Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2009. november 30. - 21:07
M(18,5") felsocso hossz: 600 mm, gyarilag 75-os stucni
L(20") felsocso hossz: 620 mm, gyarilag 90-es stucni
vajon melyik passzolna jobban?
jo lenne, ha adnatok tanacsot, mert a bicot csak berendelni lehet nemetbõ, kiprobalni, megnezni nem...
Írta 2009. november 30. - 13:30
azt tudom hogy egyszer valamikor csinaltak, de aztan lealltak vele. nem tudtam hogy ujra kezdtek
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 30. - 13:28
konaviszont az emberek nagy resze maratonokon alu vazzal jelenik meg, ami azt mutatja, hogy a 8500 is alkalmas lesz ra.
ki gyart mostanaban szkandi vazat? ismert gyartok kozul
salsa
meg olvastam még vagy 3 cégnél az útóbbi idõben de nem emléxem hol
mintha a rocky- nak is lenne vmi szkandi váza
edit. ja pl
http://www.bikes.com...ATID=1&SCATID=1
de legtöbb modellt sztem a kona.
pedig az eastonnak is van szkandi csõszettje, csal gondolom drága mint az arany.
http://www.eastonbik...ets_SC7000.html
többiek meg jó eséllyel fastrax/hodaka
http://www.hodaka.co...rames/p_msc.jpg
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. november 30. - 13:26
ki gyart mostanaban szkandi vazat? ismert gyartok kozul
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 30. - 13:23
alapvetõen a súlyon kívûl a kényelem/hajtéshatékonyság lehet a különbség.Nekem is a '09 Trek 8500 a szimpatikusabb.
Sokkal szebb. Eszméletlen gyönyörû.
Én is nagyon tervezem, hogy veszek egy ilyet. Általános (s lehet, számotokra már sokat vesézett) kérdés, hogy mennyire nagy a különbség egy ilyen "csúcs" alu váz és egy normál carbon váz között?
Érdemes a carbon miatt + pénzt lecsengetni, vagy simán jó ez a 8500 -as a szokásos maratonokra, ~ évi 8-10 versenyre, xc- re? Személy szerint maradnék az alu -nál.
karbonból lehet olyan vázat építeni ami olyan brutál merev hogy 20 kilóméter után megbánod azt is hogy valaha bringára ültél, meg lehet olyat is ami középcsapágynál meg ahol hajtáshatékonyság szempontjából fontos ott merev, amúgy meg komfortos és "ad vagy 2 centi rugóutat".
neked kell eldönteni megér e ez annyit.
én ha vennék még merev monti vázat akkor vagy karbont vagy szkandiumot vennék, de csakis a kényelem miatt. súly pont nem érdekel.
Írta 2009. november 30. - 13:12
Nekem is a '09 Trek 8500 a szimpatikusabb.'09 Trek 8500 (19,5") vs. '09 Giant XTC 2 (L)
a két vázra tudna valaki kb-ra súlyadatokat mondani ill. hogy kinek melyik szimpibb és miért?
lassan érik hogy megrendeljem vmelyiket, de nem tudok dönteni! geora mindegyik OK, áruk hasonló (99E ft vs 86E ft), kinézetre talán trek, viszon a giant könnyebb ha jól tudom..
köszi!
Sokkal szebb. Eszméletlen gyönyörû.
Én is nagyon tervezem, hogy veszek egy ilyet. Általános (s lehet, számotokra már sokat vesézett) kérdés, hogy mennyire nagy a különbség egy ilyen "csúcs" alu váz és egy normál carbon váz között?
Érdemes a carbon miatt + pénzt lecsengetni, vagy simán jó ez a 8500 -as a szokásos maratonokra, ~ évi 8-10 versenyre, xc- re? Személy szerint maradnék az alu -nál.
Írta 2009. november 30. - 00:09
ja tavalyi fritz újságban volt08-as Kula deluxe/supreme volt tervben, de ahogy azt már elõttem is írták, az eltérõ geo miatt (lapos szögek ,magas középcsagy) inkább mégesem, hátha nem jönne be...
(a gyári felszereltségû trek 8500 valóban túl féhér, de pl EZ itt így szerintem elégjónézki! )
17,5-es 1585g
Írta 2009. november 29. - 18:01
Én mondjuk ilyen árkategóriában egy 2009-es Kula Supreme-t vennék, könnyebb is, és szerintem szebb is mindkettõnél (a fehéret már én is kezdem unni). Ha muszáj ezekbõl választani, akkor Trek.
Ha már vs.: Epic vs. Hei-hei? A Hei-hei új, rp2-vel; az Epic Robé, gyakorlatilag új Brainnel. Az utóbbihoz új villa is elkél...Meg csúúúnya fekete, de mégiscsak a legjobb össztelós.
08-as Kula deluxe/supreme volt tervben, de ahogy azt már elõttem is írták, az eltérõ geo miatt (lapos szögek ,magas középcsagy) inkább mégesem, hátha nem jönne be...
(a gyári felszereltségû trek 8500 valóban túl féhér, de pl EZ itt így szerintem elégjónézki! )
Írta 2009. november 28. - 23:40
ahogy láttam, már újabb fajta a 80as foxod, úgyhogy azt ki lehetne talán húzni 100asra.Már csak egy 100-as fehér foxi maxi kell olcsón és egy vevõ a mostani villámra és/vagy vázamra és jöhet az Epic Nem szeretem a karácsony közeledtét, mindig meg kell lepnem magam valamivel, tavaly az Orbea, most ez
Aztán majd jöhet az észosztás, hogy miként kell beállítani a tagot, mert egy technikai himalája vagyok.
epic meg jóság
de én inkább fekete villát tennék bele
Írta 2009. november 28. - 20:16
Aztán majd jöhet az észosztás, hogy miként kell beállítani a tagot, mert egy technikai himalája vagyok.
Írta 2009. november 28. - 13:24
en mentem azzal a bringaval, es tenyleg vadi uj.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 28. - 11:27
1,nem mindenki szereti a lapos fejcsõszögetÉn mondjuk ilyen árkategóriában egy 2009-es Kula Supreme-t vennék, könnyebb is, és szerintem szebb is mindkettõnél (a fehéret már én is kezdem unni). Ha muszáj ezekbõl választani, akkor Trek.
Ha már vs.: Epic vs. Hei-hei? A Hei-hei új, rp2-vel; az Epic Robé, gyakorlatilag új Brainnel. Az utóbbihoz új villa is elkél...Meg csúúúnya fekete, de mégiscsak a legjobb össztelós.
2, 1értelmûen epic. ráadásul mintha új lenne
és a fekete a legjobb szín
Írta 2009. november 28. - 11:14
Írta 2009. november 28. - 01:15
A Trek szebb, élõben meg pláne.'09 Trek 8500 (19,5") vs. '09 Giant XTC 2 (L)
a két vázra tudna valaki kb-ra súlyadatokat mondani ill. hogy kinek melyik szimpibb és miért?
lassan érik hogy megrendeljem vmelyiket, de nem tudok dönteni! geora mindegyik OK, áruk hasonló (99E ft vs 86E ft), kinézetre talán trek, viszon a giant könnyebb ha jól tudom..
köszi!
Írta 2009. november 28. - 01:03
Írta 2009. november 27. - 22:19
én treket venném mert szebb'09 Trek 8500 (19,5") vs. '09 Giant XTC 2 (L)
köszi!
ha meg azt a max 10 deka súlykülönbséget észreveszed....
(giant ha jól emléxem 1530, trek most nincs fejben de max 100 gramm+)
Írta 2009. november 27. - 22:13
köszi!
Írta 2009. november 26. - 20:40
nem hinném hogy lenne.hmm.. tehát elképzelhetõ, hogy nem lesz gondom azzal az rp23-mal az rp3 után?
van egyáltalán érezhetõ különbség a horst-linkes, rp3-mal szerelt canyon, ill. a dawg mozgása között?
éés még egy kérdés: dawg-nál a tag alsó rögzítési pontjánál mi célt szolgál a két lehetõség?
igazából én nem nagyon éreztem különbséget a dawg, coiler illetve a horst linkes (speci)vázak közt.ami szokatlan lesz hogy magasabb a középcsapágy.(36cm) ezt szokni kell.
rögzitési pontok. az egyikben progresszívebb a mozgás. én spec csak a gyári beállítást használtam. mellesleg az ideiben meg a jövõ éviben már nincs 2 .
Tam, azt igazából nem én vettem. az egy teszt bicikli volt amibõl eladták a gyári tagot, aztán volt benne egy flaot R, mígnem kapott egy rp23-at.
Írta 2009. november 26. - 20:26
no igen. ez a bajom az aftermarket rugostag vasarlassal ugy altalaban. lehet hogy ket vaz ugyanakkora szemtavolsagu tagot fogad, de az egyiknek 2:1 attetele van a masiknak meg 3:1, akkor ugyanaz a tag mashogy fog bennuk mukodni.
ha komplett veszed a bringat, akkor van ra esely hogy a gyarto ugy rendelte a fox-tol a tagokat hogy megadta a vaz parametereit, es ahoz kepest lettek hangolva.
hmm.. tehát elképzelhetõ, hogy nem lesz gondom azzal az rp23-mal az rp3 után?
van egyáltalán érezhetõ különbség a horst-linkes, rp3-mal szerelt canyon, ill. a dawg mozgása között?
éés még egy kérdés: dawg-nál a tag alsó rögzítési pontjánál mi célt szolgál a két lehetõség?