Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2013. június 01. - 21:09
egy kérdés a tapasztalatokról
Telocsere lesz és nézelõdõk egy ideje és érdekelne ki mire esküszik és mi az amit tartós és a szervizelése is relatív olcsó és magam is el tudom végezni, és persze elég tartós darab (becsúszó nem kopik meg, nem ázik be könnyen...)
- X-Fusion - Velvet RL2 '12
- X-Fusion - Velvet RL2 DLA '12
- DT Swiss XRM 100 (2011)
- Magura Durin X100 (2012)
- Reba ???
ilyesmiket nézegetek
Levegõseket elsõ sorban és 100 as út vagy állítható legyen
XC, Maratonra lenne 100 pénz körül
a tartósság és a jó mozgás a fontos
gondolkodok még átütõtengelyesben is ha úgy van
légyszi mondjatok elõnyöket hátrányokat...
most egy Manitou Skareb Elit 80mm 28as becsúszósom van és a szárak vékonysága kezd erõsebben érzõdni és nem úgy mozog ahogy elképzelném
Írta 2013. május 27. - 18:28
Írta 2013. május 11. - 23:25
És ez a '11-es Recon vadi új lesz ? Mert azt írtad, hogy csak olyat veszel. Mondjuk, ebben nagyjából egyetértek veled.
Köszi de pl. hifi -re van szak-manus haverom. Csak kézzel készült csöves erõsítõkben gondolkozik meg ilyenek.....nekem az már kínai....
Pedig nem bonyolult a hifi. Pár év alatt rengeteg csereberével a végén rájön az ember fia, hogy milyen hangot keres. No de off vége.
A villa nem vadi új, de speciális esetben úgy érzem tehetünk kivételt. Mondjuk ha egy régi motoros kínál alig futott darabot, makulátlan állapotban, jó áron. Használtat úgy nem akartam, hogy az aprót túrva egy vadidegennél kopogtatok. Szóval nem gondoltam, hogy majd kapok egy megbízható fórumostól jó ajánlatot, ezért zártam ki a használt lehetõségét. Ráadásul még a csákvári fagyizóra is marad.
Bikertigger: szervizelve, súlyomhoz kapom beállítva rendes szaki által. A villa hálája érdekében és egyben ajánlásra ~1500-2000 kilométerenként pedig megnézetem. Ez egy két hónap múlva be is fog következni.
Írta 2013. május 11. - 22:45
És ez a '11-es Recon vadi új lesz ? Mert azt írtad, hogy csak olyat veszel. Mondjuk, ebben nagyjából egyetértek veled.Megoldódott, köszönöm. Kaptam egy kihagyhatatlan ajánlatot priviben. Rock Shox Recon Gold TK '11 Solo Air lesz. :cool2:
Marci: lehetnék néha körültekintõbb, de amíg 20 ezer Ft-os hulladék teleszkópokon nevelkedek, addig azok a fogalmak hogy Coil, Solo Air, TurnKey, Motion Control, PopLock, stb. nem mondanak semmit és esetleg kérdezek baromságot, ezt aláírom. Lehet, hogy egy hifi fórumon te kérdeznél olyat, ami nekem alap lenne és nem érteném, hogy miért nem tudod. :confused: Igyekszem majd a jövõben többet használni a google-t!
Köszi de pl. hifi -re van szak-manus haverom. Csak kézzel készült csöves erõsítõkben gondolkozik meg ilyenek.....nekem az már kínai....
Írta 2013. május 11. - 22:10
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. május 11. - 17:16
Marci: lehetnék néha körültekintõbb, de amíg 20 ezer Ft-os hulladék teleszkópokon nevelkedek, addig azok a fogalmak hogy Coil, Solo Air, TurnKey, Motion Control, PopLock, stb. nem mondanak semmit és esetleg kérdezek baromságot, ezt aláírom. Lehet, hogy egy hifi fórumon te kérdeznél olyat, ami nekem alap lenne és nem érteném, hogy miért nem tudod. :confused: Igyekszem majd a jövõben többet használni a google-t!
Az alábbi ajánlatokat pedig köszönöm mindenkinek! Kis szerencsével sikerült pont azt beszerezni, amire azt írtátok, hogy gyûjtsek még rá. Szerdán itt a bébim, már alig várom!
Írta 2013. május 11. - 15:14
Vagy csak itt a fórumban kérdezgetsz és nem is keresed magadnak a válaszokat ?
Pl. itt kéne kezdened, nem ?? Recon | Rockshox | SRAM
Írta 2013. május 11. - 13:34
így van.
Tehát nem minden Recon levegõs. Pár év alatt csak felzárkózom hozzátok.
Írta 2013. május 11. - 12:42
Írta 2013. május 11. - 00:57
XC32 is kb. Tora súlyban van. A levegõs Tora is kõnehéz.Egy-két héten belül VÉGRE tudok teleszkópot venni. Plafon 60 ezer Ft lenne. Amíg nincs meg a kellõ tapasztalatom, csak újat veszek, ebbe ne is menjünk bele. Levegõs kijön ennyibõl? Kicsit túrtam a netet, de Recon-t nem találtam ennyiért. Egyébként az összes Recon levegõs? A Decathlonba egy 170 ezres biciklin rajta volt X7-es szett, Deore cuccok mellett. Mintha a Rock Shox oldalán lenne levegõs verzió XC32-bõl (Solo Air)? Torát láttam 60-ért, viszont azt írja hogy rugós, meg 2.4 kiló. Segítsek megindulni az ösvényen, ebben a kategóriában, hogy érdemben tudjak utána tovább böngészni a neten. Egyenlõre vakon guglizgatok...
A Recon Gold még a legjobb alternatíva. Ez talán belefér a keretedbe és jó a súlya is.
Írta 2013. május 10. - 22:21
Írta 2013. május 10. - 22:06
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. május 10. - 21:16
Írta 2013. május 07. - 17:52
Írta 2013. május 01. - 20:20
téli használat fõleg városi, ami elég szutyok tud lenni. amitõl picit tartok az a felületkezelés sérülése a sózás miatt.
Az én Rebám három telet már kibírt, napi 1 óra munkába járással. A felületkezelés eddig jól bírta a dzsuvát. Csak annyit tettem, hogy minden használat után lelocsoltam vízzel a becsúszokat. Ja, és valószínûleg a pálcás sárvédõk is segítettek :-)
Írta 2013. május 01. - 11:15
Írta 2013. április 30. - 22:06
A téli használat alatt mit értünk ? Napi futár használatot a városban v. megyünk néhány túrát a hóban is ? Az enyém az utóbbit kapja.