Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
konának nincs más baja csak a magas középcsapágy -ez mondjuk elõny hogy nehezebben akad fel, mászásnál meg síkoon szar

- és az rp 23 helyett dhx air kell bele(ezt a faktor jó eséllyel megoldja)

orbeát a marha nagy fullis tapasztalatával én hanyagolnám

de ebben a kategóriában még mindig a stumpi fsr a legjobb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

mi a gond vele?

kalaius: újat szeretnék.

szvsz randa lett,de nagyon.meg egyszerû mint a faék(attól persze még lehet jó,lásd Kikapu)
De ha a gari miatt itthon vennék vázat 250+ körül akkor simán a giant vagy KTM.Amúgy meg a CRC-tõl 1200euróért egy komplett RM ETSX és viszonlá pár évig

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

Kona One20 Supreme volt a váz amit venni akartam 12milis telóhoz.Megláttam élõben és már nem akarok Kona One20 Supreme vázat venni:no:
SZtem Giant

mi a gond vele?

kalaius: újat szeretnék. a merida nem tûnik rossznak, de vhogy nem az igazi. a scott elérhetõ itthon? karbont nem veszünk. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
új új vázat, vagy lehet használt is?

én gondolkodás nélkül vennék egy Cannondale-t

ha esetleg mégsem, és inkább CC vonalon keresgélsz (bár ahhoz az RS kicsit nagy) akkor meg Scott Spark, Merida 96, karbon Anthem. csak ezek sztem nem férnek a keretbe

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Kona One20 Supreme volt a váz amit venni akartam 12milis telóhoz.Megláttam élõben és már nem akarok Kona One20 Supreme vázat venni:no:
SZtem Giant

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
ha minden jól megy, a jövõ év folyamán szeretnék egy új vázat. össztelós, 100-120mm közötti úttal rendelkezõ, inkább kicsit cc-s darab az elképzelés. a jelenlegi teló (RS rev 115/130) és cuccok mennének bele/rá, tehát csak váz. nézelõdtem, olvasgattam és eddig ezek vannak "versenyben":

1. orbea occam
2. giant anthem x
3. kona one20 supreme (és giant trance x)

az orbea kép és olvasottak alapján nagyon bejön, bár élõben még nem sikerült megnézni. elvileg 2,7kg, 115mm-t mozog, elvileg fox rp23 van hozzá és 25xeFt. elvileg itthon is kapható. hasonlít a sc superlightra, c'dale rush-ra, kicsit az orange 5-ra, de ezeknél barátságosabb és fõleg megfizethetõ. tetszik.
az anthem x-et is csak képek/adatok szintjén ismerem, viszont errõl teszteket is olvastam már, nagyon jók a visszajelzések. tömege kb 2,3-2,4kg, viszont "csak" 100mm és nekem inkább versenyváznak tûnik. itthon nem tudom mikor lesz(?). külföldön kb 300eFt körül elérhetõ.
a one20 supreme szimpatikus, az ára 270eFt is jónak tûnik, itthon elérhetõ, súlyra/rugóútra is jó, de mégis "csak egy kona":) mellette szól a vázanyag ellene az, hogy nekem nem igazán szimpatikus a négykaros felfüggesztés, bár lehet hogy élõben jól dolgozik.
a trance x bár súlyra/rugóútra jó, viszont 300eFt körül van, és igazából nem tetszik a sok girbe-gurba csõ. viszont giant :) és a maestro nálam már bevállt. lehet megvárom, 2010-re lesz-e módosítva.
nézegettem még trek ex-t is de végül kiesett.

szal eddig az orbea, esetleg a kona. vélemények, tapasztalatok, esetleg ötletek, más javaslatok?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem tud sokat de teljesen jo lehet szerintem ez a BAR. De mivel horst-linkes a vaz, ugyhogy nem artana bele egy platformos tag, igy ebben a formaban hintazni fog nagyon. de amig mukodik en siman hagynam.

rugoutra en olyan 100-125mm koze tippelem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ez a Vortrieb viszont Ohne Dämpfer! ill. csak ilyen hi-tech rugózó mûanyag tag van hozzá :D

Én abból indultam ki, hogy mindkettõben cserélni kell a tagot, mert a nirvanaban levõ bar 1.1 se tud sokat.

A sebesség mindent megold.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ez a Vortrieb viszont Ohne Dämpfer! ill. csak ilyen hi-tech rugózó mûanyag tag van hozzá :D

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

390 euroert kelt el az a focus. azt kellett volna megvenned teljesen jo volt.

vagy pl

BeOne Nirvana 2.0 319GBP a CRC-rol

Feltöltött kép

Ez egy maratonozós váz? Mennyit mozog? Kicsit úgy néz ki, mint egy tajvani katalógus váz, de az ára jó.
Az olcsó vázak közül még ez, ami egész jónak tûnik http://bike-componen...c99167ea0b05ffc .

A sebesség mindent megold.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ahogy elnézem csávókámnak van egy két ilyen váza idõnként, azt hiszem beleásom magam az ebay-be, mert megéri onnan nézni dolgokat, foglamam sincs hogy mûködik részleteiben, de keresek valami topikot vagy nyitok :) ez a beone se rossz, keresek valami részletesebb leírást róla

a bringaszállító

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
390 euroert kelt el az a focus. azt kellett volna megvenned teljesen jo volt.

vagy pl

BeOne Nirvana 2.0 319GBP a CRC-rol

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Ice: miért kell egyébként neked Fully? miért nem elég neked a merev seggû? :)

mert kezd megjönni az esze :)

de azt a vázat tényleg ne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

újabb kérdéskörre szántam el magam, csak hogy boldagítsalak benneteket :D

Van itt ez a KTM váz:
http://piacter.bikem...t=185787&cat=15
költségügyileg egy taggal felújítással talán jól lehetne kijönni belõle...

amit sikerült eddig megtudni róla, hogy osztrákból tavaly lett behozva,
újra van festve valami kromofágos balhé miatt :wtf:, oke legyen, de hogy milyen tag megy bele, azt mondta a srác gyárilag 180, de egy 190-el használta(nem tudom ez mit eredményezhet)! Kép alapján talán egy festés ill. egy csapágycseréket megérne. Kérdés az, hogy egy jó taggal(pl majd mondotok egyet;) ) lehetne-e egy használható maratonos gépet csinálni belõle? Most elvileg így ahogy van 3kg környékén van ami lehet jó érték lenne nekem. meg hát ami vonzó még, hogy m-es ami ritka az apróban sajnos. Érdemes egy ilyennel bíbelõdni vagy gyûjtögessen az ember aztán majd taggal együtt talán felbukkan egy megbízhatóbb vétel?

Ugyanerrõl beszéltek le engem is a többiek.:)
Mondtak asszem olyat is, hogy nem is KTM, meg széthasznált...
Szóval ne.:)

Izomtéridõninja-geológus!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

tudom is én, csak, na jó evolution ;) kell mert az jó, de inkább akkor majd egyszer ha futja tényleg jóra:) addig meg csak nézelõdöm, hátha belebotlok valamibe...

a bringaszállító

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
érzékenységet állítasz vele, meg középcsapágy magasságot és fejcsõszöget egyben.
ha lefelé van, akkor érzékenyebb, ha felfelé, akkor kevésbbé érzékeny a tag mozgása, ha elöl van az alacsony monoblokkot és lapos fejcsövet, ha hátul van az magas monoblokkot és meredek fejcsövet eredményez.
én nem b*szogattam, mert amugy is magas a monoblokk. én csináltattam még kisebb közdarabot, hogy még elõrébb kerüljön a tag és még alacsonyabb legyen a közepe meg még laposabb a fejcsõszög.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
tomac 6 shootert Neked!! :)

más kérdés,bullitba azt a kis fekete baszt,lehet 4 féleképen beletenni,mi mit eredményez?
rob,nincs valami manualod ehhez?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ice, inkább ne. széthasznált (ráadásul nem rendeltetés szerüen) szarnak tûnik...

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
újabb kérdéskörre szántam el magam, csak hogy boldagítsalak benneteket :D

Van itt ez a KTM váz:
http://piacter.bikem...t=185787&cat=15
költségügyileg egy taggal felújítással talán jól lehetne kijönni belõle...

amit sikerült eddig megtudni róla, hogy osztrákból tavaly lett behozva,
újra van festve valami kromofágos balhé miatt :wtf:, oke legyen, de hogy milyen tag megy bele, azt mondta a srác gyárilag 180, de egy 190-el használta(nem tudom ez mit eredményezhet)! Kép alapján talán egy festés ill. egy csapágycseréket megérne. Kérdés az, hogy egy jó taggal(pl majd mondotok egyet;) ) lehetne-e egy használható maratonos gépet csinálni belõle? Most elvileg így ahogy van 3kg környékén van ami lehet jó érték lenne nekem. meg hát ami vonzó még, hogy m-es ami ritka az apróban sajnos. Érdemes egy ilyennel bíbelõdni vagy gyûjtögessen az ember aztán majd taggal együtt talán felbukkan egy megbízhatóbb vétel?

a bringaszállító