Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11011 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Lehet ilyen távtartókat, perselyeket kapni? Vagy marad az eszterga? Ha lehet, szerinted honnan rendelhetném meg? Köszi

szerintem keress egy Giant forgalmazót, hátha tud okosat mondani neked.
vagy nagyobb pesti boltokban tuti szerencsével jársz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Lehet ilyen távtartókat, perselyeket kapni? Vagy marad az eszterga? Ha lehet, szerinted honnan rendelhetném meg? Köszi

perselyt kell cserélni, fox tag esetében olyan ~2000 ft/db, sajna kell a cseréjéhez célszerszám.
alu távtartókkal jó lesz újból, elég csak perselyt cserélni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

A.Tom

A.Tom

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

A.Tom

A.Tom

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Urak, Hölgyek

Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Pár hónapja vettem egy Giant Trance gépet, ez az elsõ fullym, és nem tudom, hogy természetes jelenség e, hogy a hátsó tag felsõ befogatási pontjánál, kottyanik, kb. egy milimétert, mikor megemelem a hátulját. Az egy miliméter a nyeregnél annyi.
Cseréljem ki a csavart a tagban, lehet e kapni, vagy már megkophatott a tag is, és esztergáltatni kéne bele egy lehelletnyivel vastagabbat.
Lesz e baja, ha így használom? A váz amúgy 2008as, de valószínûleg új, mert darab karc nem volt rajta, a tag lehet nagyon keveset használt volt.

Köszönöm a válaszokat: A.Tom

általában nem az acél csavar megy tönkre, hanem a bronz persely és/vagy az alu távtartó
[ATTACH=CONFIG]2550[/ATTACH]

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A.Tom, használhatod, de ez kezdõdõ jele annak, hogy vagy a persely, vagy a benne lévõ távtartó, vagy az azon átmenõ furat kezd kikopni. Lehet mókolni, meg sufnituningolni, de ez már csak rosszabb lesz.
Nálam is volt ilyen, csak én addig halogattam, hogy a persely felülete is bemaródott, úgyhogy az is ment a kukába a távtartóval együtt.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Arra ne számíts, hogy egy fully-t úgy fogsz tudni megemelni, mint egy merev vázat. Az elején én is paráztam, de ez normális, szerintem :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

A.Tom

A.Tom

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Urak, Hölgyek

Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Pár hónapja vettem egy Giant Trance gépet, ez az elsõ fullym, és nem tudom, hogy természetes jelenség e, hogy a hátsó tag felsõ befogatási pontjánál, kottyanik, kb. egy milimétert, mikor megemelem a hátulját. Az egy miliméter a nyeregnél annyi.
Cseréljem ki a csavart a tagban, lehet e kapni, vagy már megkophatott a tag is, és esztergáltatni kéne bele egy lehelletnyivel vastagabbat.
Lesz e baja, ha így használom? A váz amúgy 2008as, de valószínûleg új, mert darab karc nem volt rajta, a tag lehet nagyon keveset használt volt.

Köszönöm a válaszokat: A.Tom

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

azt nézem, hogy marha nagy szórás van az egyes gyártók, elvileg azonos felhasználású gépeinek felsõcsõ hosszának méretezésében

elõfordulhat, hogy ami feltûnõen hosszú azt monduk a nyeregcsõíig mérik, van amit meg a nyeregcsõ közepére vetíett merõleges pontra? van egyáltalán valami egységes mérési metódus?

felsõcsõ hosszból kétfélét mérnek, a horizontalt és az actualt.
de mindkettõt csõközéptõl csõközépig illik mérni

[ATTACH=CONFIG]2547[/ATTACH]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
így

Posted Image
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
köszi

és a fejcsõnél is a felsõcsõ közepe a mérés kiinduló pontja?

csak mert vastagabb váz esetén a fejcsövön lejjebrõl, vékonyabb váz esetén feljebbrõl kezdõik ez esetben a mérés, ami más eredményt ad, ha eltérõ a nyeregcsõ szöge

vagy nem? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
egyformán mérik (fejcsõ közép, ülõcsõ közép vizszintben, van aki megadja a csõmentén mérve is, az 2-3 centivel rövidebb)
eltérõen gondolják hogy mi a jó a usernek.
eleve van aki 7-8 féle méretet gyárt egy vázból, van aki 3-at.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
azt nézem, hogy marha nagy szórás van az egyes gyártók, elvileg azonos felhasználású gépeinek felsõcsõ hosszának méretezésében

elõfordulhat, hogy ami feltûnõen hosszú azt monduk a nyeregcsõíig mérik, van amit meg a nyeregcsõ közepére vetíett merõleges pontra? van egyáltalán valami egységes mérési metódus?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
akkora képbõl senki nem mondja meg. tölts fel ide pár jó és nagy képet, aztán mehet az ötletelés
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Zakar22

Zakar22

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok. Nemrég vettem egy használt 7005-ös aluvázas bringát. Sajnos csak ennyit tudok a géprõl. A váz márkája érdekelne. a bringa a profilképem. aki tud, az légyszi segítsen.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Oda se neki, semmi nem történik véletlenül! ;-) (...ás nem én vettem meg!;-)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.188 hozzászólás
...és elkelt, bassza+! :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Kitõl igen?

kancsó, merida, speci, trek, giant, canyon, scott

hol-hol-hol? a meridánál?
pár éves konákat láttam ,akartam is kérdezni, tényleg olyan nagyon jó-e? a cindercone geoja bejött, jó merev is, de ugye aki sznob, az fizessen... :) a szkandium vázaknál a nagyobb rugalmasság nem megy az irányítás rovására? please Tig, neked van tapasztalatod.

konkrétan ezt nézegetem:
http://apro.bikemag....vaz-l74002.html

ja bikefun aktuális akciók

meg ezekre a konákra is , csak nem emlékeztem 19-esre.
ennyiért meg....
semmiféle zavaró rugalmasság gondom nem volt

az igazsághoz hozzátartozik ilyen vázam nem volt, csak még a régebbi kerekcsöves. merida szkandit szintén nem próbáltam (mongy egy helyen készülnek)
s igen azt a sárga kona vázat cefett sajnálom hogy eladtam...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

zscs, köszi a linket!

jól emlékszem, vagy tévedek, hogy a trek alu vázai ellenjavaltak? mintha túl sok törés/repedés rémlene. meg tudnátok ezt erõsíteni? (az aprót böngésztem és jár az agyam. :) )

Tévedsz.

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Szívesen!
Jövõ héten meg tudok próbálni egy új, egyelõre csak XC-zésre megépített 18-as 456-os acélvázat, kíváncsi vagyok! Effektív felsõcsõhossz 80-as villával (ahogy a Wippet adatait is megadják: 100-as villa+20% SAG) gyors fejszámolássa ugyanannyi, mint a 18-as XC Wippet, minden más adat mm-re egyezik a kettõ közt. Azért az komoly, hogy nem bírnak/akarnak másik vázgeó felé menni, inkább ugyanazt a vázméretezést tolják hardtail AM váz és XC váznál is... Vajon lustaság fél egészség vagy "költséghatékonyság"? :-) A szögek is csak azért mások, mert más villamérettel számolva adják meg a azokat.
Nos, idáig kanyarodtam onnan, amin kb. 2 hónapja filóztam, miszerint kéne egy könnyû, használt aluváz! :-)