Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
húú nem akartam offolást indítani szegény ralph-al :D

most 2,2es michi all mountain és valamilyen 2,25ös wtb vannak fennt. semmeringben (ugyan csak félnapig volt saját biciklim) bírták anno, csak azóta elkoptak eléggé.. gondoltam egységesítek, hogy ha szar, akkor mindkét keréken legyen szar gumi :D de majd meglátjuk, ha nem hozzák ki ebikeék akkor még lehet gondolkodni.

de hogy csak fél off legyen
narancs z1 nekem is tetszett, csak az drágább kicsit, 410 font asszem.
ha elcsusszanna végrea travis, akkor jöhetne végre az am..

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Csak azért Málna inkább lefelé használja, ott meg azért nem lehet nagy nyomáson menni.

Thez, te meg túl könyû vagy, bár azért a Big Bettydet is simán kicsináltad a GT elsõ köves kanyarjában. Ezt ne felejtsd! Akkor azért nem éppen ilyeneket tanácsoltál:-)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Tam: tod, fel kell fújni a gumit! ;)

semmeringben, 2.25-össel mentem, felütni nem tudtam.

és ON

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

off malna: ne Racing Ralph-ot, bar nagyon jo a minta meg a gumikeverek, az oldalfala hulladek...

van nalunk a boltban egy elso szerias reign 3, alap cuccokkal, megkaphatnam olcson. Csak valahogy meg kellene szabadulni ilyen lomoktol mint sole fekek, formula agyas kerekek, Splice elite 130mm... de ha beindul ez a projekt, akkor tutira narisarga Z1 lesz benne. Az uj :) szerintem az a villa passzolna bele.

off2

ha az én 100 kilómat, 90-130 grammos belsõvel bírja /2,4-es/ akkor málna "pehelysúlyát" egy rendesebb belsõvel gond nélkül kell hogy vigye....

on

gondolkodom egy ilyen köztisztasági szinû z1 vagy átütõs AM2/ roco tst/ coiler kombón.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
nos van az én marzo z1 frontálisszuszpenzátorom a maga 16 centijével és a !! 1.4 centis SAG-ával!! ami tudtommal nem közelíti meg a kívánt értéket. márpedig állóhelyzetbe a bringán ugrálva 15 centit tudok kimozgatni....
szerintem fújok majd rá egy kis levegõt és szarok a sag-ra. miért lehet ilyen torz ez a mérték?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
off malna: ne Racing Ralph-ot, bar nagyon jo a minta meg a gumikeverek, az oldalfala hulladek...

van nalunk a boltban egy elso szerias reign 3, alap cuccokkal, megkaphatnam olcson. Csak valahogy meg kellene szabadulni ilyen lomoktol mint sole fekek, formula agyas kerekek, Splice elite 130mm... de ha beindul ez a projekt, akkor tutira narisarga Z1 lesz benne. Az uj :) szerintem az a villa passzolna bele.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

330 font

hmm, az egy közepesen jó ár. még a Pocoktól kellett volna venni, az nem is tudom mennyi, olyan 110 volt.?
ettõl függetlenül simán megér ennyit, reign-be jobb lenne sztem

Chita

Chita

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Köszi!
Most sem kellet bolthoz mennyek
Szerencsére ismét egy igazi csepeli mentett meg!
Sikerült szert tennem egy passzos nyakra ;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
hmm, na most megint elkezdtem gondolkodni rajta hajjaj
75 kiló körül mozgok, azt talán még elviseli az am.. egy 36 kéne, attól nem félnék, csak az drága (meg nem túl szép)

lehet, hogy a véletlenre bízom, ha elviszik jó áron a travist, akkor végül is miért ne. ha begnek bírja a gyorszáras változat, akkor ez csak elég lesz nekem...

http://img516.images...image=z1py9.jpg

róla mi a vélemény? valamilyen z1, talán tavalyi lehet... eta, 150mm, mondjuk az am szebb

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

málna: és az, hogy Eta, meg airassist nem motivál? Az eta-t azért szeretnéd nagyon.
nem érdemes a travishez viszonyítani, mert az egy dög (egyébként tökéletes).
hány kiló vagy?

de ha neked a travis nyújt biztonságot, akkor tartsd meg, de télleg ne az ütközés legyen a szempont, mert úgysem fogsz ezek után ütközni, inkább lassulsz majd ;)

ha jó áron van az AM, bûn lenne nem megvenni, de csak ha nagyon jó az az ár.

330 font

amúgy mozgásra ez vagy Z1 rc2 ETA a jobb ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
málna: és az, hogy Eta, meg airassist nem motivál? Az eta-t azért szeretnéd nagyon.
nem érdemes a travishez viszonyítani, mert az egy dög (egyébként tökéletes).
hány kiló vagy?

de ha neked a travis nyújt biztonságot, akkor tartsd meg, de télleg ne az ütközés legyen a szempont, mert úgysem fogsz ezek után ütközni, inkább lassulsz majd ;)

ha jó áron van az AM, bûn lenne nem megvenni, de csak ha nagyon jó az az ár.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

http://marzocchi.com...IDOggetto=30794

rajta gondolkodom, de a travis után nem lesz vajon nagyon kolbász? mennyire hihetõ marzonál a 2,3 kilós súlyadat? meg a boxxer óta fóbiám van a fának menéstõl, egy ilyen villával meg... de még ha 2,5 kiló, akkor is nyernék vele 400 grammot úgy, h nem kéne rá költeni... tudom, hogy nekem kéne eldönteni, de kétségeim vannak, valaki gyõzzön meg :D

ja egyébként 2264 gramm mérve.......azt elfeledtm az elébb :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Malna, koszi a valaszt. A kerdesem szerintem jogos, ugyanis eppen hogy a keresoben talalt eredmeny miatt tettem fel. Ugyanis azt irja, hogy egyik szar "Positive Air" , a masik szar pedig a "Preload" , na most mar ezekbol en azt gondolom hogy van kulombseg a ket szar allithatosaga kozott. Ezert gondoltam en azt, hogy nem lehet mindket szaron ugyanaz, tehat elofeszites.

positive air mint a pozitiv kamra elofeszitese, preload pedig szinten mint a pozitiv(tehat felso) kamra elofeszitese:) Amugy : kuloNbseg

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
persze, nem ez a legfontosabb, de sajnos azóta krónikus fafüggõ lettem.. persze akkora ütközés nem volt, csak kisebbek, de mégis :D igazából csak végig kellett gondolnom, ezért jók voltak a vélemények, más nézõpontból is.. igen, majdnem olyan nehéz, mint a váz tag nélkül és ez azért nem kevés, de figyelembe véve a "stílusomat", anyagiakat, meg minden egyebet, arra jutottam, hogy jó nekem a travis egy darabig... de mindenképpen a villa, a következõ nagyobb projekt, csak még talán nem most..

bbox: positive air? ez érdekes... marzo honlapján nincs segítség?

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Malna, koszi a valaszt. A kerdesem szerintem jogos, ugyanis eppen hogy a keresoben talalt eredmeny miatt tettem fel. Ugyanis azt irja, hogy egyik szar "Positive Air" , a masik szar pedig a "Preload" , na most mar ezekbol en azt gondolom hogy van kulombseg a ket szar allithatosaga kozott. Ezert gondoltam en azt, hogy nem lehet mindket szaron ugyanaz, tehat elofeszites.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Málna: szerintem azért ne a "fánakmenve bírja ki" legyen a fõ kritérium. Reingbe meg talán durva a Travis. Az sl okés lenne, ha nem vadulsz, de kérdezd Beget, õ már régóta nyírja a sajátját. A Porteseket is gond nélkül bírta.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
na akkor elmondom, bár már leírták sokszor, van keresõ, nem szégyen használni és az elõbb én is válaszoltam a kérdésedre.

csillapítás: ez általában a visszaút csillapítást jelenti. valószínûleg lehet állítani a dropoffon. valahol alul talán..
elõfeszítés: rugóval/levegõvel attól függ milyen a villa. a dropoff vegyes, van benne egy puha rugó, amit levegõ ráfújásával lehet keményíteni (mind a két oldalon)
kompresszió: odaút csillapítás, hogy milyen gyorsan menjen össze a villa
a dropoffon sztem nem állítható, kivéve (mint már írtam) olajcserével.

gondolom innen már világos, hogy mi micsoda...
meg persze az is, hogy ha valamin változtatsz, a többin is érdemes (pl ha keményítes, akkor valszeg több visszaút csillapítás kell, stb.)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
valoban le van irva, hogy mi mit jelent, ha megegyszer elolvasod, nem maga a fogalomra kerdeztem ra, hogy mit jelent, hanem esetleg hogy valaki tudja e hogy meik oldalan mi allithato, ugyanis ennek a drop offnak allithao csilapitas, valamint oldalankent kulombozo valamit allit 1-1 levegos szelep. Na ez erdekelne, hogy meik mi az.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
mind a kettõ elõfeszítés

kb 10 posttal feljebb le van írva, hogy mi a kompresszió. ráfújással NEM lehet állítani, esetleg tekerõvel (de nem biztos, hogy van a dropoffon) vagy olajcserével

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
:confused:na akor most utolso kialtas, megeccer: Tapasztalt Bomber Drop OFF user-ek ! Tehat meik oldal levego szelepe mit allit ? Meik az elofeszites es meik a kompreszio? :help: