Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11011 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja bocs

van honlap. es milyen profi :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
elsõ körben megnézném a forgalmazó honlapját.

www.trek.hu

esetleg a boltét:

http://www.nella.hu/

szal lehet nem a forgalmazóval van a baj :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
http://www.trek.hu/Fuel_EX_9_5.html

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
imadom ezt a kerdest

az vilag egyik legnagyobb gyartojarol van szo.

es nincs rola info

akarki a forgalmazoja, most jol huzza ki magat

nevetseges :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Trek Fuel vázakrol hol találok valami árlistát?

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Ok, meggyõztetek, maradnak a V-fékek. sajnos a gép nem lett az enyém, egy másik barátom használja, csak most nálam van egy kis generálon. azért ez is nagy élmény, a teló az olajcsere után gyönyörûen mûködik, élmény hallgatni, ahogy együtt "szörcsög" a fox alps5r taggal (errõl egyébként nem találtam szerviz leírást a neten). a lényeg az, hogy a garázsból visszakerül a terepre, ahova való (ez csöppet pátoszosra sikerült:D)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A Pointnak volt ilyen adaptere, a papucshoz és az egyik V fék tuskóhoz kellett rögzíteni. Nagy, nehéz, ronda, rugalmas és tönkreteszi a vázat. Maradjon V fékes.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
másrészt, szerintem nagyon sokan a fél karjukat odaadnák azért a bringáért. én a karomat azért nem, de kellene nagyon...

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

adapter továbbra is létezik, más kérdés, hogy azok a vázak nem biztos, hogy bírják a mai tárcsafékek elõidézte terhelést.
hegesztést nagyon nem javasolnám. ha retro, akkora maradjon V-fékes, ha tárcsásat akarsz, akkor meg sajnos venni kell egy új vázat.

köszi a választ, megszívlelem a dolgot. Azért az adapterekrõl tudnál valami közelebbi infot is adni. kereskedelmi forgalomban kaphatóak?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
adapter továbbra is létezik, más kérdés, hogy azok a vázak nem biztos, hogy bírják a mai tárcsafékek elõidézte terhelést.
hegesztést nagyon nem javasolnám. ha retro, akkora maradjon V-fékes, ha tárcsásat akarsz, akkor meg sajnos venni kell egy új vázat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Sziasztok,

Elõkerült egy tehetõs cimbora garázsa mélyérõl egy 1998-as Kona King Kikapu. Egy gyöngyszem... Full XT szett, Marzocchi Bomber Z1-es teló, Fox Alps5 hátsó tag, kitûnõ állapotban (legalább 5 éve nem is használta).
A villában lecseréltem az olajat, a mozgása nagyon jó lett (kicsit érdekes volt a csavaros váll és a csavaros fékhíd megoldás, de innen indultak a dolgok...).
Egyszóval a gép még ma is teljesen megállja a helyét. Ami fejlesztést gondoltam volna elkövetni rajta az egyedül a V fékek cseréje tárcsára (habár az XT servo V fékek meglepõen jól fognak). Ennek a váz tekintetében az a problémája, hogy nincsen rajta tárcsafékszem.
A vázhegesztõs topicban találtam utalást arra, hogy szakik esetleg tudnak ilyet hegeszteni, esetleg létezik hozzá adapter, de ezek 2006-os hozzászólások voltak, így megkérdezném a véleményeteket ezzel kapcsolatban.
Elõre is köszi!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

akkor lehet hogy én is feldobom a hosszabb stucnim, meg hátrébbtolom a nyerget is. mondjuk a nyereg eltolásával meg az a baj hogy akkor ha tekerek, a vízszintes hajtókarállásnál a térdem nem fog egy vonalba esni a pedál tengelyével. mert elvileg ez lenne a helyes beállítás a nyeregnél. bár az a pár centi eltolás nem hinném hogy nagyon befolyásolna bármit is, mert nem vagyok versenyzõ.

Én sem,mégis tropa a térdem... kb kismillió beállítást kipróbáltam

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Sziasztok!

Tudom ez egy nagyon lama kerdes lesz de nem találtam rá választ, pedig tudom hogy a google a barátom.
Szoval; Valaki meg tudná nekem mondani mi a különbség a Kona Coiler és a Kona Coiler Matic váz között?

Elõre is kösszönöm!

Üdv!

a 2006-osnak csak a színe

2007-es matic egyezik a 2006-osokkal (matic a kelet eu/orosz piacra szálított occsó verzió) de a katalóg coilerek váza elég jelentõsen változott , más csõszett más forma, dope elõkészítés , geó kb változatlan. idéntõl meg teljesen más magic linkes vázak, igaz idén már nem is volt matic.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok!

mi a különbség a Kona Coiler és a Kona Coiler Matic váz között?

semmi

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok!

Tudom ez egy nagyon lama kerdes lesz de nem találtam rá választ, pedig tudom hogy a google a barátom.
Szoval; Valaki meg tudná nekem mondani mi a különbség a Kona Coiler és a Kona Coiler Matic váz között?

Elõre is kösszönöm!

Üdv!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
akkor lehet hogy én is feldobom a hosszabb stucnim, meg hátrébbtolom a nyerget is. mondjuk a nyereg eltolásával meg az a baj hogy akkor ha tekerek, a vízszintes hajtókarállásnál a térdem nem fog egy vonalba esni a pedál tengelyével. mert elvileg ez lenne a helyes beállítás a nyeregnél. bár az a pár centi eltolás nem hinném hogy nagyon befolyásolna bármit is, mert nem vagyok versenyzõ.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás

most meg 18-as monti vázat használok, ami nekem kicsi lenne papírforma szerint, de nem érzem annak pedig 192 vagyok. mondjuk egy 20-as gép kényelmesebb lenne, de ezen sincsenek gondjaim pedig van hogy 60-70 km-t is tekerek. bár általában csak 30-40-et. akkor is inkább a nyereggel van gondom, de az meg már másik topic.

nem feltetlenul masik topic, mert a kis vazmeret miatt is nyomhat a nyereg.

kisebb vaz (rovidebb felsocso) -> egyenesebben ulsz a bringan es igy nagyobb erovel nyomja a nyereg a feneked.

en is most csereltem nyeregcsovet es stucnit, igy 3 centivel tavolabb kerult a nyereg es a kormany egymastol. a kulonbseg erezheto. (marmint a s**gemmel :) )

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
cross-ból nekem is az 52-53 méret passzol. 185 centi vagyok.
országútiból alap az 56-os, némely gyártótól inkább 58-as kell.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Apum 183 centivel 52-es cross bringát használ, pont jó neki. Ha kicsit kicsi, akkor veszel bele egy hosszabb stucnit és hátrébb tolod a nyerget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Koszonom az eddigi valaszokat. Milyen hatranya lehet mondjuk ha kisebbet veszek a kelletenel? Csak mert eleg draga lesz"nekem" ez a bicaj es nem nagyon akarom elszurni. Mert pl cipovetelt mindig elszurom allandoan nagyobbat veszek pedig adott pillanatba jonak tunik :)