Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Sziasztok

Szerintetek megérné egy 2007 Mongoose fireball váz helyére egy Specialized P.3 L es méretû vázat venni?
A specialized be max hány mm telót érdemes belerakni?
Magyar DH ra még mehet? van olyan erõben mint a hardy 1?
Elõre is köszi a választ

de ha dh-ra is akarod használni, nem lenne egyszerûbb várni még kicsit hozzátenni egy kicsit és venni pl egy denebet vagy bighit sportot? ezekkel még lehet dirtölni meg trükközni is meg minden.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Szívesen:)

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
okés thx a helpet THOMM

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nem lesz gáz, mert nekem is L-es volt 178cm-hez. Bár én nem szeretem a BMX méretû gépeket.

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Ösztelósra nincs pénzem...az a gond
És szerintetek az L es méret nem nagy? (183 cm vok) nem lesz tõle nehezebb az irányíthatósága szûk kanyarokban?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A P3 nem szereti a kicsi villát. Nekem is volt, és 120-assal volt normális a geometria. Ugyan dirt váz, de egy Gold Labellel számomra irányíthatatlan volt. A fireball helyett mindenképpen megéri cserélni, ha dirt a cél!
Egy Hardy1-tõl minden képpen jobb. Magyar DH-ra? Nem igazán merev váz kellene, bár sokan azzal mennek. A 120-as villa miatt átmenetinek jó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
arra a hardy-ra gondolsz, amibõl tonnaszám vittünk a méhtelepre, mert törötten visszahozták?
szerintem gondolkozz egy kicsit ezen a kérdésen, és ne halgass a fogasnál pizzát zabáló okosakra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok

Szerintetek megérné egy 2007 Mongoose fireball váz helyére egy Specialized P.3 L es méretû vázat venni?
A specialized be max hány mm telót érdemes belerakni?
Magyar DH ra még mehet? van olyan erõben mint a hardy 1?
Elõre is köszi a választ

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
A kormányfej igazából csak esztétika, kinek mi tetszik, csak akkor szokták a funkcióját kihasználni a negatívnak, ha nincs már hézagoló amit ki lehetne venni, de lejebb szeretnék tenni, erre jó példa a merida jó magas kormánycsapágya.... Egy olyan nyereg, ahol számít, hogy hol vannak a rögzítõk, akkor az már régen rossz...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ezért is írtam ide, mert nem annyira a nyereg, vagy a kormány topic-ba tartozik. Érdekes egyébként mgfigyelni, hogy a kétféleképpen szerelhetõ kormányszárat szinte csak a Kelly's fordítja lefelé. A nyereggel kapcsolatban én is arra jutottam, hogy ugye jobb lehetõség szerint a mono fölött elhelyezkedni, de egy nagyon kihúzott csõnél a nyerevvázcsõ szöge miatt már így is eléggé hátul ülünk. A másik dolog pedig a nyereg rögzítése a nyeregcsövön. Gondolom minél inkább megtaláljuk a sínpár közepét annál kényelmesebb (rugalmasabb) az egész...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hi! Lehetne most képletekrõl, meg szögekrõl beszélni, de az egész igazából egyéntõl függ... Attól függ mit akarsz csinálni, pl.: A sportos geometria: kb. 5-8 vagy akár 10 cm is lehet a differencia kormány ill. a nyereg között, természetesen nem feltétlen az a kényelmes, amikor magasan van a kormány, speciel nekem 3-4 cm-el van lejebb a kormány és tökéletes. A nyereg pozícióról is lehetne sokat írni pl.: minél hátrébb van az ülés a monoblokkhoz képest, annál fárasztóbb a tekerés, de mondom ez teljesen egyén függõ, nem lehet adatokra támaszkodni, a kormány kb. olyan széles legyen mint a válad, szerintem egy 580-600mm-es kormány mindenkinek jó, tekerj ilyen-olyan beállítással és rájössz...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Elnézést, és majd megpóbálom meglelni a májusit...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Bikemag 2005. május

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ha valahol alaposan ki van vesézve a dolog dobna valaki egy linket, mit és hogyan kell eállítani az anatómiai adottságaimhoz? Gondolok a nyereg tologatására, a +/- kormányszár helyzetére, stb. Elnézést, ha rossz helyre írtam...

Elõre is köszi,
X

Hát elég rossz helyre írtad, mivel eddig közel se arról volt szó, amire te kíváncsi vagy.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Ha valahol alaposan ki van vesézve a dolog dobna valaki egy linket, mit és hogyan kell eállítani az anatómiai adottságaimhoz? Gondolok a nyereg tologatására, a +/- kormányszár helyzetére, stb. Elnézést, ha rossz helyre írtam...

Elõre is köszi,
X

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ezzel az erõvel akkor bármely, nagyjából hetente elõforduló kérdésre minden alkalommal kisregényeket fogunk írni?

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Elég sokszor ki lett már vesézve a téma, és nem csak a fenti két megoldás létezik ennek kiküszöbölésére.

Lehetseges, csak aki ujabb forumozo az lehet nem tudhat rola (foleg ha nem keres ra) hogy 1 millio hozzaszolassal elobbre mar beszeltetek errol.
...Ez lesz keremszeppen...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Elég sokszor ki lett már vesézve a téma, és nem csak a fenti két megoldás létezik ennek kiküszöbölésére.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
mért tûnik kényes szerkezetnek a kona féle fékfüggetlenítési megoldás? volt vele vmi gond?
amúgy a speci megoldotta a demonál ezt egybe, de ha jól tom a demo se egy könnyû váz, tudtommal a konák könnyebbek.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Ez a fekezesfuggetlen dolog igazan DH-nal (illetve a terepviszony es a sebesseg extremitasaval egyenesen aranyosan) jon ki szerintem. Eppen ezert vannak a zuzosabb kategoriakban ezekkel szerelve a kerok (kivetel ahol mar eleve be van epitve a vazba). Tehat fugg a bringazasi helyszintol, stilustol, es sztem nem csak a vazfelepitestol (horst link-e vagy sem) de a rugostagtol is az, hogy mennyire pattog el, vagy hogy mennyire erzed hogy elpattog a segge. A speci tetszik ilyen ertelemben, hogy be van epitve a rendszerbe bele :) a fuggetlenites, mig pl. a konanal ezt a "problemat" sulytobblettel lehet csak kikerulni (DOPE) ami raadasul egy kenyes szerkezetnek tunik.