Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Értemén hogy napriajz, de mire mondod?

Tigger: szerintem (a most gyûjtött infók alapján) fsr jó 3-400 grammal nehezebb az Anthemnél.
Meg nem automata lock kell mindenképp, a lényeg hogy ne kelljen lockolni a felfüggesztést felfele. Hogy a forgáspontok vagy a tag küszöböli ki a pogózást, az mindegy:)

akkor pontosítsunk és bonyolítsunk :) és mindnk2nek igaza volt...

régi anthemek (nem idei amikben még nem "konás" függöleges helyzetben volt a tag) az
2006-os taggal 2780 gramm
2007-es taggal 2600 gramm
idei stumpi fsr 2400+260g(fox nem braun) a tag =2660 g (és a régiek könyebbek voltak picit)

tehát a régi anthem és a stumpi kb egy súlyban vannak. viszont az idei anthem tényleg q. könnyû

váz 2043 gramm + 260 g a tag ...2300g
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Csak meglepõdtem, deccól :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
the_d!

giant trance kistalassal, oszt csókolom. van egy allrounder géped, amivel nem szenvedés maratonozni, de durvább túrákat is bevállalhatsz.
mondjuk akitõl vettem az endurot, az azzal ment mátra marcira és elég jól állt a spagettihuszárok között az akkor 14,5kilós géppel:) abszolút 30. lett eséssel:) szóval nem csak a bringán múlik

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Vuelta. Már ha még mindig csapattagnak tekintenek:D kicsit kihagytam, pár évet, de most csapat is belelendült, én is, határ a......

Akkor nem egy csapatban vagyunk.

A sebesség mindent megold.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

E! :)

Értemén hogy napriajz, de mire mondod?

Tigger: szerintem (a most gyûjtött infók alapján) fsr jó 3-400 grammal nehezebb az Anthemnél.
Meg nem automata lock kell mindenképp, a lényeg hogy ne kelljen lockolni a felfüggesztést felfele. Hogy a forgáspontok vagy a tag küszöböli ki a pogózást, az mindegy:)
Meguntam az aláírásom....

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

a nem braines súlyban cca ugyanannyi mint az anthem..(M-esben 24xx gramm a vaz és 220-230 a tag, a branes 2880 g taggal)

Most itt milyen vázról van szó?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Vuelta. Már ha még mindig csapattagnak tekintenek:D kicsit kihagytam, pár évet, de most csapat is belelendült, én is, határ a......

Tigger: hát igen, probikeban találtam egy alighasznált brainest, de súlyban is sok, ára hallatán meg majdnem összecsináltam magam.

hát az "automata locknak" többek közt a súly az ára (az epicnél is amúgy)

a nem braines súlyban cca ugyanannyi mint az anthem..(M-esben 24xx gramm a vaz és 220-230 a tag, a branes 2880 g taggal)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Vuelta.

E! :)

Ja, és no problemo, a hosszabb villának örül a gép.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

Tigger: hát igen, probikeban találtam egy alighasznált brainest, de súlyban is sok, ára hallatán meg majdnem összecsináltam magam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Csapatom pirosfehér...

Melyik csapatban vagy? Csak azért, mert az én csapatom is ilyen színû.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

18as vázzal még nem kísérleteztem, de most 17es, elég XC geometriás van, és egy 100/120as villa benne, és az új villát is hasonlóan akarom, RTWD vagy U-turn. Szóval lehet hogy pl Thez fsr-je számomra jobb, mert kb ilyen 10 cm-t mozgó vázat néztem. Anthem meg 9, szóval nem ezen fog megbukni a dolog, de szólj ha mégis, mert nem való bele nagy vella.

viszont abból max M-es ha 17-/18-ban gondolkodsz

de ha ilyen automata lockos kéne akkor csak a braines lesz jó az meg nem olcsóbb mint az epic. és annyira nem is cc geó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Micsoda reklámszövegek :D:D

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
18as vázzal még nem kísérleteztem, de most 17es, elég XC geometriás van, és egy 100/120as villa benne, és az új villát is hasonlóan akarom, RTWD vagy U-turn. Szóval lehet hogy pl Thez fsr-je számomra jobb, mert kb ilyen 10 cm-t mozgó vázat néztem. Anthem meg 9, szóval nem ezen fog megbukni a dolog, de szólj ha mégis, mert nem való bele nagy vella.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A Bikemagban túl drága egy cikk, olcsóbb a hozzászólások után fizetni :)

Súlyt nem tudok :P. Tag meg S-Type SPV, állítható SPV nyomás, meg a csillapítás. Fejcsõszög elég XC-s, függetlenül a kormányszélességtõl és a stucni hosszától, simán elvisel 10 centis villát is.

Na, saját mérést nem találtam meg, viszont;
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=221872
18' Anthem frame, with rp23, seat collar, and headset cups- 5.55lbs on my shop's scale ==> 2.51 kg
a Manitou tag pedig 212 gr.
http://weightweenies...0ca864d80334cd1

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tuti hogy pénzt kapsz Kalától ezért, tuti!:D

Kala: hány kiló akkor? Meg Manitou mi a tag benne? És igen 18' körül keresek.

2,6 taggal a váz ha jól emléxem (2007-es, fox taggal. 18-as)

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

Ha kell Kala gépe akkor siess. :) Ahogy elment a scutum, én lecsapok a vázra.

Tuti hogy pénzt kapsz Kalától ezért, tuti!:D

Kala: hány kiló akkor? Meg Manitou mi a tag benne? És igen 18' körül keresek.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ezt úgy veszem, h 18-ast keresel :)
Nem feltétlen saját miatt kérdem. De NRS-t csak 16-os méretben tudok :-/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha kell Kala gépe akkor siess. :) Ahogy elment a scutum, én lecsapok a vázra.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

Szerintem is kell :) Milyen méret?

Igen Kala, anthem jó lenne. De kék. KÉK :D. Csapatom pirosfehér, fehéret vagy feketét akarnék:) vagy csak sírok mint egy lány, és örüljek hogy baráti áron van egy jó méretû jó konstrukciójú KÉK váz?:) (súgd meg hány kiló;) )

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

ájm bekk!

elkezdetm új gépet építeni. Valaki segítsen már nekem, kell nekem fulltelós váz maratonozni? Vagy csak bedõltem a trendeknek?

Komolyan, segítsen valaki. Sosem volt még fullym, és nem tudom megéri-e cipelni a plusz súlyt (vegyük hozzá hogy most 1,3 kilós vázzal tekerek).

Szerintem is kell :) Milyen méret?