Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi Henger, ha valaki félreutal egy komolyabb összeget, rögtön követem a tanácsod!:cool2:A bringa most is telós -amint azt már írtam-, egy öreg RST van benne, de nem mozog eleget, ezt fékkel kompenzálom. Egy maraton idején ez pedig ugyancsak meglátszik. Tehát a bringa marad, mert teljesen fel van újítva, csak az STX-RC váltó és az agy bírja még;). Tehát valaki tudna segíteni "nyak-ügyben"? Köszönöm elõre is!

Maxi-Bike, van egy Fox telója 1" nyakkal, a hosszát nem tudom, hívd fel.

LOUDnesz

LOUDnesz

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszi Henger, ha valaki félreutal egy komolyabb összeget, rögtön követem a tanácsod!:cool2:A bringa most is telós -amint azt már írtam-, egy öreg RST van benne, de nem mozog eleget, ezt fékkel kompenzálom. Egy maraton idején ez pedig ugyancsak meglátszik. Tehát a bringa marad, mert teljesen fel van újítva, csak az STX-RC váltó és az agy bírja még;). Tehát valaki tudna segíteni "nyak-ügyben"? Köszönöm elõre is!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sehol sem találtunk hozzá kormánycsapágyat és stucnit.

Nem voltatok elég kreatívak. Csapágycsészét felfúrjátok 25,45-re, stucni alá szerváltok egy 28,6-ról 25,4-re szûkítõt- mellesleg pont ilyen az 1,1/8-os nyakcsõ.

LOUDness: "95 kg, kevés fék, nagyobb tereptárgyak"
Ne haragudj, de inkább cserélj biciklit, vagy maradj a merev villánál!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

hetton

hetton

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Eddig ott tartok, hogy elméletileg mindegyik telónál megoldható a csere, csak az 1", a-head nyak egy ritka (ha nem kipusztult) madár. Esetleg van valakinek "rutinja" már?

Anno bátyámmal próbáltunk a-head-re átalakítani egy 1 colos menetes bringát. Sehol sem találtunk hozzá kormánycsapágyat és stucnit.

LOUDnesz

LOUDnesz

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Eddig ott tartok, hogy elméletileg mindegyik telónál megoldható a csere, csak az 1", a-head nyak egy ritka (ha nem kipusztult) madár. Esetleg van valakinek "rutinja" már?

hetton

hetton

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Több RST nyaka is cserélhetõ, de legjobb tudomásom szerint nem mindegyiké. Legjobb tudomásom szerint viszont csere nyakat szerezni nem feltétlenül egyszerû, de ne legyen igazam. :)

LOUDnesz

LOUDnesz

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
95 kg, kevés fék, nagyobb tereptárgyak ;)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok! Esélyes, hogy találok az öreg csacsimba normális 1"-os telót?

Úgy tudom, az RST-k nyaka gyárilag cserélhetõ illetve kapható hozzá külön nyak. Ha nem félsz a márkától, hajrá!
Amúgy mit jelent az "erõteljesebb" hegyi hatás?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

hetton

hetton

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!
Teleszkóp vásárlását tervezem.
Az érdekelne, hogy ki mit tud a Marzocchi Z1 sport (2009) teleszkópokról?
Érdemes megvenni vagy kerüljem mint a leprást?
Fõleg az érdekelne, hogy ez még a gagyi olajpatronos vagy már rendes villa?
Elõre is köszi!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Én se erõltetném, sosem lennék nyugodt...

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
én meg vennék egy olyat, aminek elég hosszú a nyaka. ezt meg eladnám.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok.

Teleszkópnak a villanyaka rövid. Megoldás lehet hozzá hegeszteni szakemberrel plusz toldalékot? 17 cm- rõl kellene 20-ra.

Igen, lehetséges.
Én még pluszba azért egy béléscsövet is raknék bele, a biztonság kedvéért.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Sziasztok.

Teleszkópnak a villanyaka rövid. Megoldás lehet hozzá hegeszteni szakemberrel plusz toldalékot? 17 cm- rõl kellene 20-ra.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Köszöntem!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

140mm-es Float vagy Vanilla beépítési magasságot tud nekem valaki? Nem leltem...

egy QR15-ös 2010-es Vanilláról lenne szó pontosan.

510mm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
140mm-es Float vagy Vanilla beépítési magasságot tud nekem valaki? Nem leltem...

egy QR15-ös 2010-es Vanilláról lenne szó pontosan.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok! fehér telót keresek, ami fogad V-féket. egyelõre csak Tora Tk-t találok, de annyira nem szimpatikus. Reba Race van még az apróban, de csak szürke. abból esetleg létezik fehér? netán Fox? sajna 55ezer a keret rá, csak használt jöhet szóba. elõre is köszönöm ha vkinek van tippje.

LOUDnesz

LOUDnesz

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Szia Marci! Köszönöm a válaszodat. A villanyak cserét már a kedvenc boltomban is javasolták (megérdemlik a reklámot: Ecobike), de elgondolkodtató a felvetésed a geometriáról. Esetleg egy negatívabb/rövidebb stücnivel és egy egyenes kormánnyal ezt lehet/érdemes korrigálni? Jelenleg egy öreg/alap RST van a gépen asszem pont az általad javasolt rugóúttal és egy erõsen hajlított, "moto" stílusú kormánnyal.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Sziasztok! Esélyes, hogy találok az öreg csacsimba normális 1"-os telót? Egy Jamis, Cro-mo vázzal. "Erõteljesebb" hegyi hatásokat is kéne bírnia... Egyenlõre a Suntour-ban (XCT) leltem, de a fórumos vélemények után kicsit félek a kategóriától. Esetleg használtban mit keresgéljek? Mindenképp tárcsás verzió érdekelne. Köszönöm elõre is!

Ilyen paraméterekkel új telót nem találsz, ilyen már nem létezik. A neked szükséges telóút amúgy is kb. 63mm körül van, ha kicsit is hosszabb, elb@...a teljesen a geometriát. Én egy 96 körüli cro-mo vázba raktam 75mm-es telót - de ez már sok lett neki, nem jó vele mászni. Elvan vele az ember de érzem, hogy nem jó.
Az egyetlen esélyed, hogy kicserélteted a villanyakat. Én is ezt csináltattam a villával, az én vázam is 1"-os. Nekem a Nellában csináltatták, tökéletes lett. Keresd Fecót !
Talán egy újabb fajta RockShox-ot össze lehet nyomatni a neked kellõ hosszra, azoknak beállítható a rugóútja.
Nem tudom, megéri-e ennyit foglalkozni vele...
Marci

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Sztem kizárólag suntourt fogsz találni,az van újban is