a jó a usernek.
eleve van aki 7-8 féle méretet gyárt egy vázból, van aki 3-at.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
azt nézem, hogy marha nagy szórás van az egyes gyártók, elvileg azonos felhasználású gépeinek felsõcsõ hosszának méretezésében

elõfordulhat, hogy ami feltûnõen hosszú azt monduk a nyeregcsõíig mérik, van amit meg a nyeregcsõ közepére vetíett merõleges pontra? van egyáltalán valami egységes mérési metódus?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
akkora képbõl senki nem mondja meg. tölts fel ide pár jó és nagy képet, aztán mehet az ötletelés
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Zakar22

Zakar22

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
sziasztok. Nemrég vettem egy használt 7005-ös aluvázas bringát. Sajnos csak ennyit tudok a géprõl. A váz márkája érdekelne. a bringa a profilképem. aki tud, az légyszi segítsen.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Oda se neki, semmi nem történik véletlenül! ;-) (...ás nem én vettem meg!;-)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
...és elkelt, bassza+! :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Kitõl igen?

kancsó, merida, speci, trek, giant, canyon, scott

hol-hol-hol? a meridánál?
pár éves konákat láttam ,akartam is kérdezni, tényleg olyan nagyon jó-e? a cindercone geoja bejött, jó merev is, de ugye aki sznob, az fizessen... :) a szkandium vázaknál a nagyobb rugalmasság nem megy az irányítás rovására? please Tig, neked van tapasztalatod.

konkrétan ezt nézegetem:
http://apro.bikemag....vaz-l74002.html

ja bikefun aktuális akciók

meg ezekre a konákra is , csak nem emlékeztem 19-esre.
ennyiért meg....
semmiféle zavaró rugalmasság gondom nem volt

az igazsághoz hozzátartozik ilyen vázam nem volt, csak még a régebbi kerekcsöves. merida szkandit szintén nem próbáltam (mongy egy helyen készülnek)
s igen azt a sárga kona vázat cefett sajnálom hogy eladtam...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

zscs, köszi a linket!

jól emlékszem, vagy tévedek, hogy a trek alu vázai ellenjavaltak? mintha túl sok törés/repedés rémlene. meg tudnátok ezt erõsíteni? (az aprót böngésztem és jár az agyam. :) )

Tévedsz.

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Szívesen!
Jövõ héten meg tudok próbálni egy új, egyelõre csak XC-zésre megépített 18-as 456-os acélvázat, kíváncsi vagyok! Effektív felsõcsõhossz 80-as villával (ahogy a Wippet adatait is megadják: 100-as villa+20% SAG) gyors fejszámolássa ugyanannyi, mint a 18-as XC Wippet, minden más adat mm-re egyezik a kettõ közt. Azért az komoly, hogy nem bírnak/akarnak másik vázgeó felé menni, inkább ugyanazt a vázméretezést tolják hardtail AM váz és XC váznál is... Vajon lustaság fél egészség vagy "költséghatékonyság"? :-) A szögek is csak azért mások, mert más villamérettel számolva adják meg a azokat.
Nos, idáig kanyarodtam onnan, amin kb. 2 hónapja filóztam, miszerint kéne egy könnyû, használt aluváz! :-)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
zscs, köszi a linket!

jól emlékszem, vagy tévedek, hogy a trek alu vázai ellenjavaltak? mintha túl sok törés/repedés rémlene. meg tudnátok ezt erõsíteni? (az aprót böngésztem és jár az agyam. :) )

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

én mondjuk vennék karbont de azt speciel csak attól a pár gyártótól aki "igazoltan" jót gyárt(at). spec ettõl a "gyártótól" biztos nem.

Kitõl igen?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

a whippet tudja a 650b-t?

Igen, itt fotók is vannak, méghozzá 2.3-as ballonos külsõvel: whippet 650b - Mtbr Forums

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

A Whippet mondjuk a nehéz 26/650B karbonvázak

a whippet tudja a 650b-t?