Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

ajtókitámasztó.

esetlrd egy e célra "faragott" ék, akácdeszkából.

Te ilyennel nekiállnál? :) A diófa elég kemény. Egyébként létezik megmunkálható műanyag, ebből a keményebb fajta POM, ebből lehetne gyártani szerszámot, ami nem bántja az alumíniumot, nem hagyna nyomot, csak kérdés megéri-e.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ok... Bár külföldi fórumokon olvastam, hogy volt akinek nyomtalanul működött, másnak csipkézett, de úgy látom én is, hogy a fém-fémet sérti (főleg az acél az alut) egy újabb felesleges kiadástól menekültem meg...

Azon gondolkodom, csavarhúzó helyett alányúlásra milyen egyszerű műanyag szerszámot lehetne használni? Valami ék szerűség lenne az igazi, amivel rést lehet csinálni, utána már könnyen lejön.

ajtókitámasztó.

esetlrd egy e célra "faragott" ék, akácdeszkából.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

konkrétan úgy kicsipkézi a vállat, hogyha nem eladni vittem volna a villát ott helyben elsírom magam.

használj te is csavarhúzót, egy-két helyen ékként beütve már lent is van a kónuszgyűrű. hátul általában van is bemetszés, ahol el tudod kezdeni, közel nyomtalan lesz (de az gyűrű mindenképp takarni fogja).

Ok... Bár külföldi fórumokon olvastam, hogy volt akinek nyomtalanul működött, másnak csipkézett, de úgy látom én is, hogy a fém-fémet sérti (főleg az acél az alut) egy újabb felesleges kiadástól menekültem meg...

Azon gondolkodom, csavarhúzó helyett alányúlásra milyen egyszerű műanyag szerszámot lehetne használni? Valami ék szerűség lenne az igazi, amivel rést lehet csinálni, utána már könnyen lejön.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

konkrétan úgy kicsipkézi a vállat, hogyha nem eladni vittem volna a villát ott helyben elsírom magam.

használj te is csavarhúzót, egy-két helyen ékként beütve már lent is van a kónuszgyűrű. hátul általában van is bemetszés, ahol el tudod kezdeni, közel nyomtalan lesz (de az gyűrű mindenképp takarni fogja).

stp1 módosította - 2013. november 02. - 13:42

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

E253.jpg

Ki használt már ilyet? Voltam ma egy helyen, mutatta, hogy van nekik, de nem használják, csavarhúzót használnak... Szerintük nyomot hagy, mivel a lemezek bepréselődnek a villa és a gyűrű közé és az ott meglátszik.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ok, köszönöm!

Igazából nem szívesen vennék szerszámot, de nem tudom kire bízhatok ilyet itt Sopronban vagy a környéken. Villa vágás, rózsa beütés, fejcső síkba marás, fejcsapágy behúzás. Annyit kontárkodtak már a szervizek, hogy egyenesen félek bárhova is elvinni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Vedd meg a legolcsóbbat, mindegyikkel csak egyenesen vághatsz. Nem hiszem hogy szükséged van arra hogy az 1500. vágás is  olyan gyors legyen mint az első. Persze lehetsz a pénztárcád ellensége.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ezzel (esetleg ez) le lehet vágni alu villanyakat kézben tartva (tehát satu nélkül), egyenesen? Esetleg itthon kapok ilyet?

ice beszerezhető

http://ridebike.hu/t...etoolz-csovago/

de kb pont semmivel nem tud többet mint egy jóminésűgű csővágó a szerelvényboltból, csak 3x annyiba kerül.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Igen, mezei csővágónak hívják minden barkácsboltban,Vízvezeték szerelőboltban, tescóban OBI-ban stb stb.........................................

KB 8oo ft-tól az amatőr (neked tökéletes az évenkénti egyszeri vágásra viszi a vascsővet is ) a félprofi kb 3000 ft. A profi ami kb 20x jobb minőség mint ezek kb 7000 ft-tól

http://www.argep.hu/...s-csoevago.html

Oké kösz. Mondjuk, ha egy félprofit vagy profit veszek, azzal tudok egyenesen vágni? A görgők megvezetése miatt eleve egyenes lesz vagy előtte fel kell jelölni a csövet?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ezzel (esetleg ez) le lehet vágni alu villanyakat kézben tartva (tehát satu nélkül), egyenesen? Esetleg itthon kapok ilyet?

Igen, mezei csővágónak hívják minden barkácsboltban,Vízvezeték szerelőboltban, tescóban OBI-ban stb stb.........................................

KB 8oo ft-tól az amatőr (neked tökéletes az évenkénti egyszeri vágásra viszi a vascsővet is ) a félprofi kb 3000 ft. A profi ami kb 20x jobb minőség mint ezek kb 7000 ft-tól

http://www.argep.hu/...s-csoevago.html

zeezoltano módosította - 2013. november 01. - 10:59

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

hetton

hetton

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
2007-es Marzocchi Dirt Jumper 3-ba mennyi és milyen olaj kell lábanként?
Elõre is köszi a válaszokat! :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Köszi,rosszul tettem fel a kérdést.Tehát egy fix utas DT villát lehet húzni?

miért nem a hivatalos szervizt kérdezed? :)
Amugy nem lehet kihuzni......

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Üdv. Az nagyon nagy baj ha levegõ nélkül van használva a teló? Nem hosszú ideig volt így használva, RS Pilotrol van szó.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Hali

Nem. Létezik olyan verzió ami olyan csilli van h teljesen nyitott, lock, és egy olyan funkció amit ha bekapcsolsz össze megy a villa + kimerevedik. Ez mászáshoz.

Twin Shot a csillapítás neve!

Köszi,rosszul tettem fel a kérdést.Tehát egy fix utas DT villát lehet húzni?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

DT villák útja teljesen fix?

Hali

Nem. Létezik olyan verzió ami olyan csilli van h teljesen nyitott, lock, és egy olyan funkció amit ha bekapcsolsz össze megy a villa + kimerevedik. Ez mászáshoz.

Twin Shot a csillapítás neve!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
DT villák útja teljesen fix?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Bringa Dekor

Köszi! Írtam nekik, szerencsét próbálok.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

Rock Shox Recon Gold TK matricát tudok valahonnan szerezni? Nem akarom nagyon leszûkíteni, de a 2011-es modellhez keresnék. Az egész bolygó játszik, ebay minden. :) Mennyire lehetetlen? Balaton körút szállítás során sérült még a múlt hónapban, kicsit zavar, éppen ezért tennék ellene.

Bringa Dekor

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Rock Shox Recon Gold TK matricát tudok valahonnan szerezni? Nem akarom nagyon leszûkíteni, de a 2011-es modellhez keresnék. Az egész bolygó játszik, ebay minden. :) Mennyire lehetetlen? Balaton körút szállítás során sérült még a múlt hónapban, kicsit zavar, éppen ezért tennék ellene.