Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2011. május 01. - 14:49
Írta 2011. május 01. - 14:45
Nekem a 15-ös szabvány zavaró csöppet. A Suntourok között van pár olyan amit elfogadnék, de 15 mm-es átütõtengely...
u.i.:
Jaja, annak 20-as tengelye van. Meg ha legalább annyira tudsz angolul mint én, akkor nézz szét mtbr-en. Mintha láttam volna kevés írást ott is.
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2011. május 01. - 14:01
levegõs, 140-180, könnyû, occsó
hol a hiba?
Írta 2011. április 30. - 22:32
akkor a motion control mindenképp kell. egyébként az van most a pike-omban is, csak eddig azt hittem az a butábbik csillapítás.
hát az igazi a mission control lenne, de azok jóval drágábbak, nem biztos, h megér annyit.
még a 36 van róka ami felmerült. elég sok mindenkinek van olyan a környezetemben. aztán mindenkinek elég hamar szimeringes lett, de van akinek 1 év alatt újra kellett perselyezni...és ez 1 kicsit eltántorított..de ha vhol lesz jó áron, akkor akár...csak abból igazáából az rc2 kéne, az pedig picsa drága.
nem 1szerû szülés a telóvásárlás na :-)
Írta 2011. április 30. - 16:32
Írta 2011. április 29. - 20:56
vmikor akarok 1 lyriket. de elég sok féle van belõle, és nem teljesen világos melyik mit tud, mert nem találtam hozzá sehol magyar nyelvû irományt.
a rugóútállítás nem igazán szempont, viszont örülnék ha lehetne blokkolni, de úgy látom ezt 1ik lyrik sem tudja, ami nem feltétlen baj, ha be lehet úgy állítani a kompressziót, h ne ficegjen nagyon felfelé. na de nemtom melyikben tudom ezt belõni, erre vagyok most kíváncsi.
vmint, motion és mission controll között csak annyi a különbség, h elõbbi oda-visszaút csillapítós, mí utóbbi csak vissza?
ezt a kettõt nézegetem:
Lyrik R | SRAM
Lyrik RC | SRAM
felmerült még az is, h érdemes lenne e levegõset vennem. bevallom mindig tartottam a levegõs rendszertõl (kényesebb tömítések, hidegre érzékenyebb) viszont amióta rp23 tagom van, azóta el-elgondolkozom levegõs villán is, mert az a rugóstag bizony rettenet bejött.
Rock Shox Lyrik RC2L Forks - Solo Air 2011 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
na, szal ha vki tudna ehhez érdemben hozzászólni, h most akkor, melyik milyen hogyan, annak legalább annyira örülnék, mint 1 korsó csapolt sörnek.
mellesleg innen ez is fincsinek tûnik, csak ilyet még nem igen láttam és ki tudja menniyre megbízható, mivel elég új db:
X-Fusion Vengeance HLR Fork - Tested - Pinkbike.com
Stiles Ranch Run on X-Fusion suspension on Vimeo
asszem ennyi
Írta 2011. április 27. - 08:52
Írta 2011. április 27. - 08:08
arpo77: Ezt a típust nem ismerem, de a tesójához dugókulcs, hosszú szár és imbusz fej kellett; alulról kezd. Zsírod legyen, lehetõleg 'telózsír' ami jóban van a gumival.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2011. április 26. - 22:04
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. április 26. - 20:47
Az általad említett váz 1 1\8" átmérõjû és a teló is az azonban egy gilát még véletlenül sem raknék egy ugri-bugri bringába egész egyszerûen azért mert nem arra lett kitalálva azaz gyenge hozzá.
Szóval akkor ha megveszem a teleszkópot akkor bele fog menni a vázba?
Csak mert nem szeretném megvenni úgy, hogy nem passzol a biciklimhez!
Írta 2011. április 26. - 20:02
Írta 2011. április 26. - 19:01
R - Rebound
R2 - Beginning and ending stroke rebound
TK - TurnKey
L - Lockout
T - Threshold
T3 - Threshold three position
Ti - Titanium
WC (World Cup) - Top Flight/The Best
C - Low speed compression
C2 - High and low speed compression
DH - Downhill
Second "R" - Remote
XX - Motion Control with Xloc
Írta 2011. április 26. - 12:35
szerk: Mégsõtebb, a Silver R acélbecsúszós? (képen ofc alu) Silver R
Érdekes, a 302es Torából a solo airesnek lefelejtették a súlyát... A rugós Recon meg tora között meg 30gr van... Faxa, kb a véfék tüske menete miatt. Ezekben is különbözik még a szimering?
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2011. április 26. - 10:54
MCD, lokk és egyéb üveggyöngy nélküli normális (Trail/AM) telóra nincs ötlet? Vagy RS honlapon hogy lehet kiigazodni most? Minden betûjeles változat mögött mindent felsorolnak.
Pl van 5 féle Recon (R,RL, G TK, S R, S TK), 3 féle Sektor (R,RL,TK).
Aszongya Sektor R
130/140/150mm Solo Air and Coil, 110-150mm or 100-140mm Coil U-Turn
External Rebound
Spring via Air Pressure, Solo Air / External Travel, Coil U-Turn
RL
External Rebound / Low Speed Compression / External Floodgate and Lockout
TK
External Rebound / Lockout
Most az R MCD nélküli, az RL MCD-s, a TK Turnkey-es? Hogy hívnak egy Sektort, ami 130as R-es sima, vayg egy olyat ami 110-140es rugós uturnos? Csak a boltok atomtuti leírásából, mert a név dettó?
Vagy a honlap következetes és jó, csak annyi verzió van mint a tenger utótagok és számok nélkül?
Másik, ha rugós RS, 70-75kg-hoz akkor kapásból (legalább) egyel puhább rugó kell ahogy a régebbieknél?
szerk: Most akkor ha jól olvasom a csilli láb tetején a visszautat állítaná a kék tekerõ? Aszittem elõször MCD-s...
Írta 2011. április 26. - 10:23
Írta 2011. április 26. - 10:16
Az általad említett váz 1 1\8" átmérõjû és a teló is az azonban egy gilát még véletlenül sem raknék egy ugri-bugri bringába egész egyszerûen azért mert nem arra lett kitalálva azaz gyenge hozzá.
Én meg egy hauser fiveot nem használnék ugrálásra.
Írta 2011. április 26. - 09:59
Az általad említett váz 1 1\8" átmérõjû és a teló is az azonban egy gilát még véletlenül sem raknék egy ugri-bugri bringába egész egyszerûen azért mert nem arra lett kitalálva azaz gyenge hozzá.Sziasztok! Van egy HAUSER FIVE (2010) típusú biciklim. Egy új teleszkópot szeretnék venni!
Méghozzá az RST Gilla T8 típusút. Szerintetek a biciklibe bele lehet szerelni?
Mert hallottam, hogy nem minden teleszkóp jó minden biciklihez. Ezért inkább megkérdeztem!
Írta 2011. április 26. - 09:56
Írta 2011. április 26. - 08:28
Sziasztok! Van egy HAUSER FIVE (2010) típusú biciklim. Egy új teleszkópot szeretnék venni!
Mert hallottam, hogy nem minden teleszkóp jó minden biciklihez. Ezért inkább megkérdeztem!
Írta 2011. április 25. - 22:20