Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

a rendszeres karbantartás pl az én rebámnál kb mit jelent?

SZVSZ ha komolyan használod a gépedet, akkor kb 3-4 havonta olajcsere. évente meg szimmering csere. persely meg mikor elkezd kotyogni.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ha már itt tartunk, pár gondolat:

1. NE sajnáljuk a rendszeres karbantartást, minden hétre jut hozzám egy egy "ívelésre" váró villa. Legutobb pl egy karbon Reba, egy éves, sajnos karbantartás nélkül végignyomtak vele egy telet, beázott, bent meg elszabadult a pokol. Kuka...

2. Ha nem nyílt fürdõs a villa ( mai villák 90%-a), akkor használat elõtt fejreállít, kicsit a földön megnyomkod, aztán újra fejreállit ugy 10 másodpercig, utána lehet menni bringázni.

3. ÚJ Rock Shox villákban NINCS kenõolaj, szárazak a szivacsgyûrûk, szóval egybõl karbantartás!!!!

4. NEM fujunk a becsúszóra semmit, ha nem jön ki olaj belõle, akkor amit ráfujsz az be sem megy. Öngól

5. Nem használunk becsuszóvédõt, max retró gumiharangot( be lehet még szerezni)

6. Szenteljünk idõt a villánk megértésére, sokat segit a késõbbi beállításokban, ha nem megy ne szégyeljünk kérdezni. (persze elsõ körben ér használni a Google-t)

most egyelõre ennyi

a rendszeres karbantartás pl az én rebámnál kb mit jelent?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Ezen hála az égnek túl van a hazai kerékpáros társadalom, pár évvel ezelõtt lecsengett már, manapság már nem akarnak SID-el dirtölni.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

1. NE sajnáljuk a rendszeres karbantartást, minden hétre jut hozzám egy egy "ívelésre" váró villa. Legutobb pl egy karbon Reba, egy éves, sajnos karbantartás nélkül végignyomtak vele egy telet, beázott, bent meg elszabadult a pokol. Kuka...

2. Ha nem nyílt fürdõs a villa ( mai villák 90%-a), akkor használat elõtt fejreállít, kicsit a földön megnyomkod, aztán újra fejreállit ugy 10 másodpercig, utána lehet menni bringázni.

3. ÚJ Rock Shox villákban NINCS kenõolaj, szárazak a szivacsgyûrûk, szóval egybõl karbantartás!!!!

4. NEM fujunk a becsúszóra semmit, ha nem jön ki olaj belõle, akkor amit ráfujsz az be sem megy. Öngól

6. Szenteljünk idõt a villánk megértésére, sokat segit a késõbbi beállításokban, ha nem megy ne szégyeljünk kérdezni. (persze elsõ körben ér használni a Google-t)

most egyelõre ennyi

Szentírás!

Én talán annyival egészíteném ki, h mindent arra használjunk amire való :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

most egyelõre ennyi

fuck me, i'm famous!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

elõször felül pumpáljuk, után alulra ugyanazt a nyomást
ennyi a titok

köszi!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
elõször felül pumpáljuk, után alulra ugyanazt a nyomást
ennyi a titok

fuck me, i'm famous!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

jesszusom :D

jólvanna, nem vagyok egy mûszaki zseni. én csak bringázni szeretek, még bütykölni is utálom :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jesszusom :D

fuck me, i'm famous!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
köszi mindenkinek a válaszokat! arról fogalmam sem volt, hogy alulra is lehet fújni... utána kéne néznem rendesen, hogy mit is tud ez a villa :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ez minden dual air villára igaz, ha többet fújsz alulra, akkor összébb ül, igy emelve meg a pozitiv kamrában is a nyomást, hisz ki kell egyenlítödjön valahogy

fuck me, i'm famous!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

kérdezek megint hülyét. a reba sl dual air telómról hogy tudom megállapítani, hogy hány milire van állítva a rugóút? ha lemérem ami kilátszik, az csak a becsúszószár, nem?

Rebánál ami kilátszik -5mm. (Persze ha többet fújsz a negatív kamerába, mint a pozitívba, akkor elkezdi összehúzni a villát.) A 2006-os villámra ez igaz volt.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Azért az RS villákból ki lehet hozni 90% feletti kihasználtságot ;)

fuck me, i'm famous!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy tényleg mennyit tud (brutto) akkor kötegelõ, leereszted a légkamrát (kiveszed a rugót) és összenyomod a villát.
Ahogy Imi is írta valószínüleg (ha jól van beállítva) ezt soha sem fogja kimozogni.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A legegyszerûbb: túra után lemérni, hogy a becsúszón hol kezdõdik a poros rész :)

(Kövezzetek meg, de én még soha nem mértem le, a válaszom is csak arra vonatkozott, hogy a 125 mm-re állított telómnál 140 mm hosszú becsúszó látszik ki...de nem rémlik, hogy kapott valaha is akkorát, hogy moccant volna annyi).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

én arra lennék kíváncsi, hogy a tényleges mozgást hogy lehet lemérni? mert a becsúszót hiába mérem. többet nyilván nem mozog, de lehet, hogy kevesebbet... te pl hogy állapítottad meg azt a 15mm-t?

Teszel egy kötegelõt a becsúszószárra, lehúzod teljesen az aljáig, aztán kiviszed kemény terepre, és jó alaposan kihajtod a bringát. Ez után szépen megméred, mennyit csúszott fel a kötegelõ.

Teli gyomorral már nem vagyok elég gyors, úgy tûnik. :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ráhúzol egy kötegelõt. vagy a legközelebbi szerviznél egy becsúszóátmérõ+pár tized mm-es O-gyûrût. (utóbbi azért jobb)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ja és annál többet biztos nem fog bemozdulni :)
Az én RS villámon kb. 15 mm-rel hosszabb rész látszik ki, mint a névleges út.

én arra lennék kíváncsi, hogy a tényleges mozgást hogy lehet lemérni? mert a becsúszót hiába mérem. többet nyilván nem mozog, de lehet, hogy kevesebbet... te pl hogy állapítottad meg azt a 15mm-t?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ja és annál többet biztos nem fog bemozdulni :)
Az én RS villámon kb. 15 mm-rel hosszabb rész látszik ki, mint a névleges út.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
kérdezek megint hülyét. a reba sl dual air telómról hogy tudom megállapítani, hogy hány milire van állítva a rugóút? ha lemérem ami kilátszik, az csak a becsúszószár, nem?