Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Kihívóan szép ez a 2008-as Kona Kula Supreme. Lehet valahol még kapni 16-17" méretben? Vagy a 2008-as sima Kula.Vagy valakinek esetleg használt eladó?

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Bikertigger
meg van a vaz Merida HFS 3000 D az a kerdesem lenne hogy a hozza kapott nyeregcso bilincs hasznalhato e carbon nyeregcsovel? nekem ugy tunik,hogy igen mert eleg nagy feluleten fogja a vazat...de azert ki tudja gondoltam megkerdezem:D amugy sokkal olcsobban beszereztem mint 400 euro :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Méretben mi lehet a jó neki, 21"-22" kb. ?

sztem hosszabakból már tán 20-as is, de ja 21/22 es
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Méretben mi lehet a jó neki, 21"-22" kb. ?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ismerõsnek kellene egy új xc váz. Most kezd belefolyni a bringázásba.
192 körül van és olyan 20-25k körül nézelõdik.
Miket érdemes számbavenni?
Van egy Fire Mountain 23ért, nem tudom...

Tiggger '08as Meridából gondolom már nem sok van üzletben, jóáron?

bikeland szokott hirdetni az apróban még tvalyi tfs xc-t é ha jól emléxem még nagyobb méretben is

amúgy ennyiért tán tavalyi crux, régrbbi kona lanai vagy fire mountain ilesmik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Ismerõsnek kellene egy új xc váz. Most kezd belefolyni a bringázásba.
192 körül van és olyan 20-25k körül nézelõdik.
Miket érdemes számbavenni?
Van egy Fire Mountain 23ért, nem tudom...

Tiggger '08as Meridából gondolom már nem sok van üzletben, jóáron?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

170 alatt 1-2 centivel. Akkor marad a deluxe. És abból mekkorát vegyek? 16" vagy 17" vázat?

sztem 17
persze ez szubjektiv is. legjobb lenne kipróbálni..

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

akkora rockyt csak akkor ha nem vagy magasabb 165 centinél (gondolom alu vertex)

kona könyebb, meg komfortosabb, geóra meg inkább a lejtõt szereti. bár a rövid felsöcsõ miatt a rocky sem egy mászógép, viszont nagyobb a májerfaktora

170 alatt 1-2 centivel. Akkor marad a deluxe. És abból mekkorát vegyek? 16" vagy 17" vázat?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
akkora rockyt csak akkor ha nem vagy magasabb 165 centinél (gondolom alu vertex)

kona könyebb, meg komfortosabb, geóra meg inkább a lejtõt szereti. bár a rövid felsöcsõ miatt a rocky sem egy mászógép, viszont nagyobb a májerfaktora

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Melyiket érdemesebb megvenni? Kona Kula Deluxe 2009 16"-17" vagy Rocky Mountain Vertex 70 16,5". Egy könnyû súlyú Cross Country bicót akarok építeni, Rock shox reba race 100mm-es telóval.
Köszi a segítséget!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

3,9 kiló taggal az tuti?

mert a legkönnyebb vázak is 4-4,5 kilósak tag nélkül

szerintem ezt gondold at megegyszer
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Köszönöm! Amúgy én is pont ezt a két merev verziót néztem. : )
Nem lenne rossz amúgy hátra egy lightos tag amit betudok lockolni és nincs brutál súlyban (szóval ilyen össztelós xc vagy egy könnyeb lightosabb AM váz amivel még lehet haladni meg mászni is) csak ezek elég durva árakba vannak már újonnan (az én keretemhez képest). Ha használtan nem tudok lõni valami ilyes félét akkor egyenlõre a marin és a merida az esélyes (merev). A másik a kona lenne még, de nekem azok valahogy 'nem jönnek át'. : s

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
3,9 kiló taggal az tuti?

mert a legkönnyebb vázak is 4-4,5 kilósak tag nélkül

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Mik a vélemények a Marin vázakról? + nem tudom eldönteni így képek alapján hogy tetszik e vagy sem ez az összevisszahajlított csõszerkezet (de majd meglesem ha oda kerül a sor).

Szerintem jó kis vázak!
Ismerõsömnek egy Wildcat volt a tulajdonába amit nagyon szeretett,és nagyon meg volt elégedve vele. Bár az DH gép volt a súlya 3,9 kg taggal együtt ami szerintem a kategóriájában nem olyan rossz.
Az új merev vázak közül tetszik a Hydro ht,és a Hawk hill is,de ami igazán tetszik az a Quad xlt Brutál vázuk,fõleg az egyedi lengõkar,és felfüggesztés. Nekem bejönnek,és itt egy geo a vázról ami alapján szerintem nem rossz de hát minden ízlés kérdése:

http://www.marinbike...ch_geometry.php
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Mik a vélemények a Marin vázakról? + nem tudom eldönteni így képek alapján hogy tetszik e vagy sem ez az összevisszahajlított csõszerkezet (de majd meglesem ha oda kerül a sor).

wmarci

wmarci

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

http://www.bike-shop...8500_vaz__2006_

o viszont jo vetel lehet ha jo a meret

Nagyon az lenne igen. Csak mondjuk a 169cm-emhez nem nagyon passzolna:(
Olyan 16-17" colos ami nekem megfelelõ.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

de nem biztos hogy talalsz olyan tavalyi szkandi konat, es az sem biztos hogy el fogod torni

szal erre epiteni kicsit furcsa logika :)

a treket sem biztos hogy eltöröd :)

(jelenleg kapható (készleten lévõ) tipus, aktuális árát írtam-természetesen ha csak jövöre töröd el akkor ki tudja nem e lesz olcsóbb az aktuális modell ára, de kötve hiszem hogy addig annyit erõsõdne a forint :) )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de nem biztos hogy talalsz olyan tavalyi szkandi konat, es az sem biztos hogy el fogod torni

szal erre epiteni kicsit furcsa logika :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Csak a treknél egy 115ezres vázat kap helyette, ami persze nem biztos hogy jobb.

Maggi: 625mm a vízszintes felsõcsõhossz a geo táblázat alapján.

na ezen az alapon ha veszel egy tavalyi szkandi konát 83K-ért ha eltöröd egy 139K-s vázat kapsz helyette :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ezt mondjuk még tudja több márka is

eltörni meg persze bármit lehet :)

Csak a treknél egy 115ezres vázat kap helyette, ami persze nem biztos hogy jobb.

Maggi: 625mm a vízszintes felsõcsõhossz a geo táblázat alapján.

A sebesség mindent megold.