Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Mit értesz azalatt, hogy acélrugós vs. rugós? :) Amúgy kicsit kevered, a Solo Air és az Air U-Turn légrugós, ahogy a nevükbõl is kiderül, a Coil pedig acélrugót jelent. 318-ból van levegõs (318 Solo air, 2071g) és spirálrugós is (318 U-turn, 2221g), a többibõl csak acélrugós, legalábbis az idei évjáratban. Szerintem ne add 318 alá. A Tora és a Recon között pedig gyakorlatilag csak a súly a különbség, a becsúszól eltérõ anyaga miatt, szóval ha az a kb. 100g különbség nem sok vizet zavar, akkor nincs értelme Recont venned.

Nagyon köszönöm az infót, pláne a Tora/Recon dolgot!
Azt az "acélrugós vs. rugós" dolgot csak elírtam, de jól :)
Alepvetõen az nem (volt) tiszta, hogy a honlapon ezt írják a 318-ashoz: "Spring: Solo Air / Coil" és ugye innen a coilról egybõl a sirálrugóra gondoltam. Különben nagyon tetszene ez a villa, egyelõre a 318-as favorit nálam! ;)

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

Mit értesz azalatt, hogy acélrugós vs. rugós? :) Amúgy kicsit kevered, a Solo Air és az Air U-Turn légrugós, ahogy a nevükbõl is kiderül, a Coil pedig acélrugót jelent. 318-ból van levegõs (318 Solo air, 2071g) és spirálrugós is (318 U-turn, 2221g), a többibõl csak acélrugós, legalábbis az idei évjáratban. Szerintem ne add 318 alá. A Tora és a Recon között pedig gyakorlatilag csak a súly a különbség, a becsúszól eltérõ anyaga miatt, szóval ha az a kb. 100g különbség nem sok vizet zavar, akkor nincs értelme Recont venned.

Ez igy van!
De ha elore gondolkozik, mert sose lehet tudni par honap mulva mire adja az ember a fejet, es elkezd konnyiteni a bicajon, mert Monda az Ur konnyits kerekparodon mert neked az jo!
Ember most megveszi Reconjet, es tapasztalatbol mar tudja hogy az neki jo.
Ezert az ember megveszi vala a legkonnyebb dolgokat, es pihekonnyu kerekpart epit :)
Poen az egeszbe, hogy en ezt ugy irtam le, hogy egy 19 kilos DH geppel rendelkezem :D. Hova fajul az ember :P.

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Jól látom, hogy az Solo Air/U-Turn (318 Solo Air/U-Turn) az acélrugós, a "sima" Solo Air (302 és 289 U-Turn/Coil) pedig rugós?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ha van pénzed, vedd a legkönyebbet
így késõbb ha elkap a gészíj, késõbb fogod csak lecserélni ;)
de a rugóútra is figyelj!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Igen igen. hobbi tekeresre a Tora tokeletes. Sooot egyesek meg ugralni is hasznaljak, mert olcsobb mint a pike, de azert tartos :)

Oh, akkor elvileg nekem elég a Tora bõven. Itt nézegetem, melyik mit "tud":
http://www.sram.com/...sscountry/tora/
Nálam mondjuk nem sok vizet zavar pár gramm, de tömegben akad eltérés rendesen. 318 Solo Air/U-Turn 2071g, a 302 U-turn/Coil pedig 2400g. Van diffi. :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

semmiho: duplavállas villát semmiképpen ne.. egy rock shox tora szerintem jó lenne neked, nem vészes az ára, lehet kapni és bõven kielégíti az igényeidet. keress rá (pl: ebike.hu)

Már nézem is, köszönöm szépen! A duplavállas dolgot persze csak tréfának szántam :)
Jól látom, hogy az Solo Air/U-Turn (318 Solo Air/U-Turn) az acélrugós, a "sima" Solo Air (302 és 289 U-Turn/Coil) pedig rugós? Gondoltam rápillantok az eggyel e fölötti kategóriára is, mert nincs túl nagy eltérés árban (ebike.hu). A Recon-nál meg azt látom, mintha U-Turn acélrugó+levegõ (351 Solo Air/U-Turn), valamint csak levegõs is létezik (327 Solo Air) - ha jól értelmezem. Vajon melyiket érdemesebb vásárolni, jobb-e a "sima" Solo Air? Tudom, ez lehet hülye kérdés, de akkor is. :) Tömegben van különbség, a Solo Air 1.9 kiló körül mocorog csak... Úgy vagyok vele, hogy ha egyszer megveszem és rászánom azt az 50-60-70e Ft-ot, akkor már legyen az, amire leginkább szükségem van. :) S ez alatt azt is értem, hogy ha elég nekem a Tora, akkor beszéljetek csak le, hogy ne nézegessem a Recont... ;)
No megnézem még a többi márkát is, mi a felhozatal.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
igen? annak a villának? hát akkor az vagy nagyon jó súly, vagy hiányzik belõle valami :D nekem kevésnek tûnik egy ilyen korú/kategóriájú villától az az 1,35 kg, de ez persze nem zár ki semmit

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
"kala arra utalt, hogy a villád egészen biztonsan nehezebb 1,35 kilónál. csökkent a súlya ~ megszépültek az emlékek
a valós súlya valahol 1,8 és 2,2 kiló között lehet"

Ezt most nem értem.
Ha ráteszem a mérlegre, és az azt mutatja, hogy 1,35 kg, akkor az annyi nem?
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
Igen igen. hobbi tekeresre a Tora tokeletes. Sooot egyesek meg ugralni is hasznaljak, mert olcsobb mint a pike, de azert tartos :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Az 1,35 kg az nem jó súly?
Meddig csökkent az évek alatt a hasonló telók tömege?

kala arra utalt, hogy a villád egészen biztonsan nehezebb 1,35 kilónál. csökkent a súlya ~ megszépültek az emlékek

a valós súlya valahol 1,8 és 2,2 kiló között lehet

semmiho: duplavállas villát semmiképpen ne.. egy rock shox tora szerintem jó lenne neked, nem vészes az ára, lehet kapni és bõven kielégíti az igényeidet. keress rá (pl: ebike.hu)

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
hahaha 1.3 kg :S
Hacsak annyit kene emelgessek :)
Hobby CCre szerintem tokeletesen megfelel.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ja, nagyon is jó, korábban volt sokkal több :)

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Az 1,35 kg az nem jó súly?
Meddig csökkent az évek alatt a hasonló telók tömege?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Az elmúlt két hét hónap és közel 1000 km tapasztalatai alapján megfordult bennem, talán egy kicsit "alulterveztem" az egyébként sima hobbitekerésre vásárolt bicajom. :) Aztán újra és újra átgondolva arra jutottam, teljesen rendben van - leszámítva a villát. Részletezem.
2006-os évjáratú bicajomba (KTM Ultra Line) gyárilag applikáltak egy Suntour XCR LO -t (V-fékes), amit egész jól sikerült belõnöm úgy, hogy gyors kanyarokban is stabil maradjon vele a bicajom (2/3-3/4 keménység, a maximum keménységhez közelebb és még pont "nem ül be" a fordulón) stb. Tudom, ez közel sem csúcskategóriás villa (na meg a bicóm sem:)), de azért két dolog zavar:
- ha "kiállok" egy kicsit hajrázni, úgy nyeli el az energiám, ahogy azt a nagykönyvben megírták - noha igyekszem közben súlypontommal nem a kormányra tehénkedni
- az általam gyakran használt bicajút (Fertõpart, s ott is fõleg Fertõhomok, Hidegség és Fertõboz környékén) gyökerektõl erõsen felszabdalt aszfaltján olyanokat szól, hogy attól félek, egyszer kirepül a rugó vagy valami összetörik ott nekem; meg ugye átalában 29-33 km/h tempóval szakítok azon a szakaszon (éljen a machozmusom!:)). Csak úgy érzem, a bicajom elõbb-utóbb feladja; de legalábbis a rugót az arcomba lövi egyszer, ha nem lassítok a tempón vagy nem veszek valami "jobb" villát... Végülis sima túrázáshoz jó, szóval a megfelelõ körülmények közt elégedett vagyok vele, és szépen rugózik a kisebb hupnikon, sõt még az óvatos 10 centis padkáról fel- és leszökkenéseknél is... Csak épp amióta megvettem ezt a bicajt, folyton performance tekerés (és "nemláttamsz*rtseazegészbõl") a vége egy sima sightseeing túrának is. ;)
Összefoglalva: a mostani XCR bírja amíg bírja, de elõbb-utóbb új villa lesz ebbõl. Addig is igyekszem tájékozódni, azért is gondoltam, írok tapasztalataimról. Biztosan fontos ez is: 185cm magas vagyok és 75 kg. A nagynevû márkák egyes topikjait (RockShox, Marzocchi, Manitou) szorgalmasan olvasgatom már egy hete, és már azt is tudom, létezik egy- és kétvállas villa. ;) Csak azt nem, milyen lenne jó az én bicómba.
Íme, a bicajom pontos adatai:
http://www.ktm-bikes...aline&kat=Sport
A rugóutam 80mm. Ez azt jelenti, ha új villát keresek, ugyancsak 80mm-eset kell vásárolnom, különben elszúrom a bicóm geomatriáját? Gondolom nagyjából egységes méretekkel bír mindegyik márka.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem rossz villa, titán rugós változattal mentek régen a nagyok ('98-ban kb) de azért jól eljárt már felette az idõ..

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Emlékeim szerint a Mozo úgy lett az RST-bõl, mint a Spinner az RS-bõl, amit használsz, az pedig az egyik legrégebbi modell, aminek nem kicsit csökkent a tömege az elmúlt évek alatt :)
Az igazi sikertörténetük viszont az RM500 volt, legalábbis itthon minden második Px-ben ilyen futott..
Nekem meg az elsõ telóm volt Mozo, RM120

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A mozo nem marzocchi.

A sebesség mindent megold.

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Valóban ugyanilyen van nekem is. Lehet, hogy ez nem Marzocchi? Akkor mi az mozo? Sajnos nem viccelek, én ilyen hülye vagyok hozzá. A lényeg, hogy van egy ilyen telóm, és azt szeretném megtudni, hogy milyen tapasztalataitok van róla. Maratonra használnám. Mondjuk az 1,35 kg-os súlya elég jónak ígérkezik.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
rst (mozo) xmo

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Tudtok-e valamit a Marzocchi XMO telórol. Esetleg tapasztalatok?

Én azt tudom, hogy ilyen nem létezik. Persze lehet, hogy rosszul :)