Sziasztok!
Nem a kerékpározás (xc) az első számú hobbim, mert akkor nem kérdezném meg ezt. OFF: ultimate frizbizem
ON: Eldöntöttem, hogy lecserélem a fapados Manitou Axelemet (80-as) (régi is, nincs is karbantartva, nehéz is, igazából szar is) egy jobb telóra. Két út van:
1.: Veszek használtan olcsón (20-35e) régen xc-hez jónak számító telót, most az új szériából 70-80e-t is elkérnének érte. Lehet, hogy egész jó állapotban van, de ki tudja. Milyen régi darabig mehetek vissza az időben? (nagyjából) 2005 még jó lehet?
A német ebay-en nézem a Manitou Black-eket (Comp, Elite, Air), Silvert, R7-t és Rock Shoxokat (Tora, esetleg Duke). Még nem tudom hol állnak meg a licitben. Igazából látatlanban pks-gel (7 euro) együtt nem szívesen mennék 40euro fölé (No.ban élő haveromhoz menne a cucc, mert a legtöbb magáneladó csak országon belül postáz).
Vagy nagyjából ugyanezeket a bikemagaprón ill. testbike bolha-n nézzek személyes átvétellel, ahol látom a cuccot, de itt 20 alá nem mennénk az árban. Igazából a később előjövő rejtett hibákat úgy sem látnám személyesen sem, postával sem.
2.: Veszek most szezonon kívül akciósan a neves gyártóktól egy kicsit alacsonyabb kategóriás telót, de akkor a 20-30e-t el kell felejtenem, mivel kb 30-nál kezdődnek. Néztem a probike-on a Marzocchi 33R-t 30e-ért, vagy RS Torát egy kicsit drágábban (40e).
3.: Vegyek RST-t vagy Suntourt olcsón újonnan, felejtsem el a híres gyártókat, jók már ezek a távol-keletiek is + mit pattogok, amikor évi 10-20-szor használnám és a legdurvább hely a Fekete-hegy lenne a Budai-hg-ben.
85-90 kg vagyok, ezek közül szerintetek melyik fajták valók nekem és meddig mehetek el rugóútban? Sokat számít a vázgeometriában, hogy 80-ast 120-asra cserélem? Ja és nem kell nagyon érzékenynek lenni (valahol azt olvastam hogy pl. a Duke az az).
Köszi előre is!