Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2008. december 27. - 15:32
- és az rp 23 helyett dhx air kell bele(ezt a faktor jó eséllyel megoldja)
orbeát a marha nagy fullis tapasztalatával én hanyagolnám
de ebben a kategóriában még mindig a stumpi fsr a legjobb
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. december 27. - 15:16
mi a gond vele?
kalaius: újat szeretnék.
szvsz randa lett,de nagyon.meg egyszerû mint a faék(attól persze még lehet jó,lásd Kikapu)
De ha a gari miatt itthon vennék vázat 250+ körül akkor simán a giant vagy KTM.Amúgy meg a CRC-tõl 1200euróért egy komplett RM ETSX és viszonlá pár évig
Írta 2008. december 27. - 15:12
Kona One20 Supreme volt a váz amit venni akartam 12milis telóhoz.Megláttam élõben és már nem akarok Kona One20 Supreme vázat venni:no:
SZtem Giant
mi a gond vele?
kalaius: újat szeretnék. a merida nem tûnik rossznak, de vhogy nem az igazi. a scott elérhetõ itthon? karbont nem veszünk.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. december 27. - 15:09
én gondolkodás nélkül vennék egy Cannondale-t
ha esetleg mégsem, és inkább CC vonalon keresgélsz (bár ahhoz az RS kicsit nagy) akkor meg Scott Spark, Merida 96, karbon Anthem. csak ezek sztem nem férnek a keretbe
Írta 2008. december 27. - 15:05
SZtem Giant
Írta 2008. december 27. - 14:50
1. orbea occam
2. giant anthem x
3. kona one20 supreme (és giant trance x)
az orbea kép és olvasottak alapján nagyon bejön, bár élõben még nem sikerült megnézni. elvileg 2,7kg, 115mm-t mozog, elvileg fox rp23 van hozzá és 25xeFt. elvileg itthon is kapható. hasonlít a sc superlightra, c'dale rush-ra, kicsit az orange 5-ra, de ezeknél barátságosabb és fõleg megfizethetõ. tetszik.
az anthem x-et is csak képek/adatok szintjén ismerem, viszont errõl teszteket is olvastam már, nagyon jók a visszajelzések. tömege kb 2,3-2,4kg, viszont "csak" 100mm és nekem inkább versenyváznak tûnik. itthon nem tudom mikor lesz(?). külföldön kb 300eFt körül elérhetõ.
a one20 supreme szimpatikus, az ára 270eFt is jónak tûnik, itthon elérhetõ, súlyra/rugóútra is jó, de mégis "csak egy kona":) mellette szól a vázanyag ellene az, hogy nekem nem igazán szimpatikus a négykaros felfüggesztés, bár lehet hogy élõben jól dolgozik.
a trance x bár súlyra/rugóútra jó, viszont 300eFt körül van, és igazából nem tetszik a sok girbe-gurba csõ. viszont giant és a maestro nálam már bevállt. lehet megvárom, 2010-re lesz-e módosítva.
nézegettem még trek ex-t is de végül kiesett.
szal eddig az orbea, esetleg a kona. vélemények, tapasztalatok, esetleg ötletek, más javaslatok?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. december 26. - 18:52
rugoutra en olyan 100-125mm koze tippelem
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. december 26. - 15:58
ez a Vortrieb viszont Ohne Dämpfer! ill. csak ilyen hi-tech rugózó mûanyag tag van hozzá
Én abból indultam ki, hogy mindkettõben cserélni kell a tagot, mert a nirvanaban levõ bar 1.1 se tud sokat.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. december 26. - 15:35
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. december 26. - 15:04
390 euroert kelt el az a focus. azt kellett volna megvenned teljesen jo volt.
vagy pl
BeOne Nirvana 2.0 319GBP a CRC-rol
Ez egy maratonozós váz? Mennyit mozog? Kicsit úgy néz ki, mint egy tajvani katalógus váz, de az ára jó.
Az olcsó vázak közül még ez, ami egész jónak tûnik http://bike-componen...c99167ea0b05ffc .
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. december 26. - 12:02
Írta 2008. december 26. - 00:07
vagy pl
BeOne Nirvana 2.0 319GBP a CRC-rol
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. december 25. - 21:55
mert kezd megjönni az eszeIce: miért kell egyébként neked Fully? miért nem elég neked a merev seggû?
de azt a vázat tényleg ne
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. december 25. - 21:24
újabb kérdéskörre szántam el magam, csak hogy boldagítsalak benneteket
Van itt ez a KTM váz:
http://piacter.bikem...t=185787&cat=15
költségügyileg egy taggal felújítással talán jól lehetne kijönni belõle...
amit sikerült eddig megtudni róla, hogy osztrákból tavaly lett behozva,
újra van festve valami kromofágos balhé miatt :wtf:, oke legyen, de hogy milyen tag megy bele, azt mondta a srác gyárilag 180, de egy 190-el használta(nem tudom ez mit eredményezhet)! Kép alapján talán egy festés ill. egy csapágycseréket megérne. Kérdés az, hogy egy jó taggal(pl majd mondotok egyet;) ) lehetne-e egy használható maratonos gépet csinálni belõle? Most elvileg így ahogy van 3kg környékén van ami lehet jó érték lenne nekem. meg hát ami vonzó még, hogy m-es ami ritka az apróban sajnos. Érdemes egy ilyennel bíbelõdni vagy gyûjtögessen az ember aztán majd taggal együtt talán felbukkan egy megbízhatóbb vétel?
Ugyanerrõl beszéltek le engem is a többiek.
Mondtak asszem olyat is, hogy nem is KTM, meg széthasznált...
Szóval ne.
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2008. december 25. - 21:19
Ice: miért kell egyébként neked Fully? miért nem elég neked a merev seggû?
tudom is én, csak, na jó evolution kell mert az jó, de inkább akkor majd egyszer ha futja tényleg jóra:) addig meg csak nézelõdöm, hátha belebotlok valamibe...
Írta 2008. december 25. - 21:01
ha lefelé van, akkor érzékenyebb, ha felfelé, akkor kevésbbé érzékeny a tag mozgása, ha elöl van az alacsony monoblokkot és lapos fejcsövet, ha hátul van az magas monoblokkot és meredek fejcsövet eredményez.
én nem b*szogattam, mert amugy is magas a monoblokk. én csináltattam még kisebb közdarabot, hogy még elõrébb kerüljön a tag és még alacsonyabb legyen a közepe meg még laposabb a fejcsõszög.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. december 25. - 20:36
más kérdés,bullitba azt a kis fekete baszt,lehet 4 féleképen beletenni,mi mit eredményez?
rob,nincs valami manualod ehhez?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. december 25. - 20:29
Írta 2008. december 25. - 20:24
Írta 2008. december 25. - 18:52
Van itt ez a KTM váz:
http://piacter.bikem...t=185787&cat=15
költségügyileg egy taggal felújítással talán jól lehetne kijönni belõle...
amit sikerült eddig megtudni róla, hogy osztrákból tavaly lett behozva,
újra van festve valami kromofágos balhé miatt :wtf:, oke legyen, de hogy milyen tag megy bele, azt mondta a srác gyárilag 180, de egy 190-el használta(nem tudom ez mit eredményezhet)! Kép alapján talán egy festés ill. egy csapágycseréket megérne. Kérdés az, hogy egy jó taggal(pl majd mondotok egyet;) ) lehetne-e egy használható maratonos gépet csinálni belõle? Most elvileg így ahogy van 3kg környékén van ami lehet jó érték lenne nekem. meg hát ami vonzó még, hogy m-es ami ritka az apróban sajnos. Érdemes egy ilyennel bíbelõdni vagy gyûjtögessen az ember aztán majd taggal együtt talán felbukkan egy megbízhatóbb vétel?