Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
thx!
ennek 20as tengelye van úgy látom.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
A Suntour topikban meg volt említve (de csak halványan): http://forum.bikemag...72/index21.html

Nekem a 15-ös szabvány zavaró csöppet. A Suntourok között van pár olyan amit elfogadnék, de 15 mm-es átütõtengely...

u.i.:
Jaja, annak 20-as tengelye van. Meg ha legalább annyira tudsz angolul mint én, akkor nézz szét mtbr-en. Mintha láttam volna kevés írást ott is.

Izomtéridõninja-geológus!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
suntour durolux-ról tud valaki valamit?
levegõs, 140-180, könnyû, occsó

hol a hiba?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
aha, kössz.

akkor a motion control mindenképp kell. egyébként az van most a pike-omban is, csak eddig azt hittem az a butábbik csillapítás.
hát az igazi a mission control lenne, de azok jóval drágábbak, nem biztos, h megér annyit.

még a 36 van róka ami felmerült. elég sok mindenkinek van olyan a környezetemben. aztán mindenkinek elég hamar szimeringes lett, de van akinek 1 év alatt újra kellett perselyezni...és ez 1 kicsit eltántorított..de ha vhol lesz jó áron, akkor akár...csak abból igazáából az rc2 kéne, az pedig picsa drága.

nem 1szerû szülés a telóvásárlás na :-)

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Rugózás szempontjából van levegõs, meg rugós(mindegyikbõl van fix és állítható utas). A csillapítás lehet rebound®, motion control(RC), mission control(RC2L) és asszem dh mission control(RC2DH). Az R-es abban nincs kompresszió állítás, csak sima visszaút csillapítás. A motion control az lényegében alacsony sebességû kompresszió csillapítás(pogózás ellen is jó) a mission control pedig alacsony és nagy sebességû kompresszió csillapítás. Az a DH az meg fogalmam sincs mivel tud többet. Gondolom máshogy van kicsit hangolva. Nekem motion controlos revelationom volt és abban szinte teljesen le lehetett zárni a mozgást. A mission control meg ilyen szempontból nem hiszem, hogy sokban különbözne. Azt most hirtelen nem tudom, hogy ezekben is van-e flood gate, de az meg arra jó, ha a kompresszió fel van csavarva csutára és úgy ugratsz véletlenül, akkor bizonyos nyomásnál kienged és nem károsodik a villa. Régebben én is ilyet akartam venni, csak k.rva drágáért volt:D ja még annyi, hogy szerintem semmi baj a levegõssel tartósság szempontjából. Én 3 évig nyúztam a levegõs rs-em és máig semmi baja.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
csókolom.

vmikor akarok 1 lyriket. de elég sok féle van belõle, és nem teljesen világos melyik mit tud, mert nem találtam hozzá sehol magyar nyelvû irományt.

a rugóútállítás nem igazán szempont, viszont örülnék ha lehetne blokkolni, de úgy látom ezt 1ik lyrik sem tudja, ami nem feltétlen baj, ha be lehet úgy állítani a kompressziót, h ne ficegjen nagyon felfelé. na de nemtom melyikben tudom ezt belõni, erre vagyok most kíváncsi.

vmint, motion és mission controll között csak annyi a különbség, h elõbbi oda-visszaút csillapítós, mí utóbbi csak vissza?

ezt a kettõt nézegetem:

Lyrik R | SRAM

Lyrik RC | SRAM

felmerült még az is, h érdemes lenne e levegõset vennem. bevallom mindig tartottam a levegõs rendszertõl (kényesebb tömítések, hidegre érzékenyebb) viszont amióta rp23 tagom van, azóta el-elgondolkozom levegõs villán is, mert az a rugóstag bizony rettenet bejött.

Rock Shox Lyrik RC2L Forks - Solo Air 2011 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

na, szal ha vki tudna ehhez érdemben hozzászólni, h most akkor, melyik milyen hogyan, annak legalább annyira örülnék, mint 1 korsó csapolt sörnek.

mellesleg innen ez is fincsinek tûnik, csak ilyet még nem igen láttam és ki tudja menniyre megbízható, mivel elég új db:

X-Fusion Vengeance HLR Fork - Tested - Pinkbike.com

Stiles Ranch Run on X-Fusion suspension on Vimeo

asszem ennyi

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Köszi a választ! Sajnos teljesen láma vagyok a kerószereléshez, ahogy írtad ebbõl szerintem szervíz lesz :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Köszi, így lassan összeáll. Bár úgy látom hogy sajna a jobban felszerelt villákat hozza csak be a biker...

arpo77: Ezt a típust nem ismerem, de a tesójához dugókulcs, hosszú szár és imbusz fej kellett; alulról kezd. Zsírod legyen, lehetõleg 'telózsír' ami jóban van a gumival.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha úgy érted technikailag össze illenek, azonban az a teló egy gyenge vagy inkább nagyon olcsó túra teló és semmiképpen sem egy dirt bringába való!!!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Amade1998

Amade1998

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Az általad említett váz 1 1\8" átmérõjû és a teló is az azonban egy gilát még véletlenül sem raknék egy ugri-bugri bringába egész egyszerûen azért mert nem arra lett kitalálva azaz gyenge hozzá.

Szóval akkor ha megveszem a teleszkópot akkor bele fog menni a vázba?
Csak mert nem szeretném megvenni úgy, hogy nem passzol a biciklimhez!

arpo77

arpo77

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
sziasztok! a kerómban egy RST OMNI 191 teleszkóp van. Egy ideje be van egy kicsit ragadva. Nehezen ugrik vissza rugózásnál stb. Otthon házilag mivel és hogyan tudnám karbantartani ill. megszüntetni a beragadást?

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
MC Pite számára:

R - Rebound
R2 - Beginning and ending stroke rebound
TK - TurnKey
L - Lockout
T - Threshold
T3 - Threshold three position
Ti - Titanium
WC (World Cup) - Top Flight/The Best
C - Low speed compression
C2 - High and low speed compression
DH - Downhill
Second "R" - Remote
XX - Motion Control with Xloc

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Sõt, ha jól látom akkor a Recon R-nél rossz a kép, mert az is MCD mentes? 'Nyjukat... Gold R
szerk: Mégsõtebb, a Silver R acélbecsúszós? (képen ofc alu) Silver R

Feltöltött kép

Érdekes, a 302es Torából a solo airesnek lefelejtették a súlyát... A rugós Recon meg tora között meg 30gr van... Faxa, kb a véfék tüske menete miatt. Ezekben is különbözik még a szimering?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Há' miért, viszel kenyeret tunkolni :D
MCD, lokk és egyéb üveggyöngy nélküli normális (Trail/AM) telóra nincs ötlet? Vagy RS honlapon hogy lehet kiigazodni most? Minden betûjeles változat mögött mindent felsorolnak.
Pl van 5 féle Recon (R,RL, G TK, S R, S TK), 3 féle Sektor (R,RL,TK).

Aszongya Sektor R
130/140/150mm Solo Air and Coil, 110-150mm or 100-140mm Coil U-Turn
External Rebound
Spring via Air Pressure, Solo Air / External Travel, Coil U-Turn

RL
External Rebound / Low Speed Compression / External Floodgate and Lockout

TK
External Rebound / Lockout

Most az R MCD nélküli, az RL MCD-s, a TK Turnkey-es? Hogy hívnak egy Sektort, ami 130as R-es sima, vayg egy olyat ami 110-140es rugós uturnos? Csak a boltok atomtuti leírásából, mert a név dettó?
Vagy a honlap következetes és jó, csak annyi verzió van mint a tenger utótagok és számok nélkül?

Másik, ha rugós RS, 70-75kg-hoz akkor kapásból (legalább) egyel puhább rugó kell ahogy a régebbieknél?

szerk: Most akkor ha jól olvasom a csilli láb tetején a visszautat állítaná a kék tekerõ? Aszittem elõször MCD-s...
Feltöltött kép

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Persze ez is igaz de valószínûbbnek tartom hogy a teló hamarabb adja majd meg magát és nagyon nem szeretnék akkor ott lenni.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Az általad említett váz 1 1\8" átmérõjû és a teló is az azonban egy gilát még véletlenül sem raknék egy ugri-bugri bringába egész egyszerûen azért mert nem arra lett kitalálva azaz gyenge hozzá.

Én meg egy hauser fiveot nem használnék ugrálásra.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok! Van egy HAUSER FIVE (2010) típusú biciklim. Egy új teleszkópot szeretnék venni!
Méghozzá az RST Gilla T8 típusút. Szerintetek a biciklibe bele lehet szerelni?

Mert hallottam, hogy nem minden teleszkóp jó minden biciklihez. Ezért inkább megkérdeztem! :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Most ki nem fejtett okok miatt keresgélek valami hasonlót mint (anno) a 327es Recon - állítható visszaút csilli, és semmi más! 120-140mm környéke, levegõs lehetõleg (akár ráfújással), 2,0-2,1kgnál lehetõleg ne legyen több, 60pénznél se. RS honlapján nem megyek el (összeshez minden fel van sorolva, faxa), Marzóból is csilivilikkel teli villákat találok... Útállításról (otf) már inkább nem is álmodok. Nem nagyon csípem amikor olyan dolog hal be a villán amit nem is használok... Tipp?

Genetloy

Genetloy

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Szia,szerintem legjobb lesz ha a bicajodat is viszed hogy megnézzék a fejcsapágy méretét,illetve hogy menetes vagy a-hedes rendszerû e,egyszerûbb mint visszavinni a villát ha nem jó!!!

Sziasztok! Van egy HAUSER FIVE (2010) típusú biciklim. Egy új teleszkópot szeretnék venni!

Mert hallottam, hogy nem minden teleszkóp jó minden biciklihez. Ezért inkább megkérdeztem! :D

Amade1998

Amade1998

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás