Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

az is igaz.

az az igasság nem tudom milyen volt amit próbáltam. konkrétan ez az volt amit a faktor árul aftermarket, de hogy gyárilag a konnákban milyen van az passz.

no igen. ez a bajom az aftermarket rugostag vasarlassal ugy altalaban. lehet hogy ket vaz ugyanakkora szemtavolsagu tagot fogad, de az egyiknek 2:1 attetele van a masiknak meg 3:1, akkor ugyanaz a tag mashogy fog bennuk mukodni.

ha komplett veszed a bringat, akkor van ra esely hogy a gyarto ugy rendelte a fox-tol a tagokat hogy megadta a vaz parametereit, es ahoz kepest lettek hangolva.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tudod milyet káromkodtam,mikor megláttam a Speeder vázamat?
Ezért akartam Phd-ra cserélni, de lehet az sem jó megoldás.

ím a megoldás :

http://www2.merida-b...ikes.Detail.156
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Kartársak!

fejcsük már meg, mért van az hogy az általam ismert összes gyártó (még a speci is, akik nem a rövid vázakról híresek) a fitneszz vázait 2-3 centivel rövidebb vizszintes felsõcsõhosszal gyártja mint az -szerintem- ideális lenne ?
a fitnessz bájk elvileg ugye sportosabb felhasználásra van kitalálva, így viszont olyan pozicióban ül rajta a user mint egy nagyfaternak tervezett trekkingen, ami viszont nem feltétlen a hatékony tekerést támogatja. vagy rosszul gondolom ?

számokban :
pl egy nekem jó (176 cm) monti vagy cross bringa 58-59cm között, egy ugyanehhez a testmagassághoz ajámlott fitnessz váz 55,5-56 cm. az oké hogy ekörül van egy outié is de ott az ormótlan kormány miatt úgyis végégfexik a vázon a polgár.

Tudod milyet káromkodtam,mikor megláttam a Speeder vázamat?
Ezért akartam Phd-ra cserélni, de lehet az sem jó megoldás.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

de az RP23-bol is van ezer fele attol fuggoen hogy milyenre van hangolva a csillapitas merteke. van rajta 3 vonal, es az mutatja hogy melyik van beszinezve. compression tune a kek szinu [nalam a legnagyobb csik], a rebound tune a piros [kozepso]

Feltöltött kép

az is igaz.

az az igasság nem tudom milyen volt amit próbáltam. konkrétan ez az volt amit a faktor árul aftermarket, de hogy gyárilag a konnákban milyen van az passz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de az RP23-bol is van ezer fele attol fuggoen hogy milyenre van hangolva a csillapitas merteke. van rajta 3 vonal, es az mutatja hogy melyik van beszinezve. compression tune a kek szinu [nalam a legnagyobb csik], a rebound tune a piros [kozepso]

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ej Tig.. hát nem könnyíted meg a döntést..:) a supreme valahogy szimpatikusabb a kidolgozatlanabb hátsó traktus ellenére is. meg a különbözetbõl megvan a kormánycsapágy, nyeregcsõ és az elsõváltó is.
nem faktorikus a váz, így tagcsere opció kilõve. egyébként miért lenne érdemes rp helyett dhx?

szebben mozog

az rp23 nál én túl erõsnek éreztem a propedalt még nyílt állásban is. persze ez valszínû csak akkor érzed ha elõtte volt mondjuk dhx-ed vagy rp3-ad. amúgy kiváló tag az is szal durva 10-ezreket nem ér a különbség.
amúgy én is a supremet venném, amennyiben megbízható a forrás, meg gari stb.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

nem biztos hogy érezhetõ azok a 10-ed fokok amit konáék mérnek. én mentem 08-assal teljesen jól lehetett vele mászni. és a 17-es pont jó volt a 176 centihez. amúgy elsõ 3 szögük biztos hogy ugyanaz, az idei 6" meg sztem igazából 5.5". viszont az újanak igényesebb a hátsó rész kidolgozása. supreme ellenben nem nagyon lesz több db itthó. :)
tagból viszont nekem az rp2 szimpibb, a 23 sztem csak parasztvakítás, tök felesleges az a +3 állítás. konánál nagyjából úgyis csak a legkeményebbet tudod használni meg a nyitottat.

ed : ha meg faktorikus beszerzés, megkérdezném mennyi az upgrade dhx-air tagra .

ej Tig.. hát nem könnyíted meg a döntést..:) a supreme valahogy szimpatikusabb a kidolgozatlanabb hátsó traktus ellenére is. meg a különbözetbõl megvan a kormánycsapágy, nyeregcsõ és az elsõváltó is.
nem faktorikus a váz, így tagcsere opció kilõve. egyébként miért lenne érdemes rp helyett dhx?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
vhogy nekem az URT ugrott be róla, aztán megnézegettem a gt lapján az elvet
hát
nem volt meggyõzõ
attól függ, mit mond árban a srác, illetve kiccsaládom :-)

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
http://piacter.bikem...=265978&cat=all

jónak tûnik árban, érdemes rá benevezni?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

dik
a GT i-drájv téma mennyire nem URT?
vagy nagyon blokkolgatom a ruggózást, ha kiállok nyeregbõl tekeregni?
egészern pontosan erre a verzióra gondoltam:
http://www.gtbicycle...0-i-Drive-5-2.0

iDrive nem URT igazából, a monoblokk a lengõkartól függetlenül tud mozogni, és kicsit rugalmasan, de az elsõ háromszöghöz van rögzítve. Nagyon régen a régi iDrive-os Ruckussal mentem, nem érzõdött sokkal másabbnak, mint bármelyik gép, de sztem hacsak nem vagy GT fan, tök felesleges ilyenben gondolkodni, túlkomplikált félmegoldás,ennél biztos vannak jobb vázak is hasonló árban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

'08 dawg supreme 180ért vs. '09 dawg 210ért, mindkettõ új. elõbbi mellett ár, tag, szín; utóbbi mellett rugóút és az, hogy idei. meg talán az, h. meredekebbek a szögei s talán mászni könnyebben vele(bár a canyonnal is felküzdöttem magam eddig midnenhova, pedig sokak szerint csopperes).
ötletekjavaslatok?
savanyú! apróbeli ájdrájvot nézegeted? vele még soulrider-es hirdetéskorában szemeztem(tag nélkül 89volt).

nem biztos hogy érezhetõ azok a 10-ed fokok amit konáék mérnek. én mentem 08-assal teljesen jól lehetett vele mászni. és a 17-es pont jó volt a 176 centihez. amúgy elsõ 3 szögük biztos hogy ugyanaz, az idei 6" meg sztem igazából 5.5". viszont az újanak igényesebb a hátsó rész kidolgozása. supreme ellenben nem nagyon lesz több db itthó. :)
tagból viszont nekem az rp2 szimpibb, a 23 sztem csak parasztvakítás, tök felesleges az a +3 állítás. konánál nagyjából úgyis csak a legkeményebbet tudod használni meg a nyitottat.

ed : ha meg faktorikus beszerzés, megkérdezném mennyi az upgrade dhx-air tagra .

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
'08 dawg supreme 180ért vs. '09 dawg 210ért, mindkettõ új. elõbbi mellett ár, tag, szín; utóbbi mellett rugóút és az, hogy idei. meg talán az, h. meredekebbek a szögei s talán mászni könnyebben vele(bár a canyonnal is felküzdöttem magam eddig midnenhova, pedig sokak szerint csopperes).
ötletekjavaslatok?
savanyú! apróbeli ájdrájvot nézegeted? vele még soulrider-es hirdetéskorában szemeztem(tag nélkül 89volt).

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
dik
a GT i-drájv téma mennyire nem URT?
vagy nagyon blokkolgatom a ruggózást, ha kiállok nyeregbõl tekeregni?
egészern pontosan erre a verzióra gondoltam:
http://www.gtbicycle...0-i-Drive-5-2.0

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Elõbb fordítsd meg a stucnit, ha még nem tetted, lehet elég, és nem kell fölöslegesen költened.

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat, ezért most új vázat nem fogok venni, hisz kb 1,5 hete vettem. A boltba aztmondták, hogy a "vázméret jó".
Kicsit magasnak érzem a kormányt, de ezen majd egy egyenes kormánnyal tudok segíteni.
Max, ha még akkor is magas, akkor egy alacsonyabb kormánycsapágyat kellene vennem.
De kényelmes nagyon, 60km volt a max egy nap eddig, a hátam nem fájt tõle szerencsére.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

És, ha nagy akkor miben fogom látni kárát versenyen?

rossz esetben a zacsi fogja verdesni a felsõcsövet, megfájdul a hátad..

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hello, nézegettem Marathon versenyrõl képeket. És azt vettem észre, hogy mindenkinek ki van húzva az üléscsöve maxra.
Mi a gyakorlati haszna ennek?
183cm vok 20"os vázat vettem magamnak. Az jó?

Én 187 cm vagyok és 19" van mondjuk Speci ami ugye hosszú váz. Kicsit nehezebb a váz és nem olyan fordulékony, nem lehet olyan könnyen ,,tenni" a bicajt, most még egy 17" vázzal van összerakva na ezt nagyon lehet rakni, fordulékonyabb mint a 19-es, a 19" meg fordulékonyabb mint a 20".

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
És, ha nagy akkor miben fogom látni kárát versenyen?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
szerintem az nagy, én 181 cmrel használok 19"es vázat, 350mm-es csõvel és egyáltalán nincs kihúzva túlzottan.

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Hello, nézegettem Marathon versenyrõl képeket. És azt vettem észre, hogy mindenkinek ki van húzva az üléscsöve maxra.
Mi a gyakorlati haszna ennek?
183cm vok 20"os vázat vettem magamnak. Az jó?