Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Right Rider

Right Rider

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Sziasztok!
van nekem egy rs dart 3 telóm és szét szeretném magam szedni, kitisztítani mert egy nagyobb túra utn vagyok és nehezen mozog (gondolom por, sár).
leírnátok h hogyan kell tisztitani és szétszedni. és cseréljek benne szimeringet vagy porvédõst?
azt tudom h alul ki kell csavarni a két imbuszt felül ki kell a rugót venni és aztán hogyan tovább?

Hello!
Itt egy kis segítség a szervízhez:
http://www.sram.com/...ical-Manual.pdf
Szimeringet csak akkor piszkáld, ha ereszti az olajat

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!
van nekem egy rs dart 3 telóm és szét szeretném magam szedni, kitisztítani mert egy nagyobb túra utn vagyok és nehezen mozog (gondolom por, sár).
leírnátok h hogyan kell tisztitani és szétszedni. és cseréljek benne szimeringet vagy porvédõst?
azt tudom h alul ki kell csavarni a két imbuszt felül ki kell a rugót venni és aztán hogyan tovább?

XP Ninja

XP Ninja

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
a nakhossz 210mm a menetes rész 60mm az xct nek. esetleg valami teleszkópot tudtok ajánlani?

XP Ninja

XP Ninja

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

nemjo ötlet...olyan villát keress,ami menetes nyakú,az tuti jo lesz neked,az xct-nek más a nyakcsõ mérete,nem menne bele a vázadba

Az xct 210mm és 60mm a nyakhossu

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
nemjo ötlet...olyan villát keress,ami menetes nyakú,az tuti jo lesz neked,az xct-nek más a nyakcsõ mérete,nem menne bele a vázadba

XP Ninja

XP Ninja

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
szeretnék teleszkópot venni Magellan Hydra-mba. Ami tetszett az a suntour XCT V3 2011. ez 16.000FT.

1"os kell, a villanyakhossz 150mm a menetes rész 35mm

arra gondoltam hogy menetet vágtatok a suntourba. jó ötlet? vagy mit vegyek?

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

aszondja, hogy: levegõ mászhat az ATA kamrába egy alulméretezett vagy sérült O gyûrû miatt. volt pár villa amit ilyen alulméretezett o gyûrûvel szereltek.

Szétszedtem azt a levegõs patront és tényleg ereszt az egyik o gyûrûnél. Miután összeraktam és felfújtam elõbb alul, majd felül totál bekeményedett.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
aszondja, hogy: levegõ mászhat az ATA kamrába egy alulméretezett vagy sérült O gyûrû miatt. volt pár villa amit ilyen alulméretezett o gyûrûvel szereltek.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Tudom már egy másik topikban írtam, de lehet van olyan, aki tud segíteni, de a marzó topikot nem olvassa.
Szétszedtem egy 2009-es marzocchi 55 ATA micro telót, hogy kipucoljam és az ATA résszel valami baj van. itt találtam valami leírást, ami jó lehet, de nem igazán értem, mit írnak mitõl romlik el. link: How to: Fix your stuckdown 07/08/09 Marzocchi 55/66/888 ATA fork: Pics - Mountain Bike Review

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás
Köszi a válaszokat :) A Recon lesz vszínûleg a befutó...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ismerõsnek (80-90kg) XC-re Raidont (LOD coil) ajánlok 30pénzig kategóriában (ez még akár egy 160as tárcsát is elbír késõbb), vagy Gila Pro-t (utóbbit tudom hogy normálisan mozog és nem is túl gyenge-darthoz képest). Ellenvélemény/egyéb javaslat?
Asgard Pro vázba megy.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
pl
Rock Shox Recon SL Solo Air Poplock (ÚJ!) « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
uj recon vagy hasznalt reba ennyiert
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás
Sziasztok!

Tudom, már kismilliószor elhangzott kérdés, mégis felteszem (pár oldalt visszaolvastam, sokkal okosabb nem lettem :)). Telóvásárlási tanácsot szeretnék kérni, a témához nem értek. Szempontok:
- asszonynak lesz, max túra, maraton felhasználási cél, tehát semmi durvulás
- 100-at mozgó
- kb. 50k a limit árban
- tárcsafékes
- örülnék ha levegõs lenne
- a legnehezebb szempont, hogy a vázhoz passzoljon színben :D (ehhez, mondjuk fehér tök jó lenne)

Ezek alapján létezik jó ár/érték arányú vétel ?

köszi

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Bikertigger: levegõs telóknak nem néztem annyira utána mert elég drágák. Amit meg láttam az 120-140mmes volt.

Hát fox teló igen keményen mutatna a vason :D ez az 55 is már nagyon a plafon lenne mire összegyûjtök annyit elkel :/

YouTube - 2009 Kona Kula Szerintem nagyon szép a mozgása (L)

Azt ne feledd, hogy a videon látható Kona-ban a marzo 33 TST2-es verzió, amint, ahogy Golya is írt, szépen mozog. Viszont az azthiszem drágább is.
Most hírtelen elég sok 2011-es vadiúj RS Recon Gold solo air jelent meg az apróban, 50ért. Én is innen vettem, de akkor még csak 1 hírdetés volt. Érdekes módon mind Veszprémbõl származik, vágatlan nyakkal, stb. Fura... Viszont nem itélkezem, mert, hogy megéri az biztos.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ez a TST2-es ami szépen mozog. kérdés, hogy a sima lockoutos is ilyen szépen mozog-e. meg ez videóról megállapítani elég nehéz. mert lehet ráülsz te és alattad nem fog mozogni a marzo se, mert kemény lesz a 65kg-odhoz a rúgó.

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Bikertigger: levegõs telóknak nem néztem annyira utána mert elég drágák. Amit meg láttam az 120-140mmes volt.

Hát fox teló igen keményen mutatna a vason :D ez az 55 is már nagyon a plafon lenne mire összegyûjtök annyit elkel :/

YouTube - 2009 Kona Kula Szerintem nagyon szép a mozgása (L)

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Kérnék segitséget! Volna nekem Manitou Spyder R és Rock Shox Jett Race villám... Több éve nem tekertem, jelenleg 8500 deka vagyok (amibõl tervezem a lefarigcsálását...), s szeretném újrakezdeni a beingázást, de félek, hogy eltörik a súlyom alatt... esetleg a teleszkópok kora miatt...
Gondolkodom az újitáson is, ez esetben túra/"maraton"/városi (amolyan "fixisfutár"...) stilusban nyomnám egyszer, max 30dodóért...
Ja, és max 100-at mozogjon... de inkább 80-at.

Magellan Crux '98-ba lesz

Megköszönném a segitségeteket....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Levegõs telón én is sokat gondolkoztam de azok átlagosan túl nagyok lennének xc vázhoz. Marzo beépítve 120mm-en majdnem 49cm ami még elmegy!

ezt elmagyaráznád hogy értsem ?

ha a 120-as marzó 49 centije nem sok, akkor egy levegõs teló átlag 450-480 mm-es magasssága (80-100mm út) mért sok ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

60-65kg körül vok teló vásárlás elõtt lehetséges jelöltek.

rs tora sl
sr raidon
sr dj e vagy d
marzo 33 lo

Ha dirt és egyéb extrém felhasználás a cél (jól sejtem?), akkor az elsõ kettõt ne erõltesd, pláne, hogy a Tora SL-ben még mintha mûanyag lenne a persely és nem teflon; az utolsó kettõrõl meg írjon az, aki velem ellentétben ért is hozzá! :-)