Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Arra nem valo hogy macskakoves ut meg katyu meg fuves ret. oda eleg egy 63mm-t mozgo trekking villa is. a Reba terepre valo.

Most amellett, hogy erre nem való, mégis mûködik (merthogy nagyon nehezen indul meg, de ha elindult, már mûxik rendesen), megtenné valaki, hogy definiálja a terep fogalmát? Mikortól számít "terepnek" egy út?
Nem kötekedés: rengetegszer elõfordult már, hogy a fejemhez vágták: terepre való a gépem. Én ezt úgy képzelem, hogy föld út, esetleg füves terület, kisebb-nagyobb gödrökkel, gyökerekkel, egyéb egyenetlenségekkel.
Ezen kívül még mi kell hozzá, hogy "terep" legyen pl. a földútból?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
konkrétan a múltkor láttam a fogason egy gépet, amin az elsõlámpa bilincsestõl mindenestõl a becsúszóra volt felrakva...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
még jobb hatást lehet elérni, ha rögtön két bilincset raksz fel :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tehat rakj egy bilincset a becsuszoszarra, es igy rovidited a rugoutat? :o MI VAN?!
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

An easy if heavier way to do a bottom out stop on any fork (without dismantling it) is to use a braze-on front derailleur clamp or bottle cage boss adapter if one is available in the stanchion diameter of your fork. Just clamp the thing onto the stanchion under the crown in the spot you want to limit the travel at.

az mtbr forumról. :)

a másik kemény dolog a 650b-s átalakításaiknál a telók sárférõhelye, pl EZ :D pedig a 650b nem is hülyeség szerintem...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a gyari RS ajanlas altalaban tul sok. En egyszer fujtam annyit bele amennyit a sulyomhoz mondtak es kb merev villa kategoria.

Arra nem valo hogy macskakoves ut meg katyu meg fuves ret. oda eleg egy 63mm-t mozgo trekking villa is. a Reba terepre valo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

mongy ponr nem ere vannak kitalálva :)

lehet leményre fújod

No ezt magyarul is plíz! ;-)
Mire nem való?
Általában 100/110-re szoktam fújni. (illetve próbálom, mert a negatívot, az itt-ott eresztõ pumpával... hát elég nehéz)
Ha az ajánlás szerinti 130/130 v. több (eredetileg az van, hogy 100kiló felett 135psi+) kerül bele, akkor rövidebb úton mozog, ha 90/100 (negatívba próbálok picit többet, hogy könnyebben induljon) akkor egy erõsebb fékezésnél már majdnem "koppan".

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Könnyen lehet. Még az sem kizárt, hogy hibás amit kaptam, csak nem tûnik fel senkinek. De inkább arra szavaznék, hogy kicsit más az ingerküszöbünk.
Macskakövön, füves terepen egészen kellemes tud lenni, majdnem teljesen kisimítja az utat. Viszont a városi utakon, ahol egy-egy kisebb kátyúval, vagy pl. a "kerékpárút" felületét felgyûrõ gyökérrel futok össze... na ott nagyon nem mocorog alattam. :(
A Manitou ezekre is megmozdult.

mongy ponr nem ere vannak kitalálva :)

lehet leményre fújod
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Sokadik akkor valamit nem jól csinálsz. én is voltam 110 (még több is) cca 15 telóm volt, szinte csak levegõs , -a legszebben mozgó is levegõs volt- és teljesen jól be lehetett lõni mindet.

Könnyen lehet. Még az sem kizárt, hogy hibás amit kaptam, csak nem tûnik fel senkinek. De inkább arra szavaznék, hogy kicsit más az ingerküszöbünk.
Macskakövön, füves terepen egészen kellemes tud lenni, majdnem teljesen kisimítja az utat. Viszont a városi utakon, ahol egy-egy kisebb kátyúval, vagy pl. a "kerékpárút" felületét felgyûrõ gyökérrel futok össze... na ott nagyon nem mocorog alattam. :(
A Manitou ezekre is megmozdult.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Akkor ismét próbálkozom: kb én is 110 vagyok, milyen rugós+olajos (szintén rock shox) telót tudnátok ajánlani, ami elegenedõ lenne nekem light-os hegyre-völgyre-terepre, de semmi komoly verseny...

Köszi a válaszokat!

Üdv

reba ha találsz ennyiért, recon, esetleg tora,

Sokadik akkor valamit nem jól csinálsz. én is voltam 110 (még több is) cca 15 telóm volt, szinte csak levegõs , -a legszebben mozgó is levegõs volt- és teljesen jól be lehetett lõni mindet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

A "nagyon beül" valóban hülyeség, de hogy nem érdemes, abban sajna lehet valami. Én egy éve szopok miatta: 110kiló vagyok és nem tudom úgy belõni a telómat (RS Dual Air - emlékeim szerint, ez messze nem a 60ezres kategória), hogy kényelmes legyen. Mûködget-mûködget, de a régi, olajos+rugós Manitoum milliószor komfortosabb volt nála.

Akkor ismét próbálkozom: kb én is 110 vagyok, milyen rugós+olajos (szintén rock shox) telót tudnátok ajánlani, ami elegenedõ lenne nekem light-os hegyre-völgyre-terepre, de semmi komoly verseny...

Köszi a válaszokat!

Üdv

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Az elsõ mondat valóságtartalma erõsen a nulla felé konvergál:D

A "nagyon beül" valóban hülyeség, de hogy nem érdemes, abban sajna lehet valami. Én egy éve szopok miatta: 110kiló vagyok és nem tudom úgy belõni a telómat (RS Dual Air - emlékeim szerint, ez messze nem a 60ezres kategória), hogy kényelmes legyen. Mûködget-mûködget, de a régi, olajos+rugós Manitoum milliószor komfortosabb volt nála.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az elsõ mondat valóságtartalma erõsen a nulla felé konvergál:D

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!
Igaz az, hogy 100 kg fölött nem nagyon érdemes levegõs telót, mert nagyon beül, illetve nem lehet kihozni belõle a maximumot? Nem tartom ésszerûnek, de hátha így van, gondoltam rákérdezek.
Illetve 60 körül milyen levegõs (szigorúan csak rock shox) telót ajánlanátok?

ÜDv

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
De ugye nem a fullyba akarod rakni? Valószínû a 100as sem odavaló igazán; inkább egy progresszívebb Recon pl. Meg persze stílustól függ de nem hiszem hogy masszívabb lejtõzéshez elég erõs, max véfékkel - pláne ha sima gyorszáras agyad van.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

az, hogy én beépítettem egyet magamnak, az még semmire nem ad okot ;)

Arra azért remélhetõleg igen, hogy majd megoszd a tapasztalataid. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

RST F1RST-rõl van valami hír, mennyire finoman mûködnek s mennyire megbízhatók? Már tavaly is figyelgettem, de idén láttam, hogy rob (ha nem tévedek) már beépített egyet egy merev SS Specibe, ami talán bizalomra ad okot...

az, hogy én beépítettem egyet magamnak, az még semmire nem ad okot ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
RST F1RST-rõl van valami hír, mennyire finoman mûködnek s mennyire megbízhatók? Már tavaly is figyelgettem, de idén láttam, hogy rob (ha nem tévedek) már beépített egyet egy merev SS Specibe, ami talán bizalomra ad okot...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
jól hangzik
köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
idei duroluxot mar szabad venni. a tavalyiaknak volt kicsit elszabva a csillapitas. bar sala szerintem meg tudna varazsolni azt is. konnyen beult, es total linearis volt, egyaltalan nem kemenyedett fel a vegere. 20mm QLOC tengely nagyon zsir. van 120-160 es 140-180as verzio is.

RAUH-Welt
B E G R I F F