Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2012. december 02. - 18:51
Írta 2012. december 02. - 18:46
Jó vételnek látszik ha valaki xc telót keres.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. november 15. - 18:58
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. november 15. - 16:49
Ha nem átütõs, akkor azért rendesen csavargatni fogja.
Amúgy nekem is Psylo van (igaz, 20-as tengellyel), de a 180-as tárcsa bõven elég a 100+ kilómhoz.
EZ volt az én sejtésem is... FÕleg, hogy azért lefelé szeretem kitekerni maxra, aztán küldeni neki
Volt olyan a psylo-ból ami 20-as átütõs?
Írta 2012. november 14. - 22:28
Amúgy nekem is Psylo van (igaz, 20-as tengellyel), de a 180-as tárcsa bõven elég a 100+ kilómhoz.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2012. november 14. - 14:00
Sztem egy 180-as tárcsa lenne az aranyközépút
Az eddig is tiszta volt, hogy jobb lenne a 180-as, nekem is jobban tetszene
A kérdés az hogy a 203 árthat-é a Psylo-nak, ha hevesen húzkodom a féket?
Egyébként szivesen cserélem egy az egybe, adapterrel együtt kisebbre,
(szinte kopásmentes fasza tárcsa.)
Írta 2012. november 14. - 13:40
Írta 2012. november 14. - 11:33
Szeretném a cc bringámon lecserélni az elsõ 160-as tárcsát a bb5 fékemben nagyobbra, a villa egy rs psylo. Tegnap szereztem 203-as tángyért, meg adaptert, mert olcsó volt, viszont tartok tõle, hogy szétbassza a villát. Szerintetek megalapozott a félelmem?
Írta 2012. november 11. - 16:22
De azért veszünk teleszkópot hogy mozogjon nem? Ha zavar akkor merevvilla, vagy valami Brain-es esetleg Terralogic-os megoldás. Az csak rázkódásra mozog, de az meg nem mozog annyira jól.
Írta 2012. november 11. - 01:31
XCR azért annyira nem rossz, nekem '06 van több mint 4 éve nyúzom elég rendesen: szegélyrõl leugrálás, "kátyús" murvás dûlõút és egyéb finomságok szóval kapja ahogy illik. Mondjuk látszik is már rajta bõven, lötyög rendesen úgy 2,5mm ezért havi szinten szét is kell kapni kenni, de ennyiért ennyi idõ után nem is csodálkozom + rá jön még az is hogy sokat stoppie-zom mindezt 80-85 kiló mellet, de bírja bõven. A "nagy" mozgását meg csak szokni kell és kész. Spinner meg elbújhat mellette volt már vele dolgom.
De nem többféle XCR létezik, különbözõ árkategóriában?
Egyébként, amikor nincs lockolva és nem kell állva tekerni, akkor állat. Tegnapi fogászat miatt nem igazán mertem még repkedni, de pl. fekvõrendõrön úgy áthúzza magát, mintha hullámozna alattam egyet a talaj. Továbbá a 6 fokos hidegben is úgy mozog, mint a 26 fokos szobában. A Spinner-taliga már 20 fok alatt egyre fokozatosabban kezdte bemondani az unalmast. 15 fok alatt pedig már semmit nem ért. Összegezve a mai 15-20 km-es városi tötyögést, továbbra is úgy gondolom, hogy ennek a fajta teleszkópnak más a hátránya, mint a Spinner-nek, de e mellett számomra több elõnnyel tud szolgálni.
Írta 2012. november 10. - 23:13
Írta 2012. november 10. - 21:51
Zárt telóval nem padkázunk.
Legalábbis ennél az árkategóriánál nem érdemes mert mehetsz megint a boltba.
Jó tudni! Viszont korábban sem padkáztam a Spinnerrel. Az nem volt annyira vaj, hogy lockolni kellett volna. Azt nagyon ritkán lockoltam.
Írta 2012. november 10. - 21:26
Legalábbis ennél az árkategóriánál nem érdemes mert mehetsz megint a boltba.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. november 10. - 14:51
Írta 2012. november 10. - 14:23
Írta 2012. november 10. - 02:25
Írta 2012. november 10. - 01:50
Nincs azzal bajom, hogy mozog a teló. Azzal lesz bajom, hogy ha rászáll egy légy és már mozdult is két centit. Mi van ha egy nagyobb gödörbe megyek be? Felütöm? Attól félek, hogy egyformán fog mozogni a behatás erejétõl függetlenül. De örülök, hogy látatlanba azt mondod hogy jobb, mint sem hogy rosszabb a réginél. Várom a vasárnapot, már kíváncsi vagyok arra, hogy mit nyújt hosszabb távon.
Azért ha majd valaki tud egy típust, az írja meg.
A rugósnál is megoldható a testreszabás, csak épp rugót kell benne cserélni testtömegnek megfelelõen, nem fújni bele/kiengedni belõle a levegõt. A finom mozgás pedig szerintem nem probléma, levegõsnél általában az a negatívum, hogy nem mozog olyan szépen, mint a rugós. Menj vele, próbáld ki terepen. Ha nem ütöd fel normál használat közben, akkor nem igazán van miért panaszkodnod, szerintem.
Írta 2012. november 09. - 21:10
"Milyen elõnye van egy rugós telónak? Én egyenlõre csak azt látom, hogy olcsón télen is mozog. "
azért van. ha nem akarod hogy mozogjon vegyél merevvillát. vagy használd a lock out kart. abban igaza van a dílernek hogy a spinnernél jobb.
Nincs azzal bajom, hogy mozog a teló. Azzal lesz bajom, hogy ha rászáll egy légy és már mozdult is két centit. Mi van ha egy nagyobb gödörbe megyek be? Felütöm? Attól félek, hogy egyformán fog mozogni a behatás erejétõl függetlenül. De örülök, hogy látatlanba azt mondod hogy jobb, mint sem hogy rosszabb a réginél. Várom a vasárnapot, már kíváncsi vagyok arra, hogy mit nyújt hosszabb távon.
Azért ha majd valaki tud egy típust, az írja meg.
Írta 2012. november 09. - 21:02
azért van. ha nem akarod hogy mozogjon vegyél merevvillát. vagy használd a lock out kart. abban igaza van a dílernek hogy a spinnernél jobb.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. november 09. - 20:29
Tehát jól sejtem, hogy ez akkor is mozogni fog, ha nem kéne. Volt egy hulladék teleszopóm és most lett egy másik hulladék, csak másmilyen formában.
Én sem vágom mire gondoltál, ilyen suntourokba nincs kis sebességû kompresszió állítás...