Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2008. július 20. - 16:50
mindenhol ezt a vállon vivést írják..tényleg vitt már valaki vállon így biciglit!?
jó én nem is tudnék..de amugy?
másik
Rocsi,Csikken..scotton kéne forgópont csapágyat cserélni..valami ötelt/irodalom hogy álljak neki?
Csireke a nitrúszt szereti? valami olyanban gondolkodok..menyire érezni az egyforgáspontosságot? vagy mint ami Neked van..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. július 19. - 22:06
Két gyors kérdés ha lehet!
Jelenleg egy caprine xonlee kerékpárom van (nem ez a kérdés:)
A kérdés az, ha veszek egy Mali dual vázat akkor a caprine rol egy az egyben át lehet pakolni minden cuccost vagy valamelyik váz kisebb/nagyobb (a caprine 16" a mali is)
A másik kérdés hogy megéri e lecserélni? Elõre is köszi a válaszokat
Írta 2008. július 19. - 21:36
ha olcsón akarsz akkor van tavalyi vagy elõtti fire mountain 20-25 k körül, ha annyit szánsz rá mint a pixis (38K) akkor vegyél pixist, a geója tán picit jobb mint a konáé és az új kona drága. tartósságra meg garis háttére viszont a kona a biztosabb.akkor a végsõ kérdés:
kona fire mountain, vagy magellan pyxis xt (csak váz)
a múltkori bikemagos tesztben jókat írtak a pyxisról, csak szerintem gáz hogy beleér a támvillába a váltóbowden (ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?) az mondjuk a kona mellett szól hogy a felsõcsõ tetején futnak a bowdenek, ami nem nehezíti a vállon cipelést ha arról van szó (esetleg a vonatra felrakást)
ha valakinek van tapasztalata bármelyik vázzal, írjon pár gondolatot róla
köszi
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. július 19. - 21:24
kona fire mountain, vagy magellan pyxis xt (csak váz)
a múltkori bikemagos tesztben jókat írtak a pyxisról, csak szerintem gáz hogy beleér a támvillába a váltóbowden (ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?) az mondjuk a kona mellett szól hogy a felsõcsõ tetején futnak a bowdenek, ami nem nehezíti a vállon cipelést ha arról van szó (esetleg a vonatra felrakást)
ha valakinek van tapasztalata bármelyik vázzal, írjon pár gondolatot róla
köszi
Írta 2008. július 19. - 20:47
lehettehát tigris szerint a kona egyes cc vázai ugyanazt tudják, csak mondjuk egy kula supreme kb 6-700 gramm minusz egy fire mountainhoz képest na megy kb 140 mátyás plusz.
pyxis hajlított támvillás vázat lehet külön kapni? vagy csak bontott gépbõl?
gondolom a magellanba és a konába is 27.2-es nyeregcsõ kell.
igen
Írta 2008. július 19. - 20:44
pyxis hajlított támvillás vázat lehet külön kapni? vagy csak bontott gépbõl?
gondolom a magellanba és a konába is 27.2-es nyeregcsõ kell.
Írta 2008. július 19. - 20:41
Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy jó ötlet tíz váz kategóriánként. Utána lehetne szûkíteni ötre.
Sajnos csak a fent említett kategóriákat ( dh, xc, 4x ) ismerem. Aki ismeri a többit szóljon hozzá!
Utána összesíthetnénk és kiderülne a csúcsváz kategóriánként.
Csak az innováció és valódi használhatóság, menetteljesítmény számít!!!!
Nem érdekes, hogy néz ki, nem érdekes az ár, ( hír )név!!
A fent említett lista az én véleményemet tükrözi.
Pl.: xc-ben már születtett javaslat másoktól is.
Némi idõ elteltével összesíteném a javaslatokat.
Segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Üdv:
forob
én dh ban intense m6 mellet tenném le a voksom bár igaz hogy még sajna nem volt lehetöségem kiprobálni.......
Írta 2008. július 19. - 20:35
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. július 19. - 20:31
színük...üdv
merev vázra váltáson gondolkozok.
olyan merev cc vázat szeretnék, ami nem túl teljesítményorientált, de azért viszonylag hajtáshatékony, és kényelmes. igazából a kényelmen lenne a hangsúly, de nem akarok fullyt.
a kiszemelt áldozatok:
-magellan pyxis team vagy az xt váza ha lehet külön kapni (de inkább a hajlított támvillás)
-kona kula, és társai az alsóbb osztályokból a konán belül.
két kérdés merült fel:
a) a hajlított támvilla mennyire életképes hosszútávon és mennyire hatékonyan csillapít?
a kona egyes cc vázainak a geometriája nagyjából azonos (csõhosszok, szögek stb) az anyagukon, tömegükön, illetve árukon kívül mi a különbség köztük? (már ha van)
köszi a válaszokat elõre is
1ébként elég komfortos vázak.
Írta 2008. július 19. - 20:16
merev vázra váltáson gondolkozok.
olyan merev cc vázat szeretnék, ami nem túl teljesítményorientált, de azért viszonylag hajtáshatékony, és kényelmes. igazából a kényelmen lenne a hangsúly, de nem akarok fullyt.
a kiszemelt áldozatok:
-magellan pyxis team vagy az xt váza ha lehet külön kapni (de inkább a hajlított támvillás)
-kona kula, és társai az alsóbb osztályokból a konán belül.
két kérdés merült fel:
a) a hajlított támvilla mennyire életképes hosszútávon és mennyire hatékonyan csillapít?
a kona egyes cc vázainak a geometriája nagyjából azonos (csõhosszok, szögek stb) az anyagukon, tömegükön, illetve árukon kívül mi a különbség köztük? (már ha van)
köszi a válaszokat elõre is
Írta 2008. július 18. - 18:07
Egy haverom akarja megvenni nekem elég gyanus...
átfestve,új hátsórész stb..
holnap vennék meg..szal valamit tudtok segíteni?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. július 16. - 09:58
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. július 16. - 01:01
ha hosszú váz kell akkor szerintem kona, mert azok egy picivel hosszabbak szoktak lenni
Írta 2008. július 15. - 23:33
Segitsetek!: kéne már vennem egy uj (használt?) vázat, mert a mostanit kinöttem kicsit (188 centi) (05 draco 18') (rövid.... 110mm es stucnival használom és még mindig "trekkingesen" ülök( túlzás) a bringán)
Olyan CC vázat keresnék ami mondjuk 20 colos, és mivel elég hosszu a karom, lábam, nem árt az se ha hosszu a felsõcsö (plusz 400 as nyeregcsö akár:S..) Nézegettem pl:
-05-ös Magellan Pyxis team 20 as (a fekete) -ez jo hosszu váz...
-ezt http://piacter.bikem...t=149918&cat=15
-akár ez is ok lehetne, legfeljebb száraz kenyér...: D (a zöld 20')http://ebike.hu/term...mtb-merev/3361/
esetleg valami más? Irok kéz/láb/kar méreteket ha kéne.. Köszi wody
Írta 2008. július 15. - 23:06
Elõre is kössz.
Írta 2008. július 15. - 20:47
Írta 2008. július 15. - 18:50
Írta 2008. július 15. - 18:33
Úgy gondolom, hogy jó ötlet tíz váz kategóriánként. Utána lehetne szûkíteni ötre.
Sajnos csak a fent említett kategóriákat ( dh, xc, 4x ) ismerem. Aki ismeri a többit szóljon hozzá!
Utána összesíthetnénk és kiderülne a csúcsváz kategóriánként.
Csak az innováció és valódi használhatóság, menetteljesítmény számít!!!!
Nem érdekes, hogy néz ki, nem érdekes az ár, ( hír )név!!
A fent említett lista az én véleményemet tükrözi.
Pl.: xc-ben már születtett javaslat másoktól is.
Némi idõ elteltével összesíteném a javaslatokat.
Segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Üdv:
forob
Írta 2008. július 15. - 12:39
viccen kívül én is törött vázat keresek épp
aki ilyen kérdést tesz fel, azt meg le kell lõni, a postot meg törölni a semmibe mielõtt vérontás lesz
szvsz versenyváz nem lehetNE no1. mivel a kerékpáriparban is érvényesül már a Forma1 mentalitás, miszerint a cél az, hogy elsõnek beérjen a célba, és csak aztán essen szét a gép ezért van a Scottokra, mint jelenlegi legkönnyebb montis vázra csak 1 év gari
Ettõl még persze elfogadnék egy Scalet, csak sztem nem nagyon merném használni, mert elõre félnék, hogy megmurdálna szegény... akkor meg tényleg megéri? (a pénztõl úgysem lehet elvonatkoztatni)
én ezekre gondolnék; Seven Sola, RM Vertex Team, Orange P7, ha karbon, akkor meg Simplon v C'dal Taurine SI 3 SL...
edit1:
de azért kíváncsi vagyok, hogy a Merida felül tudja-e majd múlni a Scottot az új karbonvázaival
edit2: hiába a csúcs gyári váz, ha Neked nem megfelelõ
ezek szerint Yasec gyártja a legjobb gépet, mert mindenki alá az kerül, ami neki a legjobb (már, ha tudja, mi az )
Írta 2008. július 15. - 12:25
no, pont a másik félre céloztam. arra gondoltam hogy az országba - bár nem hivatalosan- bekerült néhány darab scott scale monti vázak kb mindegyike már eltört vagy volt javítvanem tudom mire célzol, de most cseréljük az elsõ karbon speci vázat, azért mert elforog a kulacstartó szem. (nyilván meg van adva egy maximum érték amivel meg lehet húzni, de sajnos sokaknak 300 ezres váz mellett sem futja egy 5 ezres nyomatékkulcsra igy inkább nem kérdezünk, hanem kicseréljük - mint ahogy eddig minden esetben mióta itt melózom.)
és igen, lehet jönni a híres sztorival: recsegésre nem cseréltünk ki egy vázat. (mert nem volt 100% hogy a váz hibájából recseg.) talán az egyetlen elutasitott specialized garanciális eset az utóbbi 2 évben ideértve a kesztyûket, sisakokat, cipõket, whatever you name it.