Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

ha kiütik a régi nyakat, nyilván megy a csere mindkét irányba, 1+1/8-os új nyaknál be kell szûkíteni a befogott részt, 1"-esnél meg megvastagítani, csak megfelelõ új nyak kell. vagy?
üdv, tg

Hát, a vastagítást nem tudom hogy csinálnák. Szerintem az nem megy.
Az 1+1/8as nyakat kipréselik valami géppel és berakják az 1"-os nyakat egy gyûrûvel.
Eleinte én is bizalmatlan voltam, sokszor néztem, elmozdul-e a nyak de semmi nem lett vele. 80kg vagyok, évekig jártam vele, sok ezer km-t ment de semmi baja.
Én egy 1"-os titán vázzal de merev villával jártam évekig. Aztán, gondoltam jó lenne egy teló. De ez már 2000 körül volt, akkor már csak 1+1/8-ados villák voltak. A vázhoz ragaszkodtam, ezért kellett nyakat cseréltetnem a telóban.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Kérdés:

Vanilla RLC (nyílt fürdõs) vagy Revelation?

az a 200g difi nem annyira érdekel, csak a mozgás minõsége....

vanilla

600euróért zsír új Lyrik RC2DH-t vegyek e? mer jó vételnek tûnik

.

eccer vmeik topikban (nem találom a post az a baj) (tán speci vagy fox) asszem vmeik debreceni kolléga írt vmi megavalanchról meg rs szervízsátorról, meg sorban álló lirik tulajokról. én mondjuk azelõtt se akartam liriket, de utána se :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
600euróért zsír új Lyrik RC2DH-t vegyek e? mer jó vételnek tûnik

Az 1/8-os nyakat 1"-ra?Azt meg hogy?

én is csináltam ilyet anno. kellett bele esztergálni egy gyûrût és jó volt.

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Livingstone !
szia nekem is dart 3-am van
a jobb szárban lévõ lock out egysége kevesebb olajat öntöttünk véletlenül bár nem lehet lelockolni de jobban mozog 65kg vok és 9cm-t mozog
használj sok zsírt a teló belsejébe meg szilikonzsírt az O gyûrûhöz
nekem már 3. éve van meg kb 7000km van benne és rugót is cserélhetsz lágyabbra

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
köszönöm Marci, megkérdezem.
nem olyan komoly (õsrégi merev cannondale, handmade in us), de tetszik, és a két lányomnak egyforma lett. az egyikbe raktam egy merev carbon villát, de a másikba telót szánok, de ami van itthon, az vagy ócska vagy 2,5 kg.
--
ha kiütik a régi nyakat, nyilván megy a csere mindkét irányba, 1+1/8-os új nyaknál be kell szûkíteni a befogott részt, 1"-esnél meg megvastagítani, csak megfelelõ új nyak kell. vagy?
üdv, tg

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Igen, most is tévedsz.
Nekem kicserélték a telóm nyakát a Nellában.

Az 1/8-os nyakat 1"-ra?Azt meg hogy?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Igen, most is tévedsz.
Nekem kicserélték a telóm nyakát a Nellában. Km-ek ezreit mentem vele, semmi gondja nem volt.
Fecót keresd a boltban.
1"-os nyakú villát nem nagyon kapni már. Úgy tudom, RS vagy Marzo-hoz rendelhetõ 1"-os becsúszó-váll egység. De gondolom olyan áron, hogy elsírod magad.
Olyan komoly az az 1"-os váz, hogy megéri ennyit foglalkozni vele ?
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem mindkettõ esélye igen igen csekély, bár már tévedtem máskor is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
sziasztok,
van megoldás 1+1/8-as villa nyakának 1"-re csökkentésére? Inkább ez, mint a homlokcsõ cseréje...
vagy: könnyû és levegõs teló kellene 1"-es nyakkal.
kösz, tg

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Kérdés:

Vanilla RLC (nyílt fürdõs) vagy Revelation?

az a 200g difi nem annyira érdekel, csak a mozgás minõsége....

Livingstone

Livingstone

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Hány kg vagy? 70 alatt nem igazán mozog szépen.

76 kg vagyok.Max. kb.6 cm-et mozg a legpuhább állásban.Ez még nem lenne gond,csak ragadósan,darabosan mozog.Kértem,amikor szétszedték,hogy a leghígabb olajat tegyék bele,talán egy kicsivel jobb lett,mint megvételkor volt,de nem az igazi.

Hali

Nem tudom, de esetleg nem lehet h még nem koptak be a perselyek, és még passzentos egy kicsit??!

Lehet,hogy ez a baja,nem tudom.Mennyi idõ kell ezeknek,hogy bekopjanak? A bringa megvétele óta kb.6-700 km-et mentem.

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
á thx

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
bármelyik tömítés boltban kérsz egy 28mm-es o-gyûrût

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!
rock shox dart 3 telóhoz vagy más 28mm becsúszós telóhoz hol lehet kapni olyan gumit a mit ráteszel a becsúszóra és látod mennyit mozgott
vagy hogyan lehet pótolni

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

a 2001es júniusi bikemagban zerge írt róla pár dolgot:

74kg-hoz 2-2bar nyomás volt jó. csillapítás a jobb szárban, méghozzá olajpatronos. rugóút 71-110mm. hossz 460-499. súly: 1380g

van belõle 2 féle fékhíddal, az egyiknél a fékhíd magasabb 8mm-el, ennél a rugóút 80mm-nél kezdõdik. ha neked az alacsonyabb van, akkor 1.9es gumival 8mm sárférõhelyed van.

elõször csak németországban forgalmazták germanyA néven.

több hasznos dolgot nem találtam róla, ez se sok, de vmi.

Találtam a Vaterán egy példányt, elolvasom, köszi.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás
Minden eddigi és ez utáni segítségért köszönet.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

A testbike minden csak nem mérvadó rengeteg az olyan hozzászólás hûûû most vettem tegnap ku..a f.sza érdemi hozzászólás nagyon kevés.

tudom, hogy a testbikon sok baromságot írnak, azt csak a kép miatt linkeltem. amúgy máshol sem hallottam sok jót errõl a telóról.

keri

keri

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Helló! Nekem is van egy Hungary:a Center-x-em és én nem tudok rosszakat mondani róla,pedig 2003-ban vettem és túl vagyok már egy jó pár maratonon vele(hosszútávok is)! A levegõvesztését nem vitatom,de azt szezononként 2db "O" gyûrûvel könnyû orvosolni, ami kb. 200 Ft!Ehhez persze kellenek a szerszámjai is (3db),és minden túlzás nélkül max. 1 óra alatt szervizelhetõ! Én nagyon szeretem és még tetszik is!A CNC-s "minimáldizájn" nekem nagyon bejön! a Következõ komolyabb igénybevétele a szilvásváradi maraton lesz (a kedvencem)!Jó bringázást mindenkinek!

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
egy éves FOX villám egyik becsúszója kicsit taknyos. úgy érzem ráférne egy generál. Budapesten mit ajánlotok, hova vigyem rendbe rakatni ? speedway?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
megbizhatosagi bajok voltak veluk, a legkamra nem nagyon tartja meg a levegot. ez nem "fikazas" ha tobb tulaj mondja ugyanezt akkor abban van valami. nekem is volt haveromnak ilyen villaja, a vegere mar nagyon utalta es vett egy rugos marzocchit [akkoriban meg jok voltak a marzok] a hungary:a-t meg kirakta a falra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F