Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mentem egy rovid tesztkort, minden jonak tunik (ahogy mozog, csillapitas), egy dolgot kiveve - a lockom nem teljesen merev, mint korabban, hanem olyasmi, mint a rockshox motioncontrollos lockja. ez lehet az eltero viszkozitasu olaj miatt? a csillapitashoz nem nyultam (csak az olajat pumpaltam ki belole, + kulso tisztitas), elotte meg visszatekertem egy villaskulccsal a csavarjat, ahogy a manualban irtak.

meg mielott beraktam a bringaba elotte megnyomkodtam, akkor jonak tunt, illetve most is olyan, hogy kisebb sulynal hasonloan "lockol", de ha ranehezkedek teljesen, akkor jobban bemozdul.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a szoveget is olvastad hozza? :) azert ezt raktam fel, hogy ilyenem nincs, a masikrol meg egyaltalan nem talaltam kepet. csak kesobb ragoogliztam, es szerencsere epp a hianyzo manualt dobta ki, igy kettobol olloztam ossze a dolgot vegul.

ha valamit rosszul csinaltam, van a proba elott valami nyilvanvalo jele? az osszerakas siman ment. meg akartam csinalni fekben is az olajcseret, de inkabb majd a jovo hetvegen, mert a hajtas is most van teszteles alatt, aztan a vegen szethull alattam a gep vhol.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Há' de tesó Te 3 csavaros lock kar képét raktad fel :D, ha a késõbb felrakottat linkeled akkor megmondom hogy pattintsd le :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mindig tanul az ember :) a kov csere majd gyorsabban megy tuti.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Elég a szivacsot kivenni. Kimosod, beolajozod. Porvédõt, olajzárót csak cserénél érdemes piszkálni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nincs harom csavar :) kozben talaltam egy olyan doksit, hogy rev3as ob villa csillapitas szetkapas, ott volt ilyen. siman le kell utni rola.

Feltöltött kép

egyelore csak szetszedtem, es kipucoltam, majd holnap rakom ossze. ket bakit maris elkovettem, az egyik, hogy nem rogzitettem rendesen a villat az elso anyanal, es leugrott rola a dugokulcs, szepen osszecseszte az alut, a masik, hogy a villaskulcs modszerrel kiszedtem a porvedoket, ahogy a doksiban ajanlottak, es szepen osszenyomta az osszeszorito rugokat, ami korbefut. lattam, hogy belul is van egy, igy megcsereltem oket. remelem jo lesz. ki kell egyaltalan ezeket szedni, ha nem akarom lecserelni? nem eleg csak a szivacsokat?

Feltöltött kép

ha visszarakom a szivacsot, akkor eloszor beaztatom oket olajba, majd utana rakok ra feladagnyi fluidot is?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
a 3 furatban lévõ hernyócsavart meglazitod, de! nem veszed ki, azok befele irányban tologatnak pici golyót ami a tengelyen lévõ vállba nyomódik, ezért nem jön le a tengelyrõl. Lazitsd körbe mindhármat

fuck me, i'm famous!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
jo, hogy a szomszedom patikus :) van 1 dl.

de mar a legelejen fennakadtam... a fox rl telonal ha leszedem a rebound kupakot, alatta a lock kapcsolon kellene lennie 3 kis csavarnak, ami nekem egyaltalan nincs, es nem akar lejonni. hogy a fenebe szedjem le? neten csak csavarosat lattam mindenutt. o lenne tudni, hogy csak vmi rogzitovel ul a csavaron es le kell feszegetni, vagy vmi mas trukkje van.

Feltöltött kép

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
A becsúszóról letörlöd ronggyal, a lábból meg jobb híján kimosod tárcsatisztítóval és hagyod kiszáradni (jobb oldószer, csak én nem szeretem a szagát, meg gyúlékonyabb).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
itt gyorben van egy bolt (piktor festekbolt), ok arulnak, de csak hetfon kapnak. ott csak 800ft volt litere. praktikerben is van aranyarban (2500)... ma meg akartam csinalni az olajcseret, nem gondoltam volna, hogy egy kis alkoholon fogok fennakadni.

a sprayes kivitel a takarekossagon kivul miert nem jo? nalam sose fogyna el 1l...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
köszi, rendeltem is 1 litert

én ablakpucoló flakonban használom

fuck me, i'm famous!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én szoktam vele dolgozni, de közel sem ekkora mennyiségben (1-2 havonta összegyûlik talán 2 deci...amit egyébként égetésre kellene küldeni).
Ezek közül viszont egy-kettõ biztos használható beszerzési forrás (a hajtógázos kivitelt mondjuk nem ajánlanám, kell egy pumpás flakon, meg tisztán az alkohol, sokkal takarékosabb).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha tudsz isopropyl-t akko rnekem is kellene 5 liter, elfogyott otthon

fuck me, i'm famous!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Igen, az is az, 30% vízzel. Gyakorlatilag fertõtlenítésre használható (sebek környékének letisztítására, vagy injekció beadása elõtt a szúrás helyének letörlésére). A 96-os a legtöményebb, amit lepárlással lehet elõállítani, hivatalosan ehhez még hozzá lehet jutni (pl. növényi kivonatok készítéséhez használják). A 100%-os, vízmentes már ipari oldószer, még nem találkoztam vele a boltokban.
Propropil alkoholról még nem hallottam, az valami elírás lehet :)

Trance

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a 70%os is etanol? biztos nem 96%osat adtak alapbol, csak sima alkoholt kertem.
melyik mire szolgal pontosan?
mi az a propropil alkohol (ha letezik ilyen)?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Lényegesen rosszabb. A gyógyszertáriban van 4% víz, ami az etanol alapból is gyengébb zsíroldó erejét csak tovább rontja.

Trance

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Izopropil alkohol helyett lehet mast hasznalni belso tisztitasra? Pl szimpla gyogyszertari. Az van itthon.

winyettyu

winyettyu

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

olyan telót keresek (jó ideje), aminek az útja 130-150 mm, de legalább 110re csökkenthetõ. u-turn megoldás nem tetszik, hanem a talas, 2position és a suntour rendszere szimpatikus, mert ezeken egy mozdulattal lehet állítani az utat.

értelemszerûen választanom kell a megadott márkák között. ja, és ha lehet gyorszáras legyen, mert akkor nem kell cserélnem a dt agyam.

most nézem a dt xmm 140et, a revelation 2positionoket, meg az epiconokat. javaslat, vélemény? fõleg a dt és a suntour érdekelne, bár az utóbbi még nem kapható, ezért ott nem nagyon lesz... foxot cserélek le, az nem jött be.

talóban nem tudok okosat mondani, abban viszont igen, hogy ha egy mód van rá, akkor vegyél átütõset. én nagyon megbántam, hogy gyorszáras rendszerem van. egy teló árához képest az a 6-7E ft amit az új agy meg az a 2-3E ft ami az átfûzés költsége, szeirntem elhanyagolható. és ezek mellett a régi agyadat is el tudod adni. szóval szeirntem megéri azt a 3-5ezer forintot ráfizetni.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Hello.

2010 es boxxer race -el lenne problémám. az elsõbb példányok gyári hibásak voltak, és bemozgáskor kattogtak, mivel el lett méretezve a csillapítás és a rugós oldalon is egy fém távtartó szerûség, ami a zéger gyûrû felett van mind a két becsúszószárban.
az enyém is kattog, pedig e szerint a videó szerint az enyém már a javított szériás, mert fekete távtartó van benne már gyárilag nema sima fém szinû amivel gond volt. szóval a videóban kicserélték olyan távtartóra mint ami az enyémben gyárilag van, az a javított, az szerint már jónak kéne lennie de az enyémben mégis ugyan úgy kattog. ennek ellenére már játszottam alátétekkel minden lehetséges helyen de ugyan olyan .

itt a videó is 6.ik percnél cseréli ki a hibás elemet a szerelõ az új "jó" ra ami nekem gyárilag van benne de uygan olyan szar azzal is : (

2010 RockShox BoXXer Update Shortcuts - YouTube

valakinek vmi tapasztalat ezzel esetleg? kb már 100 szor szétszedtem és nagyon unom. vagy törõdjek bele hogy ezek ilyenek mindenképp?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

én is parázok...

Asszem rendelek egy becsúszó-váll-nyak kombót.Jó olcsó lesz :P