Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

A szimeringeket meg zsírozni kell. Viszont amikor betolod a becsúszókat tuti, hogy lenyomja a zsírt a szivacsra :).

Anno én sem tudtam eldönteni és bezsíroztam, nem ment tönkre. Más villáknál tele van zsírral az egész gyárilag pl.: manitou, rock shox.

A logika is a zsírt ajánlja, mert az olaj gyorsan elfogyhat a szivacsból és sűrűbben kell majd szervizelni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

http://www.xfusionsh...spection_LR.pdf

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

Fox-nál ez megy a szivacsba.

http://www.ebay.co.u...fox-float-fluid

akkor pontositok

X-Fusion Velvet

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Segítség kellene

mivel illik kenni szerviznél az alsó lában lévő kis szivacsokat?

sima olajjal ami a teloba is megy? vagy valami mással?

Másik: meg van hogy menyi olaj kell bele de mi a becses neve annak az Alien nyálnak nevezet cuccnak ami a rugónál figyel, vagy mit lehet, kell oda kenni?

Fox-nál ez megy a szivacsba.

http://www.ebay.co.u...fox-float-fluid

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

Segítség kellene

mivel illik kenni szerviznél az alsó lában lévő kis szivacsokat?

sima olajjal ami a teloba is megy? vagy valami mással?

Másik: meg van hogy menyi olaj kell bele de mi a becses neve annak az Alien nyálnak nevezet cuccnak ami a rugónál figyel, vagy mit lehet, kell oda kenni?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Tortát.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Mit kapok ha megmondom a megoldást?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Manituo skareb elite teleszkóp szétszedésében kérnék segítséget: elakadtam, nem jön ki a becsúszó szár a lábból.

Minden ki van csavarva: a lábak alján a csavarok, a villa tetején a gyűrűk, csillapítás teljesen kijött, olaj kiöntve, de valami még ütközik mikor ki akarom húzni, erővel sem megy.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Sziasztok!

Van nekem egy Suntour NCX-E RL Lite air teleszkópom és olajat cserélnék benne. Sehol nem találok olyan jellegű infót, hogy hány ml kell bele. Ha ebben tudnátok segíteni, azt megköszönném.

Ha felülről kell tölteni és tudod közben mozgatni a villát akkor addig töltsd amíg nem szörcsög, vagyis nem szív be levegőt.

tetves

tetves

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Van nekem egy Suntour NCX-E RL Lite air teleszkópom és olajat cserélnék benne. Sehol nem találok olyan jellegű infót, hogy hány ml kell bele. Ha ebben tudnátok segíteni, azt megköszönném.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

egy kis segítséget kérnék, hamarosan választanom kell:

2013-as marzo 55 rc3 ti evo/2011-es rc3 ti/2013-as rc2dh dpa lyrik

az öregebb marzo a legolcsóbb, és ennél kcs-t sem kellene cserélni, a másik két villa tapered nyakú.

pro/kontra érveket ha hoznának a kedves tudományos kollégák, az jó volna. köszi.

gregibroki

gregibroki

fórumtag

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Amúgy itt egy tora olcsón http://apro.bikemag....k-l198608.html#

A manitou kb 2002-ig gyártott normális telókat, az utóbbiakat nem kommentálnám mert lehet sokan nem értenének velem egyet.

A doktorbike-nál megoldottam, köszi, hogy meghallgattatok!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Mi a baj a Manioukkal?

Amugy ha veszek egy Torat, akkor ott másképpen van a tárcsafék rögzítése? Nem lesz vele gond?

Amúgy itt egy tora olcsón http://apro.bikemag....k-l198608.html#

A manitou kb 2002-ig gyártott normális telókat, az utóbbiakat nem kommentálnám mert lehet sokan nem értenének velem egyet.

gregibroki

gregibroki

fórumtag

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Mi a baj a Manioukkal?

Amugy ha veszek egy Torat, akkor ott másképpen van a tárcsafék rögzítése? Nem lesz vele gond?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

A német ebay-en nézem a Manitou Black-eket (Comp, Elite, Air), Silvert, R7-t és Rock Shoxokat (Tora, esetleg Duke).

Manitout mellőzném. 30-35K-ért tora recon esetleg duke ami kicsit régibb de jó holmi, szoktak lenni az aprón. Ha esetleg bármi gondja is lenne, itthon alkatrész beszerezhető hozzá és szervizelésük otthon végezhető.

• gregibroki kedveli ezt

gregibroki

gregibroki

fórumtag

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Sziasztok!

Nem a kerékpározás (xc) az első számú hobbim, mert akkor nem kérdezném meg ezt. OFF: ultimate frizbizem :)

ON: Eldöntöttem, hogy lecserélem a fapados Manitou Axelemet (80-as) (régi is, nincs is karbantartva, nehéz is, igazából szar is) egy jobb telóra. Két út van:

1.: Veszek használtan olcsón (20-35e) régen xc-hez jónak számító telót, most az új szériából 70-80e-t is elkérnének érte. Lehet, hogy egész jó állapotban van, de ki tudja. Milyen régi darabig mehetek vissza az időben? (nagyjából) 2005 még jó lehet?

A német ebay-en nézem a Manitou Black-eket (Comp, Elite, Air), Silvert, R7-t és Rock Shoxokat (Tora, esetleg Duke). Még nem tudom hol állnak meg a licitben. Igazából látatlanban pks-gel (7 euro) együtt nem szívesen mennék 40euro fölé (No.ban élő haveromhoz menne a cucc, mert a legtöbb magáneladó csak országon belül postáz).

Vagy nagyjából ugyanezeket a bikemagaprón ill. testbike bolha-n nézzek személyes átvétellel, ahol látom a cuccot, de itt 20 alá nem mennénk az árban. Igazából a később előjövő rejtett hibákat úgy sem látnám személyesen sem, postával sem.

2.: Veszek most szezonon kívül akciósan a neves gyártóktól egy kicsit alacsonyabb kategóriás telót, de akkor a 20-30e-t el kell felejtenem, mivel kb 30-nál kezdődnek. Néztem a probike-on a Marzocchi 33R-t 30e-ért, vagy RS Torát egy kicsit drágábban (40e).

3.: Vegyek RST-t vagy Suntourt olcsón újonnan, felejtsem el a híres gyártókat, jók már ezek a távol-keletiek is + mit pattogok, amikor évi 10-20-szor használnám és a legdurvább hely a Fekete-hegy lenne a Budai-hg-ben.

85-90 kg vagyok, ezek közül szerintetek melyik fajták valók nekem és meddig mehetek el rugóútban? Sokat számít a vázgeometriában, hogy 80-ast 120-asra cserélem? Ja és nem kell nagyon érzékenynek lenni (valahol azt olvastam hogy pl. a Duke az az).

Köszi előre is!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Egy használt 2007-es villa titánrugóját megvenni mekkora kockázat szerintetek? Igaz,h a titánrugók hajlamosabbak a törésre az acéltól?

a minőségétől függ.

amit persze utólag lehetetlen kideríteni, úgyis azt mond az eladó a gyártó nevére, amit akar....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Egy használt 2007-es villa titánrugóját megvenni mekkora kockázat szerintetek? Igaz,h a titánrugók hajlamosabbak a törésre az acéltól?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

jó minőségű szerszámok (VAR, ParkTool, és társai) nagyon drágák.

egy középrész menetvágó 80-100 ezer forint, hasonlóan a többi maró szerszámhoz, azok is bőven ötszámjegyűek.

még egy kerékpárbolt is nehezen dolgozza ki az árukat.

Cyclus 100 EUR, ez elvileg egyben síkba marja a fejcsövet és dörzsárazza a csapágycsésze helyét. Kérdés milyen minőségű. Ennek az árából már majdnem vázat kapnék. Sajnos tényleg alig van olyan bolt, amelyiknél ilyesmi előfordulhat és mégkevesebb, amelyiknek gyakorlata is van a marásban. Csak olyan helyre vinném, ahol nem hibáznak. Mondjuk ez most aktuális lenne.

freddyke módosította - 2013. november 04. - 18:50

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ok, köszönöm!

Igazából nem szívesen vennék szerszámot, de nem tudom kire bízhatok ilyet itt Sopronban vagy a környéken. Villa vágás, rózsa beütés, fejcső síkba marás, fejcsapágy behúzás. Annyit kontárkodtak már a szervizek, hogy egyenesen félek bárhova is elvinni.

jó minőségű szerszámok (VAR, ParkTool, és társai) nagyon drágák.

egy középrész menetvágó 80-100 ezer forint, hasonlóan a többi maró szerszámhoz, azok is bőven ötszámjegyűek.

még egy kerékpárbolt is nehezen dolgozza ki az árukat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.