Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2009. június 13. - 12:10
Ha lock-ot a teleszkópon mikor, milyen körülmények között érdemes használni?
Köszönöm!
Írta 2009. június 13. - 01:33
Kb. a szokásos kérdésem lenne, kis variációval.
Telót szeretnék venni a csodálatos SR XCM helyébe, mert nagyon nem tudunk összeszokni.
A keret max 50e.
2-t néztem ki:
Marzocchi 33lo és RS TORA 302 uturn
Utóbbit már sokszor ajánlottátok, elõbbi kicsit szimpibb (levegõ ráfújás, kicsit alacsonyabb beépítési magasság, remote lock) de a Marzocchi honlapon kívül nem találok róla semmi egyéb infót. Tud valaki valami gyakorlati tapasztalatot? Merevség, megbízhatóság, mozgás... Ja, és a rugóútja fix, vagy állítható a 80-100-120?
Egyébként fõleg városban és erdõben használnám,semmi dirt, semmi komoly dh.
Esetleg tudtok valami mást ami jobb választás ebben az árkategóriában? Mindenképpen V-fékkel és sima tengellyel.
Elõre is köszönöm!
Írta 2009. június 12. - 23:58
az rst meg a sunturCsinál valamelyik nagy gyártó cross bicajra olaj csillapításos vagy esetleg levegõs telót?Tudnátok ajánlani valami jót elfogadható áron?
de ami jó az drága mind2-bõl, meg nem is tudom beszerezhetõk e itthon
pl :
http://www.srsuntour...etail&tnid=2151
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. június 12. - 23:38
Írta 2009. június 09. - 09:13
Ööö, senki semmit?
Sok nem, de annyi "tapasztalatom" (ha nevezhetõ ez annak) van egy 2006-os Suntour XCR LO-val, hogy ha túl keményre állítottam, nekem szintén csattogott ilyenkor, pláne nagyobb sebességnél. Persze nálam ez inkább "feature", mint hiba volt, szóval nem tudom.
Egy service manual-t néznék a helyedben mindenképp (gyártó honlapján?), talán javítható valami filléres alkatrész cseréjével úgy, hogy ideig-óráig jó legyen.
Írta 2009. június 09. - 08:51
Szevasztok, van egy RST Gila Pro-m, ami egy ideje elkezdett kopogni Mindezt viszonylag kis nyomásra is csinálja és hál'istennek kirúgáskor is koppan. Aránylag nehezen tudok egy macskaköves részen feltünés nékül végigsuhanni...
Mi az ördögöt lehetne vele kezdeni? (a csere egyenlõre sajna nem megy)
Szétszedtem, és úgy látom, hogy az a pumpa kinézetû vmi kopog, ami a nem rugós oldalon van. A hozzáértésem kb sejthetõ az eddigiekbõl, úgyhogy nagyon jól jönne a segítségetek, hogy lehet-e ezt javítani/cserélni/javíttatni vhogy, és persze mindezt szemérmetlenül olcsón...
Ööö, senki semmit?
Írta 2009. június 04. - 19:50
Mi az ördögöt lehetne vele kezdeni? (a csere egyenlõre sajna nem megy)
Szétszedtem, és úgy látom, hogy az a pumpa kinézetû vmi kopog, ami a nem rugós oldalon van. A hozzáértésem kb sejthetõ az eddigiekbõl, úgyhogy nagyon jól jönne a segítségetek, hogy lehet-e ezt javítani/cserélni/javíttatni vhogy, és persze mindezt szemérmetlenül olcsón...
Írta 2009. június 03. - 20:16
ez egy nyilvanos forum, szabad kerdezned de hogy a kerdesedre milyen valasz fog erkezni az nagyban fugg a te hozzaallasodtol is. es ha nem erkezik segito hozzaszolas akkor igy jartal.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 03. - 16:59
Ez mind jo, de a kerdesemre nem erkezett valasz, vagy link, hogy 650.000 oldalal ezelott leirtak masnak aki, akkor szedett szet eloszor telot. Kulonben is a kerdesem olyanokhoz szolt aki ert hozza es vennek a faradtsagot, h megosszak velem az olajcsere+karbantartas "rejtelmeit"!!!
szerintem, ha ilyen stilusban folytatod, akkor nem veszi senki a faradtsagot, hogy segitsen neked, VV-nel a pont, illendo lenne eloszor a manualt nezegetni. amugy meg kb 5millioszor le lett irva, keresgelj!
Írta 2009. június 03. - 13:40
Írta 2009. június 03. - 12:05
Írta 2009. június 03. - 10:07
azt meg nem gondold már, hogy mindenki a profilodat nézegeti.
Írta 2009. június 03. - 09:01
Azt tudtad,hogy iszonyat sok fajta teleszkóp létezik?
Nem nagyon ertem a kerdesed:chin:, mivel a szetszedesek kozott nincs nagyon kulonbseg (csak kihuznam a becszuszot-tisztitas es vissza), az mas, hogy mennyi és milyen olaj kell a labba pl. Eloszor inkabb kerdezek... Eroltetni nem fogom, de erdekel ezert probalkoznek, max. szerviz ,de nincs olyan kozel:(.
Írta 2009. június 03. - 08:49
Teleszkop olajcserenel van vmi kulonlegesseg, amire oda kell figyelni? Ez lesz az elso probalkozasom, a youtube-os videok alapjan nem tunik neheznek (levegot leereszteni-becsuszot kihuzni-tisztitas-vissza,gumikalapacs+imbusz).
Azt tudtad,hogy iszonyat sok fajta teleszkóp létezik?
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2009. június 02. - 17:34
Írta 2009. június 02. - 13:24
Vettem a bicómhoz egy használt telót (utolsó alkatrész az új bicómhoz), amin elvileg van V-fék felfogatási lehetõség, de sajna le van vakdugózva és kellene hozzá becsavarható féktuskó. Viszont Miskolcon eddig csak egy helyen ígérték, hogy lehet, hogy kapnak, de nem biztos. Máshol egyenesen beszerezhetetlennek minõsítették.
Ha valakinek lenne ötlete, honnan tudnék ilyet szerezni, esetleg lenne eladó...
Szóval próbáljatok nekem segíteni.
Elõre is köszi!
Írta 2009. május 29. - 22:07
Írta 2009. május 29. - 21:37
Írta 2009. május 29. - 21:14
a tanács az, hogy az mcd jó dolog. vegyél apróból recont vagy rebát. rugóshoz kevés vagy, úgyhogy csak levegõs. pont ma raktak fel egy süti kis mcd-s reconthobbi bringázásra van értelme az MCD-nek? Torát szeretnék 3 áldozat van
SL Coil, SL solo air és Race solo air. Race az MCD-s és 66 ezer forint, az SL air 61. a Coil meg 46l. én meg 61kg vagyok és félek h a gyári rúgó kemény lenne alám:S. Tanács? jó lenne minél olcsóbban megúszni.
Írta 2009. május 29. - 21:07
ki kellene probalnod oket es az alapjan meg tudnad mondani hogy melyik jon be. a rugosat szerintem felejtsd, a masik ketto jobb valasztas
RAUH-Welt
B E G R I F F