Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
PBG! Anno linkeltél egy képet a Mata vázas bringádról. Azon volt egy Jagwire lock , azt honnét sikerült, ha nem vagyok indiszkrét. A Biker honlapját már néztem, sajna már a kifutók közt sincs. Lehet megoldaná a helyproblémámat!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
100 lesz az, vagy 80.

ha elol van a fekhid nem hatul mint a mostaniaknal akkor foleg, mivel akkoriban meg csak a duplavallas telok mozogtak lenyegesen tobbet mint 100mm
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gááboor

Gááboor

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Üdv.
Lenne egy kezdõ kérdésem. A telóm rugóútja érdekelne, de régi, és semmi infóm nincsen. Ha lemérem a kilátszó becsúszót akkor gyanus , hogy 120mm t mérek, ha csak a porvédõig mérem akkor, 100, ez tûnik reálisnak mert CC gép, de nem vagyok biztos. Manitou, régi valami.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Elég hely van mindennek. Akár még egy vékony szivacs is beférne a szimmering meg a porlehúzó közé. Az átmérõje az meg mindennek 42-es.

Még nem szereltem be, mert nincs itthon semmi amivel be tudnám ütni szal csak hétfõn.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Aske!
és simán jó a szivacs helyére az enduro-s szimmering átmérõ mélység stb...?beszerelted már???
köszi

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

ma végre jutoot egy kis idõ hogy hozzányúljak az új villámhoz, és olyat láttam amit még sose telóban:

http://picasaweb.goo...473476481818130

ez most egyben tartja bent az olajat és kívül a dzsúzt vagy mi??? mindig ilyen volt ez RS-éknél, asszem a régi torámban volt külön porlehúzó és olajszimmering is...a marzómban legalábbis úgy van...
valaki okosabb...kimaradt valami gyárilag vagy okés így ahogy van?

Én tegnap robbantottam szét a rebámat mert fosta az olajat ennél a vacaknál. Ez ilyen kombinált porlehúzó szimmering ugyanis az alsó része egy duplaajkas olajzárónak néz ki ha kiszeded plusz azt is szorítja egy második rugó.

Mindenesetre nálam nem mûködött (de a többségnél igen az itteniek közül).

http://forums.mtbr.c...ad.php?t=584068
http://forums.mtbr.c...ad.php?t=292324
Itt olvashatsz részletesen a dologról, sokaknak van vele gondja.

Ha gond van (kienged olaj, beenged kosz), ezt kiszeded meg a szivacsot is, és teszel olajzárót plusz külön porlehúzót a helyére. Szivacs sem kell. Én endurot vettem.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
szóval minden rendben ?ne fossak be?:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
üdv a klubban :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
ma végre jutoot egy kis idõ hogy hozzányúljak az új villámhoz, és olyat láttam amit még sose telóban:

http://picasaweb.goo...473476481818130

ez most egyben tartja bent az olajat és kívül a dzsúzt vagy mi??? mindig ilyen volt ez RS-éknél, asszem a régi torámban volt külön porlehúzó és olajszimmering is...a marzómban legalábbis úgy van...
valaki okosabb...kimaradt valami gyárilag vagy okés így ahogy van?

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

Most vagyok nullán :D De amúgy akkor nem értem mit akart írni a kollega :)

hehe:D

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

Sziasztok!

A problámám a következõ:van egy Cube LTD Race 18-as bringám aminek eltörött a váza és cserélték is.Az eredeti egy 2008-as modell volt Rock Shox Reba SL 80 mm-es telóval.De nekem egy 2009-es vázra tudták csak cserélni, amit viszont 100 mm-es Reba telóval szereltek.Nekem most a régi telóm van az új vázon.Jelent ez valamiféle problémát?

Elõre is köszönöm!

spyderco

semmit :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

A problámám a következõ:van egy Cube LTD Race 18-as bringám aminek eltörött a váza és cserélték is.Az eredeti egy 2008-as modell volt Rock Shox Reba SL 80 mm-es telóval.De nekem egy 2009-es vázra tudták csak cserélni, amit viszont 100 mm-es Reba telóval szereltek.Nekem most a régi telóm van az új vázon.Jelent ez valamiféle problémát?

Elõre is köszönöm!

spyderco

Nem

spyderco

spyderco

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Elõre is köszönöm!

spyderco

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

titán rugót miért csak a hosszúutas villákhoz(fox40, travis) kínálnak a gyártók? talán kisebb villákban nem érvényesülne oly mértékben az gyári rugó/ti rugó közti tömegkülönbség?

szvsz jó eséllyel nem . meg mibe? normális "rövid" utas teló tekercsrugóval van kb a pike mg a vanilla. de nem hinném hogy 50 grammnál töb súlynyereség lenne.
marzóból meg van a 44 ti rugóval. de 200-ér meg vegyen egy -ki tudja hogy sikerült minõségû, így is nehéz, ahoz képest kolbász telót - aki akar.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

Gondolom, hogy a legelsõ levegõs rendszerekhez képest sokat javultak és sokkal megbízhatóbbak technikailag az újak:)

Persze, de ez meg elég egyértelmû.....:)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Gondolom, hogy a legelsõ levegõs rendszerekhez képest sokat javultak és sokkal megbízhatóbbak technikailag az újak:)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

Punkbiker neked már 2 pontod van :D
szín az mindegy :)

Most vagyok nullán :D De amúgy akkor nem értem mit akart írni a kollega :)

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Punkbiker neked már 2 pontod van :D
szín az mindegy :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szövegértésbõl fekete pont mindkettõtöknek.;)

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 hozzászólás

anno volt a sherman firefly-ban is. de tobb sulyt lehet ugy sporolni hogy a tekercsrugot levegoelemre cserelik. es sokkal olcsobb is.

ma mar sokkal megbizhatobbak es szebben mozognak a levegos villak

Hát ha ezt a rúgós villákhoz mérten mondod,akkor óriásit tévedsz!!! :D
A levegõs érzékenysége és mozgáskarakterisztikája nem veheti fel a versenyt egy jó rugós villával :)