Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11011 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Értekeztünk az "Aktuális hírek, újdonságok" topicban, valamint itt is a 1.5", illetve a "tapered - 1.5-1 1/8"" fejcsövekrõl. Bemásolnám ide az egyik neves amerikai márka tulajdonosa által eszközölt post rövid részét ezzel kapcsolatban:
"I talked to Marzocchi, Fox and RS about the 1.5 and tapered HT. They all said it was frame makers marketing, not that crowns are falling off the steering tubes of 1.125.":chin:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Testvér, ne kínozd azt a vázat. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Természetesen nem. Ne. Igazából a Black is túlzás egy Rockadile-be, eredetileg 75mm-es telókkal szerelték õket.

snowbearhok

snowbearhok

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Bízom benne, hogy valaki tud segíteni. Az lenne a problémám, hogy készülök megvenni egy sherman-t aminek 1,5 colos a nyaka, viszont az én bringámban jelen pillanatban egy 1 1/8"-os black van. A bringám egy 2003-as mongoose rockadile lex, tehát alapvetõen nem egy freeride/dh gép, de a homlokcsõ azért elég vaskosnak tûnik. Félintegrált fejcsapágy van benne, természetesen
1 1/8"-os villanyakmérethez.
A kérdés, hogy ki tudom-e cserélni a kisebbet nagyobbra, vagy inkább ne is próbálkozzak?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://piacter.bikem...t=171741&cat=12

Ez a váz mennyire gázos? Ha rendeltetésszerûen használná egy 65kg-os emberfia, lenne ulag ebbõl bármi baj?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Sziasztok!

Adott egy 2007-s Fsr XC a fejcsõszöge 69 fokos a nyeregcsõszöge 73 fokos.

Azt tapasztalom, hogy egy 110-s kormányszárral egyenes kormánnyal, éles kanyarban úgy érzem mint ha "berántana" a kerék, azaz befordul magátol... Nos Én vagyok a béna vagy túl hosszú a lapos fejcsõszög mellett a kormányszár?

Esetleg más tapasztalt ilyet?

Válaszokat elõre is köszönöm!

Ha jól sejtem, hogy mire gondolsz, akkor az pont nem laposabb fejcsõszög mellett jelentkezik.
Ráadásul függ a a dolog a kanyarodási technikádtól, a súlypontodtól, stb, szóval nem hiszem, hogy az elsõre normálisnak tûnõ stucnihosszal gond lenne

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Meg kell szokni... Ennyi...

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hoy:

bocs hogy nem valaszoltam a pm-re, lusta voltam. most jutott eszembe. nekem 2006-os FSR volt, bar szerintem a geometrai ugyanolyan volt.

egy RS recon volt benne 130mm-n, es bar maszasra ez igy nem volt idealis, ilyen kanyarban "berantos" erzesre nem emlekszem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hoy

hoy

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Adott egy 2007-s Fsr XC a fejcsõszöge 69 fokos a nyeregcsõszöge 73 fokos.

Azt tapasztalom, hogy egy 110-s kormányszárral egyenes kormánnyal, éles kanyarban úgy érzem mint ha "berántana" a kerék, azaz befordul magátol... Nos Én vagyok a béna vagy túl hosszú a lapos fejcsõszög mellett a kormányszár?

Esetleg más tapasztalt ilyet?

Válaszokat elõre is köszönöm!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem kell elnézést kérned, mert nem "letolásképpen" írtam a mondandómat, csupán tájékoztatásként illetve nem értettem a kérdésed.

P.S.

Voltunk bringázni.:)

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Kedves Valeria Victrix!

Én kérek elnézést, hogy rosszul fejeztem ki magam.
A "mit gondoltok" kérdéssel csak a véleményeteket akartam kérni, hogy én jól gondolkodom-e és megfelelõ példákat hoztam-e fel.
Azt tudom, hogy az Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok topikban volt errõl értekezés, de úgy gondoltam, hogy mivel a vázak témáját érinti leginkább, ide írok.
Legközelebb körültekintõbb leszek. Elnézést kérek érte!
Minden jót neketek! Bringázzatok amíg az idõ engedi! Itt a keleti végeken csak +1 fok van. Még lehet tekerni. Délután megyek is.

pápá: robi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az E2 a Trek féle megoldás.
És mit értesz azon, hogy "mit gondoltok?"
A témáról egyébként az "aktuális hírek" topicban értekeztünk.

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok!

Hozzászolnék a változó méretû homlokcsõ, enduró gép témához.
A német ALUTECH is csinál ilyen vázakat mindenféle kategóriára.
pl.: Keiler dh vázuk is ilyen homlokcsõvel készül. Õk E2-nek hívják. Ez hasonló, mint a Speci megoldása, esetleg ugyanaz?
A korábban említett AM kerekpárra is jó megoldásookat kínálnak. Foes, Yeti, Brooklyn Machine Works is. Mit gondoltok?

üdv: forob

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Nem tudja véletlenül valaki hogy kihez került a Canuck 18,5" RM ETSX váz?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a rugózás karakterisztikáját lehet vele befolyásolni.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

egy forgáspont. a többi csak a rugóstag áttételezése.

Elnézést a tudatlanságomért de ez mi célt szogál?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
egy forgáspont. a többi csak a rugóstag áttételezése.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Sziasztok!

Nemtudja véletlenül valaki hogy az új UMF Duncan váz az hány forgáspontos?Elsõ ránézésre egy forgáspontosnak tûnik de egy oldalon láttam róla képeket amit a gép bal oldaláról készítettek és ott világosan látszik még kettõ forgáspont elöl azon a marha nagyon kívül.
Infót sajnos sehol sem találok errõl a vázról mindenhol csak a komplett bringa alkatrészeit írják le de konkrétan a vázról nincs semmi.

4. ha jól gondolkodok 3 vagy 2 nemlehet

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Nemtudja véletlenül valaki hogy az új UMF Duncan váz az hány forgáspontos?Elsõ ránézésre egy forgáspontosnak tûnik de egy oldalon láttam róla képeket amit a gép bal oldaláról készítettek és ott világosan látszik még kettõ forgáspont elöl azon a marha nagyon kívül.
Infót sajnos sehol sem találok errõl a vázról mindenhol csak a komplett bringa alkatrészeit írják le de konkrétan a vázról nincs semmi.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

tudom, hogy nem ér a válaszom, igy csak annyit mondok, hogy a fishernek fura (szokni kell) a geometriája. nekem anno bejött a hosszú felsõcs-meredek fejcsõszög-rövid láncvilla kombó.

ami még bonyolítaná a dolgot hogy a gary meg a focus itthon van,specim meg volt csak most visszavenném(de az százikszezer és a nyakamon maradna a két másik váz). nem akarok vázgyûjtõ lenni :)