Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

nyakcsere még okés, de lábat a vállban tuti nem cserélnék, rá nem ülnék....

én is parázok...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nyakcsere még okés, de lábat a vállban tuti nem cserélnék, rá nem ülnék....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

gyárilag is így csinálják. Kérdés, hogy a hely hozza-e a gyári szintet.

xf.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
gyárilag is így csinálják. kérdés, hogy a hely hozza-e a gyári szintet.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Van egy villám,aminek tapered a nyaka.Találtam egy helyen normál nyakat vállal.Azt mondták nem gond,kimelegítik ebbõl a becsúszókat,aztán melegítve beragasztják a másikba...tényleg mûködik ez a dolog?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
olyan telót keresek (jó ideje), aminek az útja 130-150 mm, de legalább 110re csökkenthetõ. u-turn megoldás nem tetszik, hanem a talas, 2position és a suntour rendszere szimpatikus, mert ezeken egy mozdulattal lehet állítani az utat.

értelemszerûen választanom kell a megadott márkák között. ja, és ha lehet gyorszáras legyen, mert akkor nem kell cserélnem a dt agyam.

most nézem a dt xmm 140et, a revelation 2positionoket, meg az epiconokat. javaslat, vélemény? fõleg a dt és a suntour érdekelne, bár az utóbbi még nem kapható, ezért ott nem nagyon lesz... foxot cserélek le, az nem jött be.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi a tippeket. a szimpla olajcseret bevallalom, de ha a csillapitast kell szetszedni, azt inkabb masra bizom, mert ugyse tudom, hogy mi kell nezni, ha vmi szetment. ezt csak akkor kell, ha vmi gaz van a mukodesben?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

epp 100 oranal jarok vele:
inspect dropout thickness (9 mm)
inspect bushings
change oil in lower legs
change FLOAT fluid in air chamber

ennel a sima rlnel mast nem is nagyon lehet? 100 orankent olajcsere meg csekk es kesz? mi az a dropout thickness 9mm?
szerszamhoz mit ajanlasz, amivel nem nyalom szet ezt a lapos aluanyat?
ha jol remlik motorex 5wtt javasoltal - megfelelo a fox altalal ajanlott mennyiseg?

ezt kerestem: clean exterior of fork with mild soap and water only; wipe dry with soft towel :)

26os crova aminek egyenesre reszeled-csiszolod a fejét
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Arn: az aláírásodban szereplõ linkre van egy tökéletes megoldásom :D
Nitrogén, lehet nálam fujatni villába, tagba, többet az életben nem kell hozzányulni, nem keményedik fel, stb stb

fuck me, i'm famous!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A dropout thickness az pontosan arra vonatkozik, amit jelent: papucs vastagság.

Namost ha ennek megfelelõen lépten nyomon kiveszed a kereket, méregeted, meg visszarakod, akkor idõvel tényleg elkopik a papucsod.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
minden titkomat nem fedem fel, ha nem baj

tetejéhez leesztergált dugókulcs kell
5 ös olaj jó lesz természetesen, javasolt mennyiség kiindulásnak nem rossz

a 9mm meg fogalmam sincs mire vonatkozik

fuck me, i'm famous!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ha többet raksz bele, kisebb lesz a kamrád, ergo progresszívebb lesz a mozgás, nagy valószínûséggel nem fogja kimozogni az útját

figy ha nem használod akkor is legalább évente szét kell szedni!

igen jól látod amugy a kevés olaja szûk keresztmetszet, gyorsan koszolódik, vagy épp kidolgozza és utána jön a szahara.
Ne ezen spóroljatok már

epp 100 oranal jarok vele:
inspect dropout thickness (9 mm)
inspect bushings
change oil in lower legs
change FLOAT fluid in air chamber

ennel a sima rlnel mast nem is nagyon lehet? 100 orankent olajcsere meg csekk es kesz? mi az a dropout thickness 9mm?
szerszamhoz mit ajanlasz, amivel nem nyalom szet ezt a lapos aluanyat?
ha jol remlik motorex 5wtt javasoltal - megfelelo a fox altalal ajanlott mennyiseg?

ezt kerestem: clean exterior of fork with mild soap and water only; wipe dry with soft towel :)

fecska

fecska

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy eldobható SR XCM-em és mivel nagyon utáltam,ezert szeretném elpusztítani meg, szeretnék vele egy kicsit kísérletezni.
Elõször is kipróbáltam egy 203milis juicyvel hát... Picit eltekerededd. xD
De hogy ne legyen nyugta most ki akarom húzni valami extrém (modndjuk 160mm) rugóútra, ha lehet meg tovabb fokozni akkor megcsinalnam nyílt olajfürdõsre:P.
Namost még sosem csináltam ilyet.
Valaki tud segíteni? csinált már ilyet?
En szedtem mar szet takaritani meg ilyenek de tpbbet nem
Kell e valami extra?
Kösz:
Fecska

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha többet raksz bele, kisebb lesz a kamrád, ergo progresszívebb lesz a mozgás, nagy valószínûséggel nem fogja kimozogni az útját

figy ha nem használod akkor is legalább évente szét kell szedni!

igen jól látod amugy a kevés olaja szûk keresztmetszet, gyorsan koszolódik, vagy épp kidolgozza és utána jön a szahara.
Ne ezen spóroljatok már

fuck me, i'm famous!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kmben es oraban ez hogy nez ki? :) en csak evente terveztem...
a dugattyu feletti floatfluid a szuk keresztmetszet? nem erdemes kapasbol tobbet belenyomni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Arn: mivel a jobb szár nyilt fürdõs azt elviekben elég lenne fél évente.

De!

Bal szárban a dugattyú felett 1-3ml, a lábban 20ml olaj. Emiatt kell sûrûbben szétkapni

fuck me, i'm famous!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

a becsuszoszarak tisztitasa mindig elokerul - most mi az igazsag? en annyit csinalok, hogy egy rongyra fujok szilikont, aztan azzal letorlom. megnyomkodom, hogy nem ult e be a porvedohoz a kosz. kb ennyi. de olvasni teloolajat, meg teflonos olajat is a neten, meg hogy ne hasznaljunk semmit.

nyiltfurdos, rles foxszal mi a helyzet karbantartas szempontjabol? en csak evente terveztem, 2-4e kmt hasznalom kb evente. magam szeretnem csinalni a jovoben, de meg sosem alltam neki (fel eves a bringa).

konnyebb megerteni a karbantartasat, ha tudja, az ember, hogy mi van belul, es hogy mukodnek pontosan a dolgok.

Becsúszó:
Szerintem akiben ez a kérdés felmerül gondolja végig h mi is történik egy teleszkópban mozgás közben (nem a csillapításra értem).
A becsúszónak belül kell h kenése legyen, nem kívül! Ezt meg sok gyártó másképpen oldja, meg. Talán a Rockshox meg a Bionicon amik a "legjobbak". Õk ugyanis vagy szivacskarikát használnak a felsõ persely és szimering között vagy (Bionicon) egy "zsírzó" szemmel látták el, és ott lehet néha napján olajat tölteni oda.
Ergo semmi szükség egy tiszta papírtörlõ vagy rongyon kívül a becsúszó takarításához SZVSZ. Mert ha vmit mást is használsz csak jobban fogja gyûjteni a koszt, és a végén tényleg bekerül a teló belsejébe.
Az megint már h vannak szilikon készítmények amikkel a szimeringeket kell/lehet ápolni.

A Fox is teleszkópokat gyárt= ugyan azt igényli, illetve kell h megkapja mint a többi gyártó terméke. Azért mert többe kerül, nem szabad azt hinni h kevesebb törõdést igényel. Az h drágább inkább a minõség, beépített anyagok ...... határozzák meg.
Sûrûbb igényes karbantartással csak növeli az ember az élettartamot, ami szerintem egy jó dolog, (én pl nem engedhetem meg h évente vegyek telot :S, bár ha megtehetnem sem tenném, mert pazarlás!)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a becsuszoszarak tisztitasa mindig elokerul - most mi az igazsag? en annyit csinalok, hogy egy rongyra fujok szilikont, aztan azzal letorlom. megnyomkodom, hogy nem ult e be a porvedohoz a kosz. kb ennyi. de olvasni teloolajat, meg teflonos olajat is a neten, meg hogy ne hasznaljunk semmit.

nyiltfurdos, rles foxszal mi a helyzet karbantartas szempontjabol? en csak evente terveztem, 2-4e kmt hasznalom kb evente. magam szeretnem csinalni a jovoben, de meg sosem alltam neki (fel eves a bringa).

konnyebb megerteni a karbantartasat, ha tudja, az ember, hogy mi van belul, es hogy mukodnek pontosan a dolgok.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
hát én akkor is azt mondom h minimum fél évente cserélj benne olajat. megéri

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

SZVSZ ha komolyan használod a gépedet, akkor kb 3-4 havonta olajcsere. évente meg szimmering csere. persely meg mikor elkezd kotyogni.

sajna csak havonta egyszer jutok vele hegyre. ez kb havi 300km-t jelent.