Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
haver rendelne Canyon Nerve AM 5.0 bringat, de kicsit tanacstalanok vagyunk a vazmeretet illetoen. 184 cm magas.

M(18,5") felsocso hossz: 600 mm, gyarilag 75-os stucni
L(20") felsocso hossz: 620 mm, gyarilag 90-es stucni

vajon melyik passzolna jobban?
jo lenne, ha adnatok tanacsot, mert a bicot csak berendelni lehet nemetbõ, kiprobalni, megnezni nem...

----

FÁJVÓ

----

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jaa

azt tudom hogy egyszer valamikor csinaltak, de aztan lealltak vele. nem tudtam hogy ujra kezdtek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

viszont az emberek nagy resze maratonokon alu vazzal jelenik meg, ami azt mutatja, hogy a 8500 is alkalmas lesz ra.

ki gyart mostanaban szkandi vazat? ismert gyartok kozul

kona
salsa
meg olvastam még vagy 3 cégnél az útóbbi idõben de nem emléxem hol

mintha a rocky- nak is lenne vmi szkandi váza

edit. ja pl

http://www.bikes.com...ATID=1&SCATID=1

de legtöbb modellt sztem a kona.

pedig az eastonnak is van szkandi csõszettje, csal gondolom drága mint az arany.

http://www.eastonbik...ets_SC7000.html

többiek meg jó eséllyel fastrax/hodaka

http://www.hodaka.co...rames/p_msc.jpg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
viszont az emberek nagy resze maratonokon alu vazzal jelenik meg, ami azt mutatja, hogy a 8500 is alkalmas lesz ra.

ki gyart mostanaban szkandi vazat? ismert gyartok kozul
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nekem is a '09 Trek 8500 a szimpatikusabb.
Sokkal szebb. Eszméletlen gyönyörû.

Én is nagyon tervezem, hogy veszek egy ilyet. Általános (s lehet, számotokra már sokat vesézett) kérdés, hogy mennyire nagy a különbség egy ilyen "csúcs" alu váz és egy normál carbon váz között?

Érdemes a carbon miatt + pénzt lecsengetni, vagy simán jó ez a 8500 -as a szokásos maratonokra, ~ évi 8-10 versenyre, xc- re? Személy szerint maradnék az alu -nál.

alapvetõen a súlyon kívûl a kényelem/hajtéshatékonyság lehet a különbség.
karbonból lehet olyan vázat építeni ami olyan brutál merev hogy 20 kilóméter után megbánod azt is hogy valaha bringára ültél, meg lehet olyat is ami középcsapágynál meg ahol hajtáshatékonyság szempontjából fontos ott merev, amúgy meg komfortos és "ad vagy 2 centi rugóutat".

neked kell eldönteni megér e ez annyit.
én ha vennék még merev monti vázat akkor vagy karbont vagy szkandiumot vennék, de csakis a kényelem miatt. súly pont nem érdekel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

'09 Trek 8500 (19,5") vs. '09 Giant XTC 2 (L)

a két vázra tudna valaki kb-ra súlyadatokat mondani ill. hogy kinek melyik szimpibb és miért?:)

lassan érik hogy megrendeljem vmelyiket, de nem tudok dönteni! geora mindegyik OK, áruk hasonló (99E ft vs 86E ft), kinézetre talán trek, viszon a giant könnyebb ha jól tudom..

köszi!

Nekem is a '09 Trek 8500 a szimpatikusabb.
Sokkal szebb. Eszméletlen gyönyörû.

Én is nagyon tervezem, hogy veszek egy ilyet. Általános (s lehet, számotokra már sokat vesézett) kérdés, hogy mennyire nagy a különbség egy ilyen "csúcs" alu váz és egy normál carbon váz között?

Érdemes a carbon miatt + pénzt lecsengetni, vagy simán jó ez a 8500 -as a szokásos maratonokra, ~ évi 8-10 versenyre, xc- re? Személy szerint maradnék az alu -nál.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

ja tavalyi fritz újságban volt
17,5-es 1585g

ha ez a trek-re vonatkozik, akkor majdnem grammra egyezik a giantal (1560g) !

köszi az infókat!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

08-as Kula deluxe/supreme volt tervben, de ahogy azt már elõttem is írták, az eltérõ geo miatt (lapos szögek ,magas középcsagy) inkább mégesem, hátha nem jönne be...
(a gyári felszereltségû trek 8500 valóban túl féhér, de pl EZ itt így szerintem elégjónézki! :))

ja tavalyi fritz újságban volt
17,5-es 1585g

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

Én mondjuk ilyen árkategóriában egy 2009-es Kula Supreme-t vennék, könnyebb is, és szerintem szebb is mindkettõnél (a fehéret már én is kezdem unni). Ha muszáj ezekbõl választani, akkor Trek.

Ha már vs.: Epic vs. Hei-hei? A Hei-hei új, rp2-vel; az Epic Robé, gyakorlatilag új Brainnel. Az utóbbihoz új villa is elkél...Meg csúúúnya fekete, de mégiscsak a legjobb össztelós.

08-as Kula deluxe/supreme volt tervben, de ahogy azt már elõttem is írták, az eltérõ geo miatt (lapos szögek ,magas középcsagy) inkább mégesem, hátha nem jönne be...
(a gyári felszereltségû trek 8500 valóban túl féhér, de pl EZ itt így szerintem elégjónézki! :))

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Már csak egy 100-as fehér foxi maxi kell olcsón és egy vevõ a mostani villámra és/vagy vázamra és jöhet az Epic :) Nem szeretem a karácsony közeledtét, mindig meg kell lepnem magam valamivel, tavaly az Orbea, most ez :D

Aztán majd jöhet az észosztás, hogy miként kell beállítani a tagot, mert egy technikai himalája vagyok.

ahogy láttam, már újabb fajta a 80as foxod, úgyhogy azt ki lehetne talán húzni 100asra.
epic meg jóság
de én inkább fekete villát tennék bele

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Már csak egy 100-as fehér foxi maxi kell olcsón és egy vevõ a mostani villámra és/vagy vázamra és jöhet az Epic :) Nem szeretem a karácsony közeledtét, mindig meg kell lepnem magam valamivel, tavaly az Orbea, most ez :D

Aztán majd jöhet az észosztás, hogy miként kell beállítani a tagot, mert egy technikai himalája vagyok.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tesomtol venni bringat olyan mintha boltbol venned papirral es garival. azert ezt tedd oda a "csunya" fekete szin melle. mert ez tobbet fog szamitani kesobb ;)

en mentem azzal a bringaval, es tenyleg vadi uj.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Én mondjuk ilyen árkategóriában egy 2009-es Kula Supreme-t vennék, könnyebb is, és szerintem szebb is mindkettõnél (a fehéret már én is kezdem unni). Ha muszáj ezekbõl választani, akkor Trek.

Ha már vs.: Epic vs. Hei-hei? A Hei-hei új, rp2-vel; az Epic Robé, gyakorlatilag új Brainnel. Az utóbbihoz új villa is elkél...Meg csúúúnya fekete, de mégiscsak a legjobb össztelós.

1,nem mindenki szereti a lapos fejcsõszöget

2, 1értelmûen epic. ráadásul mintha új lenne :)
és a fekete a legjobb szín

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

a két vázra tudna valaki kb-ra súlyadatokat mondani ill. hogy kinek melyik szimpibb és miért?:)

lassan érik hogy megrendeljem vmelyiket, de nem tudok dönteni! geora mindegyik OK, áruk hasonló (99E ft vs 86E ft), kinézetre talán trek, viszon a giant könnyebb ha jól tudom..

köszi!

A Trek szebb, élõben meg pláne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Trek....szebb a vonavezetés, a dizájn....az a Giant olyan semmilyen, stílustalan

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

köszi!

én treket venném mert szebb

ha meg azt a max 10 deka súlykülönbséget észreveszed....

(giant ha jól emléxem 1530, trek most nincs fejben de max 100 gramm+)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

hmm.. tehát elképzelhetõ, hogy nem lesz gondom azzal az rp23-mal az rp3 után?
van egyáltalán érezhetõ különbség a horst-linkes, rp3-mal szerelt canyon, ill. a dawg mozgása között?
éés még egy kérdés: dawg-nál a tag alsó rögzítési pontjánál mi célt szolgál a két lehetõség?

nem hinném hogy lenne.
igazából én nem nagyon éreztem különbséget a dawg, coiler illetve a horst linkes (speci)vázak közt.ami szokatlan lesz hogy magasabb a középcsapágy.(36cm) ezt szokni kell.

rögzitési pontok. az egyikben progresszívebb a mozgás. én spec csak a gyári beállítást használtam. mellesleg az ideiben meg a jövõ éviben már nincs 2 .

Tam, azt igazából nem én vettem. az egy teszt bicikli volt amibõl eladták a gyári tagot, aztán volt benne egy flaot R, mígnem kapott egy rp23-at.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

no igen. ez a bajom az aftermarket rugostag vasarlassal ugy altalaban. lehet hogy ket vaz ugyanakkora szemtavolsagu tagot fogad, de az egyiknek 2:1 attetele van a masiknak meg 3:1, akkor ugyanaz a tag mashogy fog bennuk mukodni.

ha komplett veszed a bringat, akkor van ra esely hogy a gyarto ugy rendelte a fox-tol a tagokat hogy megadta a vaz parametereit, es ahoz kepest lettek hangolva.

hmm.. tehát elképzelhetõ, hogy nem lesz gondom azzal az rp23-mal az rp3 után?
van egyáltalán érezhetõ különbség a horst-linkes, rp3-mal szerelt canyon, ill. a dawg mozgása között?
éés még egy kérdés: dawg-nál a tag alsó rögzítési pontjánál mi célt szolgál a két lehetõség?