Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

olvass fórumot, olvass sokat!

Ahonnan jövök pont az a probléma, hogy túl sokat olvasok. ;) Persze érthetõ okokból kifolyólag...

Többivel abszolút egyetértek. Torákat ajánlgatják itt, én pedig nézegetem õket, olvasgatok róluk. Majd valahogy megpróbálom kiszorítani. Most azért szívok, mert van egy (talán gyárilag is) sz@r telóm. Nagy szívás lenne, ha utána egy használt (de alapvetõen jó) teló rejtett hibájával szívnék.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
olvasgatom itt a történetet, a márkáról, a garanciáról, egyebekrõl. szerencsére a ~15 éves montis "karrierem" alatt kevés alkalommal kellett garanciás ügyben mozdulnom, de ezek, illetve a fórumon ezalatt olvasottak alapján két dolgot tudok neked mondani. az egyik, hogy ha a boltos nem ismerõs, vagy nem vagy törzsvásárló,vagy a bolt maga nem tudja javítani a hibát, akkor kell némi szerencse hozzá, hogy a garis ügyintézés sikeres legyen. jó eséllyel, senkinek nem éri meg a dologgal foglalkozni, így ennek megfelelõ a hozzáállás is. (lehet ezzel kapcsolatban követ dobálni, én így látom. - kaptam már vissza nagykerben kezelt cuccot sz@rabb állapotban mint a "javítás" elõtt.) a másik, - az elõzõ tapasztalatból kiindulva - ez a sport viszi a pénzt. így-vagy-úgy, de pénzbe kerül. ezért érdemes jobb minõségû bringát, alkatrészeket, felszerelést venni, olyat, ami tovább tart. olvass fórumot, olvass sokat! nem rakétatechnika ez, de tudni kell ezt-azt. :)

a konkrét eset kapcsán pedig annyit, hogy - bár nem fog tetszeni amit írok - mikor visszakapod a bringát majd, a telót mindenképpen cseréld jobbra az elõttem szólók javaslatait követve. a jövõben pedig, ha bármi nem elsõre nyilvánvalóan garancia alá esõ meghibásodást észlelsz, a boltba rohanás elõtt mérlegeld, hogy mi éri meg jobban: szó nélkül (jobbra) cserélni az alkatrészt, a régit pedig javíttatva vagy hibásan (a vevõt tájékoztatva) elpasszolni, vagy szívni a garis ügyintézéssel.

a ~20eFt-s teló viszonylag olcsó tanulópénz.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Sokan kérték, priviben is, hogy számoljak be a mai fejleményekrõl. Tessék:

Megjöttem a biciklistõl. Nem akarta átvenni. Ötször kellett elmondanom, hogy szeretném itt hagyni, küld el, igényelném a cserét. Elmondása szerint túl sokat fórumozok és keveset tekerek (végül is az egyik nap csak 90 km-t tekertem), az igényeim is túl magasak, ez ilyen, kopik. Ha õ jó eladó, akkor mérte volna fel az igényeimet és próbált volna jobb biciklire rábeszélni. Visszakanyarodva, tényleg nem nagyon értek hozzá, de hogy ezen felül nagyon hülyének voltam nézve, ettõl aztán teljesen leblokkoltam, de szó szerint. Gyakorlatilag annyiban hagytam (pedig tudom, hogy nem úgy van), hogy nem lesz semmilyen papírom arról, hogy õ azt elküldte volna bárhova javításra/cserére. Nekem az kellene, hogy ahova elküldi, onnan jöjjön vissza egy példány számomra is, hogy ezért meg ezért ezt vagy ezt nem csináltuk. Nem lesz ilyen papír. Elmondása szerint majd õ kap egy e-mailt vagy telefont és szól nekem (=én õ vele, õ a nagyokkal tárgyal alapom - BULLSHIT). Ráadásul adás-vételi papír nélkül maradt ott a bicikli, majd kiszellõzött fejjel dolgomat elintézve mentem vissza egy ilyenért (félve attól, hogy csak hetekig a másik helységben fog állni és a végén felhív, hogy "hát mondtam, hogy nem fogják kicserélni, itt a biciklid"). Lévén kis boltról van szó, hivatalos papír nélkül (nincs hivatalos adás-vételi papír) egy vonalas lapon van feltüntetve hogy xy bicikli, mai dátummal, a cég bélyegzõvel ott lett hagyva garanciális javításra (de az is "el lett felejtve" feltüntetve, hogy a teleszkóp miatt). Idõt nem tudott mondani, szóval most várok. Mikor visszamentem, le lettem intve, hogy ne aggódjak, még akár az is lehet, hogy új villám lesz. Itt egy kicsit megnyugodtam és elvettem a semmit mondó vonalas lapot.

Azon még gondolkozom, hogy felhívjam-e a Trek Magyarországot és kikérjem a véleményüket, hátha õk segítõkészebbek, mint az eladó, ahol vásároltam.

Idõt nem tudott mondani (mintha még sosem küldött volna biciklit szervizelni). Szerintetek mennyi idõt fog igénybe venni (min-max)?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

http://www.trekbikes...eries/elite_8_5

OFF | És ott van. Hát ennyire nem lehetek vak! Find your Trek / View all és látom ott van a Series 8, 9 a felsõ 80%-ban. Mondom megnézem kategorizálva. Find your Trek / Cross Country és látom ott van a Series 8, 9. Viszont mintha módosult volna a lap, mert a CC kategória emlékeim szerint mintha a 4-es Series-el indult volna. Ennyire hülye nem lehetek Vagy mégis? Kissé bizonytalan vagyok. Vagy mégse? :) | ON

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Fogalmam azért van a bringákhoz, ha nem is sok, de inkább a gyógyszerem gurult el. És az is igaz, hogy a Trek nem csinál (legalább is a .com-os weblap szerint) komolyabb 26"-os merev bringát a 4-es szérián felül. Pedig tudom hogy van 6xxx és 8xxx. A trek.hu-n esetleg fent van, de jó lenne látni a main weben (pontosabb adatok miatt mindig erre támaszkodom), mert a szerint nincs.

http://www.trekbikes...eries/elite_8_5

A sebesség mindent megold.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Nem a becsúszószár hosszára, hanem a teló nyakának hosszára figyelj, hogy be tudd építeni a bringádba.

Rosszul fogalmaztam. A teló nyakának hossza mekkorának kell legyen, hogy be tudjam épít(tet)eni? Hogy tudom kideríteni, hogy ez mekkora legyen? Szeretném ezt egy esetleges késõbbi bringánál magam kitalálni. Tanulni akarok no. :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

+1 (tegnap este óta a Torákat nézegetem, elvileg ~15e Ft ráfizetéssel meg is lehetne)
Köszönöm neked is és mindenki másnap a sok hasznos tanácsot, már sokat segítettetek. Délután elviszem a bringám (ha esik, ha nem) és beszámolok a fejleményekrõl.

Privibe egy szintén nagyon segítõkész fórumossal is beszélgetek (többekkel is :) ), említette, hogy egy dologra, a becsúszószár hosszára figyeljek oda. Mekkorával szereltet kell vennem a bringámhoz (aláírás)? És honnan tudjam, hogy ez mekkora legyen?

Egyébként kötelezõen járt volna user manual a bringámhoz? Csak mert azt sem kaptam. Ma esetleg követeljem azt is?

Nem a becsúszószár hosszára, hanem a teló nyakának hosszára figyelj, hogy be tudd építeni a bringádba.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Az a legjobb tényleg ha kicserélteted és gyorsan eladod. Sok örömöd abban a teleszkópban nem lesz, érdemes legalább egy Torára beruházni, érezni fogod mekkora a difi...

+1 (tegnap este óta a Torákat nézegetem, elvileg ~15e Ft ráfizetéssel meg is lehetne)
Köszönöm neked is és mindenki másnap a sok hasznos tanácsot, már sokat segítettetek. Délután elviszem a bringám (ha esik, ha nem) és beszámolok a fejleményekrõl.

Privibe egy szintén nagyon segítõkész fórumossal is beszélgetek (többekkel is :) ), említette, hogy egy dologra, a becsúszószár hosszára figyeljek oda. Mekkorával szereltet kell vennem a bringámhoz (aláírás)? És honnan tudjam, hogy ez mekkora legyen?

Egyébként kötelezõen járt volna user manual a bringámhoz? Csak mert azt sem kaptam. Ma esetleg követeljem azt is?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Az a legjobb tényleg ha kicserélteted és gyorsan eladod. Sok örömöd abban a teleszkópban nem lesz, érdemes legalább egy Torára beruházni, érezni fogod mekkora a difi...

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Hát, nem akarok nagyon belemenni a bike-történelembe... Röviden annyi a lényeg, hogy Ámerikában úgy döntöttek a nagyok (Specialized, Trek,...) egy whisky mellett, hogy beszüntetik a 26"-os méretû felsõ kategóriás bringák gyártását és áttérnek a 29-es bringákra. Kb. ezért nem találsz most már nagyon komoly 26os gépeket.
Azért vigyázni kell a használt gépekkel, sokan akarják a 2-3 éve keményen nyúzott gépet szinte új árában eladni.
Ha majd késõbb új gépet akarsz, érdemes lehet külföldi (itt inkább Németekre gondolok) webshop-ok ajánlatait is megnézni. (Radon, Poison, Canyon, Rose...stb. bringákra gondolok.) Nagyon jó ár-ellenértékû gépeik vannak.

Igen, már tapasztaltam mások ajánlására is a külföldön való böngészést. Bár az angol nem, a német problémát tud okozni. De majd csak megoldom, ha odajutok.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Hát, nem akarok nagyon belemenni a bike-történelembe... Röviden annyi a lényeg, hogy Ámerikában úgy döntöttek a nagyok (Specialized, Trek,...) egy whisky mellett, hogy beszüntetik a 26"-os méretû felsõ kategóriás bringák gyártását és áttérnek a 29-es bringákra. Kb. ezért nem találsz most már nagyon komoly 26os gépeket.
Azért vigyázni kell a használt gépekkel, sokan akarják a 2-3 éve keményen nyúzott gépet szinte új árában eladni.
Ha majd késõbb új gépet akarsz, érdemes lehet külföldi (itt inkább Németekre gondolok) webshop-ok ajánlatait is megnézni. (Radon, Poison, Canyon, Rose...stb. bringákra gondolok.) Nagyon jó ár-ellenértékû gépeik vannak.
Marci

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Adatok alapján (Spinner 300, 134ezer Ft) ezt a csillagrombolót vetted: 11 Trek 4300 kerékpár 16 fekete - Trek.hu
A boltos biztosan nem vert át, mert az a teló gyárilag van benne ebbe a bringában. (De attól még tényleg lehetne tartósabb a teló felületkezelése) A bringát TE választottad ki !
Az a mondatod is elég erõs, hogy "nem Trek lesz a következõ bringád - fõleg, mert nem is csinál komolyabbat." :) Kb. itt gurult el a gyógyszered - vagy tényleg fogalmad nincs a bringákról. A Trek a világ egyik legkomolyabb, tradicionálisabb, leginnovatívabb kerékpár gyártója. Viszont nagy nevû gyártónak az alapmodelljei is viszonylag drágák, neked ennyiért tényleg az apróban kellet volna valamit venned. Szerintem is szomorú a dolog de ennyiért nem nagyon várhatsz el komoly minõséget, fõleg, hogy még nagy neve is legyen a gépnek. Erre is van megfelelõ topic, ahol kérdezhetsz bringákról. Esetleg keresel egy hozzáértõ embert és vele mentek el megnézni egy használt bringát. Haverommal full XT-s, RockShox Recon telós, alig használt KTM bringát vettünk ennyiért, mint te a Trek-et.

Rossz csillagrombolót választottál. :) Ez az enyém.

Én sehol nem írtam, hogy a boltos kicserélte volna a telót és egy gyengébbet tett volna bele. Nem tudom ez honnan jött. :confused:

Fogalmam azért van a bringákhoz, ha nem is sok, de inkább a gyógyszerem gurult el. És az is igaz, hogy a Trek nem csinál (legalább is a .com-os weblap szerint) komolyabb 26"-os merev bringát a 4-es szérián felül. Pedig tudom hogy van 6xxx és 8xxx. A trek.hu-n esetleg fent van, de jó lenne látni a main weben (pontosabb adatok miatt mindig erre támaszkodom), mert a szerint nincs.

Sajnos nem ismerek olyan hozzáértõ bringást, akinek a szaktudása elõtt meghajlok, bízok benne és esetleg idejét is áldozná értem. Olyan bringás embereket ismerek, akire a három közül csak az egyik igaz, de az kevés. Érdekességbõl a gyógyszer elgurulása után, csak azért is végiggörgettem az aprót és már az elsõ oldalon egy olyan Cube szúrt szemen 120 ezerért, ami vagy kétszer jobb, mint az enyém. RS teló, LX/SLX/XT csomagok és elvileg 12 kiló alatt (az enyém valami 14.5kg). Tovább görgetve látni jobbakat... Õszintét megvallva igazán itt gurult el a gyógyszerem. Nem lett volna rá pénzem, de nagyon szép állapotú S-Works-t is láttam 250 körül. Itt a teámat is félrenyeltem.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Jó három hete vettem egy bringát, amiben Spinner 300-as csoda "teló" kapott helyett.

Biztos, hogy nem Trek lesz a következõ biciklim, ha maradok a 26" mellett... Fõleg mert nem is csinál komolyabbat. Sok birka meg nézi a fagyizó elõtt, pedig ha tudná... Altus, meg Promax és a többi sz@r... Én meg azt hittem, hogy 150-ért (akciósan 134) kapok egy jó biciklit.

Adatok alapján (Spinner 300, 134ezer Ft) ezt a csillagrombolót vetted: 11 Trek 4300 kerékpár 16 fekete - Trek.hu
A boltos biztosan nem vert át, mert az a teló gyárilag van benne ebbe a bringában. (De attól még tényleg lehetne tartósabb a teló felületkezelése) A bringát TE választottad ki !
Az a mondatod is elég erõs, hogy "nem Trek lesz a következõ bringád - fõleg, mert nem is csinál komolyabbat." :) Kb. itt gurult el a gyógyszered - vagy tényleg fogalmad nincs a bringákról. A Trek a világ egyik legkomolyabb, tradicionálisabb, leginnovatívabb kerékpár gyártója. Viszont nagy nevû gyártónak az alapmodelljei is viszonylag drágák, neked ennyiért tényleg az apróban kellet volna valamit venned. Szerintem is szomorú a dolog de ennyiért nem nagyon várhatsz el komoly minõséget, fõleg, hogy még nagy neve is legyen a gépnek. Erre is van megfelelõ topic, ahol kérdezhetsz bringákról. Esetleg keresel egy hozzáértõ embert és vele mentek el megnézni egy használt bringát. Haverommal full XT-s, RockShox Recon telós, alig használt KTM bringát vettünk ennyiért, mint te a Trek-et.
Marci

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Vidd vissza és HA kicserélik még gyorsan add el újonnan kb 13k-ért és vegyél egy használt recont és mindenki örül

szimaka76

szimaka76

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Én is a RS Tora telót javasolnám. Acél becsúszók, jó erõs teló. Haverom is +100 kilós súlycsoport, viszont állat módjára rombol a bringájával és a Tora jól bírja. Elõtte RS Judy telója volt, még az utolsó szériás, az is jól bírta. Ennek mostani alternatívája a RockShox-nál az XC nevû széria: XC | Rockshox | SRAM
Szerintem ezek is nagyon jól bírnák a nagy súlyt az acél becsúszók miatt és az áruk is viszonylag baráti.

Ehhez mit szóltok??????A recon kicsit drágának tûnik?!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Nála amúgy a pedál 20 ezer, Bp-n 16 ezer, eBay-en meg 13 ezer (szállítással).

Apróba találsz 10ezer körül új crank brothers-t vagy használt shimano 505-520 5-7ezerért
utóbbiak elég sokat kibírnak és megbízhatóak.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Sajnos ezeknek a talóknak ilyen gyenge a felületkezelése, nem egy Marzó vagy DT ami sokáig megõrzi a bacsúszója feketeségét. Még azon sem csodálkoznék, ha az a becsúszó festett lenne.

De akkor a másik igen jó biciklis helyen, miért említettek garanciás dolgokat? Pedig neki jó lenne ha odaadnám/megtisztítaná/bekenné stb, mert kapna érte 3 ezer Ft-t. Ebbõl (is) él. Viszont nem akarom holnap visszavinni úgy a vásárlás helyére, hogy olyan dologról hõbörgök, amirõl gõzöm sincs és a végén tényleg én leszek a hülye. De már jó lenne drasztikusan oda lépnem, amihez némi lövés kéne a dologhoz. A levegõs fék ügyében sem akart sok megoldás magától megszületni. Még jó, hogy elõzõ nap itt kérdeztem és próbáltam utána olvasni, így hozzá tudtam tenni olyan mondatokat a dologhoz, hogy végül elkérte a telefonszámom és hívni fog, hogy mikor vihetem hozzá, hogy megcsinálja. Egyébként érzem fokozatosan kezd elmenni a kedvem a dolgoktól, a hideg is bejött...

Ki szavaz arra, hogy vigyem vissza a telót a bringával? És aki igennel szavaz, mit mondjak?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Sajnos ezeknek a talóknak ilyen gyenge a felületkezelése, nem egy Marzó vagy DT ami sokáig megõrzi a bacsúszója feketeségét. Még azon sem csodálkoznék, ha az a becsúszó festett lenne.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Na ennyit a százvalahányezer forintos új Trekrõl, egyebek mellet az ilyenek miatt ajánlottuk hogy nézegess az apróban ugyan ennyiért használtat, és ebben semmi kárörvendés nincs inkább tapasztalat.

Biztos, hogy nem Trek lesz a következõ biciklim, ha maradok a 26" mellett... Fõleg mert nem is csinál komolyabbat. Sok birka meg nézi a fagyizó elõtt, pedig ha tudná... Altus, meg Promax és a többi sz@r... Én meg azt hittem, hogy 150-ért (akciósan 134) kapok egy jó biciklit. Használtan azért nem vettem, mert lövésem nincs hozzá. Ha mégis használt bringát vettem volna, lehet most a fáradt alkatrészek problémáival vagy egy rejtett repedéssel a vázon tenném fel a (fárasztó?) kérdéseimet a megfelelõ topicban.

Ahol vettem ezt a biciklit, ott biztos nem fogok venni másikat, de még egy rohadt belsõt sem. Ez már abszolút off, de mivel a múltkor beszélgettünk SPD pedálokról ma el akartak adni ott egy M540-es szettet. Mivel más nem volt, persze ez volt a király. Az 520 és az 530 csapágyazása gyenge, sz@r, azt ne vegyek, vegyek ilyet. Az se baj, hogy még nincs SPD cipõm, megvehetem a pedált most, veszek hozzá taposót és már most is használhatom. Az lényegtelen, hogy közben a telóm egy hulladék és úgy néz ki mint több ezer km után. Nála amúgy a pedál 20 ezer, Bp-n 16 ezer, eBay-en meg 13 ezer (szállítással).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Jó három hete vettem egy bringát, amiben Spinner 300-as csoda "teló" kapott helyett. Ma kedvenc bicós szervizem elõtt mentünk el, még zárás elõtt besurrantam egy-két kérdéssel. A telót nem is én hoztam fel, õ szúrta ki, hogy problémás (fölé hajolt és megnyomogatta). Sõt, már garanciális ügy kérdését is feszegetheti a dolog, elmondása szerint ránézésre. (A géppel oda nem megyek vissza, ahol vettem a gépet, mert ezeket nem hogy nem veszi észre az illet, de általában azt kapom, hogy ne törõdjek vele, a bringát csak tekerjem...). Szóval ennek tényleg nem kéne ilyen rövid idõn belül így kinéznie?

Feltöltött kép

Na ennyit a százvalahányezer forintos új Trekrõl, egyebek mellet az ilyenek miatt ajánlottuk hogy nézegess az apróban ugyan ennyiért használtat, és ebben semmi kárörvendés nincs inkább tapasztalat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!