Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2009. június 15. - 14:23
Írta 2009. június 15. - 14:17
És ez miben nyílvánul meg?Szebben mozog,tartósabb?Egyébként mindkettõ olaj csillapításos?
Üdv.
Szerintem igen valahogy úgy vagyis az RS szebben mozog és tartósabb is.
Én 6 év után kb 2 hónapja cseréltem le a RS Judy TT met ami még mindig kiváló állapotban van és vajpuhán müködik,a csere oka mindössze annyi hogy nem volt rajta Lockout meg csillapitás állítási lehetöség.
Most egy Manitou Axel Super LO van helyette.:lick:
Az SR csillapitó rendszerét annyira nem ismerem.:wtf:
Írta 2009. június 15. - 11:17
lehet-e hozza kitet kapni ?
Vagy hagyjam amig megy?
koszi.
Írta 2009. június 15. - 09:18
És ez miben nyílvánul meg?Szebben mozog,tartósabb?Egyébként mindkettõ olaj csillapításos?Üdv.
Szerintem a Rock Shox klasszisokkal jobb mint az SR.
Írta 2009. június 14. - 21:04
Szerintetek melyik a jobb teló:SR XCM-H-D-LO vagy Rock Shox Dart 2?
Üdv.
Szerintem a Rock Shox klasszisokkal jobb mint az SR.
Írta 2009. június 14. - 20:08
Írta 2009. június 14. - 16:35
"A minõség és a viszkozitás nem ugyanazt jelenti Minél jobb minõséget keress, ami nem habosodik fel."
Sajnos a minõség fogalma túlságosan elvont és komplexebb annál, mintsem egyértelmûen képesek legyünk a szubjektivitást kizáróan kategóriákat felállítani.
A minõség fogalma ebben az esetben lehet a mûködést befolyásoló funkcionális azaz: az olaj viszkozitása alacsony ill. magas, de lehet a minõség fogalma a használati értékét befolyásoló materiális: azaz az olaj nem habzik, párolog stb stb. Ugye inkább ne menjünk bele jobban.
"Még konkrét márkát is ajánlottak. (Motorex)" Akkor jól gondoltam mi kell nekem.
OFF
"ha ennyire jol ertesz hozza akkor miert itt kerdezel?
ha meg valaszolnak akkor meg leoltod az embert"
Most sem tudom ki olt le kit és én mikor kit De nekem mindegy is.
Írta 2009. június 14. - 14:30
Ezt ismerem és nekem nem az kell, hogy mennyit öntsek bele, hanem hogy kinek mi a tapsztalata, milyen minõséget ajánlotok. De inkább feladom.
A minõség és a viszkozitás nem ugyanazt jelenti Minél jobb minõséget keress, ami nem habosodik fel. És a Bikemag tanácsa alapján inkább használj sûrûbb olajat, és nyisd ki jobban a csillapítást, mintsem fordítva.
És nem árt észben tartani, hogy hiába a minõségi olaj, ha a tömítéseknél bemegy minden szutyok, vagy egyszerûen csak ott marad a retek olajcsere után. És, hogy a adott viszkozitás ellenére az egyes gyártók olajai eltérnek.
Nekem Fokt telóolajom van, azt használok mindenhez. 5-ös, elég olcsó, bajom még nem volt vele. Ha sûrûbbre van szükségem, össze szoktam keverni MOL 10-es lökésgátlóval. Hepi?
Írta 2009. június 14. - 12:53
A Marzó gyári manuáljai sosem voltak mérvadóak Abból mindíg gyököt kell vonni
ha ennyire jol ertesz hozza akkor miert itt kerdezel?
ha meg valaszolnak akkor meg leoltod az embert
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. június 14. - 08:29
A lényeg mivel ez olyan dolog hogy nincs rá egyértelmû szabály hogy csak ez vagy csak az. Az irányt pedig megadták neked azzal hogy leírták melyiktõl lesz lassabb a csillapítása és melyiktõl lesz gyorsabb. Még konkrét márkát is ajánlottak. (Motorex)
Szerintem ebbõl eldönthetõ mi az amire szükséged van.
Szerintem.
Írta 2009. június 13. - 22:03
A Marzó gyári manuáljai sosem voltak mérvadóak Abból mindíg gyököt kell vonni :)Különben is itt van a kezemben és egy árva szó nincs arról hogy milyen minõségû olaj van benne, csak az hogy 100 óránként érdemes lecserélni.
mégicsak tartlmazza azt is
"Use oil Marzocchi SAE 7,5 cod. 550013"
Amúhy + Te tudod mit szeretnél a mostanihoz képest, innen neked kell eldönteni...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. június 13. - 21:57
Írta 2009. június 13. - 21:40
Írta 2009. június 13. - 21:32
fel kell menni gyártó honlapjára, egy manual-t letölteni, abban megnézni milyen van benne/milyen ajánl a gyártó....és ahhoz lehet viszonyítani, próbálgatni
ez abszolút ízlés dolga, ha jó így akkor azt amit a gyártó javasol....
A Marzó gyári manuáljai sosem voltak mérvadóak Abból mindíg gyököt kell vonni :)Különben is itt van a kezemben és egy árva szó nincs arról hogy milyen minõségû olaj van benne, csak az hogy 100 óránként érdemes lecserélni.
Írta 2009. június 13. - 21:24
ha jók emlékeim gyárilag 7,5 van a marzókbanfel kell menni gyártó honlapjára, egy manual-t letölteni, abban megnézni milyen van benne/milyen ajánl a gyártó....és ahhoz lehet viszonyítani, próbálgatni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. június 13. - 21:11
Írta 2009. június 13. - 20:50
Írta 2009. június 13. - 20:46
hígabbal a villa gyorsabb lesz, sûrûbbel csillapítottabb ergó lessabb....
Írta 2009. június 13. - 20:40
Vélemény?
Írta 2009. június 13. - 13:07
marzoban suntour csillapítás van, ami pl az 55-ös szériában rendre elszállt. tora elég szépen muzsikál nagyjából mindenkinek, van abból is levegõs, nagyjából 50-ért találsz is. én a helyedben áttúrnám aprót is, hátha akad egy ott, vagy akár recon, manitou r7, vagy régebbi foxi. marzot nem ajánlanám.Üdv Mindenki!
Kb. a szokásos kérdésem lenne, kis variációval.
Telót szeretnék venni a csodálatos SR XCM helyébe, mert nagyon nem tudunk összeszokni.
A keret max 50e.
2-t néztem ki:
Marzocchi 33lo és RS TORA 302 uturn
Utóbbit már sokszor ajánlottátok, elõbbi kicsit szimpibb (levegõ ráfújás, kicsit alacsonyabb beépítési magasság, remote lock) de a Marzocchi honlapon kívül nem találok róla semmi egyéb infót. Tud valaki valami gyakorlati tapasztalatot? Merevség, megbízhatóság, mozgás... Ja, és a rugóútja fix, vagy állítható a 80-100-120?
Egyébként fõleg városban és erdõben használnám,semmi dirt, semmi komoly dh.
Esetleg tudtok valami mást ami jobb választás ebben az árkategóriában? Mindenképpen V-fékkel és sima tengellyel.
Elõre is köszönöm!